Blog

Als u de diagnose artritis heeft, kan het een prioriteit zijn om een ​​baan te vinden die u de beste werkomgeving biedt voor die gezondheidstoestand. Overweeg de volgende lijst met banen die ervoor kunnen zorgen dat u zich de hele werkdag comfortabel voelt. In dit artikel leggen we enkele van de arbeidsomstandigheden uit die vaak gunstig zijn voor mensen met artritis en noemen we een verscheidenheid aan banen die u kunnen helpen met uw artritis om te gaan.

Gerelateerd: 15 parttime banen voor gehandicapten

Wat zijn de beste arbeidsomstandigheden voor mensen met artritis?

Aangezien artritis het moeilijker kan maken om uw werkgerelateerde taken uit te voeren, is het belangrijk om banen te vinden met geschikte werkomstandigheden. Hier zijn enkele werkomstandigheden die vaak gunstig zijn voor mensen met artritis:

  • Flexibel rooster: Sommige werkgevers bieden werknemers meer flexibiliteit met betrekking tot hun werkdagen en uren. Banen met kortere werkuren of banen die u de mogelijkheid bieden om vanuit huis te werken, kunnen u helpen productief en aan het werk te blijven.
  • Adaptieve werkapparatuur: werkapparatuur zoals ergonomische toetsenborden en stoelen kunnen u helpen om u comfortabeler te voelen en kunnen symptomen helpen verlichten tijdens het werken aan een bureau.
  • Lage fysieke belasting: een baan die minimale fysieke belasting vereist, kan artritispijn helpen verlichten. Een bureaubaan met een draaistoel kan bijvoorbeeld meer comfort bieden dan een baan waarbij je zware dozen van het ene deel van een magazijn naar het andere moet tillen.

Gerelateerd: 5 soorten werkomgevingen (en hoe u kunt bepalen welke geschikt is voor u)

10 banen om te overwegen als u artritis heeft

Het vinden van een baan die bij uw situatie past, kan u meer comfort en mogelijk meer werkplezier opleveren. Overweeg voordat u naar een functie solliciteert, de haalbaarheid van de baan, gezien uw toestand. Overweeg deze banen als u artritis heeft:

1. Foto-editor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.549 per jaar

Primaire taken: Foto-editors wijzigen afbeeldingen met behulp van fotobewerkingssoftware. Samen met de redactie van een publicatie ontwikkelen zij creatieve concepten, maken fotografie-opdrachten en halen auteursrechten op foto's op. Ze leiden meestal ook een team van fotografen en geven hen feedback. Foto-editors maken vaak hun eigen schema's en hoeven niet te voldoen aan de fysieke eisen die in andere carrières worden gesteld.

2. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.749 per jaar

Primaire taken: Administratief medewerkers beantwoorden telefoontjes en verwijzen ze door naar de juiste medewerker, plannen vergaderingen, bestellen kantoorbenodigdheden en maken notulen tijdens een vergadering. Als administratief medewerker heb je misschien niet veel repetitieve taken, wat wat pijn kan verlichten. Je hebt misschien ook een flexibel schema, waardoor je kunt bewegen en pauzes kunt nemen als dat nodig is.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

3. Aannemer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.695 per jaar

Primaire taken: Een aannemer werkt contractueel voor een bedrijf. Ze onderhandelen deals met klanten om aan specifieke banen of projecten te werken. De taken van een aannemer zijn sterk afhankelijk van de klant en het project. Doorgaans beoordelen ze projecten om hun behoeften te bepalen en geven ze hun klant een projecttijdlijn. Voor jezelf werken als aannemer betekent dat je een schema kunt maken dat rekening houdt met je chronische pijn. Hierdoor heb je meer tijd voor rust en beweging.

4. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.477 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers beantwoorden telefoontjes en e-mails van klanten, behandelen klachten van klanten, verwerken bestellingen en verstrekken informatie over de producten en diensten van een bedrijf. Als medewerker van de klantenservice kunt u aan een bureau zitten en vaak staan ​​en strekken tijdens het werken. In deze functie kan je ook vanuit huis werken.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u een klantenservicemedewerker bent

5. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,095 per jaar

Primaire taken: Accountants registreren de financiële transacties van een bedrijf. Ze stellen financiële rapporten en belastingaangiften op en evalueren de financiële activiteiten van een bedrijf. Ze identificeren ook problemen, creëren oplossingen en geven financiële aanbevelingen om een ​​bedrijf efficiënter te laten werken. Omdat je in dit beroep veel tijd besteedt aan computer- en bureauwerk, kun je opstaan, rondlopen en strekken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

6. Redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.434 per jaar

Primaire taken: Redacteuren beoordelen schriftelijke inhoud voorafgaand aan publicatie. Ze bewerken en coördineren materiaal, beoordelen inhoudsideeën en geven feedback aan schrijvers om hen te helpen hun werk te verbeteren. Mogelijkheden op afstand als redacteur stellen u in staat om een ​​kantoor te creëren dat het beste bij uw situatie past.

7. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.409 per jaar

Primaire taken: Virtuele assistenten voeren administratieve taken uit voor hun klanten vanaf een externe locatie. Ze plannen vergaderingen en afspraken, voeren en accepteren telefoontjes, boeken reisarrangementen en voeren e-mailmarketing uit. Werken als een virtuele assistent betekent dat u uw eigen planning kunt maken en klanten naar keuze kunt selecteren.

8. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $61,707 per jaar

Primaire taken: Schrijvers maken geschreven inhoud voor gedrukte of online publicaties. Ze doen onderzoek en proeflezen hun tekst voordat ze worden ingediend. Sommige schrijfposities bieden u de mogelijkheid om vanuit huis te werken, waardoor u kunt werken in een omgeving die gunstiger is voor uw pijnniveau.

9. Data-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72,110 per jaar

Primaire taken: Data-analisten verzamelen gegevens en gebruiken deze om tot bruikbare conclusies te komen. Ze ontwikkelen en implementeren databases en systemen, vinden trends in complexe datasets en maken rapporten op basis van hun bevindingen. Dit is niet alleen zittend werk, maar het zorgt ook voor af en toe een pauze.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een data-analist

10. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 109.175 per jaar

Primaire taken: Software-ingenieurs bouwen softwareproducten, maken computergames en voeren netwerksystemen uit. Ze schrijven en testen ook code en communiceren met ontwikkelaars die betrokken zijn bij het project waaraan ze werken. Sommige werkgevers staan ​​​​software-ingenieurs toe om een ​​flexibeler schema te werken in vergelijking met andere bureaubanen. U kunt ook een sta-bureau gebruiken om u tijdens het werk te verplaatsen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur


About author

Dolf Zwoferink

Als u de diagnose artritis heeft, kan het een prioriteit zijn om een baan te vinden die u de beste werkomgeving biedt voor die gezondheidstoestand. Overweeg de volgende lijst met banen die ervoor kunnen zorgen dat u zich de hele werkdag comfortabel voelt. In dit artikel leggen we enkele van de arbeidsomstandigheden uit die vaak gunstig zijn voor mensen met artritis en noemen we een verscheidenheid aan banen die u kunnen helpen met uw artritis om te gaan.


Scroll to Top