Blog

Biologie is de studie van het leven en alle levende organismen, en er zijn meerdere takken van biologie om in te studeren en te werken. Het behalen van een masterdiploma in de biologie is een zeer gewilde titel en het kan leiden tot veel lucratieve carrièrekeuzes. Als je geïnteresseerd bent in biologie en wetenschap, vraag je je misschien af ​​of je een master in biologie kunt behalen. In dit artikel beschrijven we deze academische reis, geven we tips voor het succesvol afronden van je studie en noemen we 10 banen voor mensen met een masterdiploma in de biologie.

Wat is een master in de biologie?

Een master in de biologie is een tweejarige academische opleiding voor mensen die een bachelordiploma hebben behaald. Deze graad bestaat uit cursussen, seminars en laboratoriumstudies met betrekking tot celbiologie, anatomie, biostatistiek, ecologie, zoölogie en nog veel meer. Programma's zoals deze zijn ontworpen om studenten een diepgaand begrip te geven van de meerdere takken van de biologie en om studenten voor te bereiden op verdere academische bezigheden en professionele carrières.

Gerelateerd: Graduate Certificate vs. Master's Degree: inzicht in de voordelen en opties

Tips voor het volgen van een masteropleiding

Hier zijn zes tips voor het succesvol volgen en afronden van een masteropleiding:

Onderzoek de tijdsbesteding

Bij het nadenken over het behalen van een masterdiploma, is het belangrijk om de tijdsbesteding volledig te begrijpen. Het behalen van dit soort diploma duurt meestal ongeveer twee jaar voltijds studeren. Studenten volgen regelmatig minimaal drie cursussen per semester en volgen regelmatig zes tot twaalf uur les per week. Bovendien hebben veel studenten tussen de twee en zes uur extra tijd nodig voor elke klas om wekelijkse opdrachten te maken en te studeren voor examens.

Onderzoek de school of voorkom dat u overweegt een aanvraag in te dienen om het aantal studiepunten dat nodig is voor het afstuderen te herzien en te beslissen of een voltijdse of deeltijdse leerervaring het beste past bij uw levensstijl en behoeften.

Neem contact op met je studieadviseur

Een academische adviseur op graduate niveau is een hoogopgeleide persoon. Ze hebben waarschijnlijk een doctoraat en jarenlange ervaring in de academische wereld. Het is belangrijk om direct contact op te nemen met je studieadviseur. Praat tijdens uw eerste ontmoeting met deze persoon over de doelen en het tijdschema voor verschillende onderdelen van het programma.

Een regelmatige ontmoeting met uw adviseur is nuttig voor het ontwikkelen van een relatie. U kunt advies krijgen over hoe u uw doelen kunt bereiken, hoe u uw tijd het beste kunt beheren en welke keuzevakken u waarschijnlijk het meest interesseren of ten goede komen aan uw academische bezigheden. Uw adviseursrelatie kan u ook helpen bij het verbreden van uw professionele netwerk en het kan u zelfs helpen om in de toekomst een baan te vinden.

Verwant: Waarom een ​​dubbele major overwegen (en hoe de juiste te kiezen)

Identificeer uw ondersteuningssysteem

Het ondersteuningssysteem van een persoon is het netwerk van mensen waar een persoon terecht kan voor tuinen of emotionele steun in hun persoonlijke leven. Graduate school is een grote onderneming en het is belangrijk om proactief te identificeren wie uw ondersteuningssysteem vormt, zodat u dit nieuwe streven het beste kunt navigeren. Een vertrouwde vriend, studiepartner, naast familielid, professor of kamergenoot kunnen allemaal deel uitmaken van uw ondersteuningssysteem. Bovendien kunnen een meer senior afgestudeerde student, uw studieadviseur, een tutor en een schoolbegeleider of therapeut ook deel uitmaken van uw ondersteuningssysteem.

Deze mensen kunnen een luisterend oor bieden voor het uiten van frustraties of het delen van uw hoop en doelen, en ze kunnen u ook helpen copingvaardigheden en een algemeen positief gevoel van welzijn te ontwikkelen. Het vinden van een ondersteuningssysteem van twee of meer mensen kan vaak het stressniveau verlagen en kan ervoor zorgen dat je je meer op je gemak voelt tijdens je academische reis.

Connecties maken

Het is belangrijk om sociale contacten te leggen terwijl je naar school gaat. Het ontwikkelen van vriendschappen en sociale relaties met andere studenten is belangrijk voor betrokkenheid, motivatie en algemeen welzijn. De vriendschappen die je op school sluit, kunnen je ondersteuningssysteem versterken.

Je kunt contact maken met leeftijdsgenoten door studiegroepen bij te wonen, voor en na de les met andere studenten te chatten en sociale evenementen bij te wonen. Ga naar het studentencentrum van je school voor informatie over sociale evenementen op of buiten de campus. Deze vriendschappen helpen mensen georganiseerd te blijven en dragen bij aan iemands gevoel van verbondenheid met een gemeenschap, wat waarschijnlijk zal bijdragen aan het algehele succes van de graduate school-ervaring.

Plan tijd in voor academisch werk

De meeste voltijdse graduate-programma's vereisen dat een persoon zich inschrijft voor ten minste drie cursussen per semester. Je besteedt waarschijnlijk ongeveer zes tot twaalf uur per week aan het volgen van lessen, en je zult extra tijd moeten vrijmaken om te studeren en je opdrachten te voltooien. Het is handig om specifieke tijden in uw dag of week in te plannen om zelfstandig te studeren en te studeren met een peer of peer group.

Zorg ervoor dat je de syllabi doorneemt die je professoren je geven. Het noteren van de inleverdata voor kleinere en grotere opdrachten kan je helpen bepaalde dagen en tijden te blokkeren die je nodig hebt om opdrachten te voltooien en papers te schrijven. Als afstudeerder ben je verantwoordelijk voor het schrijven van een afstudeerscriptie. Het is ook waarschijnlijk dat je in je eerste studiejaar een kleinere scriptie moet schrijven. Een scriptie vereist veel denkwerk, voorbereiding en tijd om te voltooien. U moet elke dag of week een korte tijd vrijmaken om ervoor te zorgen dat u vóór de deadline klaar bent.

Profiteer van studentenvoorzieningen

De meeste scholen hebben een afdeling voor studentenresources of een studentenresourcecentrum. Scholen huren professionals in en nemen studenten in dienst om degenen die zijn ingeschreven voor lessen of opleidingen te helpen. deze informatiecentra zijn ontworpen en geperfectioneerd door jarenlang de behoeften van studenten te beoordelen. Profiteren van de programma's, hulp en andere middelen die uw school mogelijk beschikbaar heeft, is belangrijk om uw succes en afstuderen van het programma te verzekeren. Hier is een lijst van 15 mogelijke studentendiensten die je hogeschool of universiteit kan aanbieden:

 • Ondersteuning bij academisch schrijven
 • Studiebegeleiding
 • Hulp bij tijdbeheer
 • Notitiemaatjes
 • Sociale en emotionele begeleiding
 • Residence Life-activiteiten
 • Activiteiten voor woon-werkverkeer
 • Loopbaanbegeleiding
 • Studenten gym en personal training
 • Studiegroepen
 • Netwerkevenementen
 • Diensten Engels als tweede taal
 • Gehandicaptendiensten
 • Financiële hulp
 • Mogelijkheden om in het buitenland te studeren

Verwant: Hoe u uzelf kunt motiveren: stappen om gemotiveerd te raken

Beloon jezelf voor goed gedaan werk

Je krijgt veel opdrachten en verantwoordelijkheden. Een belangrijk onderdeel van uw succes is uw vermogen om uw tijd effectief te beheren en uw toewijding om al uw lessen bij te wonen en al uw opdrachten in te leveren. Van mensen die zijn ingeschreven voor masterprogramma's wordt verwacht dat ze onafhankelijke leerlingen zijn en dat ze hun werk afmaken zonder eraan herinnerd te worden.

Als afgestudeerde student moet je je schema gebruiken, positieve gedragskeuzes maken en voldoende tijd voorzien om te studeren. Wanneer u deze verantwoordelijkheden beheert en uzelf gemotiveerd probeert te houden, kunt u een persoonlijk beloningssysteem gebruiken. Bied jezelf kleine beloningen aan voor studeren, het leren van hoge cijfers of het vroeg inleveren van opdrachten. Een plezierige traktatie, zoals een avondje uit met vrienden, een bezoek aan een natuurreservaat of zelfs een cupcake halen bij je favoriete bakkerij, kan je helpen gemotiveerd en gefocust te blijven op het bereiken van je doelen.

10 carrières voor mensen met een master in biologie

Hier zijn 10 carrières om uit te kiezen voor mensen die een master in biologie hebben behaald:

1. Boswachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52.570 per jaar

Primaire taken: Een boswachter is een persoon die de bomen en planten beheert in bossen, reservaten en gemeenschappen. Ze werken aan het herstel en het behoud van beboste gebieden. Boswachters werken vaak buitenshuis om monsters te verzamelen en terreinen te bewaken, en ze schrijven regelmatig rapporten en leveren hun bevindingen aan lokale en federale overheidsinstanties.

2. Forensisch wetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $65.256 per jaar

Primaire taken: Een forensisch wetenschapper is een professional die het fysieke bewijs dat is opgehaald van plaats delict evalueert om te helpen bij strafrechtelijk onderzoek. Ze gebruiken hun kennis van forensisch onderzoek, biologie, scheikunde, genetica en anatomie om plausibele conclusies te trekken over de specifieke omstandigheden van een misdrijf of ongeval. De dagelijkse taken van een forensisch wetenschapper omvatten het gebruik van laboratoriumapparatuur, het uitvoeren van tests en het schrijven van rapporten.

3. Microbioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.443 per jaar

Primaire taken: Microbiologen zijn wetenschappers die microscopisch kleine organismen bestuderen. Ze proberen te begrijpen hoe microscopisch kleine levensvormen zoals bacteriën, schimmels, virussen, parasieten en algen infecties of ziekten kunnen veroorzaken. Ze bestuderen ook de fysieke kenmerken en chemische en anatomische elementen van microscopisch kleine organismen in een poging ziekten te voorkomen of te behandelen. Een groot deel van de tijd van een microbioloog wordt besteed aan theoretiseren, laboratoriumexperimenten uitvoeren en rapporten schrijven over hun bevindingen.

4. Milieuwetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72,145 per jaar

Primaire taken: Een milieuwetenschapper is iemand die zijn kennis van natuurwetenschappen en aardwetenschappen gebruikt om het milieu te behouden en duurzaamheid te ondersteunen. Ze voeren regelmatig brandstoftests uit van land, lucht en water om biologische gevaren, verontreinigende stoffen en andere gevaren of zorgen voor het milieu te monitoren en erover te rapporteren. Bedrijven en overheidsfunctionarissen gebruiken vaak rapporten van milieuwetenschappers om naleving van milieuwetgeving en -code te waarborgen, en ze gebruiken hun rapporten en suggesties ook bij het vaststellen van nieuwe regelgeving en normen.

5. Bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $81.345 per jaar

Primaire taken: Biologen zijn wetenschappers die gespecialiseerd zijn in het bestuderen en evalueren van levende organismen. Ze doen experimenten en onderzoek naar mensen, dieren, planten, het leven in de zee en het milieu. Biologen brengen hun werkdagen door met het verzamelen van monsters, het interpreteren van gegevens, het uitvoeren van experimenten en het rapporteren van hun bevindingen. Artsen, chemici en andere wetenschappers gebruiken deze informatie om geneeskunde en medisch onderzoek vooruit te helpen.

6. Genetisch adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $81.880 per jaar volgens het Bureau of Labor and Statistics

Primaire taken: Een genetisch adviseur is een wetenschapper die werkt als onderdeel van een zorgteam. Ze doen onderzoek en bieden ondersteuning aan mensen die genetische aandoeningen hebben of dreigen te krijgen. Soms bieden genetische counselors emotionele steun en counseling aan hun patiënten. Ook werken ze regelmatig met mensen die een gezin proberen te stichten. Daarom moeten genetische adviseurs zeer empathische mensen zijn en inzicht hebben in de sociale en emotionele impact van hun werk.

7. Epidemioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.023 per jaar

Primaire taken: Een epidemioloog is een persoon die de manier bestudeert waarop specifieke ziekten unieke populaties beïnvloeden. Deze wetenschappers gebruiken onderzoek, experimenten en gegevens om het risico van een persoon op het erven of oplopen van een ziekte of ziekte te bepalen op basis van erfelijke beroepen of externe factoren. Ze bestuderen hoe geslacht, ras, etniciteit, regio of locatie, geestelijke gezondheid en andere factoren van invloed zijn op de kans dat een persoon wordt gediagnosticeerd met een specifieke ziekte.

8. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $105.006 per jaar

Primaire taken: Een arts-assistent is een medische professional die werkt onder begeleiding van een gediplomeerd arts. Arts-assistenten werken in klinieken, privépraktijken en ziekenhuizen om patiënten die zorg nodig hebben te helpen. Ze werken samen met artsen en verpleegkundigen om de gezondheid van een persoon te beoordelen en verwondingen en ziekten te behandelen. primaire taken zijn onder meer het spreken met patiënten, het beoordelen van de gezondheid van mensen, het invullen van patiëntenformulieren en het toedienen van behandelingen. Mensen in deze carrière kunnen ook overleggen met specialisten, patiëntenadvocaten en andere patiëntenvertegenwoordigers.

9. Biofysicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.490 per jaar volgens het Bureau of Labor and Statistics

Voornaamste taken: Biofysici zijn onderzoekswetenschappers die gebruik maken van een diepgaande kennis van biologie en natuurkunde. Ze bestuderen moleculen, organismen en micro-organismen met als doel de geneeskunde en de behandeling van ziekten te bevorderen. In de eerste plaats werken biofysici aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen in farmaceutische medicijnen. Ze werken in laboratoria en hun dagelijkse taken omvatten theoretiseren, experimenten uitvoeren en rapporteren over hun bevindingen.

10. Onderzoekswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.094 per jaar

Primaire taken: Een onderzoekswetenschapper is een zeer gerespecteerde positie. Ze werken in laboratoria om experimenten, medisch onderzoek en klinische proeven uit te voeren, en ze verzamelen informatie en bewijs om hypothesen te vormen en te bewijzen.

Soms werken onderzoekswetenschappers voor particuliere organisaties en soms werken ze voor overheidsinstanties of non-profitorganisaties.


About author

Mirte Hagedoorn

Biologie is de studie van het leven en alle levende organismen, en er zijn meerdere takken van biologie om in te studeren en te werken. Het behalen van een masterdiploma in de biologie is een zeer gewilde titel en het kan leiden tot veel lucratieve carrièrekeuzes. Als je geïnteresseerd bent in biologie en wetenschap, vraag je je misschien af of je een master in biologie kunt behalen. In dit artikel beschrijven we deze academische reis, geven we tips voor het succesvol afronden van je studie en noemen we 10 banen voor mensen met een masterdiploma in de biologie.


Scroll to Top