Blog

De ontwikkeling van videogames is een aantrekkelijke carrière en een steeds populairdere industrie vanwege de grote vraag naar videogames. Carrières in deze branche kunnen lucratief en bevredigend zijn, vooral voor mensen die gepassioneerd zijn door videogames. Als u op de hoogte bent van verschillende banen in de ontwikkeling van videogames, inclusief hun primaire taken en salarissen, kunt u beslissen of dit carrièrepad aansluit bij uw professionele doelen. In dit artikel schetsen we loopbaantrajecten die beschikbaar zijn op het gebied van de ontwikkeling van videogames en geven we informatie over hun taken, salarissen en kwalificaties.

Wat is de ontwikkeling van videogames?

De ontwikkeling van videogames verwijst naar het maken van een videogame, beginnend met een idee of concept en eindigend met een echt product waarmee gebruikers kunnen communiceren op hun consoles of game-apparaten. Het ontwikkelingsproces van videogames bestaat uit vier hoofdonderdelen, waaronder:

Preproductie

In dit stadium bepaalt een game-ontwikkelteam het doel van een game, het beoogde publiek, de markt en de publicatieplatforms. Ze bepalen ook de inkomstenplannen, het budget, de personeelsbehoeften en de tijdlijn van het project.

Game-ontwerpdocument (GDD)

Het game-ontwerpdocument helpt elk teamlid dat werkt aan een game-ontwikkelingsproject. Het bevat informatie over het concept van het spel, het genre, het verhaal, de personages en de spelmechanica. Het document behandelt ook gameplay, artwork, strategie voor het genereren van inkomsten en level- en wereldontwerp. Game-ontwerpers en -ontwikkelaars blijven dit document bijwerken gedurende de levenscyclus van een project.

Prototyping

Game-ontwikkelaars gebruiken prototyping om elementen van een voorgestelde game te testen om er zeker van te zijn dat er geen glitches of technische problemen zijn. Ze beginnen met schetsen en papieren ontwerpen om hun ideeën te testen en concepten te valideren. Elk spel dat door deze fase gaat, gaat naar de productiefase.

Productie

Tijdens de productie schrijven programmeurs programmeercode voor de game, bouwen ontwerpers levels en het hele team verfijnt de assets en maakt regels. Hier bepalen ze de visuals, het geluid, de kleuren en de omgeving van de game, zodat ze een combinatie hebben die een specifiek publiek aanspreekt.

10 carrières in de ontwikkeling van videogames

Hier zijn enkele van de beste ontwikkelingsposities voor videogames voor gekwalificeerde kandidaten:

1. Animator van videogames

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.259 per jaar

Primaire taken: Een animator van videogames gebruikt gespecialiseerde software om de grafische elementen en afbeeldingen in een videogame te ontwikkelen. Hun werk is essentieel bij de ontwikkeling van games, omdat ze aantrekkelijke visuele effecten voor games creëren. Animators creëren elementen in de spelomgeving, inclusief personages, scènes en instellingen. Ze zorgen er ook voor dat achtergronditems en instellingen de gameplay aanvullen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over animator zijn

2. Technische ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.802 per jaar

Primaire taken: Een technische ondersteuningsspecialist lost problemen op die klanten kunnen ervaren tijdens het spelen van games. Hoewel deze rol nuttig wordt aan het einde van de ontwikkelingscyclus, is deze nog steeds belangrijk voor het hele game-ontwikkelingsproces. Technische ondersteuningsspecialisten zijn vaak bekend met zowel de software als de hardware van een game, waardoor het gemakkelijker wordt om oplossingen te bieden voor problemen die gebruikers van videogames ervaren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een technische ondersteuningsspecialist

3. Computerprogrammeur

Nationaal gemiddeld salaris: $47.767 per jaar

Primaire taken: een computerprogrammeur schrijft code die toepassingen zoals videogames mogelijk maakt. Deze professionals werken de videogamesoftware bij om de gameplay te verbeteren en problemen op te lossen die de ervaring van een gebruiker kunnen belemmeren. Om computerprogrammeur te worden, moet je vaak verschillende codeertalen beheersen en uitstekende aandacht voor detail hebben.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een computerprogrammeur

4. Videogametester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.318 per jaar

Primaire taken: een tester van videogames levert kwaliteitsborgingsdiensten voor game-ontwikkelingsbedrijven. Ze spelen games om fouten en glitches te detecteren die de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden. Testers van videogames blijven de game tijdens de ontwikkelingscyclus testen. Deze professionals rapporteren fouten die tijdens mock-play-sessies zijn ontdekt aan het ontwikkelteam voor correctie.

5. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.112 per jaar

Primaire taken: een technisch schrijver voor een videogamebedrijf schrijft handleidingen en instructiehandleidingen waarin wordt uitgelegd hoe gamesoftware en -hardware moeten worden bediend. Een technisch schrijver biedt klanten informatie om videogames te installeren en te spelen zonder technische problemen te ondervinden. Deze professionals zijn belangrijk bij de ontwikkeling van games omdat ze complexe gameplay-instructies voor gamers uitleggen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

6. Spelontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $61,301 per jaar

Primaire taken: Een ontwerper van videogames is een professional die de elementen van videogames ontwerpt door samen te werken met andere professionals. Ze creëren de onderliggende concepten die de gameplay begeleiden en ontwerpen de interne mechanica van een game. Game-ontwerpers creëren ook personages, ontwikkelen verhaallijnen voor videogames en beheersen de esthetische aspecten van een game, zoals de thema's, om de aantrekkingskracht te vergroten.

7. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 66.521 per jaar

Primaire taken: Een marketingmanager coördineert de marketingactiviteiten voor de producten, diensten en branding van een bedrijf. Een marketingmanager gebruikt onderzoeksgegevens om strategieën te formuleren om de klantbetrokkenheid, omzet en naamsbekendheid te vergroten. Ze werken samen met advertentie- en promotiemanagers om bekendheid te genereren voor productlanceringen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

8. Audio-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.219 per jaar

Primaire taken: Een geluidstechnicus is verantwoordelijk voor het produceren van onderscheidende geluiden voor videogames en andere mediatoepassingen. Deze professionals combineren creativiteit en technische kennis om klanken te ontwikkelen. Ze nemen karakterstemmen, geluidseffecten en achtergrondmuziek op en bewerken ze. Een audio-engineer is ook verantwoordelijk voor het maken van de soundtrack die bij een game hoort. Ze mixen en masteren de opnames van artiesten en bewerken ze zodat ze passen bij de thema's en stemming van een game.

9. Creatief directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $92.710 per jaar

Primaire taken: Een creatief directeur houdt toezicht op de visuele aspecten van een game of andere visuele inhoud of producten. Creatieve regisseurs ontwikkelen een plan dat de visuele ontwikkeling van videogames begeleidt. Ze werken samen met ontwerpers, acteurs en animators tijdens de ontwikkelingscyclus van een product. Ze houden meestal toezicht op de gameplay, audio-items, beelden, verhaallijn en marketingmateriaal.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een creatief directeur

10. Technisch directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 100.480 per jaar

Primaire taken: een technisch directeur van een bedrijf voor de ontwikkeling van videogames houdt toezicht op de activiteiten van een game-ontwikkelingsstudio. Ze werken samen met programmeurs en ontwikkelaars en vergemakkelijken het creëren van kwaliteitscode die de spelprestaties verbetert. Een technisch directeur is een van de hoogstgeplaatste personen in een game-ontwikkelingsstudio. Ze coördineren verschillende aspecten van de technische ontwikkeling van een game en zorgen ervoor dat het eindproduct voldoet aan de eisen van de klant.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een technisch directeur


About author

Lennerd Schummelketel

De ontwikkeling van videogames is een aantrekkelijke carrière en een steeds populairdere industrie vanwege de grote vraag naar videogames. Carrières in deze branche kunnen lucratief en bevredigend zijn, vooral voor mensen die gepassioneerd zijn door videogames. Als u op de hoogte bent van verschillende banen in de ontwikkeling van videogames, inclusief hun primaire taken en salarissen, kunt u beslissen of dit carrièrepad aansluit bij uw professionele doelen. In dit artikel schetsen we loopbaantrajecten die beschikbaar zijn op het gebied van de ontwikkeling van videogames en geven we informatie over hun taken, salarissen en kwalificaties.


Scroll to Top