Blog

Door de voortdurende ontwikkeling van videogametechnologie heeft esports een verscheidenheid aan carrières gecreëerd die verschillende achtergronden, opleidingsniveaus en ervaring verwelkomen. Of je nu esports-evenementen wilt arbitreren of producten wilt beheren en verkopen aan esports-fans en -spelers, er zijn veel mogelijkheden om te werken en te spelen op het gebied van esports. In dit artikel bespreken we waarom mensen voor een esports-carrière kiezen, hoe ze die kunnen nastreven en noemen we 10 banen die je in de esports-industrie kunt vinden.

Waarom kiezen mensen voor een esports-carrière?

Veel mensen kiezen voor een carrière in esports vanwege de bloeiende industrie, de opwindende werksfeer en beroepen met overdraagbare vaardigheden. Omdat esports nog steeds een groeiend gebied van entertainmentactiviteiten is, kunnen er veel startende bedrijven en functies zijn die mogelijk verschillende instapmogelijkheden hebben. Sommige van die functies en rollen kunnen u nuttige training en kennis bieden die u kunt gebruiken voor soortgelijke banen en beroepen in andere sectoren van het bedrijfsleven en de media. Het kan je ook connecties en ervaring bieden om in de toekomst meer vacatures na te streven.

Als je bijvoorbeeld werkt als een zelfgemaakte journalist of omroeper voor esports-evenementen, kun je een krachtig portfolio maken met je geschreven en visuele inhoud om je te helpen solliciteren naar journalistieke posities bij gerenommeerde nieuwszenders en mediabedrijven. Als je als webcontentspecialist of socialmediamanager voor een professionele videogamespeler werkt, kun je de ervaring aan je cv toevoegen om je kwalificaties te verbeteren en je meer op te laten vallen bij bedrijven en freelanceklanten.

Hoe een esports-carrière na te streven?

Hier is een lijst met stappen die u kunt volgen om uw esports-carrière te starten:

1. Ontwikkel een veelzijdige vaardigheden

Vanwege het grote aantal startende bedrijven en organisaties binnen de esports-industrie, zijn veel bedrijven en werkgevers mogelijk op zoek naar kandidaten met een breed scala aan vaardigheden en kennis. Als u op zoek bent naar een baan als journalist, socialmediamanager of marketingvertegenwoordiger, is het belangrijk om uw vaardigheden op het gebied van marketing en reclame te verbeteren en uw schriftelijke en mondelinge communicatie, grafisch ontwerp en videoproductievaardigheden te oefenen. Solliciteren met een uitgebreide set technieken en nuttige kennis kan indruk maken op bedrijven en helpen om uw toepassingen meer op te laten vallen.

2. Creëer een sterke portefeuille

Bij het solliciteren naar esports-functies kan het handig zijn om een ​​sterk portfolio samen te stellen dat uw vaardigheden en capaciteiten kan demonstreren. Als je solliciteert naar een schrijffunctie, overweeg dan om je eerdere werk te beperken tot twee of drie geluidsfragmenten en die naar bedrijven en bedrijven te sturen. Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor een nieuwswebsite die gespecialiseerd is in inhoud over esports-toernooien, en overweegt hen een of twee artikelen te sturen die het meest relevant zijn voor dat onderwerp, of overweegt een nepartikel over dat onderwerp te schrijven dat kan worden gebruikt voor hun website.

Als je solliciteert naar een uitzendpositie, overweeg dan om een ​​demo-reel samen te stellen van je eerdere uitzendingen of ervaring op de camera. Door samen een korte video van één tot twee minuten te maken, kunnen bedrijven en nieuwszenders een goed idee krijgen van uw uitzendmogelijkheden en kunt u zien of u sterk geschikt bent voor de openstaande functie.

3. Woon esports-evenementen bij

Door esports-evenementen en -toernooien bij te wonen, kun je netwerken met andere esports-professionals of beroepsmentoren vinden die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en het nastreven van een esports-positie in de toekomst. Overweeg tijdens deze evenementen om verschillende experts uit de branche te benaderen en hen beleefd te vragen of ze tijd hebben om hun loopbaantraject te bespreken en hoe u een soortgelijk pad kunt volgen. Deze evenementen en toernooien kunnen je ook helpen meer te weten te komen over het rapportage- en marketingproces van esports en krachtige inzichten en kennis te verwerven die je kunt gebruiken om je eigen schrijf- of uitzendingscontent te genereren.

Esports carrière banenlijst

Hier is een lijst met 10 banen en functies in de esports-industrie die u kunt nastreven:

1. Scheidsrechter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,87 per uur

Primaire taken: Scheidsrechters zijn verantwoordelijk voor het onpartijdig beoordelen van sport en spel en het handhaven van regels en spelovertredingen. Hun werk vereist vaak snel denken, communicatieve vaardigheden en een uitgebreide kennis van bepaalde sporten en atletiekevenementen. Scheidsrechters hebben ook de mogelijkheid om spelers uit het spel te verwijderen als ze weigeren mee te werken of te veel regels overtreden.

2. Boekingsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,89 per uur

Primaire taken: Boekingsagenten werken met acteurs, artiesten en professionele gamers om hen te helpen optredens, banen en andere betalende evenementen te vinden om de carrières van hun klanten te ondersteunen. Tijdens hun werk zoeken boekingsagenten vaak naar nieuw talent, nemen ze contact op met evenementmanagers, productiestudio's en media over banen en onderhandelen ze namens hun klanten over contracten.

3. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 3.756 per maand

Primaire taken: Een marketingmanager houdt toezicht op de marketingafdeling en het personeel van bedrijven en organisaties. Ze zullen vaak hun kennis van de markt en consumenten gebruiken om de kosten, de klantvraag en de reactie van de media op hun geadverteerde goederen en diensten te voorspellen. Hun dagelijkse verantwoordelijkheden kunnen het uitvoeren en analyseren van onderzoeksgegevens omvatten, het verzamelen van belangrijke financiële en budgetinformatie en het presenteren van invloedrijke marketingstrategieën.

4. Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.408 per jaar

Primaire taken: Journalisten werken vaak voor kranten en andere vormen van publicaties om verhalen en rapporten te maken over belangrijk nieuws en evenementen. Meestal presenteert een journalist de informatie in hun artikelen en stukken zodat lezers hun eigen mening over de onderwerpen kunnen vormen. Ze kunnen inhoud maken voor verschillende mediaplatforms, waaronder televisie, print, radio en online websites of nieuwsbronnen.

Lees meer: ​​Leer meer over journalist zijn

5. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.919 per jaar

Primaire taken: Een evenementenplanner ontwerpt en houdt toezicht op de opzet en uitvoering van netwerk-, liefdadigheids- en andere evenementen. Tijdens hun werkdag kunnen evenementplanners brainstormen en evenementenruimtes en -schema's plannen, contact opnemen met en onderhandelen over prijzen met leveranciers en evenementenbudgetten en andere belangrijke financiële informatie genereren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een evenementenplanner

6. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $44,874 per jaar

Primaire taken: Een socialmediamanager houdt toezicht op de aanwezigheid op sociale media en het online merk van een bedrijf of individu. Ze helpen bij het creëren van een positieve publieke reputatie voor hun klant of organisatie in de hoop zaken te genereren of het bereik van de consument te vergroten. Hun dagelijkse verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het opstellen en plaatsen van berichten op sociale media, reclame-evenementen en producten via sociale-mediaplatforms en netwerken met andere bedrijven en bedrijven om marketingcampagnes voor sociale media op te zetten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe je een socialemediamanager bent

7. Uitzender

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,401 per jaar

Primaire taken: Omroepen werken in nieuwsuitzendingen die nieuws en andere informatie rapporteren via radio-, televisie- of internetbronnen. Hun verantwoordelijkheden kunnen bestaan ​​uit het schrijven en regisseren van nieuwsverhalen, het verankeren van nieuwsproducties, het onderzoeken van leads en het uitvoeren van voice-overwerk.

8. Webcontentspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,493 per jaar

Primaire taken: Een webcontentspecialist helpt bij het ontwikkelen van marketingmateriaal en teksten om de producten en het merk van een bedrijf of organisatie te promoten via websites, blogs en posts op sociale media. Tijdens hun werkdag kunnen ze klanten en bedrijfsleiders ontmoeten om hun merk- en marketingdoelen te bepalen, teksten schrijven met behulp van zoekmachineoptimalisatie en teksten en geschreven inhoud ter beoordeling indienen.

9. Verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $78.906 per jaar

Primaire taken: een verkoopmanager houdt vaak toezicht op een staf van verkoopmedewerkers, helpt hen om hun verkoopquotum te halen en inkomsten te genereren voor een bedrijf of organisatie. Hun verantwoordelijkheden kunnen zijn: het verkoopteam voorzien van potentiële klantenleads, helpen bij de ontwikkeling van verkoopvaardigheden en -technieken en het toewijzen van specifieke verkooplocaties voor elk teamlid.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopmanager

10. Productmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.624 per jaar

Primaire taken: een productmanager implementeert het product of goed van een bedrijf op de markt en helpt de verwachtingen en doelen van het bedrijf te vervullen voor het genereren van inkomsten met het product. Tijdens productcampagnes zullen ze vaak de behoeften van de klant onderzoeken en nauw samenwerken met de marketing-, ontwikkelings- en verkoopteams om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de winst- en klanttevredenheidsdoelstellingen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een productmanager


About author

Thijn Hooijer

Door de voortdurende ontwikkeling van videogametechnologie heeft esports een verscheidenheid aan carrières gecreëerd die verschillende achtergronden, opleidingsniveaus en ervaring verwelkomen. Of je nu esports-evenementen wilt arbitreren of producten wilt beheren en verkopen aan esports-fans en -spelers, er zijn veel mogelijkheden om te werken en te spelen op het gebied van esports. In dit artikel bespreken we waarom mensen voor een esports-carrière kiezen, hoe ze die kunnen nastreven en noemen we 10 banen die je in de esports-industrie kunt vinden.


Scroll to Top