Blog

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als software-engineer, is het belangrijk om niet alleen na te denken over het bedrijf waarvoor je wilt werken, maar ook waar het zich bevindt. Zoals bij elke carrière, kunnen de stad en de staat waarin je woont van invloed zijn op je salaris en doorgroeimogelijkheden. Vooral als u weet in welke steden u het beste als software-engineer kunt werken, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen en gemakkelijker een baan vinden. In dit artikel definiëren we de rol van een software-engineer, noemen we 10 van de beste steden voor dit beroep en geven we je tips voor het vinden van een baan in dit vakgebied.

Gerelateerd: Hoe word je een software-ingenieur

Wat is een software-engineer?

Software-ingenieurs gebruiken hun kennis van informatica, engineering en programmeertaal om producten te ontwikkelen, zoals besturingssystemen en zakelijke toepassingen. Ze werken samen met softwaregebruikers om hun behoeften te bepalen en systemen of applicaties te creëren op basis van hun voorkeuren. Software-engineers onderhouden deze producten ook om hun functionaliteit te garanderen en upgrades voor bestaande producten aan te bevelen.

Software-ingenieurs verdienen een gemiddeld salaris van $ 108.278 per jaar. Dit cijfer kan fluctueren, afhankelijk van uw leidinggevende ervaring en vaardigheidsniveau. Software-ingenieurs kunnen ook een contante bonus van maximaal $ 4.000 per jaar ontvangen, hoewel dit afhankelijk is van uw werkgever.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

Beste steden voor software-engineers

Voordat je bepaalt voor welk bedrijf je wilt werken, is het belangrijk om te bedenken waar je de meest lucratieve carrière als software-engineer kunt vinden. Drie factoren die kunnen helpen bij het bepalen van de beste steden voor deze carrière zijn het gemiddelde salaris van een staat voor deze rol, het locatiequotiënt van een staat en de best beoordeelde software-engineeringbedrijven in elke staat. Hier is een blik op elk van deze factoren:

Gemiddeld salaris

Voor de doeleinden van dit artikel is dit het centrale loon dat gebruikelijk is voor een software-engineeringpositie in een bepaalde staat.

Locatiequotiënt

Volgens het Bureau of Labor Statistics is het locatiequotiënt een maatstaf voor de concentratie van een industrie in een bepaald gebied van de VS in vergelijking met de concentratie in het hele land. Als het locatiequotiënt minder dan één is, geeft dit aan dat het beroep niet zo gebruikelijk is in het gebied als in tegenstelling tot het nationale gemiddelde.

Een locatiequotiënt groter dan één betekent dat het beroep meer werkgelegenheid heeft dan het nationale gemiddelde in die bepaalde stad. Het locatiequotiënt dat voor deze gegevens wordt gebruikt, is afkomstig van de softwareontwikkelaar en de systeemsoftware-industrie.

Best beoordeelde bedrijven

Dit zijn de best beoordeelde bedrijven in een bepaalde staat volgens de bedrijfsrecensies van Carrieree.

Hier is een lijst met 10 beste steden voor software-ingenieurs, zoals bepaald door het gemiddelde salaris van een staat voor dit beroep, het locatiequotiënt en enkele van de best beoordeelde bedrijven:

  1. Dallas, Texas
  2. Atlanta, Georgië
  3. Colorado Springs, Colorado
  4. Austin, Texas
  5. Denver, Colorado
  6. Boston, Massachusetts
  7. Seattle, Washington
  8. New York, New York
  9. San Jose, Californië
  10. San Francisco, Californië

1. Dallas, Texas

Gemiddeld salaris: $ 102.352 per jaar

Locatiequotiënt: 1.19

Best beoordeelde bedrijven: Goldman Sachs, BayInfotech, Southwest Airlines

Ondanks dat het bekend staat om zijn culturele activiteiten, is Dallas in de loop der jaren een zakencentrum geworden. Met een bevolking van 1.341 miljoen is deze moderne metropool de thuisbasis van verschillende technologiebedrijven en hoofdkantoren. De toestroom van softwaremogelijkheden heeft geleid tot de recente technologische hausse in de stad.

2. Atlanta, Georgië

Gemiddeld salaris: $ 106.522 per jaar

Locatiequotiënt: 1.47

Best beoordeelde bedrijven: VMware, Turner, Accenture

Deze zuidelijke stad is niet alleen de thuisbasis van vele toponderwijsinstellingen, maar het is ook uitgegroeid tot een van de beste plekken om je carrière als software-ingenieur te beginnen of vooruit te helpen. Dit komt omdat Atlanta recentelijk een opkomst heeft gehad van technologiebedrijven, waardoor een informatietechnologiecluster in de natie is ontstaan.

3. Colorado Springs, Colorado

Gemiddeld salaris: $ 108.253 per jaar

Locatiequotiënt: 2.85

Best beoordeelde bedrijven: Boecore, Lockheed Martin, Boeing

Colorado Springs, op slechts 120 km van Denver, is de thuisbasis van vele grote werkgevers zoals Oracle en Hewlett Packard. De stad heeft hoogopgeleide arbeidskrachten en een omgeving met bouwtechnologie. Enkele van zijn technische bijdragen zijn cyberbeveiliging, informatietechnologie en hightech militaire installatiebedrijven.

4. Austin, Texas

Gemiddeld salaris: $ 111.045 per jaar

Locatiequotiënt: 2.65

Best beoordeelde bedrijven: General Motors, Charles Schwab, Apple

Deze eclectische stad is de thuisbasis van vele technologiebedrijven zoals Home Depot en iHeartMedia. Hightechbedrijven in het gebied hebben zelfs de bijnaam "Silicon Hills" verdiend, een knipoog naar Silicon Valley in Californië. Austin herbergt een verscheidenheid aan technologiebedrijven die zich bezighouden met biotechnologie, videogames, startups en meer.

5. Denver, Colorado

Gemiddeld salaris: $ 121.215 per jaar

Locatiequotiënt: 1.75

Best beoordeelde bedrijven: FluentStream, Lockheed Martin, Amazon.com

Hoewel Denver niet beschikt over het hoogste salaris voor software-ingenieurs in de hele staat, is het gemiddelde salaris voor een beroep als software-engineer, wanneer het wordt gecorrigeerd voor de kosten van levensonderhoud, nogal lucratief. Denver, Colorado, is de thuisbasis van veel informatietechnologiebedrijven en de stad zelf heeft redelijke prijzen voor een scala aan kosten, waaronder huisvesting, boodschappen en vervoer.

6. Boston, Massachusetts

Gemiddeld salaris: $ 126.090 per jaar

Locatiequotiënt: 3.22

Best beoordeelde bedrijven: Boston Children's Hospital, Bose, Fidelity Investments

De stad Boston heeft talent, momentum, betaalbaarheid en veel kansen voor software-ingenieurs. Dit heeft ertoe geleid dat het een van de beste technische hubs in de VS is geworden. Veel van zijn inwoners hebben een universitaire opleiding in verwante gebieden zoals wiskunde en wetenschappen, waardoor de stad meer kansen krijgt om toptalent op te leiden voor het beroep van software-engineer.

7. Seattle, Washington

Gemiddeld salaris: $ 128.889 per jaar

Locatiequotiënt: 2.67

Best beoordeelde bedrijven: Starbucks, Nordstrom, The Walt Disney Company

Ondanks dat het niet altijd bekend stond als een tech-hub, biedt deze regenachtige stad nu verschillende voordelen voor software-ingenieurs. Het biedt niet alleen verschillende werkgelegenheidskansen voor dit beroep, maar het heeft ook redelijke kosten van levensonderhoud en een stabiele technische omgeving die niet afhankelijk is van startups. Het is ook de thuisbasis van grote technologiebedrijven, retailgiganten en e-commercebedrijven, waardoor een gevarieerde portfolio ontstaat voor de bruisende technologiesector.

8. New York, New York

Gemiddeld salaris: $ 140.085 per jaar

Locatiequotiënt: 0,76

Best beoordeelde bedrijven: Capital One, Mastercard, Google

New York City biedt je volop mogelijkheden om te groeien op softwaregebied in een snel veranderende omgeving. De Empire State is een leider in de tech-industrie dankzij zijn tech-bedrijven, startups en zijn bijdrage aan de economie van het land in het algemeen. Het moedigt ook diversiteit aan en heeft veel onderwijsinstellingen die computerwetenschappelijk onderwijs aanbieden, waardoor het toptalent voor dit vakgebied kan bereiken.

9. San Jose, Californië

Gemiddeld salaris: $ 147.113 per jaar

Locatiequotiënt: 9.03

Best beoordeelde bedrijven: Cisco, Qualcomm, Brocade

San Jose is de thuisbasis van een overvloed aan technische banen, waardoor je verschillende mogelijkheden hebt om je vaardigheden uit te breiden en waardevolle ervaring op te doen. Hoewel het locatiequotiënt van de stad hoger is dan andere op deze lijst, heeft San Jose een hoog salaris voor software-ingenieurs in vergelijking met andere Amerikaanse steden. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat zelfs met het hogere gemiddelde salaris, de kosten van levensonderhoud in San Jose hoog zijn in vergelijking met veel steden in de VS. Als dat geen afschrikmiddel is, is deze Bay Area-locatie geweldig om te groeien in je carrière als een software-engineer.

10. San Francisco, Californië

Gemiddeld salaris: $ 154.302 per jaar

Locatiequotiënt: 2,52

Best beoordeelde bedrijven: Salesforce, Twitter, Twitch

San Francisco, in de buurt van Silicon Valley, is een gerenommeerd technologiecentrum in de VS. Hoewel je een hoger salaris kunt verwachten, zijn de kosten van levensonderhoud van de Californische metropool aan de hoge kant. Als je de hogere prijskaartjes in termen van huur en andere kosten niet erg vindt, is het huis van de Golden Gate Bridge een geweldige plek om vooruitgang te boeken in je carrière als software-ingenieur.

Tips voor software-engineers

Om een ​​succesvolle software-engineer te worden, is het belangrijk om suggesties te overwegen die u kunnen helpen bij uw loopbaantraject en vooruitgang. Hier zijn enkele tips om te overwegen wanneer u uw carrière op dit gebied begint:

Focus op een specialiteit

Hoewel de technische industrie groot is, is het belangrijk om een ​​gebied te vinden dat u het meest interesseert. Overweeg bijvoorbeeld om je te specialiseren in applicatieontwerp in plaats van alleen applicatieontwikkeling. Hoewel het nuttig is om zowel frontend- als backend-ontwikkeling te begrijpen, gaat het bij elk om veel domeinkennis. Als u één gebied onder de knie heeft, kunt u gemakkelijker vooruitgang boeken in dit vakgebied.

Blijf op de hoogte

Vergeet niet om tijdens je hele carrière te blijven leren. Breid je vaardigheden en expertise uit door nieuwe projecten, technologieën aan te pakken of door een programmeercursus te volgen. Met een veranderende arbeidsmarkt is het verstandig om je vaardigheden aan te passen aan de huidige behoeften van de branche. Naast het beheersen van uw huidige vaardigheden, kunt u overwegen nieuwe ervaring op te doen om toe te voegen aan uw cv en portfolio om verkoopbaar te blijven.

Leer zachte vaardigheden

Hoewel er verschillende harde vaardigheden zijn om te leren als software-engineer, is het ook belangrijk om je zachtere vaardigheden aan te scherpen. Dit omvat een verscheidenheid aan vaardigheden, zoals empathie, communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden, die u kunnen helpen om beter met uw collega's, klanten en teamgenoten om te gaan.


About author

Jochem Wegmann

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als software-engineer, is het belangrijk om niet alleen na te denken over het bedrijf waarvoor je wilt werken, maar ook waar het zich bevindt. Zoals bij elke carrière, kunnen de stad en de staat waarin je woont van invloed zijn op je salaris en doorgroeimogelijkheden. Vooral als u weet in welke steden u het beste als software-engineer kunt werken, kunt u uw zoektocht naar een baan verfijnen en gemakkelijker een baan vinden. In dit artikel definiëren we de rol van een software-engineer, noemen we 10 van de beste steden voor dit beroep en geven we je tips voor het vinden van een baan in dit vakgebied.


Scroll to Top