Blog

een baan zoeken

10 Creatieve Schrijfopdrachten: Plus Tips Om Er Een Te Verdienen

Docenten creatief schrijven zijn professionals die studenten en klanten helpen creatief te schrijven. Als je het leuk vindt om met anderen te communiceren en creatieve werken van poëzie, fictie of non-fictie schrijft, is een carrière als leraar creatief schrijven misschien iets voor jou. Hoewel academische instellingen onderwijsfuncties voor creatief schrijven aanbieden, vinden sommige professionals elders relevante functies, dus het is belangrijk om te begrijpen welke baanopties je beschikbaar hebt. In dit artikel definiëren we banen voor creatief schrijven, delen we 10 carrières in het veld en geven we tips om je te helpen een baan als instructeur creatief schrijven te vinden.

Gerelateerd: 20 banen die u kunt doen met een diploma Engelse literatuur

Wat zijn onderwijstaken voor creatief schrijven?

Docenten creatief schrijven instrueren anderen over verschillende aspecten van schrijven en helpen hun studenten creatieve werken te produceren in poëzie, fictie en non-fictie. Professionals met verschillende functies kunnen de verantwoordelijkheid op zich nemen om creatief schrijven te onderwijzen en zijn vaak zelf schrijver. Hier zijn enkele onderwerpen die een leraar creatief schrijven kan behandelen:

 • Verhaalstructuren
 • Genres
 • Grammatica- en spellingsregels
 • Stijlgidsen
 • Interpunctie gebruik
 • Dialoog
 • Analytische vaardigheden
 • Bewerken
 • Verhalende apparaten

Lees meer: ​​Narrative Devices: definities, voordelen en tips

10 creatieve schrijfopdrachten voor lesgeven

Als je anderen wilt leren creatief te schrijven, kun je overwegen een van de volgende carrières na te streven:

1. Spreken in het openbaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 24.462 per jaar

Primaire taken: Coaches spreken in het openbaar zijn communicatieprofessionals die anderen instrueren hoe ze toespraken moeten houden. Deze professionals kunnen hun werk vaak online voltooien door virtuele lessen en toespraken aan te bieden. Bedrijven nodigen ook spreekcoaches in het openbaar uit op hun werkplek om educatieve toespraken te houden. Spreekcoaches in het openbaar leren hun klanten zowel hoe ze hun eigen toespraken moeten schrijven als deze aan een menigte professionals kunnen geven. Hoewel veel van de toespraken puur informatief kunnen zijn, moedigen sprekers in het openbaar hun klanten vaak aan om creatieve verhalen te schrijven om hun publiek aan te spreken.

2. Virtuele instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.954 per jaar

Primaire taken: Virtuele instructeurs geven les aan professionals die hun lessen online geven. Deze professionals kunnen verschillende onderwerpen onderwijzen, waaronder creatief schrijven. Omdat virtuele instructeurs op afstand werken, zijn deze professionals vaak zeer bekwaam in communicatie en zijn ze beschikbaar om hun studenten te helpen via e-mail, videogesprekken en online forums. Virtuele instructeurs voor creatief schrijven kunnen een algemeen overzicht van creatief schrijven onderwijzen, zich concentreren op een specifiek genre en een bepaalde schrijfwijze of een schrijfworkshop leiden.

3. Leraar volwassenenonderwijs

Nationaal gemiddeld salaris: $29,214 per jaar

Primaire taken: Leraren in het volwassenenonderwijs zijn opvoeders die inspelen op de behoeften van volwassen studenten. Deze professionals kunnen in verschillende omgevingen werken, waaronder gemeenschapscentra, penitentiaire instellingen en non-profitorganisaties. Leraren in het volwassenenonderwijs die zich op creatief schrijven concentreren, leiden vaak schrijfworkshops die open zijn voor het publiek en nuttige feedback geven op het werk van hun leerlingen.

4. Kampadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.689 per jaar

Primaire taken: Kampbegeleiders begeleiden, instrueren en vermaken kinderen en jonge volwassenen terwijl ze een kampprogramma bijwonen. Vaak aangeboden in de zomer, bieden veel kampprogramma's een specifieke focus op onderwerpen zoals creatief schrijven. In een van deze kampen kunnen counselors werken met kinderen en jongvolwassenen van verschillende leeftijden en hen instrueren hoe ze creatief kunnen schrijven. De benadering van een kampbegeleider om kampeerders te leren schrijven hangt vaak af van de leeftijd van de kampeerders, waarbij jongere studenten zich meer concentreren op de basisstructuur van een verhaal, terwijl oudere studenten kunnen oefenen met het maken van hun eigen werk.

5. Leraar in het vroege onderwijs

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.250 per jaar

Primaire taken: Leraren in het vroege onderwijs geven doorgaans les aan kinderen in de leeftijd van vier tot 14 jaar, variërend van de kleuterschool tot de achtste klas. Leraren in het vroege onderwijs die gespecialiseerd zijn in creatief schrijven en Engels, geven vaak taalkunstlessen, waarin ze hun leerlingen belangrijke verhaalelementen, woordenschat en kritische leesvaardigheid bijbrengen. Veel leraren in het vroege onderwijs moedigen hun leerlingen ook aan om creatief te schrijven, of het nu gaat om een ​​kort verhaal, een gedicht of een klaskrant.

6. Leraar op de middelbare school

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.000 per jaar

Primaire taken: Leraren op de middelbare school zijn onderwijzers die doorgaans leerlingen tussen de 15 en 18 jaar lesgeven. Leraren op de middelbare school concentreren zich gewoonlijk op een of twee vakken, zoals Engels en creatief schrijven. Deze professionals kunnen creatieve schrijfvaardigheden aanleren in hun Engelse lessen of in specifieke buitenschoolse cursussen zoals drama, creatief schrijven en journalistiek. Hoewel leraren op de middelbare school niet vaak workshopcursussen geven, kunnen ze hun studenten vragen om creatief werk in te leveren voor een cijfer en feedback.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een middelbare schoolleraar

7. Inhoudsschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,213 per jaar

Primaire taken: Contentschrijvers zijn professionals die voor verschillende media schrijven, waaronder blogs, videoseries, advertenties en websites. Omdat veel schrijvers van inhoud ervoor kiezen om zich te concentreren op onderwerpen waarin ze de expertise hebben, schrijven deze professionals vaak artikelen en andere inhoud waarin tips voor creatief schrijven centraal staan. Contentschrijvers werken meestal op afstand en kunnen op contract-, freelance- of fulltimebasis werken. Contentschrijvers die zich richten op het onderwijzen van anderen over creatief schrijven, bieden vaak hulp bij het volgen van grammatica- en stijlregels, tips voor het oplossen van schrijfgerelateerde problemen en advies voor professionals om hun creatieve werk te publiceren.

8. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.811 per jaar

Primaire taken: Docenten zijn onderwijsprofessionals die extra hulp bieden aan studenten van alle leeftijden. Docenten kunnen werken op freelance- of contractbasis. Vaak huren opdrachtgevers en bedrijven deze professionals in om te helpen met een specifiek onderwerp. Bij het begeleiden van klanten over creatieve schrijfpraktijken, geven docenten vaak redactionele feedback en helpen ze hun klanten hun werk op de juiste manier op te maken en grammatica- en stijlregels te volgen. Omdat docenten met studenten van alle leeftijden werken, veranderen deze professionals vaak hun methoden, afhankelijk van het huidige vaardigheidsniveau van hun klanten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

9. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $61.614 per jaar

Primaire taken: Schrijvers zijn professionals die werken van fictie, poëzie en non-fictie maken. Schrijvers werken vaak op freelance- of contractbasis en zijn gespecialiseerd in een bepaald type of genre van schrijven. Veel schrijvers bezoeken hogescholen en gemeenschapscentra om workshops te geven, als gastspreker op te treden en lessen te geven. Het is ook gebruikelijk dat schrijvers secundaire posities zoeken bij onderwijsinstellingen om een ​​inkomen te verdienen tussen het schrijven van projecten door. Gedurende deze tijd bieden schrijvers hun studenten deskundig advies over de creatieve schrijfindustrie en hoe ze hun eigen werk kunnen maken.

10. Professor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.036 per jaar

Primaire taken: Hoogleraren zijn onderwijsprofessionals die lesgeven op hogescholen en postsecundaire instellingen. Deze professionals behalen master- en bachelordiploma's om expertise op te doen in specifieke onderwerpen. Hoogleraren die cursussen creatief schrijven geven, zijn vaak Engelse professoren die cursussen aanbieden over onderwerpen in creatief schrijven, zoals poëzie, fictieworkshops of verhalende essaylessen. omdat veel studenten op dit niveau een goed begrip hebben van grammatica- en stijlrichtlijnen, richten professoren zich vaak op het instrueren van hun studenten hoe ze hun eigen schrijfstem kunnen ontwikkelen en het geven van feedback op het werk van studenten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een adjunct-professor

Tips voor het vinden van een baan als docent creatief schrijven

Professionals die een carrière in het lesgeven in creatief schrijven willen nastreven, gaan vaak naar de universiteit voor aanvullende schrijftraining voordat ze hun expertise met anderen delen. Omdat deze professionals op verschillende manieren les kunnen geven, zoals via een traditionele academische setting, een online cursus of een zomerkampworkshop, kan elke instructeur creatief schrijven een ander carrièrepad volgen. Toch kunnen creatieve schrijfprofessionals deze tips overwegen voor het krijgen van een leeropdracht voor creatief schrijven:

Cursus creatief schrijven volgen

Probeer cursussen creatief schrijven te volgen om een ​​bekwame leraar creatief schrijven te worden. Het is belangrijk om niet alleen expertise in het onderwerp op te doen, maar ook om de leerstijlen van andere professionals te observeren. Deze oefening stelt u in staat uw eigen lesmethoden te ontwikkelen en zorgt ervoor dat u de nodige vaardigheden leert om anderen creatief te leren schrijven.

Maak een professionele portfolio

Overweeg om een ​​professionele portfolio of website te maken met uw creatieve teksten. Dit helpt wervingsmanagers en klanten uw werk gemakkelijk te vinden. Veel organisaties geven de voorkeur aan docenten creatief schrijven om ervaring te hebben met het schrijven van hun eigen werk. Hoewel dit niet altijd van toepassing is op mensen die een baan zoeken in traditionele academische instellingen, is het toch nuttig om een ​​professionele achtergrond in het onderwerp op te bouwen.

Gerelateerd: 14 tips voor creatief schrijven

Professionele vaardigheden ontwikkelen

Het is belangrijk om tijdens uw loopbaan nuttige professionele vaardigheden te ontwikkelen om promoties te verdienen en uw werkpraktijken te verbeteren. Docenten creatief schrijven hebben vaak de volgende vaardigheden:

 • Schriftelijke en mondelinge communicatie
 • Positieve instelling
 • Kritisch denken
 • Proeflezen
 • Leiderschap
 • Tijdsbeheer

Bouw je professionele netwerk op

Het hebben van een divers professioneel netwerk kan u helpen bij het vinden van vacatures gedurende uw hele carrière, omdat de professionals in uw netwerk u kunnen doorverwijzen naar en aanbevelen voor openstaande functies. Door een professioneel netwerk op te bouwen, kunt u ook leren van andere professionals in uw vakgebied die zich mogelijk in een verder gevorderd stadium van hun loopbaan bevinden. Om uw professionele netwerk op te bouwen, kunt u overwegen om conferenties over creatief schrijven bij te wonen en professionals in uw vakgebied te bereiken op professionele sociale-mediasites.

Blijf op de hoogte van branchekennis

Terwijl u uw loopbaan als docent creatief schrijven ontwikkelt, is het belangrijk om uw kennis van de branche bij te werken. Omdat stijlgidsen en branchepraktijken in de loop van de tijd kunnen veranderen, kan een poging om op de hoogte te blijven van onderwerpen over creatief schrijven u helpen om relevante informatie aan studenten te blijven geven. Overweeg om contact op te nemen met uw professionele netwerk of om u te abonneren op informatieve nieuwsbrieven om up-to-date te blijven met de branchekennis.


About author

Bas Tol

Docenten creatief schrijven zijn professionals die studenten en klanten helpen creatief te schrijven. Als je het leuk vindt om met anderen te communiceren en creatieve werken van poëzie, fictie of non-fictie schrijft, is een carrière als leraar creatief schrijven misschien iets voor jou. Hoewel academische instellingen onderwijsfuncties voor creatief schrijven aanbieden, vinden sommige professionals elders relevante functies, dus het is belangrijk om te begrijpen welke baanopties je beschikbaar hebt. In dit artikel definiëren we banen voor creatief schrijven, delen we 10 carrières in het veld en geven we tips om je te helpen een baan als instructeur creatief schrijven te vinden.


Scroll to Top