Blog

Een carrière in het paranormale kan spannend en intrigerend zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderzoeken van onverklaarbare mysteries, het verspreiden van bewustzijn over paranormale gebeurtenissen en het onderzoeken van buitengewone gebeurtenissen. Er zijn verschillende loopbaantrajecten met verschillende rollen en verantwoordelijkheden voor degenen die in het paranormale willen werken. Als u uw professionele opties binnen het paranormale veld begrijpt, kunt u bepalen of een carrière op dit gebied geschikt voor u is. In dit artikel definiëren we carrières in het paranormale en bieden we een lijst met 10 paranormale banen, inclusief salarisinformatie en primaire taken.

Wat zijn carrières in het paranormale?

Paranormaal verwijst naar gebeurtenissen, ervaringen en verschijnselen die buiten het normale wetenschappelijke begrip vallen. Carrières in het paranormale kunnen proberen het bestaan ​​van vermeende paranormale gebeurtenissen vast te stellen en te verklaren door middel van een reeks onderzoeken, onderzoek, gegevensverzameling en ooggetuigenverslagen. Andere carrières in het paranormale kunnen proberen bekendheid te geven aan gerapporteerde gebeurtenissen door middel van verhalen vertellen en onderwijs. Hoewel er een paar carrièrepaden zijn die specifiek met het paranormale omgaan, zijn er een paar traditionele carrièrepaden waar individuen ervoor kunnen kiezen zich te specialiseren in paranormale aspecten van hun vakgebied.

Carrières in het paranormale

Hieronder vindt u een lijst met banen met salarisinformatie en primaire taken voor degenen die een carrière in het paranormale overwegen:

1. Paranormale gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.312 per jaar

Primaire taken: Paranormale gidsen zijn personen die groepen mensen leiden door sites met paranormale activiteit. Meestal omvat dit gebieden met gerapporteerde spoken, maar het kan ook gebieden zijn die verband houden met vreemde anomalieën of mythische eigenschappen. Deze personen onderzoeken doorgaans het gebied, maken scripts voor de tour, reciteren interessante feiten over de evenementen in verband met het gebied en handhaven veiligheidsvoorschriften om het welzijn van hun tourdeelnemers te behouden.

2. Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.491 per jaar

Primaire taken: Journalisten zijn schrijvers en onderzoekers die onderzoek doen en nieuwsberichten schrijven over hun bevindingen. Sommige journalisten kiezen ervoor om zich op een bepaald gebied te concentreren, zoals het paranormale, en schrijven over spoken, onverklaarbare gebeurtenissen, onopgeloste mysteries of ongebruikelijke waarnemingen. Deze personen kunnen reizen naar sites van gemelde paranormale activiteit, ooggetuigen en experts uit de sector interviewen, relevant historisch onderzoek doen en artikelen schrijven over hun bevindingen die via een nieuwsmedia-outlet worden gepubliceerd.

Lees meer: ​​Leer meer over journalist zijn

3. Fotojournalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.152 per jaar

Primaire taken: Fotojournalisten richten zich voornamelijk op het fotograferen van de gebeurtenissen en onderwerpen van hun onderzoek. Ze kunnen ervoor kiezen om zich te specialiseren in het onderzoeken van paranormale activiteiten en werken vaak nauw samen met journalisten om naar paranormale locaties te reizen, ooggetuigen en experts uit de sector te interviewen, relevant onderzoek uit te voeren en foto's te maken van het gebied en de personen die bij het onderzoek betrokken zijn. Ze kunnen deze foto's ook bewerken om een ​​hoge kwaliteit te garanderen voordat ze worden gepubliceerd.

Gerelateerd: Hoe word je een fotojournalist

4. Geluidstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $39.507 per jaar

Primaire taken: Geluidstechnici bedienen verschillende soorten opnameapparatuur om geluiden vast te leggen, te analyseren en te verbeteren. Tijdens een paranormaal onderzoek kunnen ze hun apparatuur gebruiken om de geluiden van paranormale activiteit vast te leggen die al dan niet hoorbaar zijn op het moment van het onderzoek. Vaak vertrouwen individuen die gerapporteerde achtervolgingen onderzoeken op geluidstechnici om elektronische stemverschijnselen (EVP) op te nemen, de geluiden van onverklaarbare stemmen die op band zijn vastgelegd.

5. Paranormale onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.097 per jaar

Primaire taken: Paranormale onderzoekers doen onderzoek en verzamelen bewijs om de oorzaak van onverklaarbare of paranormale gebeurtenissen vast te stellen en te verklaren. Ze kunnen werken met personen die denken dat ze een angstaanjagende of andere paranormale gebeurtenis meemaken en doorgaans interviews afnemen om de situatie te begrijpen, tijd doorbrengen in het getroffen gebied, technologie en gespecialiseerde apparatuur gebruiken om tests uit te voeren en waar nodig spirituele of medische behandeling aanbevelen.

6. UFO-onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $62,367 per jaar

Primaire taken: Deze personen zijn vaak wetenschappers die UFO's of ongeïdentificeerde vliegende objecten onderzoeken. UFO-onderzoekers kunnen onafhankelijk of voor overheids- en militaire instanties werken en radar-, sonar- of infraroodtechnologieën gebruiken om vliegende objecten te detecteren en te evalueren. Hun doel is om vast te stellen waar het object vandaan komt en of het een bedreiging vormt voor de nationale of internationale veiligheid. Ze kunnen ooggetuigen interviewen, rapporten schrijven over hun bevindingen en bewijzen documenteren door middel van foto's, video's en gegevensverzameling.

7. Forensisch wetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $63.710 per jaar

Primaire taken: Forensische wetenschappers verzamelen en analyseren bewijsmateriaal van plaats delict. Ze gebruiken gespecialiseerde hulpmiddelen en apparatuur om informatie uit bewijsmateriaal te verzamelen om de gebeurtenissen te bepalen die zich voor, tijdens en na een misdrijf of gebeurtenis hebben voorgedaan. Sommigen kiezen er misschien voor om zich te specialiseren in het paranormale en gebruiken hun vaardigheden en expertise om bewijsmateriaal uit scènes van paranormale gebeurtenissen of onverklaarbare anomalieën te verzamelen, te evalueren en uit te leggen. Dit kunnen verdwijningen, meldingen van achtervolgingen, onverklaarbare waarnemingen van dieren, graancirkels of andere onverklaarbare gebeurtenissen zijn.

Gerelateerd: Hoe word je een forensisch wetenschapper ?

8. Historicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.021 per jaar

Primaire taken: Historici verzamelen en evalueren informatie uit verschillende archiefbronnen om vragen over de menselijke geschiedenis te beantwoorden. Ze kunnen ervoor kiezen om hun inspanningen te concentreren op een specifiek gebied van de geschiedenis, zoals onverklaarbare of mysterieuze gebeurtenissen. Dit kunnen historische achtervolgingen, oude beschavingen, mysterieuze artefacten, documentatie van ongewone wezens, mensen of gebeurtenissen en oud bewijs van buitenaards leven zijn.

9. Cryptozoöloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.750 per jaar

Primaire taken: Cryptozoölogen zijn een subset van biologen en zoölogen die zich richten op het onderzoeken en bepalen van het bestaan ​​van paranormale dieren en levensvormen. Ze kunnen hun kennis van bestaande soorten, archiefmateriaal, studies en veldonderzoek gebruiken om claims van onverklaarbare wezens te onderzoeken. Voorbeelden van bekende onderwerpen in cryptozoölogie zijn het monster van Loch Ness, Bigfoot en zeemeerminnen.

Gerelateerd: Gids voor zoölogietaken

10. Parapsycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.764 per jaar

Primaire taken: Parapsychologen zijn psychologen en neurowetenschappers die mentale verschijnselen bestuderen die zijn uitgesloten van traditionele psychologische overtuigingen. Ze kunnen patiënten ontmoeten die denken dat ze psychologische anomalieën ervaren, ze evalueren door middel van interviews en lichamelijk onderzoek, tests uitvoeren en proberen het bestaan ​​en de oorzaak van dergelijke verschijnselen vast te stellen. Voorbeelden van parapsychologische gebeurtenissen zijn hypnose, telepathie, bijna-doodervaringen, paranormale gaven, telekinese en uittredingen.


About author

Walter Logtenberg

Een carrière in het paranormale kan spannend en intrigerend zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderzoeken van onverklaarbare mysteries, het verspreiden van bewustzijn over paranormale gebeurtenissen en het onderzoeken van buitengewone gebeurtenissen. Er zijn verschillende loopbaantrajecten met verschillende rollen en verantwoordelijkheden voor degenen die in het paranormale willen werken. Als u uw professionele opties binnen het paranormale veld begrijpt, kunt u bepalen of een carrière op dit gebied geschikt voor u is. In dit artikel definiëren we carrières in het paranormale en bieden we een lijst met 10 paranormale banen, inclusief salarisinformatie en primaire taken.


Scroll to Top