Blog

Duiken is het proces waarbij gespecialiseerde apparatuur wordt gebruikt om langere tijd onder water door te brengen. Het kan gebruikelijk zijn dat carrières die duiken gebruiken om competitieve salarissen te betalen vanwege de geavanceerde vaardigheden en expertise die duiken vereist. Omdat duiken opwindende mogelijkheden kan bieden om te reizen en te werken in onconventionele omgevingen, zou je kunnen gedijen in een duikcarrière als je op zoek bent naar een baan die je een gevoel van avontuur kan geven. In dit artikel bekijken we wat een duikbaan is en bekijken we een lijst van 10 beroepen waarbij duiken kan worden betrokken.

Gerelateerd: 10 bestbetaalde duikbanen

Wat is een duikbaan?

Een duikbaan kan verwijzen naar elke functie waarbij je deelneemt aan duikexpedities of waarbij je duikt om taken uit te voeren. De meeste banen in het duiken bestaan ​​in de reisindustrie, aangezien veel duikbanen gericht zijn op het creëren van toeristische ervaringen voor mensen die reizen. Je kunt echter ook banen vinden waarbij je moet duiken in sectoren als entertainment, wetenschappelijk onderzoek en de bouw.

Gerelateerd: 11 populaire reisbanen

10 banen waarbij duiken kan worden betrokken

Hier zijn 10 duikbanen die je kunt volgen:

1. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.152 per jaar

Primaire taken: Een reisleider leidt groepen toeristen door speciale ervaringen terwijl ze op vakantie zijn, zoals excursies en activiteiten die gespecialiseerde kennis van het gebied vereisen om veilig te kunnen deelnemen. Een type gids is een gids voor onder water of op zee die toeristen helpt bij het navigeren door excursies die onder water plaatsvinden. Een zeegids kan groepen leiden op duikexpedities, toezicht houden op reisgroepen tijdens zwemexcursies in open water en ontmoetingen tussen gasten en lokale zeedieren, zoals dolfijnen, pijlstaartroggen of haaien, faciliteren.

2. Blogger

Nationaal gemiddeld salaris: $36.908 per jaar

Primaire taken: een blogger is een schrijver die inhoud maakt voor online publicaties, vaak gericht op een bepaald onderwerp van belang. Bloggers kunnen artikelen en berichten schrijven voor hun eigen websites of voor werkgevers, onderzoek doen naar een specifiek onderwerp om fascinerende onderwerpen te identificeren om over te schrijven en deelnemen aan spannende of unieke kansen zodat ze over hun ervaring kunnen schrijven. Een blogger die schrijft over reizen of het leven in zee kan duiken gebruiken als onderwerp om te bespreken en als een methode om informatie te verzamelen voor gebruik in zijn blogs.

3. Lasser:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.552 per jaar

Primaire taken: Een lasser is een professional in de bouw die lastechnieken gebruikt om stukken metaal aan elkaar te smelten. Lassers die onder water werken, kunnen scheepslassers of onderwaterlassers worden genoemd, en ze gebruiken vaak duiken en andere geavanceerde technieken om lasprojecten in onderwateromgevingen te voltooien. Onderwaterlassers kunnen duik- en lasapparatuur gebruiken om lastaken uit te voeren in maritieme omgevingen, vlammen en materialen in de gaten te houden om de veiligheid te handhaven en kamers rond bepaalde laslocaties opzetten om ze droog te houden.

Gerelateerd: Leer meer over lasser zijn

4. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.805 per jaar

Primaire taken: Een fotograaf gebruikt camera's en andere fotoapparatuur om afbeeldingen van onderwerpen en instellingen vast te leggen. Sommige gespecialiseerde fotografen, vaak onderwaterfotografen genoemd, duiken vaak om foto's te maken van onderwateromgevingen en onderwerpen, zoals zeedieren en planten. Onderwaterfotografen kunnen onderwatercamera's gebruiken om beelden op lage diepte vast te leggen, onderwaterportretten te maken voor klanten en beelden van zeedieren vast te leggen voor gebruik in tijdschriften of wetenschappelijke publicaties.

5. Aannemer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.906 per jaar

Primaire taken: Een aannemer is een bouwprofessional die toezicht houdt op alle fasen van een bouwproject. Maritieme aannemers, een gespecialiseerd type aannemer, voeren veel van dezelfde taken uit als algemene aannemers, maar hun werk vindt onder water plaats en vereist duikuitrusting om hun veiligheid te behouden. Een scheepsaannemer kan toezicht houden op de onderwaterconstructie van bruggen en tunnels, toezicht houden op sloopwerkzaamheden onder water om de veiligheid van bemanningen te waarborgen en het effectief verwijderen van puin en machines bedienen die bemanningen kunnen helpen bij het voltooien van bouwtaken onder water.

6. Duikinstructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $47.722 per jaar

Primaire taken: Een duikinstructeur is een professional in duiken die anderen leert hoe ze veilig kunnen duiken. Hun werk kan bestaan ​​uit het geven van demonstraties van het juiste gebruik van duikuitrusting, het begeleiden van studenten terwijl ze voor het eerst proberen te duiken om hun veiligheid te waarborgen en het toezicht houden op groepen duikers tijdens duikexpedities. Hoewel duikinstructeurs soms kunnen werken voor duikbedrijven die excursies organiseren, kunnen ze ook werken voor resorts of bij attracties die duiken aanbieden voor toeristen die naar locaties in de buurt van de oceaan reizen.

7. Kapitein

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.933 per jaar

Primaire taken: een bootkapitein bestuurt een zeeschip en houdt toezicht op de bemanning die hun vaartuig helpt werken. Er is vaak veel vraag naar bootkapiteins die ervaring hebben met duiken, omdat deze bootkapiteins duikexpedities kunnen leiden op locaties die ze alleen per boot of schip kunnen bereiken. Naast het monitoren van duikexpedities, kan een bootkapitein ook het weer en de stroming volgen om veilige vaaromstandigheden te garanderen, instructies geven aan bemanningsleden en samenwerken met ingenieurs om te reageren op onvoorziene omstandigheden op zee.

8. Duiker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.050 per jaar

Primaire taken: Een duiker is een professional die zijn taken onder water kan uitvoeren met duikuitrusting. Afhankelijk van de branche waarin ze werken, kunnen duikers onderwaterobservaties van het zeeleven in hun natuurlijke habitat uitvoeren, onderwaterstunts uitvoeren voor film- en televisieprojecten en onderwaterlocaties verkennen om bewijsmateriaal te verzamelen voor lopend politieonderzoek. Duikers kunnen doorgaans ook werk vinden in verschillende andere sectoren, zoals toerisme, bouw en olie en gas.

9. Mariene bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.430 per jaar

Primaire taken: Een zeebioloog is een wetenschapper die dieren, planten en micro-organismen bestudeert die in onderwateromgevingen leven. Mariene biologen kunnen monsters van het zeeleven verzamelen voor laboratoriumtests, onderwaterexpedities uitvoeren om zeedieren in hun natuurlijke habitat te observeren en de informatie die ze verzamelen interpreteren om te bepalen hoe de inspanningen voor natuurbehoud kunnen worden verbeterd. Mariene biologen kunnen lange tijd onder water doorbrengen, wat vaak het gebruik van duikuitrusting vereist.

10. Archeoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $64,342 per jaar

Primaire taken: Een archeoloog is een wetenschappelijke professional die historisch bewijsmateriaal in de omgeving bestudeert. Archeologen die gespecialiseerd zijn in het verkennen van locaties die onder water bestaan, worden vaak zeearcheologen of onderwaterarcheologen genoemd, en ze nemen vaak deel aan duiken om monsters te verzamelen en observaties te doen. Mariene archeologen kunnen onderwaterlocaties zoals scheepswrakken en meerbeddingen bezoeken om artefacten te zoeken, items van onderwaterlocaties te herstellen voor laboratoriumtests en hun expertise gebruiken om de historische betekenis van de artefacten en locaties die ze ontdekken te interpreteren.


About author

Catootje Weustemaat

Duiken is het proces waarbij gespecialiseerde apparatuur wordt gebruikt om langere tijd onder water door te brengen. Het kan gebruikelijk zijn dat carrières die duiken gebruiken om competitieve salarissen te betalen vanwege de geavanceerde vaardigheden en expertise die duiken vereist. Omdat duiken opwindende mogelijkheden kan bieden om te reizen en te werken in onconventionele omgevingen, zou je kunnen gedijen in een duikcarrière als je op zoek bent naar een baan die je een gevoel van avontuur kan geven. In dit artikel bekijken we wat een duikbaan is en bekijken we een lijst van 10 beroepen waarbij duiken kan worden betrokken.


Scroll to Top