Blog

Het voltooien van de CompTIA A+-certificering kan u helpen bij het veiligstellen van A+-certificeringstaken. Dit zijn IT-functies op instapniveau waarbij werkgevers CompTIA A+-certificering vereisen of verkiezen. Zelfs als het niet vereist is, neemt de A+-certificering toe en bewijst het uw technische kennis, zodat u zich kunt onderscheiden van andere sollicitanten en kunt laten zien dat u de meest geschikte sollicitant bent. In dit artikel bespreken we wat A+-certificering is en tien CompTIA A+-certificeringstaken die u kunt nastreven.

Lees meer: ​​Wat zijn certificeringen? Definitie, voordelen, soorten certificeringen en voorbeelden

Wat is een A+ certificering?

A+ certificering is een informele naam voor CompTIA A+ certificering. Deze kwalificatie wordt ook wel eens gewoon A-certificering genoemd. A+-certificering, gesponsord door de IT-organisatie CompTIA, certificeert computertechnologievaardigheden op instapniveau. De vaardigheden die door CompTIA A+ certificering worden geverifieerd, zijn onder meer:

  • Installeren en configureren van computersystemen en randapparatuur, inclusief modems en printers
  • Computersystemen upgraden
  • Computerproblemen oplossen
  • Computers en computersystemen repareren

Veel mensen volgen ter voorbereiding op het A+ examen een korte 5- of 10-daagse cursus bij een IT-opleidingsbedrijf. Het voltooien van een CompTIA A+ certificeringstraining kan uw technisch inzicht verdiepen, vooral als u buiten de IT werkt. Kandidaten kunnen echter ook zelfstudie doen voordat ze aan het examen deelnemen.

Het CompTIA A+ certificeringsexamen bestaat uit twee tests. De eerste richt zich op kernhardwaretechnologieën en de tweede richt zich op besturingssystemen. Zodra geregistreerde kandidaten slagen voor het examen, ontvangen ze hun CompTIA A+-certificering.

CompTIA raadt kandidaten aan tussen de 9 en 12 maanden IT-ervaring te hebben voordat ze aan het examen deelnemen. Omdat deze ervaring echter niet essentieel is, halen veel mensen hun CompTIA A+-certificering na hun afstuderen aan de middelbare school of universiteit. Deze certificering kan mensen met niet-gerelateerde werkervaring ook helpen bij de overgang naar een IT-rol. Kandidaten zonder IT-ervaring moeten een basiskennis hebben van computers en hun netwerken.

Lees meer: ​​​​Bepalen of professionele certificaten de moeite waard zijn voor uw carrière

Wat voor soort banen kun je krijgen met een A+ certificering?

CompTIA A+-certificering kwalificeert kandidaten voor IT-rollen op instapniveau in een groot aantal sectoren, waaronder softwareontwikkeling, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. Deze banen voor A+-certificering op instapniveau omvatten doorgaans technische ondersteuning en onderhoud. Meer ervaren IT-professionals gebruiken hun A+-certificering ook als ze doorstromen naar hogere functies.

Aangezien de meeste bedrijven afhankelijk zijn van computertechnologie, zijn er banen voor CompTIA A+-certificering in vrijwel elke arbeidssector. Hier zijn 10 A + -certificeringstaken die u misschien wilt overwegen:

1. Computertechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,80 per uur

Primaire taken: Een computertechnicus werkt aan het oplossen van problemen met de computers van hun organisatie of klanten. Veel voorkomende taken van computertechnici zijn het verwijderen van virussen en malware van computersystemen, het herstellen van gegevens na crashes van de harde schijf en het vervangen van verouderde hardware. Ze repareren defecte computers en laten werkende computers sneller en efficiënter werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een computertechnicus

2. Installatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,69 per uur

Primaire taken: Een installatietechnicus is verantwoordelijk voor het installeren van de producten van hun bedrijf voor klanten. Installatietechnici bezoeken bedrijven en klanten thuis en installeren producten zoals computerapparatuur, kabeldozen en andere elektronische apparaten. Internetserviceproviders, kabelnetwerken en andere technologiebedrijven hebben vaak installatietechnici in dienst met een A+ certificering.

3. Helpdeskanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,82 per uur

Primaire taken: Een helpdeskanalist is een IT-professional die verantwoordelijk is voor het assisteren van computergebruikers. Deze professionals bieden technische ondersteuning op afstand via de telefoon, internetchat of e-mail. Ze leren gebruikers ook hoe ze nieuwe hardware en software moeten bedienen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een helpdeskmedewerker

4. IT-ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.058 per jaar

Primaire taken: Een IT-ondersteuningsspecialist is verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van de computernetwerken van hun werkgever. IT-supportspecialisten installeren en configureren computersystemen, hardware, software en randapparatuur, waaronder printers en scanners. Ze werken ook de technologie bij, bewaken de werking ervan en bevelen nieuwe hardware en software aan om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een IT-specialist

5. Gegevensondersteuningstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,45 per uur

Primaire taken: Een data support technicus is verantwoordelijk voor het verzamelen, vastleggen en herstellen van bedrijfsgegevens. Ze beheren gegevensopslagsystemen om ervoor te zorgen dat ze veilig de juiste gegevens opslaan die gebruikers indien nodig kunnen ophalen. Ze ondersteunen ook werknemers die bedrijfsgegevens gebruiken door ervoor te zorgen dat ze altijd toegang hebben tot de gegevens die ze nodig hebben.

6. Serverondersteuningstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,96 per uur

Primaire taken: Een serverondersteuningstechnicus is verantwoordelijk voor het soepel laten werken van de servers van hun bedrijf. Deze professionals voeren routinematige scans uit om de serverbeveiliging en kwetsbaarheid te beoordelen en eventuele problemen op te lossen. Ze kunnen ook nieuwe servers en softwarepakketten installeren en configureren met behulp van servers. Een serverondersteuningstechnicus kan werken met Windows-servers, Linux-servers of beide.

7. Technische ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.214 per jaar

Primaire taken: Een technische ondersteuningsspecialist is een IT-professional die gebruikers helpt met technische problemen. Zij beantwoorden technische vragen van consumenten en zakelijke gebruikers. Hun taken kunnen overlappen met die van helpdeskanalisten. Specialisten voor technische ondersteuning richten zich echter op technische problemen, in tegenstelling tot helpdeskanalisten die ook training en algemeen advies geven over het bedienen van computers en software.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een technische ondersteuningsspecialist

8. Buitendienst monteur

Nationaal gemiddeld salaris: $20,38 per uur

Primaire taken: Een buitendiensttechnicus is een IT-professional die de werkplekken van de klant bezoekt en technische ondersteuning ter plaatse levert. Deze professionals helpen klanten bij het installeren en configureren van nieuwe hardware en software, het uitvoeren van diagnostische tests en het beantwoorden van vragen van klanten. Ze voeren hun werk uit volgens de IT-praktijken en het beleid van elke klant.

9. Netwerkondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.946 per jaar

Primaire taken: Een netwerkondersteuningsspecialist bewaakt het netwerk van een bedrijf en lost eventuele problemen op. Hun primaire taken omvatten het testen en beoordelen van bedrijfsnetwerken, het onderhouden van het netwerk en het oplossen van netwerkproblemen. Sommige netwerkondersteuningsspecialisten trainen en bieden ook technische ondersteuning aan netwerkgebruikers. Netwerkondersteuningsspecialisten kunnen werken met lokale netwerken, wide area netwerken of internetverbindingen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een netwerktechnicus

10. Cyberbeveiligingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 103.590 per jaar

Primaire taken: Een cyberbeveiligingsspecialist is verantwoordelijk voor de online beveiliging van een bedrijf. Deze IT-professionals helpen bedrijven potentiële zwakke punten in hun IT-systemen te identificeren en beveiligingsmaatregelen te verbeteren. Ze bewaken ook bedrijfsnetwerken en minimaliseren de impact van cyberbeveiligingsaanvallen of -inbreuken.


About author

Noortje Kip

Het voltooien van de CompTIA A+-certificering kan u helpen bij het veiligstellen van A+-certificeringstaken. Dit zijn IT-functies op instapniveau waarbij werkgevers CompTIA A+-certificering vereisen of verkiezen. Zelfs als het niet vereist is, neemt de A+-certificering toe en bewijst het uw technische kennis, zodat u zich kunt onderscheiden van andere sollicitanten en kunt laten zien dat u de meest geschikte sollicitant bent. In dit artikel bespreken we wat A+-certificering is en tien CompTIA A+-certificeringstaken die u kunt nastreven.


Scroll to Top