Blog

een baan zoeken

10 Banen In De Fotografie Die Hoge Salarissen Betalen

Een fotografiecarrière omvat creativiteit en het opbouwen van werkrelaties met nieuwe mensen. Bij fotografietaken kunnen verschillende vaardigheden betrokken zijn, of je nu achter de camera wilt staan, voor de camera wilt staan ​​of op de achtergrond wilt werken bij fotoshoots. Banen op het gebied van fotografie kunnen ook opwindende mogelijkheden bieden om te reizen, nieuwe klanten te ontmoeten en je vak als beeldend kunstenaar te ontwikkelen. In dit artikel onderzoeken we tien van de bestbetaalde fotografietaken.

Gerelateerd: 32 carrières in fotografie

Waarom een ​​carrière in de fotografie nastreven?

Fotografiejobs bieden de kans om creatief te zijn tijdens het werk en samen te werken met andere creatieve mensen, dus het nastreven van een carrière in de fotografie kan opwindend en bevredigend zijn voor artistieke individuen. Veel fotografen bouwen ook langdurige professionele relaties op met klanten, omdat ze vaak een grote rol spelen bij het herdenken van speciale gebeurtenissen en mijlpalen in het leven, zoals bruiloften, diploma-uitreikingen en nieuwe toevoegingen aan een gezin. Fotografen kunnen ook werk vinden in commerciële sectoren, zoals het maken van promotiefoto's of foto's voor gedrukte advertenties.

Er is een grote verscheidenheid aan banen beschikbaar op het gebied van fotografie, waarvan er vele andere vaardigheden omvatten dan het bedienen van een camera. Aan de technische kant van fotografie doen zich vaak vacatures voor, zoals het bewerken van foto's en het beheren van onderdelen van een fotoshoot, zoals belichting en locatie. Fotografen werken soms ook met een schoonheidsteam van stylisten die helpen om alle fotografieonderwerpen er precies uit te laten zien zoals de fotograaf of creatief directeur dat wil. Wat je interesses ook zijn, er is waarschijnlijk een baan in de fotografie die je kunt vinden om je vaardigheden te benutten en je passie te volgen.

Gerelateerd: Hoe word je een fotograaf

Banen in de fotografie die goed betalen

Hier vind je een lijst van 10 banen in de fotografie die een marktconform salaris bieden. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink bij elke functietitel hieronder:

1. Foto-editor

Nationaal gemiddeld salaris: $16.10. per uur

Primaire taken: een foto-editor werkt aan foto's nadat ze zijn gemaakt om hun ontwerp en visuele aantrekkingskracht te verbeteren. Sommige foto-editors werken voor publicaties zoals tijdschriften of websites, terwijl anderen op freelance basis kunnen werken. Foto-editors beheersen vaak gespecialiseerde software waarmee ze de belichting, belichting, kleurverzadiging en andere instellingen kunnen aanpassen die van invloed zijn op hoe een foto eruitziet.

2. Fotograaf assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,33 per uur

Primaire taken: De assistent van een fotograaf helpt een fotograaf met alles wat ze nodig hebben voor, tijdens en na een fotoshoot. Dit kan het communiceren met klanten inhouden om afspraken te maken voor fotoshoots, het boeken van studio's of andere locaties om te fotograferen en het dragen van apparatuur zoals extra verlichting voor een fotograaf. Fotograafassistenten kunnen ook helpen in de bewerkingsfase om foto's met digitale verbeteringen voor klanten voor te bereiden.

3. Stylist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,80 per uur

Primaire taken: Een stylist ontwerpt outfits door kleding te kiezen voor een model of onderwerp om te dragen tijdens een fotoshoot. In de fotografie werken stylisten vaak bij fotoshoots voor tijdschriften of modepublicaties. Stylisten hebben kennis van mode die ze gebruiken om ervoor te zorgen dat elke persoon die wordt gefotografeerd eruitziet hoe de regisseur wil dat ze eruitzien.

4. Trouwfotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,24 per uur

Primaire taken: Een trouwfotograaf maakt foto's voor en tijdens bruiloften. Trouwfotografen werken eraan om elke foto tijdloos en mooi te maken en weten hoe ze hun onderwerpen in actie moeten laten zien. Een huwelijksfotograaf kan openhartige foto's maken of mensen poseren voor foto's, en ze bewerken meestal elke verzameling foto's na de bruiloft voordat ze deze aan hun klanten verstrekken.

5. Fotojournalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.751 per jaar

Primaire taken: Een fotojournalist maakt foto's en geeft deze weer in een stijl die een verhaal vertelt. Ze richten zich vaak op actuele gebeurtenissen of het ontwikkelen van nieuwsverhalen. Fotojournalisten bereiken een verhalend effect door hun foto's op specifieke manieren te bewerken en te ordenen. Een fotojournalist kan werken als freelance fotograaf, maar ze kunnen ook werken voor publicaties zoals tijdschriften en kranten of verkooppunten op internet of televisie.

6. Foto retoucheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,69 per uur

Primaire taken: Een fotoretoucher verbetert aspecten van digitale foto's door het bewerken en aanpassen van beeldinstellingen. Fotoretouchers werken vaak in sectoren zoals de mode-industrie, waar elke foto een specifieke look vereist. Naast het gebruik van software om elementen zoals helderheid en kleurverzadiging aan te passen, gebruiken fotoretouchers ook software om onvolkomenheden te verwijderen, rimpels glad te strijken of lichaamsaanpassingen zoals tatoeages op de onderwerpen in foto's waaraan ze werken te maskeren.

7. Verlichtingstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,88 per uur

Primaire taken: Een lichttechnicus werkt met een bemanning of team aan het opzetten, programmeren en bedienen van verlichtingsapparatuur. Dit kan het opzetten van staande lampen zijn om de helderheid in een kamer te vergroten of het gebruik van gels om de kleur die verlichtingsarmaturen afgeven te veranderen. Ook kunnen lichttechnici aan de slag bij evenementen, filmsets en optredens.

8. Make-up artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,95 per uur

Primaire taken: Een visagist in de fotografie-industrie ontwerpt en maakt make-uplooks op modellen of maakt make-uplooks voor particuliere klanten om op de foto te gaan, zoals bruiden. Make-upartiesten werken nauw samen met stylisten en haarstylisten en hebben uitgebreide kennis van kleurentheorie, materialen in make-up en hoe make-up op verschillende manieren op verschillende huidtinten kan worden aangebracht. Veel visagisten werken op freelance basis, maar sommigen kunnen ook werken voor bureaus of salons die schoonheidsteams inhuren.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een make-upartiest

9. Freelance fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36,71 per uur

Primaire taken: Een freelance fotograaf runt zijn eigen fotografiebedrijf en tekent alleen in voor projecten waarin hij geïnteresseerd is en waaraan hij wil werken. Freelance fotografen kunnen gespecialiseerd zijn in een specifiek soort onderwerp, zoals kinderen, huisdieren of familieportretten. Ze hebben een eigen fotostudio, schieten op locatie of beide.

10. Model

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,00 per uur

Primaire taken: Een model werkt als onderwerp van fotoshoots en toont producten zoals kleding, make-up, sieraden en andere accessoires. Modellen kunnen ook werken met fotojournalisten als visuele onderwerpen in hun fotografieverhalen. Veel modellen hebben vertegenwoordiging van een bureau, vooral degenen die in de mode- of commerciële sector werken.


About author

Marnix Honig

Een fotografiecarrière omvat creativiteit en het opbouwen van werkrelaties met nieuwe mensen. Bij fotografietaken kunnen verschillende vaardigheden betrokken zijn, of je nu achter de camera wilt staan, voor de camera wilt staan of op de achtergrond wilt werken bij fotoshoots. Banen op het gebied van fotografie kunnen ook opwindende mogelijkheden bieden om te reizen, nieuwe klanten te ontmoeten en je vak als beeldend kunstenaar te ontwikkelen. In dit artikel onderzoeken we tien van de bestbetaalde fotografietaken.


Scroll to Top