Blog

Carrières in de kunstwereld zijn lonend omdat het je een platform geeft om jezelf te uiten en anderen te inspireren. In het verleden was het vinden van succes in de kunst zeldzaam en uitdagend, maar door de opkomst van technologie en contentmarketing is de vraag naar creatieve professionals exponentieel toegenomen. Werkgevers willen kandidaten die hun creatieve visie kunnen vertalen naar een herkenbaar merk waarmee ze zich onderscheiden van hun concurrenten. Evenzo zijn kunstliefhebbers ook nieuwsgieriger geworden naar verschillende kunststijlen.

In dit artikel bespreken we wat carrières in het kunstveld zijn, wie het bedient en 10 carrières in het kunstveld die je kunt overwegen.

Wat zijn carrières in de kunstwereld?

Carrières in het kunstveld volgen in twee categorieën. Het eerste type zijn de traditionele kunstprofessionals die hun werk delen in galerieën en hun creaties inwisselen voor een som geld. De tweede categorie van carrières in de kunstwereld beschrijft de professionals die hun artistieke oog gebruiken om waarde toe te voegen aan een bedrijf. In tegenstelling tot professionele artiesten hebben deze personen vaak een diploma van een gerenommeerde instelling nodig om aangenomen te worden. Het is een snel groeiend segment in de kunstindustrie, aangezien steeds meer organisaties het belang van esthetiek benadrukken in relatie tot de algehele klantervaring.

De moderne kunstindustrie heeft de afgelopen jaren een dynamische verschuiving doorgemaakt. Niet alleen is de definitie van kunst uitgebreid, maar ook opportunistischer geworden; en daardoor een aantrekkelijker carrièrepad.

Gerelateerd: Een uitgebreide lijst van carrières in de beeldende kunst

Wie zou een carrière in de kunstwereld moeten nastreven?

Als je creatief en vindingrijk bent, kun je een carrière in de kunst overwegen. In tegenstelling tot de meeste rollen waar er een duidelijk promotiepad is, vereist een kunstcarrière dat je een zelfstarter bent. Je zult niet alleen inspiratie moeten vinden om uitzonderlijke kunstwerken te maken, maar je zult ook moeten netwerken met andere professionals in de industrie om erkenning te krijgen op een openbaar platform.

In traditionele kunstcarrièretrajecten, zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen en schrijven, kan het ook even duren voordat je een vergoeding voor je werk krijgt. Als u meer werkzekerheid zoekt, kan een formele kwalificatie in beeldende kunst of kunstgeschiedenis uw inzetbaarheid vergroten voor een zakelijke ondersteunende rol, zoals een fotograaf of grafisch ontwerper.

Dus, afhankelijk van je educatieve achtergrond, vaardigheden en ambities, zul je je eigen unieke pad moeten banen om succesvol te zijn in de kunstindustrie. Als je jezelf wilt uiten en van een uitdaging houdt, dan is een carrière in de kunstwereld iets voor jou.

Gerelateerd: 45 banen die je kunt doen met een kunstdiploma

10 carrières in de kunstwereld

Carrières op het gebied van kunst zijn enorm en divers. Werkgevers zullen je willen aannemen vanwege je gevoel voor stijl en oog voor detail. Het kan een uitdaging zijn om een ​​professional te vinden die past bij de creatieve visie van een merk; daarom zijn werkgevers bereid meer middelen te besteden aan het aannemen van de juiste kandidaat. Als je echter liever zelfstandig werkt, dan bestaat het kunstvak uit een bevrijdend aantal mogelijkheden om na te streven.

Hier zijn 10 carrières op het gebied van kunst en hun gemiddelde salaris en functieverantwoordelijkheden die u kunt overwegen:

Galerijmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.342 per jaar

Primaire taken: Een kunstgaleriemanager houdt toezicht op de dagelijkse werking van een kombuis. Ze organiseren de salarisadministratie van het personeel, wijzen middelen toe en behandelen alle operationele problemen. Ook werken ze mee aan het plannen, verwerven, samenstellen, catalogiseren en beheren van kunstcollecties. Als galerijmanager ben je verantwoordelijk voor het creëren en onderhouden van kunstexposities om de kunst- en cultuurscene in je regio te promoten.

kunst veilingmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.788 per jaar

Hoofdtaken: Kunstveilingmeesters voeren evaluaties en taxaties uit van diverse kunstvoorwerpen. Dit omvat het bepalen van de leeftijd, herkomst, kwaliteit en conditie. Met deze informatie kunnen ze nauwkeurig een startprijs voor een kunstwerk bepalen. Daarmee vormen ze een onmisbare schakel tussen kunstverkopers en kunstkopers. Kunstveilingmeesters werken meestal in een veilinghuis, galerie, kunstveilingen op landgoederen of andere instellingen. Hoewel de meeste banen geen specifieke opleidingsachtergrond vereisen, is het belangrijk om bewijs van uw expertise te tonen met relevante werkervaring en gerenommeerde certificeringen.

Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.907 per jaar

Hoofdtaken: Fotografen werken regelmatig als freelancer voor evenementenbureaus, reclamecampagnes en redactionele fotoshoots. Ze gebruiken een reeks technische apparatuur om afbeeldingen vast te leggen en softwaretools om afbeeldingen te bewerken. Veel fotografen beginnen hun carrière als assistent, het opzetten van lichten en het arrangeren van sets. U hebt echter een formele kwalificatie in beeldende kunst nodig om een ​​rol te kunnen spelen in meer concurrerende industrieën, zoals mode.

Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.517 per jaar

Primaire taken: Animators rangschikken kunstmatig ontworpen afbeeldingen samen om een ​​illusie van beweging te produceren die bekend staat als een animatie. Ze werken nauw samen met een team van filmmakers, professionals op het gebied van visuele effecten en stemacteurs om een ​​creatieve opdracht om te zetten in een storyboard dat ze vervolgens gebruiken als gids voor hun animatie. Om animator te worden, moet je sterke technische vaardigheden en artistieke visie tonen. Het is een competitief veld waarvoor u uw softwarekennis en werkportfolio moet blijven upgraden.

Kunst leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.638 per jaar

Primaire taken: Kunstdocenten gebruiken hun passie voor kunst om jonge mensen te inspireren en ontluikende talenten te ontwikkelen. Je hebt een lesbevoegdheid nodig om les te geven aan een formele school of universiteit, maar sommige kunstenaars richten ook hun eigen studio op waar ze verschillende workshops geven en verschillende kunsttechnieken aanleren. Om een ​​effectieve tekenleraar te zijn, heb je uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden nodig. Het is een job die veel verantwoordelijkheid vraagt, maar ook heel dankbaar is.

Gerelateerd: Hoe word je een kunstleraar (met stappen)

Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.684 per jaar

Primaire taken: Grafisch ontwerpers werken samen met klanten, art directors en andere creatieve professionals om ontwerpoplossingen te leveren met een hoge visuele impact. Afhankelijk van de opdracht kunnen ze marketingbrochures, bedrijfslogo's, uithangborden en de lay-out van websites ontwerpen. In wezen helpen ze de waarden en boodschap van een merk te visualiseren. Marketeers gebruiken hun creaties om klanten te verleiden tot hun producten en diensten. Om grafisch ontwerper te worden, moet je computerpakketten beheersen, zoals Adobe Illustrator en Photoshop. Je moet ook een goede fantasie hebben om visueel aantrekkelijk werk te maken.

Illustrator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.692 per jaar

Primaire taken: Illustratoren gebruiken hun technische tekenvaardigheden om verhalen en ideeën aan hun publiek te communiceren. Sommige filmstudio's en creatieve bureaus hebben misschien fulltime illustratoren in dienst, maar vaak werken ze als freelancers die met meerdere klanten werken die aansluiten bij hun interesses. Traditioneel gebruikten illustratoren alleen pen en papier, maar in de moderne kunstscene is bekwaamheid in computerondersteund ontwerp (CAD) een basisvereiste voor een baan. Meestal delen illustratoren hun creatieve portfolio met klanten om hun stijl en vaardigheden te demonstreren.

Kunstconservator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53,413 per jaar

Hoofdtaken: Als curator ben je verantwoordelijk voor tentoonstellingen in een galerie of museum. Kunstenthousiastelingen vertrouwen op jou om spannende kunstenaars te selecteren en ermee samen te werken en hun werk in het publieke domein te presenteren. Curatoren zijn verantwoordelijk voor de activiteiten van een galerie en moeten fondsenwervende evenementen organiseren om duurzaamheid te garanderen. Ze fungeren als waarborg voor kunst en cultuur door belangrijke stukken kunstgeschiedenis te behouden en te restaureren. Curatoren bestrijken een breed scala aan media, van hedendaagse audiovisuele kunstwerken tot oude beeldhouwkunst.

Art director

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.804 per jaar

Primaire taken: Een art director geeft richting aan de creatieve visie van een merk en keurt marketingmateriaal goed voordat redacteuren ze publiceren op websites, kranten, tijdschriften, verpakkingen en filmproducties. In deze leidende positie verwachten werkgevers dat je het voortouw neemt bij ontwerpinspanningen en ervoor zorgt dat ze aansluiten bij de waarden van het merk. Je moet een team aansturen en taken toewijzen aan verschillende creatievelingen om een ​​dynamische contentstrategie te ontwikkelen. Om als art director te worden aangenomen, is een bachelordiploma in een herkenbaar vakgebied, zoals grafische kunst, illustratie of fotografie, de minimumvereiste.

Gerelateerd: Creative Director vs Art Director

Kunstagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 137.837 per jaar

Primaire taken: Een kunstagent vertegenwoordigt kunstenaars en werken om hun werk te promoten en te verkopen. Een agent begrijpt de kunstwereld en heeft waardevolle connecties om hun klanten te laten zien in galerijen en kunstshows om toegang te krijgen tot kunstkopers. Kunstagenten beheren ook de publieke persona van hun klanten. Ze adviseren over pr-campagnes en informeren kunstenaars over lucratieve kansen. De meeste artiestenmakelaars werken op commissiebasis. Dit betekent dat ze alleen worden betaald wanneer een kunstwerk wordt verkocht of een licentieovereenkomst wordt afgesloten.


About author

Alie Drioel

Carrières in de kunstwereld zijn lonend omdat het je een platform geeft om jezelf te uiten en anderen te inspireren. In het verleden was het vinden van succes in de kunst zeldzaam en uitdagend, maar door de opkomst van technologie en contentmarketing is de vraag naar creatieve professionals exponentieel toegenomen. Werkgevers willen kandidaten die hun creatieve visie kunnen vertalen naar een herkenbaar merk waarmee ze zich onderscheiden van hun concurrenten. Evenzo zijn kunstliefhebbers ook nieuwsgieriger geworden naar verschillende kunststijlen.


Scroll to Top