Blog

De gezondheidszorg heeft veel carrières die enkele noodzakelijke vaardigheden en ervaring delen met betrekking tot patiëntenzorg, administratie en medische kennis. Deze overlap van vaardigheden maakt het mogelijk om van de ene carrière naar de andere over te stappen met weinig tot geen extra noodzakelijke kwalificaties, afhankelijk van de baan. Als u een medisch assistent bent en op zoek bent naar een andere carrière, kunt u overwegen om in een andere rol binnen de gezondheidszorg te gaan werken. In dit artikel bespreken we 10 andere banen waarop medisch assistenten kunnen solliciteren en geven we salarisinformatie en functiebeschrijvingen.

Wat zijn medisch assistenten?

Medische assistenten zijn beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die assistentie verlenen aan artsen en verpleegkundigen. Deze assistenten hebben zowel administratieve als patiëntenzorgverantwoordelijkheden, waaronder het plannen van afspraken, het opnemen van vitale functies en het vastleggen van patiëntinformatie. Medische assistenten hebben meestal een associate of bachelor's degree, en ze kunnen een certificering hebben in medische assistentie.

Vanwege het brede scala aan werk dat medisch assistenten doen, kunnen ze vaak gemakkelijk overstappen naar andere banen die zich richten op administratieve taken of meer betrokken patiëntenzorg. Sommige medische assistenten kiezen ervoor om een ​​laterale carrièreswitch te maken naar vergelijkbare rollen met iets andere verantwoordelijkheden. Anderen kiezen ervoor om hun carrièrepad te veranderen en kunnen specialisaties of aanvullende opleiding of baancertificeringen nastreven.

Medische assistenten hebben een breed scala aan nuttige vaardigheden en capaciteiten, waaronder:

  • Klantenservice
  • Patiëntenzorg en empathie
  • Administratieve planning en organisatie
  • Registratie en onderhoud
  • Gegevensinvoer
  • Goede sanitaire praktijken in medische instellingen
  • Kennis van routineprocedures
  • Naleving van de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA)

Op welke andere banen kunnen medisch assistenten solliciteren?

De vaardigheden en kennis van een medisch assistent kunnen goed worden vertaald naar andere carrières in de gezondheidszorg. Of je nu in een andere omgeving wilt werken, nieuwe vaardigheden wilt leren of meer geld wilt verdienen, er is waarschijnlijk een optie voor jou. Hier zijn 10 andere banen in de gezondheidszorg waar medische assistenten op kunnen solliciteren:

1. Medisch bediende

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.430 per jaar

Primaire taken: Medische griffiers werken in een ziekenhuis, dokterspraktijk of andere medische omgeving. Ze verzamelen patiëntgegevens en helpen verpleegkundigen met formulieren en papierwerk. Medische griffiers organiseren en archiveren documenten en helpen bij interne audits. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer van bestanden en het invoeren van gegevens in computersystemen.

2. Vertegenwoordiger van de patiëntenservice

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.885 per jaar

Primaire taken: Een vertegenwoordiger van de patiëntenservice is vaak het eerste aanspreekpunt voor patiënten binnen een medische faciliteit. Ze luisteren naar de zorgen van patiënten en verbinden hen met middelen en informatie om hen te helpen. Vertegenwoordigers van de patiëntenservice helpen patiënten bij het invullen van formulieren en het invullen van de juiste documentatie. Ze kunnen samenwerken met artsen om voor patiënten te pleiten en beleidsverbeteringen voor de praktijk voor te stellen.

3. Medisch dossierspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.301 per jaar

Primaire taken: Een medisch dossierspecialist organiseert patiënt- en bedrijfsinformatie in fysieke bestanden en computerdatabases. Zij houden deze gegevens up-to-date en zorgen ervoor dat alle informatie juist is. Specialisten in medische dossiers houden privé-informatie ook vertrouwelijk en veilig. Ze helpen verpleegkundigen, artsen en andere professionals om toegang te krijgen tot deze informatie wanneer dat nodig is.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medisch dossierklerk

4. Medische kantoorassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $34.083 per jaar

Primaire taken: Een medisch kantoorassistent voert dagelijkse administratieve taken uit om een ​​medische faciliteit soepel te laten draaien. Deze functie is vergelijkbaar met die van een medisch assistent, maar richt zich vooral op administratieve taken in plaats van patiëntenzorg. Ze plannen afspraken, nemen telefoontjes aan, voeren de facturering van patiënten uit en dienen verzekeringsclaims in. Medische kantoorassistenten bewaren en onderhouden ook patiëntendossiers en bedrijfsdocumenten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medische kantoorassistent

5. ECG-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.861 per jaar

Primaire taken: Een ECG-technicus werkt met patiënten onder toezicht van een arts of verpleegkundige. Ze bedienen elektrocardiograafapparatuur (EKG) om de cardiovasculaire gezondheid van patiënten te controleren. Deze technici voeren ook diagnostische tests uit, bewaken vitale functies, verzamelen medische gegevens en dienen behandelingen toe.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een ECG-technicus

6. Aderlaten technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.294 per jaar

Primaire taken: een flebotomietechnicus neemt bloed van patiënten om donaties te verzamelen en monsters te verzamelen voor diagnostische tests. Ze bereiden patiënten voor op bloedafname en houden alle apparatuur gesteriliseerd. Aderlaattechnici labelen monsters op de juiste manier en leveren ze af op de juiste locatie. Aderlaattechnici kunnen werken in ziekenhuizen en artsenpraktijken, en ze kunnen ook werken voor bloedbanken en donatiecentra.

7. Patiëntenzorgtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41,132 per jaar

Primaire taken: Een technicus voor patiëntenzorg werkt onder toezicht van een verpleegkundige, arts of andere medische professional om zorg aan patiënten te verlenen. Ze voeren routinetests uit en helpen patiënten met dagelijkse taken. Patiëntenzorgtechnici kunnen enkele administratieve functies uitvoeren, zoals het opnemen van patiëntupdates, en ze zorgen ervoor dat patiënten te allen tijde aan hun behoeften kunnen voldoen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een patiëntenzorgtechnicus

8. Medisch kantoormanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.619 per jaar

Primaire taken: Een medisch kantoormanager houdt toezicht op het personeel binnen een medisch kantoor. Zij zijn verantwoordelijk voor het aannemen en opleiden van personeel, het maken van werkschema's en het uitvoeren van een budget. De medisch kantoormanager creëert en implementeert ook nieuw beleid in overeenstemming met bestaande richtlijnen en best practices. Officemanagers werken vaak samen met managers van andere afdelingen om beslissingen te nemen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medisch kantoormanager

9. Onderzoeker medische claims

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.250 per jaar

Primaire taken: een onderzoeker van medische claims werkt samen met verzekeringsmaatschappijen en klanten om medische claims op te lossen. Ze bepalen de verzekeringsdekking en gebruiken hun kennis van medische praktijken en terminologie om de nauwkeurige rapportage van medische claims te evalueren. Onderzoekers van medische claims documenteren alle processen en zorgen voor naleving van de wet.

10. Chirurgische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.294 per jaar

Primaire taken: Chirurgische technici assisteren chirurgen tijdens chirurgische ingrepen. Ze bereiden de operatiekamer voor, steriliseren apparatuur en assisteren bij kleine taken tijdens de operatie. Ze helpen ook patiënten voor te bereiden op de operatie, verbanden aan te brengen en patiënten schoon te maken na de operatie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een chirurgisch technicus


About author

Mart Vonderman

De gezondheidszorg heeft veel carrières die enkele noodzakelijke vaardigheden en ervaring delen met betrekking tot patiëntenzorg, administratie en medische kennis. Deze overlap van vaardigheden maakt het mogelijk om van de ene carrière naar de andere over te stappen met weinig tot geen extra noodzakelijke kwalificaties, afhankelijk van de baan. Als u een medisch assistent bent en op zoek bent naar een andere carrière, kunt u overwegen om in een andere rol binnen de gezondheidszorg te gaan werken. In dit artikel bespreken we 10 andere banen waarop medisch assistenten kunnen solliciteren en geven we salarisinformatie en functiebeschrijvingen.


Scroll to Top