Blog

een baan zoeken

10 Banen In Projectmanagement: Industrieën En Salarissen

Projectmanagement verwijst naar het toezicht houden op de belangrijkste aspecten van een onderneming en deze tot voltooiing brengen. Projectmanagementfuncties bestaan ​​in een breed scala van industrieën, aangezien ervaren leiders nodig zijn om ervoor te zorgen dat projecten hun doelen en mijlpalen halen. Als u geïnteresseerd bent in het nastreven van een projectmanagementfunctie, kan het handig zijn om te begrijpen wat de verwachtingen van elke branche zijn voor deze rol. In dit artikel definiëren we wat een baan in projectmanagement is en bespreken we 10 industrieën die je zou kunnen overwegen voor een projectmanagementfunctie.

Wat is een baan in projectmanagement?

Een baan in projectmanagement is een beroep waarin uw primaire verantwoordelijkheden zijn het plannen van projecten, het organiseren van projectgerelateerde activiteiten en het aansturen van teamleden bij het behalen van mijlpalen en andere doelen. Een project is een tijdelijke onderneming voor het bereiken van specifieke doelen. In de bouwsector kan een project bijvoorbeeld de ontwikkeling van een condominiumgemeenschap zijn. De belanghebbenden bij het project verwachten dat aan specifieke eisen wordt voldaan, en het doel van projectmanagement is ervoor te zorgen dat het project aan de verwachtingen voldoet.

Projectmanagers voeren tal van taken uit. Projecten beginnen met het definiëren van de reikwijdte - een gedetailleerd overzicht of uitleg van de tijd, middelen, activiteiten, resultaten en andere essentiële aspecten. De projectmanager stelt onder andere het budget vast, selecteert leden voor teams, wijst rollen en verantwoordelijkheden toe en stelt deadlines vast.

Vacatures in projectmanagement

Banen in projectmanagement bestaan ​​in een breed scala van industrieën, aangezien werkgevers in alle sectoren bekwame managers nodig hebben die toezicht kunnen houden op grote ondernemingen en deze op tijd, binnen de reikwijdte en het budget kunnen afronden. De volgende zijn 10 industrieën die u zou kunnen overwegen voor het nastreven van een projectmanagementrol:

marketing

Projectmanagers in de marketingindustrie houden meestal toezicht op campagnes met betrekking tot het merk. Deze projecten zijn meestal gericht op het verspreiden van naamsbekendheid, het vergroten van het merkbereik of het vestigen van een merkidentiteit. De teamleden waar marketingprojectmanagers toezicht op houden, kunnen ontwerpers, copywriters, socialemediaspecialisten en adverteerders zijn.

Opleiding in een branchegerelateerde discipline is nuttig om de kennis te verwerven die nodig is om een ​​effectieve merkcampagne te beheren. Voor banen in marketingprojectmanagement is dus vaak minimaal een bachelordiploma in marketing, bedrijfskunde of communicatie vereist. Het gemiddelde salaris voor projectmanagers op dit gebied is $ 56.727 per jaar.

Lees meer: ​​Wat is projectmanagement in marketing? (Met voordelen en hulpmiddelen)

Gezondheidszorg

Projectmanagers in de gezondheidszorg houden toezicht op projecten die helpen bij het verbeteren van systemen in faciliteiten zoals ziekenhuizen, klinieken en medische laboratoria. Deze projecten hebben vaak betrekking op de medische toeleveringsketen, wervingspraktijken, faciliteitsbudget, faciliteitsconstructie of noodresponsprocedures. Om deze ondernemingen te voltooien, is gespecialiseerde kennis over de behoeften van een medische omgeving noodzakelijk, dus een diploma in een discipline zoals gezondheidsmanagement, volksgezondheidsadministratie of verpleegkunde zou geschikt zijn. Managers in de gezondheidszorg verdienen gemiddeld $ 64.350 per jaar, maar salarissen kunnen in de buurt van of boven $ 100.000 liggen.

Lees meer: ​​Projectmanagement in de gezondheidszorg: definitie, vaardigheden en tips

Geneesmiddelen

De farmaceutische industrie ontwerpt, test en produceert medicijnen voor verschillende behandelingen in de gezondheidszorg en projectmanagers in deze industrie zijn verantwoordelijk voor het toezicht op deze ontwikkeling. Hun verantwoordelijkheden komen over het algemeen overeen met die in andere industrieën, maar ze vereisen wel onderwijs en training in biowetenschappen en bedrijfskunde, wat hen helpt om te communiceren met de wetenschappers, artsen, onderzoekers en productmarketingteams waarmee ze werken. Specifieke salarissen voor projectmanagementfuncties op dit gebied zijn waarschijnlijk afhankelijk van uw werkgever, maar het gemiddelde salaris voor projectmanagers is over het algemeen $ 74.946 per jaar.

Gerelateerd: 6 banen voor MBA-afgestudeerden in de gezondheidszorg

Financiën

Financieel projectbeheer verwijst naar ondernemingen met betrekking tot de inkomsten van een bedrijf. Projectmanagers op dit gebied houden vaak toezicht op de investeringen, financiële rapportage en planning van een organisatie, dus de rol vereist doorgaans vaardigheden zoals financiële analyse, budgettering en prognoses. Een bachelordiploma in een zakelijke of financiële discipline is een veelvoorkomende vereiste voor een baan in financieel projectmanagement, waarmee u gemiddeld $ 75.894 per jaar kunt verdienen.

Bouw

Bij bouwprojecten gaat het om het plannen en bouwen van constructies, waaronder residentiële, industriële, commerciële, medische en educatieve voorzieningen. Een bouwprojectmanager helpt bij het opstellen van ontwerpen, verwerft en wijst grondstoffen toe, stelt de algemene tijdlijn en de deadlines voor mijlpalen vast, houdt toezicht op bouwactiviteiten en zorgt ervoor dat personeel ter plaatse zich houdt aan de branchevoorschriften. Veel projectmanagers in de bouwsector hebben een bachelordiploma in een verwante discipline, zoals engineering of bouwwetenschappen, maar vele anderen werken zich op vanuit een bouwfunctie zoals sitemanager.

Gemiddeld verdienen projectmanagers in de bouwsector $ 80.422 per jaar. Locatie is een factor die het specifieke verdienpotentieel kan beïnvloeden. Bouwprojectmanagers in Alaska en Californië rapporteren bijvoorbeeld salarissen die respectievelijk 17% en 20% boven het gemiddelde liggen. Degenen in North Dakota daarentegen verdienen 28% minder.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bouwprojectmanager

Wet

Op het gebied van het recht richt projectmanagement zich op processen die te maken hebben met juridische dienstverlening. Een juridische projectmanager kan bijvoorbeeld toezicht houden op het budget, de timing en de middelen die nodig zijn voor een procesteam. Een achtergrond in de wet is niet altijd vereist voor juridisch projectbeheer, maar het kan nuttig zijn om uw referenties te bewijzen als iemand die de behoeften en procedures van de wet begrijpt. Certificering zoals de Project Management Professional, aangeboden door het Project Management Institute, kan uw kandidatuur verder verbeteren en uw salaris verhogen, wat op dit gebied gemiddeld $ 86.866 per jaar is.

Software ontwikkeling

Softwareontwikkeling is de industrie die computertoepassingen ontwerpt, bouwt en maakt. Professionals op dit gebied voeren de activiteiten uit in de levenscyclus van softwareontwikkeling, of SDLC, om een ​​product te introduceren dat voldoet aan de computerbehoeften van een klant of een groep gebruikers. Als projectmanager voor softwareontwikkeling moet u in staat zijn om contact te onderhouden met belanghebbenden en teamleden om gebruikersbehoeften te communiceren en projecten te voltooien die aan specifieke vereisten voldoen.

Om een ​​projectmanagementfunctie in softwareontwikkeling na te streven, heb je minimaal een bachelordiploma nodig in een verwante discipline, zoals softwareontwikkeling, informatietechnologie of informatica. Je moet bekend zijn met de stadia van SDLC en kan baat hebben bij het leren van algemene industrieprincipes zoals agile en de spiraalmethode. Deze industrie biedt meestal hoge salarissen aan projectmanagers, die gemiddeld $ 87.848 per jaar verdienen.

Lees meer: ​​Hoe word je een projectmanager in software ?

Engineering

Engineering verwijst naar het gebruik van wetenschappelijke principes om producten, machines, constructies en meer te ontwikkelen, ontwerpen en bouwen. Engineering is als branche breed en bestaat uit vele branches met elk een specifieke focus. Waaronder:

 • Mechanisch
 • Civiel
 • industrieel
 • Lucht- en ruimtevaart
 • Chemisch
 • Elektrisch
 • biomedisch
 • Materialen
 • nucleair
 • agrarisch
 • marinier

Om de behoeften van een technisch project te begrijpen, moet de projectmanager goed geïnformeerd zijn over de principes die elke branche informeren en over veel van de vaardigheden beschikken die van ingenieurs worden verwacht, zoals creativiteit en wiskundige geletterdheid. Een bachelordiploma in een technische discipline is waarschijnlijk een vereiste voor banen in engineeringprojectmanagement, en veel werkgevers kunnen ook een masterdiploma nodig hebben. Die onderwijskwalificaties kunnen leiden tot een lucratieve carrière, aangezien technische projectmanagers gemiddeld $ 94.145 per jaar verdienen.

Lees meer: ​​Wat is een Engineering Project Manager? (Met vaardigheidslijst)

Informatie Technologie

Informatietechnologie, of IT, verwijst naar het gebruik van computers om gegevens op te slaan, te ordenen en te openen. Als sector omvat IT zowel producenten van software, hardware en halfgeleiders als internetserviceproviders. Projecten op dit gebied hebben vaak betrekking op het creëren van softwaretoepassingen, technologische upgrades, computer- en netwerkinfrastructuren, installatie van apparatuur of cyberbeveiliging. Dergelijke ondernemingen vereisen dat de projectmanager zowel technische als zakelijke kennis bezit, waardoor hij inzicht heeft in planning en haalbaarheid.

Een combinatie van opleiding, ervaring en certificering zijn essentieel om te slagen als IT-projectmanager. Een bachelordiploma in een computer- of technologiegerelateerde discipline is de minimumvereiste, en certificeringen in projectbeheer of cyberbeveiliging kunnen uw kandidatuur voor de baan verbeteren. Projectmanagementfuncties in IT zijn over het algemeen goedbetaalde functies, met een gemiddelde opbrengst van $ 94.608 per jaar.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een IT-projectmanager

Overleg plegen

Een adviserende projectmanager, ook wel projectadviseur genoemd, is een professional die door bureaus wordt ingehuurd om gebieden te identificeren die voor verbetering vatbaar zijn en om bruikbare inzichten te bieden om andere leiders te helpen beheren. Consulting-projectmanagers hebben meestal veel ervaring in projectmanagement en breiden hun kennis uit bij elk bureau waarmee ze samenwerken. Om een ​​adviesfunctie in projectbeheer na te streven, is een geavanceerde graad zoals een MBA in projectbeheer, evenals een certificering van Project Management Professional, aan te raden. Met deze inloggegevens kunt u gemiddeld $ 104.347 per jaar verdienen.

Lees meer: ​​Projectmanagers raadplegen: wat ze doen en hoe ze worden


About author

Maurits Zellen

Projectmanagement verwijst naar het toezicht houden op de belangrijkste aspecten van een onderneming en deze tot voltooiing brengen. Projectmanagementfuncties bestaan in een breed scala van industrieën, aangezien ervaren leiders nodig zijn om ervoor te zorgen dat projecten hun doelen en mijlpalen halen. Als u geïnteresseerd bent in het nastreven van een projectmanagementfunctie, kan het handig zijn om te begrijpen wat de verwachtingen van elke branche zijn voor deze rol. In dit artikel definiëren we wat een baan in projectmanagement is en bespreken we 10 industrieën die je zou kunnen overwegen voor een projectmanagementfunctie.


Scroll to Top