Blog

een baan zoeken

10 Banen In Auditing Voor Mensen Die Op Zoek Zijn Naar Een Boekhoudkundige Carrière

Functies op het gebied van boekhouding zijn verantwoordelijk voor het beheren van de financiële en fiscale gegevens van een persoon of organisatie en soms voor het controleren ervan. Accountants, één boekhoudrol, zorgen ervoor dat financiële overzichten voldoen aan alle relevante normen, helpen bedrijven om zich aan de relevante wetten te houden, fouten te identificeren en op te lossen en documenten te evalueren op fraude. Door verschillende auditfuncties te verkennen, kunt u een carrièrepad kiezen dat past bij uw vaardigheden en voorkeuren. In dit artikel bespreken we 10 banen in auditing, hun gemiddelde salarissen en de primaire taken van elk.

10 banen in auditing

Hier zijn 10 banen in auditing die u kunt overwegen als u een boekhoudcarrière nastreeft:

1. Accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $62,313 per jaar

Primaire taken: Een auditor is een boekhoudkundige professional die ervoor zorgt dat mensen en bedrijven nauwkeurige financiële gegevens hebben en hun belastingen correct indienen. Ze breiden meestal het werk van accountants uit door de berekeningen van de accountants te controleren en de documenten die ze samenstellen te onderzoeken. Accountants gebruiken de informatie uit hun analyses om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering is afgestemd op de financiële toestand van een bedrijf. Ze geven ook feedback aan klanten over mogelijke problemen in financiële of fiscale documenten en doen aanbevelingen om de problemen op te lossen en in de toekomst te voorkomen.

Lees meer: ​​Leer hoe u een auditor bent

2. Belastinganalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.024 per jaar

Primaire taken: Belastinganalisten verzamelen documenten die bedrijven nodig hebben om belastingaangiften in te dienen en bereiden hun belastingen op een geplande basis voor. Afhankelijk van de belastingvereisten van het bedrijf, kunnen belastinganalisten maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks belastingen opstellen. Ze blijven ook op de hoogte van belastingwetten, met name die welke relevant zijn voor transacties en bedrijven, om ervoor te zorgen dat ze de aangiften voorbereiden volgens de meest actuele regelgeving. Ze kunnen accountants ook helpen bij het belastingcontroleproces.

3. Belastingaccountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.525 per jaar

Primaire taken: Belastingaccountants bereiden aangiften vennootschapsbelasting voor, houden belastingadministratie bij en zoeken naar oplossingen voor uitdagende fiscale problemen. Ze zoeken naar manieren om bedrijven te helpen geld te besparen door middel van belastingvoordelen en -inhoudingen en bieden indien nodig hulp via het controleproces. Sommige belastingaccountants, met name degenen die voor grote of internationale bedrijven werken, helpen bedrijven ook bij het opzetten van financiële processen op basis van fiscale gevolgen die van toepassing zijn op hun organisaties. Fiscale accountants onderzoeken regelmatig trends en wetgeving om te bepalen hoe regelgeving en wetswijzigingen van toepassing zijn op de inkomstenbelastingen van hun klanten.

4. Auditmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.699 per jaar

Primaire taken: Auditmedewerkers zijn boekhoudprofessionals op instapniveau die ondersteunende taken voor auditors uitvoeren. Auditmedewerkers kunnen helpen bij het plannen van audits en het vaststellen van kaders om ze te benaderen op basis van de behoeften van elke klant. De interne audits waarmee ze helpen, helpen het financiële welzijn van het bedrijf te verbeteren door financiële problemen te minimaliseren en ervoor te zorgen dat de belastingwetgeving wordt nageleefd. Naast het assisteren bij audits, voeren auditmedewerkers vaak administratieve taken uit, zoals het opstellen van rapporten op basis van de analyse van een auditor en het bijhouden van financiële gegevens.

5. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $66,807 per jaar

Primaire taken: Consultants die in auditing werken, zijn senior auditors die teams helpen bij het plannen en implementeren van strategieën voor complexe auditprojecten. Ze voorzien auditors van advies en aanbevelingen voor het aanpakken van audits op basis van best practices in de sector en wettelijke normen. Auditconsulenten kunnen ook risicobeoordelingen uitvoeren om de potentiële risico's in verband met financiële fraude of fouten te bepalen en te vermijden. Sommige bedrijven huren auditconsulenten in om toezicht te houden op een auditteam terwijl ze ook onafhankelijk werken aan klantaudits.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een consultant

6. Forensisch accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.055 per jaar

Primaire taken: Forensische accountants en accountants richten zich specifiek op het identificeren van fraude in jaarrekeningen en belastingaangiften. Ze onderzoeken mogelijke misdaden door de financiële documenten van een bedrijf te onderzoeken. Ze zoeken naar inconsistenties en beoordelen de boekhoudprocessen van een bedrijf om te bepalen of de problemen het gevolg zijn van menselijke fouten of opzettelijke frauduleuze activiteiten. Forensische accountants werken vaak voor overheidsinstanties en kunnen voor de rechtbank verschijnen om hun bevindingen in een strafproces te rapporteren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een forensisch accountant

7. Interne auditor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 78.023 per jaar

Primaire taken: Een interne auditor is een auditor die werkt als medewerker van een organisatie. In plaats van meerdere klanten te behandelen, voeren ze alleen controletaken uit voor hun werkgever. Veel grote bedrijven, vooral die met meerdere vestigingen, huren interne auditors in. Hun typische taken omvatten het verzekeren van de nauwkeurigheid van berekeningen die door het boekhoudteam zijn opgesteld, het herzien van financiële documentatie indien nodig en het gebruiken van de informatie die ze vinden om het bedrijf te helpen beslissingen te nemen over hun financiën en functies.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een interne auditor

8. Informatietechnologie-auditor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.215 per jaar

Primaire taken: Informatietechnologie-auditors, ook wel IT-auditors genoemd, bepalen technologiegerelateerde bedrijfsprocesrisico's die de financiële status van een bedrijf kunnen beïnvloeden. Ze plannen, testen, implementeren en bewaken systemen voor het evalueren van IT-problemen met betrekking tot beveiliging. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat de IT-systemen van het bedrijf efficiënt werken en voldoen aan de wettelijke voorschriften en normen. Ze werken vaak samen met boekhoudteams om de beveiliging van softwareprogramma's die worden gebruikt om de gevoelige financiële informatie van het bedrijf vast te leggen, te handhaven.

9. Auditmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.612 per jaar

Hoofdtaken: Auditmanagers begeleiden auditteams binnen bedrijven. Ze onderzoeken wetgeving en normen die van toepassing zijn op boekhouding en belastingvoorbereiding en houden hun teams op de hoogte van wijzigingen. Auditmanagers kunnen ook de bevoegdheid hebben om nieuw bedrijfsbeleid binnen hun afdeling te implementeren, zoals technologie-upgrades en vereisten voor permanente educatie, om de boekhoud- en auditprocessen te stroomlijnen. Ze helpen hun teams vaak bij het controleren van projecten, met name projecten waarbij sprake is van complexe financiële situaties of potentiële problemen.

10. SOX-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.455 per jaar

Primaire taken: SOX-managers zorgen ervoor dat bedrijven zich houden aan de Sarbanes-Oxley Act van 2002. Deze wetgeving, ook wel Sarbox of SOX genoemd, voorkomt dat bedrijven frauduleuze boekhoudactiviteiten uitvoeren. Alle beursgenoteerde bedrijven moeten de wet naleven, en grote bedrijven huren vaak SOX-managers specifiek in om ervoor te zorgen dat hun bedrijven voldoen aan de vereisten van de wetgeving. SOX-managers voltooien beoordelingen van financiële documenten en boekhoudprocessen, houden het bedrijf op de hoogte van wijzigingen in het SOX-beleid, werken samen met onafhankelijke auditors om de juistheid van hun bevindingen te bevestigen en verstrekken rapporten over hun activiteiten aan bedrijfsleiders.


About author

Thies Pastijn

Functies op het gebied van boekhouding zijn verantwoordelijk voor het beheren van de financiële en fiscale gegevens van een persoon of organisatie en soms voor het controleren ervan. Accountants, één boekhoudrol, zorgen ervoor dat financiële overzichten voldoen aan alle relevante normen, helpen bedrijven om zich aan de relevante wetten te houden, fouten te identificeren en op te lossen en documenten te evalueren op fraude. Door verschillende auditfuncties te verkennen, kunt u een carrièrepad kiezen dat past bij uw vaardigheden en voorkeuren. In dit artikel bespreken we 10 banen in auditing, hun gemiddelde salarissen en de primaire taken van elk.


Scroll to Top