Blog

De verzekeringssector biedt verschillende uitstekende vacatures voor afgestudeerden met verschillende loopbaaninteresses. Deze functies zijn ook geschikt voor kandidaten met kennis op het gebied van financiën, boekhouding en economie, maar die toch willen oefenen binnen de zorgsector. De zorgverzekeringssector heeft verschillende loopbaantrajecten die kandidaten kunnen volgen, dus als u uw verschillende opties begrijpt, kunt u beslissen welke carrière het beste bij u past. In dit artikel sommen we enkele van de meest populaire carrières in de zorgverzekering op om te overwegen.

Waarom kiezen voor een baan in de zorgverzekeringsbranche?

Een carrière in de ziektekostenverzekering biedt uitdagende en lonende functies aan gekwalificeerde kandidaten. Het kiezen van een baan in de zorgverzekeringssector biedt mensen de mogelijkheid om:

  • Bied een essentiële service
  • Ontdek verschillende carrièremogelijkheden
  • Werken in een stabiele industrie
  • Direct na je afstuderen een carrière starten
  • Leer een aantal belangrijke vaardigheden, zoals klantenservice en kritisch denken

10 carrières in de ziektekostenverzekering

De zorgverzekeringssector heeft veel carrièrekeuzes te overwegen. Hier zijn enkele van de meest populaire loopbaantrajecten in de ziektekostenverzekering:

1. Verzekeringsfactureringsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,753 per jaar

Primaire taken: Een specialist op het gebied van verzekeringsfacturering verwerkt facturen voor verzekeringsmaatschappijen. Ze kunnen ook werken voor medische centra waar ze verzekeringsrekeningen voor een kliniek verwerken. Specialisten op het gebied van verzekeringsfacturering maken facturen, verifiëren de informatie van patiënten en behandelen verzekeringsclaims, zodat de betalingsgegevens correct zijn. Verzekeringsfactureringsspecialisten helpen klanten vaak met factureringsvragen, discrepanties of problemen. Ook kunnen zij zorgtoeslagen uitleggen aan verzekerden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een factureringsspecialist

2. Verzekeringsverificatie specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.022 per jaar

Primaire taken: Een verzekeringsverificatiespecialist verifieert en certificeert de status van de verzekering van een patiënt. Ze onderzoeken de polisvoorwaarden van een patiënt en bewijzen dat ze dekking hebben voor specifieke medische procedures, specialistische bezoeken of andere behandelingsdiensten. Verzekeringsverificatiespecialisten voeren ook administratieve functies uit voor de facturering van patiënten en helpen bij het oplossen van problemen om een ​​eenvoudig factureringsproces te garanderen. Ze kunnen ook met patiënten communiceren over eigen bijdragen, uitkeringen, dekking en zorgmachtiging. Verzekeringsverificatiespecialisten werken samen met supervisors en managers om gecompliceerde dekkingsproblemen op te lossen.

3. Verwerker van verzekeringsclaims

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.681 per jaar

Primaire taken: Een verwerker van verzekeringsclaims beoordeelt en verwerkt claims voor verzekeringsmaatschappijen. Ze voeren ook administratieve taken uit, waaronder het verwerken van nieuwe verzekeringspolissen, het wijzigen van bestaande en het verkrijgen van informatie van polishouders om de juistheid van hun administratie en rekeningen te verifiëren. Een verwerker van verzekeringsclaims voert ook gegevensinvoertaken uit, helpt andere verzekeringsspecialisten met vergoedingen van verzekeringsclaims en bepaalt de geldigheid van claims, die kunnen leiden tot acceptatie of afwijzing.

4. Verzekeringsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.196 per jaar

Primaire taken: Adviseurs van verzekeringsuitkeringen overleggen met klanten die geïnteresseerd zijn in het ondertekenen van een nieuwe verzekeringspolis om hen te helpen hun dekking en opties beter te begrijpen. Ze leggen de opties voor ziektekostenverzekeringen en hun voordelen uit om potentiële klanten beter te informeren. Verzekeringsadviseurs plannen meestal gesprekken of organiseren persoonlijke ontmoetingen met potentiële klanten en kunnen hen vrijwillige aanvullende verzekeringsvoordelen verkopen.

5. Verzekeringsagent:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.017 per jaar

Primaire taken: Een verzekeringsagent helpt klanten bij het kiezen van de juiste verzekeringspolis voor hun behoeften. Ze bellen potentiële klanten, volgen indien nodig op en bieden op maat gemaakte programma's op basis van de verwachtingen van elke klant. Ze ontwerpen en implementeren ook marketingstrategieën die hen helpen verzekeringspolissen te verkopen of bestaande aan te passen om aan verkoopquota te voldoen. Verzekeringsagenten kunnen ervoor kiezen om zelfstandig te werken of voor verzekeringsmaatschappijen te werken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verzekeringsagent

6. Verzekeringsimplementatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $64,343 per jaar

Primaire taken: Een implementatiespecialist beheert computersoftware en hardware, technische systemen en projecten voor technische oplossingen. Ze plannen, initiëren en beheren externe software-implementatieprojecten voor verzekeringsmaatschappijen. Implementatiespecialisten helpen klanten ook om de software van een bedrijf beter te begrijpen en leggen uit hoe ze deze efficiënt kunnen gebruiken. Ze werken meestal binnen de IT-afdeling van een organisatie en treden op als adviseurs voor klanten om hen te helpen bij het kiezen van de juiste diensten of producten.

7. Medische coderingssupervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $66,698 per jaar

Primaire taken: Een medisch coderingsbegeleider coördineert de taken van medisch coderingsspecialisten. Ze leiden vaak een team door het leiden van en deelnemen aan groepstaken, zoals het oplossen van problemen met het invoeren van codes. Ze controleren ook of de dossiers van patiënten de juiste codering bevatten die verzekeringsmaatschappijen nodig hebben voor facturering. Dit soort werk zorgt ervoor dat verzekeringsclaims nooit onverwerkt of verloren gaan. Medische coderingssupervisors zijn doorgaans ook verantwoordelijk voor het herzien van medische dossiers en het bijwerken van behandelings- en procedurecodes die zijn opgeslagen in een medische database. Ze kunnen werken voor verzekeringsmaatschappijen, artsenpraktijken, klinieken en ziekenhuizen.

Gerelateerd: Leer hoe u een medische codeur bent

8. Verzekeringsmakelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $67,922 per jaar

Primaire taken: Een verzekeringsmakelaar verbindt potentiële klanten met verzekeringsmaatschappijen. Zij helpen klanten bij het vinden van de meest voordelige verzekering voor hun unieke situatie. Verzekeringsmakelaars beheren zakelijke relaties met klanten, inclusief het plannen van vergaderingen, het bespreken van de verzekeringsbehoeften van een klant en het indienen van papierwerk om een ​​verzekeringspolis te verkrijgen. Ze werken ook namens hun klant om nieuwe polisvoorwaarden te onderhandelen, premies te verlagen en voordelen uit te breiden met verzekeringsmaatschappijen. Verzekeringsmakelaars vertegenwoordigen consumenten, niet verzekeringsmaatschappijen, dus hun verantwoordelijkheid is meestal het behartigen van de belangen van hun klanten tijdens onderhandelingen.

9. Zorgverzekering actuaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 113.260 per jaar

Primaire taken: Een zorgverzekeringsactuaris ontwikkelt en implementeert oplossingen voor verschillende financiële uitdagingen binnen de zorgverzekeringsbranche. Ze gebruiken computersoftware om gegevens te analyseren en weloverwogen economische voorspellingen te doen van verwachte kosten en winstmarges op basis van de gezondheidsgegevens van de patiënt, familiegeschiedenis, beroepsrisicofactoren en leeftijd die verband houden met bepaalde klanten. Ze werken samen met verzekeraars om verzekeringsmaatschappijen te helpen de premiekosten te berekenen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over actuaris zijn

10. Verzekeringsverzekeraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 128.644 per jaar

Primaire taken: Een verzekeringsverzekeraar beoordeelt verzekeringsaanvragen om hun risico's te bepalen. Ze analyseren zorgvuldig gegevens, berekenen risico's en onderzoeken de sollicitaties van kandidaten met behulp van computersoftwareprogramma's om de dekking goed te keuren of te weigeren. Ze gebruiken ook gegevens om de voorwaarden van iemands ziektekostenverzekering te bepalen, dekkingsbedragen en premies te bepalen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verzekeraar


About author

Annelijn van 't Schansert

De verzekeringssector biedt verschillende uitstekende vacatures voor afgestudeerden met verschillende loopbaaninteresses. Deze functies zijn ook geschikt voor kandidaten met kennis op het gebied van financiën, boekhouding en economie, maar die toch willen oefenen binnen de zorgsector. De zorgverzekeringssector heeft verschillende loopbaantrajecten die kandidaten kunnen volgen, dus als u uw verschillende opties begrijpt, kunt u beslissen welke carrière het beste bij u past. In dit artikel sommen we enkele van de meest populaire carrières in de zorgverzekering op om te overwegen.


Scroll to Top