Blog

Een graad in muziekeducatie biedt de mogelijkheid voor een scala aan onderwijsposities. Banen in het muziekonderwijs kunnen beschikbaar zijn in scholen, kerken en andere instellingen, evenals in de toneel-, film- en televisie-industrie. Of je nu op zoek bent naar een baan om anderen muziek te leren of manieren zoekt om je muziekopleiding te gebruiken, er zijn volop kansen op werk. In dit artikel onderzoeken we 10 verschillende carrièremogelijkheden in het muziekonderwijs en vijf niet-onderwijzende functies, inclusief hun taken en salarisverwachtingen.

Gerelateerd: 15 banen in de muziekindustrie

Wat zijn banen in het muziekonderwijs?

Banen in het muziekonderwijs omvatten vaak het lesgeven aan studenten van verschillende leeftijden en ervaringsniveaus muziektheorie en praktische muziekvaardigheden. Je kunt verschillende instrumenten, stem of muziekcompositie aanleren. Als docent muziekeducatie werk je op scholen, instellingen, conservatoria of bied je privélessen aan. Bovendien omvatten banen die verband houden met diploma's van muziekeducatie mogelijkheden om op te treden, leiding te geven en de muziekervaring te verbeteren. Je kunt je kennis en ervaring op het gebied van muziekeducatie ook gebruiken om te helpen bij muziekproductie, om deel te nemen aan muziektherapie en om te slagen in functies in de entertainmentindustrie.

10 banen om te overwegen in het muziekonderwijs

Als u de beschikbare functies in het muziekonderwijs begrijpt, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw carrièrepad. Hier is een lijst met 10 banen die je kunt krijgen om muziekles te geven aan studenten in verschillende omgevingen:

1. Minister van kerkmuziek

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,244 per jaar

Primaire taken: Een predikant voor kerkmuziek is verantwoordelijk voor het plannen, leiden en repeteren van kerkkoren en muzikanten. Zij begeleiden organisten, gitaristen en zangers voor en tijdens de kerkdiensten. Muziekpredikanten onderwijzen, coachen en begeleiden kerkmuziekdeelnemers om hun talenten en spirituele ontwikkeling te ontwikkelen.

2. Choreograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.347 per jaar

Primaire taken: Choreografen, ook wel bewegingscoaches genoemd, creëren dansroutines en -sequenties en leren deze aan studenten. Ze werken om dansers en artiesten te onderwijzen en te repeteren om hun vaardigheden te ontwikkelen en de coördinatie en behendigheid te verbeteren. Bewegingscoaches kunnen werken met gehandicapte kinderen of volwassenen om de dagelijkse beweging te verbeteren en te verbeteren.

3. Muziekmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $45.241 per jaar

Primaire taken: Muziekmanagers houden toezicht op muziekprogramma's voor gemeenschapsclubs, zomerkampen of interacties tussen ouders en kinderen. Ze kunnen muziek gebruiken als leerinstrument en leerlingen begeleiden bij muzikale verhalen of thema's. Deze professionals helpen studenten om instrumenten te bespelen, muziek te lezen en hun prestaties te verbeteren, terwijl ze creativiteit en inclusie bevorderen.

4. Privé muziek- of instrumentleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.819 per jaar

Primaire taken: Een privé-muziek- of instrumentleraar is verantwoordelijk voor het onderwijzen van muziektheorie en uitvoering aan individuele of groepsstudenten. Sommige leraren kunnen zich specialiseren in een bepaald instrument of ze kunnen een bepaalde muziekstijl onderwijzen. Particuliere muziekleraren personaliseren de instructie, zodat studenten hun vaardigheden kunnen verbeteren en hun talenten kunnen aanscherpen.

Gerelateerd: Hoe word je een privé muziekleraar

5. Muziekbibliothecaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56,230 per jaar

Primaire taken: Een muziekbibliothecaris werkt net als een gewone bibliothecaris bij het organiseren, catalogiseren en onderhouden van muziekcollecties. Zij zijn verantwoordelijk voor de verwerving van zeldzame materialen en houden toezicht op het conserveringsproces. Deze professionals kunnen lezingen of lessen organiseren en gebruikers leren hoe ze hun bibliotheekgebruik kunnen maximaliseren. Ze kunnen werken in een conservatorium, universiteit of voor het leger.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bibliothecaris

6. Muziektherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.256 per jaar

Primaire taken: Muziektherapeuten gebruiken muziektheorie en instructiemethoden om muziek toe te passen in een therapeutische setting. Ze gebruiken songwriting, songteksten, beelden en discussies om het emotionele en mentale welzijn van een patiënt te beoordelen. Ze helpen patiënten te leren door middel van muzikale toepassingen, volgen de voortgang van patiënten en dragen bij aan behandelplannen en follow-up.

Lees meer: ​​Wat is een muziektherapeut?

7. Muziekhistoricus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.759 per jaar

Primaire taken: Een muziekhistoricus bestudeert de geschiedenis van muziek en de impact ervan op de samenleving. Ze doen onderzoek en publiceren wetenschappelijke artikelen over de functies en invloeden van muziek. Historici verzamelen muziekparafernalia en helpen muzikale artefacten zoals instrumenten of bladmuziek te behouden. Ze kunnen boeken schrijven en publiceren waarin hun onderzoek en bevindingen worden beschreven.

8. dirigent:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.923 per jaar

Primaire taken: Een dirigent leidt muzikanten door muzikale uitvoeringen. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een orkest en het aansturen van individuele muzikanten om het gewenste effect, tempo of stemming te bereiken. Ze luisteren kritisch om richting te geven aan de interpretatie van de muziek. Dirigenten kunnen lokale orkesten leiden of lesgeven in openbare of particuliere instellingen en centra voor hoger onderwijs.

9. Muziekleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.865 per jaar

Primaire taken: Een muziekleraar instrueert studenten op openbare of particuliere basis-, middelbare en middelbare school. Ze bieden muzikaal onderwijs inclusief uitvoering en muziektheorie. Deze professionals kunnen verschillende ensembles leiden, zoals koren of fanfares. Ze leren studenten zingen en verschillende instrumenten bespelen, muziek lezen en muzikale concepten en stijlen begrijpen. Muziekdocenten bereiden studenten voor op examens om de leervorderingen te testen.

Lees meer: ​​Leer meer over leraar zijn

10. Universitaire adjunct-muziekinstructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $114.047 per jaar

Primaire taken: Een universitaire muziekprofessor doceert geavanceerde muziektheorie naast muziekgeschiedenis en compositie. Ze doceren uitvoerings- en muziekbedrijfsstudies. Adjunct-instructeurs observeren studenten en geven feedback om het leren te verbeteren en talenten te ontwikkelen. Ze werken met diverse muziekstudenten en voeren periodieke evaluaties uit.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over adjunct-hoogleraar zijn

Niet-onderwijzende banen in het muziekonderwijs

Als je niet geïnteresseerd bent in het lesgeven aan studenten, biedt een diploma in muziekeducatie andere carrièremogelijkheden. Hier zijn vijf niet-onderwijzende banen die je kunt krijgen met een diploma muziekeducatie:

1. Muziekregisseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.071 per jaar

Primaire taken: Een muziekregisseur werkt met aspecten van muziektheater en productie. Ze houden toezicht op artiesten, inclusief casting en repetitie. Sommige muzikale leiders dienen ook als dirigenten en leiden het orkest van de productie tijdens uitvoeringen. Ze kunnen werken in lokale of gemeenschapstheaters, of in landelijke producties.

2. Geluidstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.619 per jaar

Hoofdtaken: Geluidstechnici stellen geluids- en opnameapparatuur in. Ze testen apparatuur en maken aanpassingen volgens specificaties of geluidseisen. Geluidstechnici gebruiken speciale apparatuur om geluid te mixen, op te nemen en te versterken. Ze kunnen werken in concertzalen, opnamestudio's of film en televisie.

3. Muziekagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.832 per jaar

Primaire taken : een muziekagent werkt samen met artiesten om evenementen te plannen, te onderhandelen over contracten en optredens van artiesten te verzorgen. Ze werken meestal met promotors om ervoor te zorgen dat muzikanten hebben wat ze nodig hebben om op te treden. Denk hierbij aan het regelen van accommodaties of het uitvoeren van soundchecks voorafgaand aan een show.

4. Muzikant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.110 per jaar

Primaire taken: Een muzikant is iemand met vaardigheid en talent op een of meer muzikale gebieden. Ze kunnen meer dan één instrument bespelen, melodieën componeren en teksten schrijven. Muzikanten kunnen optreden in solo-concerten, optreden met andere artiesten of werken als studiomuzikant om tracks op te nemen.

5. Audio-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $96,882 per jaar

Hoofdtaken: Audio engineers zijn verantwoordelijk voor het opnemen, mixen en produceren van geluid. Ze werken met de technische aspecten van geluid en gebruiken verschillende apparatuur om geluid te bewerken of toe te voegen als dat nodig is. Deze professionals werken vaak samen met muzikanten en platenproducenten om tot een specifiek geluid of een specifieke reactie te komen.


About author

David Woker

Een graad in muziekeducatie biedt de mogelijkheid voor een scala aan onderwijsposities. Banen in het muziekonderwijs kunnen beschikbaar zijn in scholen, kerken en andere instellingen, evenals in de toneel-, film- en televisie-industrie. Of je nu op zoek bent naar een baan om anderen muziek te leren of manieren zoekt om je muziekopleiding te gebruiken, er zijn volop kansen op werk. In dit artikel onderzoeken we 10 verschillende carrièremogelijkheden in het muziekonderwijs en vijf niet-onderwijzende functies, inclusief hun taken en salarisverwachtingen.


Scroll to Top