Blog

een baan zoeken

10 Certificaatprogramma's Van Zes Maanden Die Leiden Tot Goedbetaalde Banen

Er zijn talloze carrièremogelijkheden die u kunt nastreven, afhankelijk van uw financiële behoeften, waarden, interesses, vaardigheden, opleiding en training. Terwijl sommige banen een hbo-opleiding vereisen, kunnen anderen een middelbare schooldiploma en een gespecialiseerd certificaat vereisen. Veel certificaatprogramma's bieden de mogelijkheid om uw verdienpotentieel in de loop van de tijd te vergroten naarmate u verder komt in uw carrière.

In dit artikel vermelden we 10 certificaatprogramma's van zes maanden, goedbetaalde certificaatbanen en andere snelle certificeringen om te overwegen voor een bevredigende carrière.

Hoogbetaalde certificaatprogramma's van zes maanden

Er zijn veel certificaatprogramma's die u kunt voltooien, afhankelijk van de banen die u wilt nastreven. Sommige certificaatprogramma's kunnen twee of meer jaar duren, terwijl andere in zes maanden of minder kunnen worden voltooid. Hoewel programma's voor langere certificaten soms hogere lonen kunnen opleveren, kunt u met programma's van zes maanden sneller banen vinden en verwerven, zodat u sneller kunt beginnen met verdienen. Voor de volgende functies is een certificaat vereist van programma's die in zes maanden kunnen worden voltooid:

1 . Medische noodtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,65 per uur

Een medische technicus voor noodgevallen is een van de beste certificaatprogramma's die u mogelijk een vereiste training bieden voor andere carrières waarvoor een certificaat vereist is. Medische noodhulptechnici hebben meestal een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig, maar moeten postsecundaire educatieve programma's en enkele andere trainingsprogramma's voltooien, zoals certificering voor cardiopulmonale reanimatie (CPR). 

Naarmate het veld blijft groeien en concurrerender wordt, kan het mogelijk een van de best betalende certificaatprogramma's worden. De kans op een gewenste positie in de medische hulpverlening is groter met meer certificeringen en een EMT-trainingsprogramma van 6 maanden.

Het zijn van een medische noodhulptechnicus is een mentaal en fysiek veeleisende baan die empathie en mededogen vereist. Het grootste deel van de werkdag bestaat uit het reageren op en zorgen voor gewonde en zieke personen in noodsituaties, dus het is belangrijk om effectief te kunnen opereren in een crisis.

2 . Begrafenis ondernemer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,90 per uur

Een begrafenisondernemer is een goedbetaalde baan die weinig opleiding vereist dan een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig, hoewel sommige werkgevers een associate's of bachelor's degree in begrafenisdienst of een gerelateerd vakgebied nodig hebben. Begrafenisondernemers kunnen met ruime ervaring een hoog salaris verdienen.

De VS vereisen licentiestatus voor begrafenisondernemers, en sommige individuele staten vereisen een stage, baanschaduwing of voltooiing van een kortlopend certificaatprogramma. De National Funeral Directors Association biedt een verscheidenheid aan trainings- en certificeringsprogramma's, hoewel verschillende hogescholen en universiteiten ook in-class of online begrafenisondernemerscertificaten hebben.

Begrafenisondernemers bieden doorgaans aan om rouwende familieleden te begeleiden en te helpen bij het voorbereiden van de uitvaartdienst. Dit soort werk kan voor sommige mensen een uitdaging zijn, dus het is belangrijk om je op je gemak te voelen bij het ondersteunen van mensen in een moeilijke situatie.

3 . Metselaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 20,51 per uur

Als je in 6 maanden een vak wilt leren, is steenhouwer worden een goede optie. Metselaars moeten om te beginnen een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig hebben, hoewel uitgebreide leertijdprogramma's en cursussen ook vereist kunnen zijn. U kunt ook een metselwerkcertificering behalen via de Mason Contractors Association of America (MCAA). Kandidaten met eerdere bouwervaring genieten de voorkeur, omdat ze minder training nodig hebben voordat ze aan het werk kunnen.

Tijdens een stage leer je metselwerkpraktijken, bouwprincipes, meetberekeningen, veiligheidsprocedures en andere praktijken om muren, hekken en constructies uit bakstenen te bouwen. Een typische werkdag kan bestaan ​​uit het lezen van blauwdrukken, het schoonmaken van oppervlakken met elektrisch gereedschap, het verzamelen van materialen en het tillen van zware voorwerpen.

Metselaars werken lange dagen in een snelle en fysiek inspannende omgeving met een hoog risico op letsel. Belangrijke vaardigheden voor deze baan zijn fysieke kracht, hand-oogcoördinatie en aandacht voor detail. 

4 . Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,00 per uur

Persoonlijke training is een goedbetaalde carrière met het potentieel om meer te verdienen door uw klantenbestand op te bouwen, voor een goedbetaalde organisatie te werken of door beterbetaalde klanten op te leiden.

Deze carrière vereist kwalificaties om fysieke fitnesstechnieken aan klanten te leren, en veel personal trainers hebben een achtergrond in bewegingswetenschap, voeding en andere gerelateerde gebieden. Er zijn certificeringsprogramma's beschikbaar voor persoonlijke training, waaronder certificaatprogramma's van drie maanden, certificaatprogramma's van zes maanden en andere korte certificaatprogramma's. Er zijn ook verschillende online certificaatprogramma's beschikbaar, die gedrukt, online en persoonlijk onderwijs combineren.

Over het algemeen zijn succesvolle personal trainers zelf fysiek fit, blijven ze op de hoogte van fitness- en voedingstrends en hebben ze de juiste houding om anderen te motiveren en aan te moedigen. Personal trainers kunnen werken in openbare sportscholen, privé-fitnessfaciliteiten, bij klanten thuis of via virtuele coaching, waardoor u verschillende inkomstenmogelijkheden heeft. Ze moeten ook een sterke werkethiek hebben, omdat het tijd en toewijding vereist om een ​​klantenbestand op te bouwen.

5 . medische codeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,64 per uur

Medical coder is een van de meer populaire certificeringen die goed betalen voor mensen die op zoek zijn naar interessante educatieve mogelijkheden. Er is veel vraag naar medische codeerders, aangezien zorgorganisaties nog steeds gekwalificeerde personen nodig hebben om medische inhoud te vertalen en te communiceren. Als je medisch codeerder wilt worden, heb je een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig nodig, evenals een medische coderingscertificering via de AAPC.

Medische codeurs typen gedetailleerde rapporten over procedures en factureren de verzekeringsmaatschappij voor het bedrag dat ze aan medische kantoren verschuldigd zijn. Om de software voor deze functie te leren gebruiken, zijn specifieke trainingsprogramma's nodig. Het is ook nuttig om een ​​diepgaand begrip te hebben van medische dossiers, databasebeheer en medische terminologie.

6 . Brandweerman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.505 per jaar

Brandbestrijding is een van de vele lonende banen waarvoor certificering en training vereist zijn. Voorafgaande opleiding en ervaring in medische noodhulpdiensten zijn nuttig. 

Deze functie omvat een fysiek veeleisend trainingsprogramma, evenals enkele certificerings- en kortlopende loopbaantrainingsprogramma's. Voor de meeste staten moet u medische noodhulpdiensten en paramedische certificaten behalen en slagen voor een brandwetenschapstraining. U kunt ook beginnen met medische hulpdiensten of andere gerelateerde taken waarvoor alleen een certificaat vereist is. Zodra je je certificaat hebt behaald, kun je overstappen op brandbestrijding. Dit geeft je volop mogelijkheden voor goedbetaalde banen waarvoor in de toekomst alleen een certificaat nodig is.

Brandweerlieden moeten uitzonderlijke kracht en uithoudingsvermogen hebben, evenals kennis van standaard veldapparatuur, zoals slangen en ladders. U moet ook bekwaam zijn in medische noodhulp en de juiste procedure voor het beheer van gevaarlijke materialen. Brandweerlieden die met natuurbranden werken, kunnen meer verdienen vanwege het verhoogde risico.

7 . Luchtverkeersleider

Nationaal gemiddeld salaris: $47.202 per jaar

Een andere goedbetaalde baan waarvoor geen formeel onderwijs of certificering vereist is, is een luchtverkeersleider. Deze positie kan snel meer dan $ 100.000 verdienen zonder diploma, afhankelijk van je locatie. Het veld is echter behoorlijk competitief en eerdere werkervaring is zeer wenselijk. Over het algemeen hebben de beste sollicitanten een combinatie van formeel onderwijs in een gerelateerd veld en uitgebreide ervaring.

Luchtverkeersleiders ondergaan ook een strenge training en uitgebreide tests door de Federal Aviation Administration (FAA), waaronder gezondheids- en welzijnscontroles en mentale stabiliteitstests. Dit testproces moet worden gestart voordat de leeftijd van 31 wordt bereikt.

Opgemerkt moet worden dat luchtverkeersleiders worden blootgesteld aan scenario's met hoge stress en vaak werken in de nacht, in het weekend en op feestdagen. Een typische werkdag omvat het monitoren en leiden van het luchtverkeer, inclusief aankomst en vertrek, en het begeleiden van piloten tijdens noodscenario's in de lucht. Dit is vaak een bron van stress in de functie.

Het is belangrijk om sterke organisatorische en kritische denkvaardigheden te hebben, evenals uitzonderlijke communicatieve vaardigheden. Luchtverkeersleiders moeten ook in staat zijn om kalm te blijven en paniekreacties te voorkomen in stressvolle situaties. Omdat het zo'n competitief veld is, is het handig om iemand in de branche te kennen om de baan te krijgen.

8 . Manager autoservicestation

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23,59 per uur

Een manager van een autoservicestation is een goedbetaalde baan met minimale opleidingsvereisten. Hoewel officieel alleen een middelbare schooldiploma of equivalent nodig is, geven sommige werkgevers misschien de voorkeur aan een diploma of certificering. U kunt ook een certificaat behalen via het National Institute for Automotive Service Excellence (ASE). 

Voor de meeste mensen is de beste manier om deze baan te krijgen, zich een weg te banen door het bedrijf door praktijkervaring op te doen, aangezien dit de vaardigheden verschaft die nodig zijn om de dagelijkse activiteiten van een tankstation met succes uit te voeren . De reikwijdte van de taak omvat het bepalen van de gasprijzen voor de dag, het maken van de werknemersplanning, het opleiden van werknemers, het beheren van de inventaris, het handhaven van veiligheidsvoorschriften en het aansturen van werknemers. 

Klantenservice, interpersoonlijke en managementvaardigheden zouden nuttig zijn voor deze functie, evenals enige boekhoudkundige ervaring. 

9 . Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.287 per jaar

Makelaars in onroerend goed hebben de mogelijkheid om zes cijfers te verdienen met de juiste ervaring en vaardigheden. Om makelaar in onroerend goed te worden, hebt u alleen een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig nodig, hoewel een hbo-opleiding in een gerelateerd vakgebied nuttig kan zijn. Het behalen van uw vastgoedcertificering omvat een paar lessen en wat testen. De cursussen en testen zijn veel minder duur en tijdrovend dan een traditionele vierjarige hogeschool. Certificeringsvereisten verschillen per staat, maar veel hogescholen hebben certificaatprogramma's voor onroerend goed, zowel online als in de klas.

Makelaars in onroerend goed verdienen geld door huizen te verkopen en het papierwerk voor de transacties in te dienen, en huiseigenaren door het proces te begeleiden. Het is belangrijk om flexibele uren en goede interpersoonlijke vaardigheden te hebben om succesvol te zijn in deze functie.

10 . Marge afdeling supervisor

Nationaal gemiddeld salaris: $74.845

Een supervisor van een margeafdeling is een goed voorbeeld van een goedbetaalde baan die u kunt verdienen met on-the-job training en minimale opleidingsvereisten. Supervisors van de margeafdeling houden toezicht op de kredietafdeling van een bedrijf, beheren kredietrekeningen van klanten en keuren krediet aan klanten goed of weigeren.

Hoewel een financiële of boekhoudkundige graad niet vereist is voor deze functie, is een basiskennis van de betrokken processen noodzakelijk om supervisor van een marge-afdeling te worden. Over het algemeen heeft deze functie uitgebreide training en schaduwwerking om zich voor te bereiden op de rol. Je kunt ook certificeringen behalen in financiën of boekhouding via klassikale of online programma's via veel hogescholen en universiteiten.

Deze functie vereist enige technische vaardigheden, zoals het uitvoeren van wiskundige basisberekeningen en het uitvoeren van schuldanalyses. U moet ook de basisprincipes van boekhouding en de algemene processen van een kredietafdeling begrijpen. Als je toevallig een diploma op dit gebied hebt, kun je een hoger salaris verdienen.

Ook voor deze functie zijn veel soft skills nodig. Klanten zullen niet altijd blij zijn met een kredietbeslissing, dus sterke vaardigheden op het gebied van communicatie, onderhandeling en klantenservice zijn belangrijk. U moet ook effectief met uw werknemers kunnen communiceren en ervoor zorgen dat alle werknemers zich houden aan het federale beleid en de regelgeving.

Zoals je kunt zien, zijn er talloze opties voor interessant, bevredigend werk in verschillende sectoren met minimale opleidingseisen en hoge salarissen. Veel van deze banen hechten veel waarde aan vaardigheden die u misschien al bezit, zoals interpersoonlijke vaardigheden of organisatorische vaardigheden. U kunt uw verdienpotentieel ook vergroten door meer training en ervaring op het werk.


About author

Annemarije Goedkoop

Er zijn talloze carrièremogelijkheden die u kunt nastreven, afhankelijk van uw financiële behoeften, waarden, interesses, vaardigheden, opleiding en training. Terwijl sommige banen een hbo-opleiding vereisen, kunnen anderen een middelbare schooldiploma en een gespecialiseerd certificaat vereisen. Veel certificaatprogramma's bieden de mogelijkheid om uw verdienpotentieel in de loop van de tijd te vergroten naarmate u verder komt in uw carrière.


Scroll to Top