Blog

Of je nu van plan bent om na je vrije tijd weer aan het werk te gaan of later in je leven een nieuwe carrière wilt nastreven, er zijn verschillende bevredigende banen voor 50-plussers. In dit artikel bespreken we de beste carrières voor 50-plussers. -jarigen, samen met de gemiddelde salarissen en primaire taken.

De beste banen voor meer dan 50 professionals

Hier is een lijst met 10 van de beste nieuwe carrières voor mensen ouder dan 50. De meeste van deze banen hebben een flexibel of deeltijds werkschema. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke salarislink hieronder:

1. Technicus medische dossiers

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,14 per uur

Primaire taken:  Technici voor medische dossiers beheren de gezondheidsinformatie van patiënten in digitale databases en papieren archiveringssystemen. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het leren van classificatiesystemen, het coderen van patiëntendossiers en het documenteren van medische geschiedenissen. Technici voor medische dossiers initiëren ook verzekeringsvergoedingen en helpen artsen bij het bewaken van de patiëntresultaten. Vanwege de gevoelige aard van deze bestanden, moeten technici van medische dossiers een sterk gevoel van vertrouwelijkheid op het werk in acht nemen.

Vereisten:  om een ​​​​medische dossiertechnicus te worden, moet je een middelbare schooldiploma behalen en een postsecundair gezondheidsinformatieprogramma volgen. De meeste technici voor medische dossiers hebben een legitimatiebewijs voor een geregistreerde gezondheidsinformatietechnicus of zijn van plan er een te verdienen kort nadat ze een baan hebben gekregen.

Bedrijven met deze functie:

 • Kinderziekenhuis van de Koningsdochters
 • District of Columbia
 • Ministerie van Justitie van de Verenigde Staten

2. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 15,36 per uur

Primaire taken:  Administratieve medewerkers behandelen administratieve taken, zoals het indienen van documenten, het voorbereiden van papierwerk, het begroeten van bezoekers en het ondersteunen van medewerkers. Ze beantwoorden telefoons en routeren oproepen, maken afspraken en regelen planningen en houden toezicht op de archiveringssystemen. Velen maken memo's, stellen facturen op en stellen rapporten op. Sommige administratieve assistenten voeren ook elementaire boekhoudtaken uit en beheren kantoorbenodigdheden. De dagelijkse verantwoordelijkheden kunnen ook variëren, afhankelijk van het bedrijf of de branche waarin ze werken.

Vereisten:  Om administratief medewerker te worden, heb je een middelbare schooldiploma en basiscomputer- en organisatorische vaardigheden nodig.

Bedrijven met deze functie:

 • Interstate Van Lines
 • Management Consulting Groep
 • Rick Engineering Company

4. Buschauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,75 per uur

Primaire taken: Buschauffeurs zijn verantwoordelijk voor het ophalen en afzetten van buschauffeurs, of het nu gaat om een ​​OV-bus, schoolbus of een ander particulier of openbaar vervoerbedrijf. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het instellen, weergeven en handhaven van decorum om rijders veilig en comfortabel te houden.

Vereisten: Buschauffeurs moeten een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig hebben, samen met een geldig commercieel rijbewijs (CDL).

Bedrijven met deze functie:

 • Windhond
 • eerste leerling
 • Transdev

3. Postbode

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 19,11 per uur

Primaire taken: Postvervoerders zijn verantwoordelijk voor het bezorgen van brieven en pakketten op een toegewezen bezorgroute. Ze sorteren en bereiden ook de post, en halen uitgaande zendingen langs hun route op. Postvervoerders kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het verzamelen van handtekeningen of betalingen voor bepaalde speciale leveringen.

Vereisten: Postbodes moeten doorgaans een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig hebben, samen met een schone achtergrondcontrole en een geldig rijbewijs. Ze moeten mogelijk ook een specifiek examen afleggen.

Bedrijven met deze functie:

 • Duke Ellington School of the Arts
 • Overheid van Fairfax County
 • Overheid van prins William County

5. Docent

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 21,45 per uur

Primaire taken:  Docenten zijn verantwoordelijk voor het helpen van studenten bij het leren van vaardigheden en mastervakken. Ze laten studenten zien hoe ze zich op toetsen moeten voorbereiden, aantekeningen maken in de klas en hun huiswerk maken. Of docenten nu één-op-één of in kleine groepen met studenten werken, ze streven ernaar om studenten te helpen betere cijfers te halen op school. Docenten werken meestal met studenten buiten een traditionele klasomgeving, vaak in bijlescentra, thuis of online. Ze werken met verschillende schoolgaande leeftijden, waaronder kinderen, tieners en jonge volwassenen die studeren of binnenkort gaan studeren.

Vereisten:  om bijlesdocent te worden, moet je minimaal een middelbare schooldiploma hebben en goed thuis zijn in het onderwerp waarin je bijles geeft. Voor sommige functies zijn mogelijk ook referenties vereist van de National Tutoring Association, de American Tutoring Association of een vergelijkbare organisatie.

Bedrijven met deze functie:

 • Educatieve connecties
 • Beoordeel potentiële bijles
 • Openbare scholen in Loudon County

6. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 24,22 per uur

Primaire taken:  Schrijvers creëren inhoud voor boeken, tijdschriften, kranten, websites, tv, films, advertenties en andere media. Of ze nu fictie- of non-fictiemateriaal ontwikkelen, ze doen doorgaans onderzoek om hun schrijven te ondersteunen. De meeste schrijvers werken nauw samen met redacteuren of klanten om feedback te verzamelen, hun materiaal te perfectioneren en projecten te voltooien. Schrijvers zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde onderwerpen of stijlen, zoals digitale inhoud en blogs, en velen werken op contract- of freelancebasis.

Vereisten:  om schrijver te worden, heb je over het algemeen een bachelordiploma Engels of communicatie nodig, hoewel voor sommige instap- en freelancefuncties alleen een portfolio van eerder werk nodig is om je schrijfvaardigheid te bewijzen. Als u van plan bent u te specialiseren in het schrijven van subsidies of technisch schrijven, heeft u mogelijk ook professionele certificering nodig om uw bekwaamheid te bevestigen.

Bedrijven met deze functie:

 • Brongegevens
 • Talent Inc.
 • WebFX

7. Massagetherapeut

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 28,22 per uur

Primaire taken:  deze therapeuten gebruiken massagetechnieken om blessures te behandelen, de bloedsomloop te vergroten, te helpen bij ontspanning en het verbeteren van het welzijn. Ze bespreken vaak symptomen en stellen doelen voor genezing met cliënten door op maat gemaakte behandelplannen te maken die voldoen aan de behoeften van de cliënt. Veel massagetherapeuten adviseren klanten ook over stretchen, houding en andere elementen die hun welzijn kunnen verbeteren.

Vereisten:  om massagetherapeut te worden, moet je een postsecundair programma volgen, waarvoor meestal 500 tot 1.000 uur studie nodig is. De meeste staten vereisen ook dat je een reanimatiecertificaat en een licentie voor massagetherapeuten hebt. Hoewel je in veel staten moet slagen voor het massage- en lichaamswerklicentie-examen, hebben sommige staatsspecifieke licentie-examens.

Bedrijven met deze functie:

 • AdventGezondheid
 • Lichaamstechnieken
 • Canyon Ranch

8. Retailmanager

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 48.281 per jaar

Primaire taken: Retailmanagers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op een winkel of filiaal dat kleding, schoenen, schoonheidsproducten, accessoires of andere tastbare producten verkoopt. Ze nemen meestal werknemers aan en stellen ploegenschema's op. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het toezicht op het algemene onderhoud van de winkel, de klantenservice en het geluk van de werknemers.

Vereisten: Retailmanagers moeten doorgaans een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig hebben. Retail- en managementervaring wordt sterk aanbevolen.

Bedrijven met deze functie:

 • Burgerzorg- en revalidatiecentrum
 • Inova Gezondheidssysteem
 • Jefferson Medisch Centrum

9. herbergier

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 50.135 per jaar

Primaire taken: herbergiers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de activiteiten van een herberg of een bed and breakfast. Ze begroeten en checken gasten meestal, beantwoorden telefoontjes en e-mails, beheren het personeel en zorgen ervoor dat gasten een bevredigend verblijf in hun etablissement hebben. Ze kunnen ook ploegenschema's voor werknemers opstellen en herbergevenementen ontwikkelen om gasten te vermaken.

Vereisten: herbergiers moeten doorgaans een middelbare schooldiploma of een gelijkwaardig diploma hebben, afhankelijk van de grootte van het etablissement.

Bedrijven met deze functie:

 • Vakantie herberg
 • Hotels in Daly Seven
 • Omni-hotels

10. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 88.499 per jaar

Primaire taken:  Makelaars helpen klanten bij het kopen, verkopen en huren van onroerend goed. Ze creëren en publiceren lijsten voor klanten die onroerend goed willen verkopen of verhuren. Ze organiseren ook open huizen en onderhandelen met potentiële kopers om de verkoop te voltooien. Makelaars helpen ook potentiële kopers of huurders bij het vinden van woningen die aan hun behoeften voldoen, begeleiden klanten naar bezichtigingen en maken koopaanbiedingen. Ze werken meestal onder makelaars in onroerend goed, die een vergunning hebben om de aan- en verkoop van onroerend goed af te handelen.

Vereisten:  om makelaar te worden, moet u een middelbare schooldiploma behalen en voorafgaande licentiecursussen voor onroerend goed volgen die zijn goedgekeurd door uw staat. Makelaars in onroerend goed moeten ook slagen voor een antecedentenonderzoek en een door de staat uitgegeven licentie-examen.

Bedrijven met deze functie:

 • Keller Williams Realty
 • Lonnie Bush Vastgoed
 • De Welfont-groep

About author

Machiel Golts

Of je nu van plan bent om na je vrije tijd weer aan het werk te gaan of later in je leven een nieuwe carrière wilt nastreven, er zijn verschillende bevredigende banen voor 50-plussers. In dit artikel bespreken we de beste carrières voor 50-plussers. -jarigen, samen met de gemiddelde salarissen en primaire taken.


Scroll to Top