Blog

Tijdens de universiteit leren studenten vaardigheden die hen voorbereiden op het personeelsbestand en hen helpen om als individu te groeien. Hoewel je met een hbo-opleiding ver in je carrière kunt komen, moet iedereen ergens beginnen. Na hun afstuderen is de kans groter dat bedrijven u inhuren voor hun instapposities in plaats van hun banen op middelhoog tot hoog niveau. In dit artikel delen we 10 banen waarop je direct na je studie kunt solliciteren.

Gerelateerd: Wat is een baan op instapniveau? Voordelen van banen op instapniveau

Voor wat voor soort banen kan een recent afgestudeerde student in aanmerking komen?

Bij het zoeken naar banen voor na de universiteit, moet je rekening houden met je ervaring. Waarschijnlijk was je tijdens je studieloopbaan betrokken bij studentenorganisaties, liep je stage of had je vrijwilligerservaring. Al deze dingen helpen u een gekwalificeerde kandidaat te maken, maar een ander ding waar werkgevers naar op zoek zijn, is jarenlange ervaring in het personeelsbestand.

Om deze ervaring op te doen, moet je na je afstuderen eerst beginnen in een instapfunctie. Instapposities kunnen u helpen om u vertrouwd te maken met fulltime werk. Dit is een van de grootste aanpassingen waarmee mensen worden geconfronteerd direct na hun afstuderen. De meeste functies op instapniveau vereisen minimale professionele werkervaring.

Dit soort banen bieden pas afgestudeerden waardevolle werkervaring en opleiding. Ze zijn de eerste stap in uw carrière en helpen u meer te weten te komen over de door u gekozen branche. Meestal heb je minder verantwoordelijkheden en relatief gemakkelijke taken wanneer je voor het eerst aan de baan begint. Naarmate u meer leert, kan uw manager nieuwe taken introduceren of u opleiden in aanvullende gebieden.

Gerelateerd: 15 banen op instapniveau die goed betalen

Banen op instapniveau voor na de universiteit

Als je na de universiteit op zoek bent naar een baan, overweeg dan banen binnen je studiegebied. Veel vacatures op instapniveau voor afgestudeerden zullen aangeven welke majors een bedrijf de voorkeur geeft aan kandidaten voor deze functie. Bepaalde rollen kunnen meerdere majors bevatten die relevant zijn voor de baan. Misschien vind je zelfs een functie waarvoor kandidaten alleen een diploma moeten hebben, ongeacht hun hoofdvak.

Hier zijn 10 geweldige banen op instapniveau voor pas afgestudeerden om te overwegen. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke salarislink hieronder:

1. Assistent mediaplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,58 per uur

Primaire taken: De belangrijkste taak van een assistent mediaplanner is om te kiezen waar en wanneer advertenties moeten worden weergegeven. Een assistent mediaplanner vindt ook oplossingen om de meeste mensen te bereiken binnen het budget van de klant. Iemand in deze rol werkt vaak voor een marketing- of reclamebureau. Ze moeten een diploma hebben in reclame, marketing, communicatie of een vergelijkbaar vakgebied.

2. Wervingsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,41 per uur

Primaire taken: Een wervingsassistent is verantwoordelijk voor het helpen van wervingsmanagers en specialisten met wervingsgerelateerde taken. Hun taken kunnen zijn het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor een vacature, het helpen op carrièrebeurzen en het uitvoeren van diverse administratieve taken. Kandidaten voor een baan als wervingsassistent hebben meestal een achtergrond in human resources.

3. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,58 per uur

Primaire taken: Een administratief medewerker werkt in een kantooromgeving om hun supervisors en collega's te ondersteunen. Hun verantwoordelijkheden omvatten het maken van spreadsheets, documenten en presentaties. Ze maken ook kopieën, archiveren gegevens, beantwoorden telefoontjes, nemen berichten aan, begroeten gasten en doen elk ander administratief werk dat zich voordoet. Een administratief medewerker moet knap en georganiseerd zijn en weten hoe hij tekstverwerkingssoftware moet gebruiken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

4. Junior grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,07 per uur

Primaire taken: Een junior grafisch ontwerper werkt in een creatief team om deliverables te ontwerpen. Dingen die ze kunnen ontwerpen zijn onder meer logo's, brochures, paginalay-outs, advertenties, social media-visuals, direct mailers en websites. Een grafisch ontwerper van elk niveau moet creatief zijn, vaardig in visueel ontwerp en openstaan ​​voor nieuwe ideeën en technieken. Ze moeten ook bekend zijn met Adobe Creative Suite en HTML/CSS.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

5. Junior webdesigner**

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.393 per jaar

Primaire taken: Een junior webdesigner werkt doorgaans onder een senior webdesigner om het ontwerp van een website te testen en te verbeteren. Ze hebben kennis van gebruikerservaring nodig en moeten in staat zijn om websites te bouwen die gemakkelijk te gebruiken en te navigeren zijn. Een ervaren junior webdesigner kent programmeertalen zoals HTML/CSS, JQuery en JavaScript.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwerper

6. Advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.038 per jaar

Primaire taken: Deze rol op instapniveau is goed voor pas afgestudeerden die uiteindelijk een diploma rechten willen behalen. Een jurist helpt advocaten en juridisch personeel bij het invoeren van gegevens, onderzoek, het indienen van zaken en het beoordelen van documenten. Via deze functie kan een jurist meer te weten komen over hoe een advocatenkantoor werkt.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een griffier

7. Marketingspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.546 per jaar

Primaire taken: De taken van een marketingspecialist kunnen variëren op basis van waar ze werken. Meestal beheren ze de socialemedia-accounts van een bedrijf, kijken ze naar branding via verschillende kanalen, analyseren ze concurrenten, schrijven ze teksten voor marketingmateriaal of websites, creëren ze e-mailcampagnes en bedenken ze strategieën voor het genereren van leads.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingspecialist

8. Computerondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.151 per jaar

Primaire taken: Een computerondersteuningsspecialist is iemand die aanleg heeft voor technologie en computers. Ze bieden technische ondersteuning aan klanten die te maken hebben met verschillende computerproblemen. Veel van hun dagelijkse taken omvatten het oplossen van problemen. Ze kunnen ook technische ondersteuning bieden aan hun collega's om ervoor te zorgen dat de computerprogramma's en -systemen van het bedrijf naar behoren werken.

9. Junior projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.089 per jaar

Primaire taken: Een junior projectmanager werkt onder een senior projectmanager om hen te helpen met hun projectmanagementtaken. Hun primaire taken zijn het coördineren van projecten en planningen, het volgen van de voortgang van projecten en het rapporteren van de resultaten. Mensen in deze rol moeten in staat zijn om veel projecten tegelijk te beheren en aandacht te hebben voor details.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een projectmanager

10. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58,734 per jaar

Primaire taken: Een verkoopvertegenwoordiger gebruikt verschillende overtuigingstechnieken om de producten of diensten van een bedrijf te verkopen. Ze werken samen met klanten om hun behoeften te leren kennen en eventuele vragen te beantwoorden. Als ze niet met klanten praten, gebruiken ze strategieën om leads te identificeren en positieve klantrelaties te creëren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopvertegenwoordiger


About author

Joep Dijk

Tijdens de universiteit leren studenten vaardigheden die hen voorbereiden op het personeelsbestand en hen helpen om als individu te groeien. Hoewel je met een hbo-opleiding ver in je carrière kunt komen, moet iedereen ergens beginnen. Na hun afstuderen is de kans groter dat bedrijven u inhuren voor hun instapposities in plaats van hun banen op middelhoog tot hoog niveau. In dit artikel delen we 10 banen waarop je direct na je studie kunt solliciteren.


Scroll to Top