Blog

Tijdens uw zoektocht naar een baan ziet u mogelijk veel banen waarvoor u gekwalificeerd bent en waarin u geïnteresseerd bent. Sommige van deze banen hebben mogelijk bereikbaarheidsuren, wat goed kan werken voor veel mensen, waaronder uzelf. Als een oproepschema iets voor u is, dan kan uw zoektocht naar een baan zich op dit aspect van een functie concentreren. In dit artikel delen we wat oproepwerk betekent voor werk, bespreken we het oproepwerk dat je op de arbeidsmarkt kunt tegenkomen en geven we een lijst met oproepfuncties waarin je mogelijk geïnteresseerd bent.

Wat is een oproepopdracht?

Een oproepbaan is een baan die doorgaans veel minder voorspelbaar is dan een meer traditionele fulltime of parttime baan. Bij de meeste voltijd- en deeltijdbanen houdt u zich aan een schema dat uw werkgever stelt, maar bij een oproepbaan moet u mogelijk op een onbepaald tijdstip op uw werkplek arriveren en uw normale taken uitvoeren. Hoewel je misschien een oproepbaan hebt die een aantal geplande planningen mogelijk maakt, heb je ook een schema waarin je werkgever van je verwacht dat je werkt wanneer ze je nodig hebben gedurende een bepaalde periode.

Een oproepfunctie kan vereisen dat de werknemer normale taken uitvoert of noodgevallen op de werkplek dekt.

Soorten oproepopdrachten

Er zijn veel soorten wachtdiensten, maar degenen die de meeste mensen associëren met een dergelijk schema, zijn in de medische wereld. Mogelijk vindt u artsen, verpleegkundigen, dierenartsen, psychiaters en andere medische professionals met een oproepschema. Dit soort beroepen zijn echter niet de enige die oproepwerk vereisen. Andere soorten oproepfuncties zijn onder meer die in:

  • Detailhandel
  • Klantenondersteuning en service
  • Informatie Technologie
  • Freelance of contract
  • Handelsindustrieën, zoals elektriciens en loodgieters

Lijst met oproepfuncties

Als een oproepbaan iets is waarvoor je openstaat, is hier een lijst met oproepfuncties die je zou kunnen overwegen, gerangschikt van het laagste naar het hoogste nationale gemiddelde salaris en met details over de primaire taken voor de functie. Dit is niet per se een volledige lijst van alle oproepfuncties die u mogelijk ziet. Elke werkgever in elke branche kan, op basis van de behoeften van het bedrijf, aanwezigheidsplanning implementeren.

1. Casemanager geestelijke gezondheid

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.994 per jaar

Primaire taken: Een casemanager in de geestelijke gezondheidszorg is verantwoordelijk voor het maken van plannen voor de zorg voor patiënten die mogelijk in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg verblijven of anderszins psychische problemen hebben die door een professional moeten worden beheerd. Ze coördineren met andere medische professionals en de familie van de patiënt om een ​​plan te vormen waarin rekening wordt gehouden met medicatie, therapie en andere factoren. Een casemanager geestelijke gezondheidszorg moet mogelijk ingrijpen als zich een crisissituatie voordoet waarbij de patiënt betrokken is.

2. Reparatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.569 per jaar

Primaire taken: Een reparateur is verantwoordelijk voor het repareren van systemen in een huis of bedrijf, zodat ze kunnen blijven werken zoals ze zouden moeten. Een reparateur kan de vaardigheden hebben om HVAC-, elektrische of sanitaire systemen te repareren, of kan zelfs ervaring hebben met het repareren van elektronica zoals laptops, satellieten en printers.

3. Disaster recovery manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56,396 per jaar

Primaire taken: Een rampherstelmanager is verantwoordelijk voor het toezicht op de implementatie van herstelplannen na een ramp. De ramp kan natuurlijk zijn, zoals bij aardbevingen en orkanen, of een systeemstoring van een andere soort, zoals wanneer een hele database crasht. Een rampherstelmanager werkt met een team aan het opstellen van het crisisplan en het onderhouden van de communicatie tijdens het herstelproces.

4. Geregistreerde verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.232 per jaar

Primaire taken: Een geregistreerde verpleegster is verantwoordelijk voor het verzorgen van patiënten in een medische omgeving, of dat nu een ziekenhuis is, bij een patiënt thuis of in een andere medische faciliteit. Ze kunnen beoordelingen uitvoeren, laboratoria tekenen, medicijnen toedienen en nauw samenwerken met ander verplegend personeel en artsen om de best mogelijke behandeling te geven aan patiënten die het nodig hebben. Een geregistreerde verpleegkundige kan op verschillende afdelingen werken en kan ofwel volgens een normaal schema werken of een aantal wachtdiensten hebben, afhankelijk van hun specifieke rol.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een geregistreerde verpleegkundige (RN)

5. Pechhulp langs de weg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.369 per jaar

Primaire taken: Een specialist in noodgevallen langs de weg is verantwoordelijk voor het verlenen van hulp aan pendelaars die om verschillende redenen vast kunnen komen te zitten aan de kant van de weg, waaronder een ongeval, bijna zonder benzine of een lekke band. Ze reageren op een coördinator en gaan naar de locatie van de noodsituatie.

6. IT-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.929 per jaar

Primaire taken: Een IT-technicus is verantwoordelijk voor het verlenen van assistentie aan gebruikers van computers en andere elektronica, zodat ze het apparaat kunnen blijven gebruiken. Ze kunnen software of hardware installeren, problemen oplossen, telefoontjes beantwoorden en klanten door een oplossing leiden. IT-technici kunnen ook nauw samenwerken met de afdeling informatiebeveiliging om ervoor te zorgen dat alle computerhardware en bijbehorende programma's worden onderhouden en correct werken.

7. Directeur beveiliging

Nationaal gemiddeld salaris: $ 98.997 per jaar

Primaire taken: Een directeur beveiliging is verantwoordelijk voor het aansturen van andere beveiligingsfunctionarissen die een organisatie in dienst kan hebben, en zorgt ervoor dat alles wat het bedrijf bezit fysiek veilig is. Ze ontwikkelen beveiligingsplannen en moeten mogelijk reageren op noodsituaties, bijvoorbeeld als een bedrijf te maken krijgt met een inbraak die de veiligheid van hun bedrijfsmiddelen bedreigt. Een directeur van de beveiliging moet mogelijk beveiligingstapes bekijken voor details over bedreigingen.

8. Ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.595 per jaar

Primaire taken: Een ingenieur is verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van systemen die een proces verbeteren of een probleem oplossen. Ze gebruiken vaak een combinatie van wiskunde en wetenschap om hun werk te voltooien. Een ingenieur kan een aantal titels hebben, waaronder werktuigbouwkundig en elektrotechnisch ingenieur. Je kunt ook een software engineer zijn.

9. Dierenarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.872 per jaar

Primaire taken: Een dierenarts is verantwoordelijk voor de zorg voor dieren. Ze zijn misschien gespecialiseerd in bepaalde dierenrassen, maar het is gebruikelijk dat dierenartsen voor alle soorten dieren zorgen. Dierenartsen kunnen dierziekten diagnosticeren en behandelplannen opstellen voor zieken en gewonden. Ze kunnen volgens een normaal schema werken in een dierenkliniek, maar moeten mogelijk beschikbaar zijn voor noodgevallen bij dieren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over dierenarts zijn

10. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 222.937 per jaar

Primaire taken: Een arts is verantwoordelijk voor het diagnosticeren van verwondingen en ziekten van patiënten en het opstellen van behandelplannen op basis van hun bevindingen. Ze kunnen onderzoeken bij patiënten uitvoeren, meer te weten komen over de medische geschiedenis van een patiënt en medicijnen voorschrijven. Afhankelijk van hun specialiteit en waar ze werken, kunnen artsen ook verschillende andere taken uitvoeren. Ze adviseren hun patiënten vaak over het voorkomen van ziekten en manieren waarop de patiënt hun gezondheid kan verbeteren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een arts


About author

Kobus Hulsbergen

Tijdens uw zoektocht naar een baan ziet u mogelijk veel banen waarvoor u gekwalificeerd bent en waarin u geïnteresseerd bent. Sommige van deze banen hebben mogelijk bereikbaarheidsuren, wat goed kan werken voor veel mensen, waaronder uzelf. Als een oproepschema iets voor u is, dan kan uw zoektocht naar een baan zich op dit aspect van een functie concentreren. In dit artikel delen we wat oproepwerk betekent voor werk, bespreken we het oproepwerk dat je op de arbeidsmarkt kunt tegenkomen en geven we een lijst met oproepfuncties waarin je mogelijk geïnteresseerd bent.


Scroll to Top