Blog

Als je graag tijd onder water doorbrengt, overweeg dan om een ​​professionele duiker te worden. Als duiker kun je veel goedbetaalde duikbanen nastreven. Als u de best betalende paden op dit gebied kent, kunt u een meer strategische beslissing voor uw toekomst nemen. In dit artikel leggen we uit hoeveel duikers verdienen en noemen we 10 goedbetaalde duikbanen om na te streven.

Gerelateerd: 12 banen waarbij de oceaan betrokken is

Hoeveel verdienen duikers?

Duikers verdienen een nationaal gemiddeld salaris van $49.602 per jaar volgens Carrieree Salaries, waar de salarisgemiddelden regelmatig worden bijgewerkt. Je salaris als duiker hangt af van verschillende factoren, zoals je geografische locatie, je werkgever, je ervaringsniveau en het soort duiken dat je doet. Naast uw salaris kunt u ook voordelen verdienen, zoals ouderschapsverlof, professionele ontwikkelingshulp of verhuishulp, allemaal afhankelijk van uw werkgever.

Verwant: Hoeveel verdient een mariene bioloog?

Goedbetaalde duikbanen

Of je nu voor een bepaalde periode op een boot wilt wonen of aan het einde van je werkdag naar huis wilt terugkeren, de duikindustrie biedt veel goedbetaalde functies die je kunt verkennen. Als u begrijpt wat elk carrièrepad inhoudt, kunt u een beter geïnformeerde carrièrebeslissing nemen. Hier zijn enkele goedbetaalde duikcarrières die je kunt nastreven:

Verzadigingsduiken

Met saturatieduiken kun je wekenlang de oceaan verkennen. Hoewel je 28 dagen onder water mag blijven, kun je na je duikmissie een tot twee maanden vrij verwachten. Tijdens het werk kun je verwachten te werken als onderdeel van een team van duikers die tijdens hun onderwaterexcursies van elkaar afhankelijk zijn. Sommige van uw taken als saturatieduiker kunnen gericht zijn op interventie en installatie van oliebronnen.

Net als bij andere duikbanen, vereist een saturatieduikcarrière zowel fysieke als mentale fitheid. Aangezien je levensbedreigende situaties kunt tegenkomen, is het belangrijk om het mentale vermogen te hebben om kalm te blijven en indien nodig de procedures te gebruiken die je hebt geleerd van je uitgebreide saturatieduikeropleiding. Hoewel deze baan een hoog risico met zich meebrengt, biedt het je ook een lucratief salaris.

HAZMAT duiken

HAZMAT-duiken omvat het verwijderen van gevaarlijke stoffen uit verschillende watermassa's. Als HAZMAT-chauffeur kunt u verwachten dat u met giftig afval, zoals ongezuiverd rioolwater, omgaat wanneer u rioolbuizen repareert die diep onder water zijn gevonden. U kunt ook olieslib, nat cement en radioactief materiaal tegenkomen.

Met deze duikcarrière moet je veel voorzorgsmaatregelen nemen. U moet zich bijvoorbeeld laten vaccineren en uitgebreide decontaminatieprocessen ondergaan. Bovendien kunt u verwachten dat u tijdens het werk dure veiligheidsuitrusting gebruikt. HAZMAT-duikers dragen ook pakken die in dikte variëren, afhankelijk van hun omgeving. Elk pak wordt onder druk geleverd en verzegeld om lekkage of blootstelling aan gevaarlijke materialen onder water te voorkomen. Al deze voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat je zowel voor als na de duik goed wordt verzorgd.

Nucleair duiken

Kernduikers duiken in aan straling blootgestelde wateren. Hoewel alle duikcarrières een zekere mate van gevaar met zich meebrengen, stelt een nucleaire duikcarrière je bloot aan een nog riskantere omgeving. Zelfs als je in water duikt dat misschien onschuldig lijkt, kan het je nog steeds schaden vanwege zijn radioactiviteit. Gelukkig krijgen nucleaire duikers hun stralingsniveau nauwlettend in de gaten om de veiligheid van de duiker te garanderen. Als ze gevaar lopen, worden ze getraind om terug te keren naar de bovenzijde.

Met de juiste apparatuur en vaardigheden kunt u deze taak met succes uitvoeren. Naast de gevaren die deze baan met zich meebrengt, maak je ook kennis met de verkenning, operaties en technische aspecten van duiken in een kernreactor.

Offshore commercieel duiken

Een baan als commercieel off-shore duiker geeft je een goede introductie in de commerciële duikindustrie. Je kunt deze carrière nastreven als een kandidaat op instapniveau met de juiste certificering.

Enkele van je taken als commerciële offshore-duiker kunnen bestaan ​​uit het optuigen, het lassen van een pijpleiding of het meten van de afstand voor de plaatsing van verschillende materialen onder water. Uw exacte taken zijn afhankelijk van het werk dat moet worden voltooid.

Het is ook niets waard dat dit beroep geen gestage stroom van werk biedt vanwege laagseizoen en weer. Desondanks kan deze baan je helpen bij het bepalen van je geschiktheid voor een commerciële duikcarrière.

Binnenlands duiken

Binnenduiken biedt duikers een stabieler werkschema en minder risico's en werkuren in vergelijking met duiken buiten de kust. In tegenstelling tot andere duikbanen waarbij je voor een langere periode op een boot moet blijven, kun je bij binnenduiken meestal aan het einde van je werkdag naar huis.

Als binnenduiker mag je werken in een meer, op een rivier, op een brug of dok. Je taken omvatten doorgaans bergingen, lassen aan de bovenzijde, het reinigen van waterinlaat- en -afvoersystemen, het inspecteren van ontwerpen of het repareren van bruggen of pieren. Net als offshore duikers, kunnen binnenduikers ook laswerkzaamheden uitvoeren en pijpleidingen of scheepsrompen repareren.

Zeeduiken

Verschillende militaire afdelingen hebben marineduikers in dienst. Marineduikers ondergaan een opleiding en hebben taken die verband houden met de taken die je zou vinden bij een commerciële duikfunctie voor de kust of in het binnenland. Omdat marineduikers voor het leger werken, moeten ze zich aan strikte regels en leiderschap houden. Enkele van je taken op dit carrièrepad zijn berging, onderwaterlassen en onderhoud van scheepsuitrusting.

Wetenschappelijk duiken

Een wetenschappelijke duikcarrière laat je het onderwaterleven van planten en dieren verkennen. Als wetenschappelijk duiker gebruik je unieke instrumenten om onderwaterexperimenten uit te voeren en monsters te nemen. Je kunt meestal werk vinden bij een grote organisatie die onderwateronderzoek doet.

Duiken bij leger en politie

Zowel militairen als politieduikers werken voor de overheid. Militaire duikers helpen bij het onschadelijk maken, slopen en speuren en redden van bommen onder water. Meestal maken ze deel uit van de speciale troepen. Politieduikers daarentegen zoeken naar bewijzen of aanwijzingen die helpen bij een strafrechtelijk onderzoek. Politieduikers kunnen bijvoorbeeld een lijk of een wapen vinden dat betrokken is bij een misdrijf tijdens een zoektocht onder water.

Onderwaterfotografie

Ook bekend als mediaduikers, gebruiken onderwaterfotografen waterdichte camera's en apparatuur om opnamen te maken van het onderwaterleven, koraalriffen, grotten en scheepswrakken. Hoewel onderwaterfotografen hun carrière doorgaans als freelancer beginnen, kunnen ze later hun eigen bedrijf starten of onder een andere onderwaterfotograaf gaan werken. Ze kunnen ook voor een resort werken en foto's maken voor de advertenties van het resort. Elk van deze werkervaringen stelt hen in staat waardevolle ervaring op te doen met hun onderwatervaartuig.

Afgezien van reguliere fotografievaardigheden, moeten onderwaterfotografen ook weten hoe ze zich moeten aanpassen aan verschillende onderwateromstandigheden die van invloed kunnen zijn op verlichting, enscenering of kleuring.

Gerelateerd: 32 carrières in fotografie

Duiken in aquariums en zwembaden

Aquariumduikers werken voor dierentuinen, themaparken en recreatiehandelaren. Ze reinigen en verzorgen een verscheidenheid aan onderwaterdieren. Zwembadduikers werken in themaparken, trainen een verscheidenheid aan zeedieren en vermaken de bezoekers van het park.

Tips voor het nastreven van een duikcarrière

Duiken, met name diepzeeduiken, is een van die carrièrepaden die niet voor iedereen weggelegd is. Maar als je fit, toegewijd en gepassioneerd bent door het water, zal het volgen van deze tips je op weg helpen naar een fascinerende carrièrereis:

  • Verbeter uw fysieke conditie. Om duiker te worden, moet je fysiek in staat zijn om je taken uit te voeren. Besteed tijd aan het verbeteren van uw fysieke conditie en uw zwemvaardigheden. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je mentale gezondheid, aangezien duiken je vaak in risicovolle situaties brengt waarin het belangrijk is om kalm te blijven.
  • Neem contact op met je duikschool. Duikscholen kunnen je in contact brengen met potentiële werkgevers vanwege hun connecties in de branche. Overweeg om te netwerken met enkele van je duikschool-alumni om meer te weten te komen over mogelijkheden die je misschien interessant vindt.
  • Bekijk de functiebeschrijving voor de vereiste certificeringen. Voor bepaalde duikbanen zijn mogelijk gespecialiseerde certificeringen vereist. Bekijk de functiebeschrijving voor de baan waarin je geïnteresseerd bent en noteer welke certificeringen je nodig hebt. Achtervolg ze dan. Als je geen gespecialiseerde certificering hoeft te hebben, kun je nog steeds overwegen om ze te verkennen als je denkt dat ze je zullen helpen bij je toekomstige carrière.

About author

Elske Beuningh

Als je graag tijd onder water doorbrengt, overweeg dan om een professionele duiker te worden. Als duiker kun je veel goedbetaalde duikbanen nastreven. Als u de best betalende paden op dit gebied kent, kunt u een meer strategische beslissing voor uw toekomst nemen. In dit artikel leggen we uit hoeveel duikers verdienen en noemen we 10 goedbetaalde duikbanen om na te streven.


Scroll to Top