Blog

Kinderen en tieners die vrije tijd hebben, kunnen de waarde van hard werken leren door een deeltijdbaan te hebben in het weekend of tijdens de zomermaanden. Jongere kinderen kunnen hun oudere broers en zussen helpen met babysitten, honden uitlaten of tuinwerk in de buurt doen. Tieners kunnen werken als huishoudster, kindermeisje of landarbeider, afhankelijk van hun interesses en vaardigheden. In dit artikel bespreken we de voordelen van banen voor kinderen en tieners en 10 banen die ze kunnen doen.

Gerelateerd: Sollicitatievragen voor een parttime baan

Waarom banen voor kinderen zoeken?

Kinderen de kans geven om te ervaren hoe het is om een ​​baan te hebben, kan zeer gunstig voor hen zijn. Het laat hen op jonge leeftijd kennismaken met verschillende aspecten van verantwoordelijkheid, zoals de waarde van hard werken en het verdienen van eigen geld. Met hun eigen inkomen leren ze hoe ze met geld moeten omgaan en de basisprincipes van het beheren van financiën, en het is een geweldige kans voor hen om te leren over sparen en geld uitgeven.

Bovendien kunnen tieners een verscheidenheid aan vaardigheden leren die ze later in hun leven kunnen gebruiken en de vaardigheden die ze al hebben, verbeteren. Ze kunnen de werkervaring ook gebruiken om hun cv te maken terwijl ze op zoek zijn naar andere banen op de middelbare school en daarbuiten. Kinderen kunnen zelfs op jonge leeftijd een passie vinden voor iets dat ze graag doen, zoals tuinieren, een eigen bedrijfje starten of met kinderen werken, en kunnen eraan werken om van die baan een carrière te maken naarmate ze ouder worden. Andere voordelen van tieners die een baan hebben, zijn onder meer:

  • Kinderen de kans geven om buiten in de frisse lucht te werken
  • Kinderen leren volwassen te zijn in situaties waarin ze de leiding hebben over anderen
  • Hen de kans geven op ondernemerschap in een vakgebied dat hen interesseert

10 banen voor kinderen

Er zijn banen beschikbaar voor kinderen en tieners, afhankelijk van hun leeftijd, vaardigheden en interesses. Voor sommige banen is mogelijk toestemming van de ouders vereist, dus neem contact op met de werkgever en de arbeidsrichtlijnen. Hieronder staat een lijst van 10 banen die kinderen en tieners kunnen doen:

1. Evenementenplanner-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $9,87 per uur

Primaire taken: een assistent voor evenementenplanner helpt een evenementenplanner ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt op de dag van een gepland evenement. Typische evenementen zijn verjaardagsfeestjes, bruiloften en liefdadigheidsevenementen. Verantwoordelijkheden omvatten het onderhouden van een inventaris van apparatuur zoals tafels en stoelen, het op de hoogte houden van klanten over de voortgang van het evenement en ervoor zorgen dat bezoekers van het evenement een geweldige tijd hebben, soms door de activiteiten van het evenement te beheren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een evenementenplanner

2. Carwashmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,50 per uur

Primaire taken: Carwashmedewerkers wassen de buitenkant van voertuigen en kunnen ook het interieur detailleren. Typische taken zijn het aanbrengen van zeepoplossing, het wegvegen van vuil en puin van de lak van de auto, het schrobben van de velgen van de banden, het wegspoelen van de zeep en het drogen van de auto met een doek. Als de klant eenmaal klaar is, en als de klant ook de binnenkant van zijn auto wil laten reinigen, stofzuigt de begeleider vervolgens het interieur van het voertuig, inclusief de stoelen en vloermatten, en verwijdert hij overtollig afval dat rondslingert.

3. Dierenoppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,00 per uur

Primaire taken: Petsitters houden toezicht op katten, honden, vogels, reptielen en andere huisdieren. Verantwoordelijkheden omvatten vaak het voeren van de dieren, zorgen dat ze schoon water hebben, spelen met en aandacht geven aan de dieren, wandelen met honden en het schoonmaken van kattenbakken en andere delen van de uitwerpselen van huisdieren. Andere taken kunnen zijn het binnenbrengen van de post, het water geven van planten en het aan- of uitdoen van bepaalde lampen voordat je vertrekt.

4. Huishoudster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,12 per uur

Primaire taken: Huishoudsters zorgen voor het onderhoud van een gebouw door het interieur schoon te maken en te ontsmetten. Enkele van hun taken zijn stofzuigen, dweilen en polijsten van vloeren, het wassen en opvouwen van de was, het verschonen en vervangen van lakens, het afstoffen van oppervlakken en meubels, het schoonmaken van badkamers en het algemeen opruimen van kamers.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over huishoudster zijn

5. Badmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,16 per uur

Primaire taken: Badmeesters houden toezicht op de mensen die zwemmen in openbare zwembaden, meren, stranden en waterparken en zorgen ervoor dat alle deelnemers zich aan de regels houden. De strandwachten zijn opgeleid om zwemmers te redden die gevaar lopen of dreigen te verdrinken en zijn ook gecertificeerd om indien nodig reanimatie uit te voeren. Andere taken zijn onder meer het beheren van de netheid van ruimtes zoals kleedkamers en badkamers, assisteren bij zwemlessen en het handhaven van de algemene orde in de zwemgebieden om de veiligheid van alle klanten te waarborgen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een badmeester

6. Landarbeider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,26 per uur

Primaire taken: Landarbeiders kunnen werken rond een verscheidenheid aan planten en dieren die fysieke arbeid verrichten. Hun werk kan divers zijn, afhankelijk van het type boerderij dat ze werken, maar de verantwoordelijkheden omvatten doorgaans het voeren van vee, het hoeden van dieren op vrachtwagens of naar verschillende delen van de boerderij, het graven en planten van zaden, het laden van producten in vrachtwagens, het bedienen van machines zoals tractoren om te ploegen of oogsten verbouwen en reparaties uitvoeren aan hekken en andere constructies.

7. Werfmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,01 per uur

Primaire taken: Een werfmedewerker zorgt voor het onderhoud en onderhoud van de gazons, bloembedden en landschapsarchitectuur van mensen. Als werfmedewerker kun je voor het bedrijf van iemand anders werken of ervoor kiezen om voor jezelf te beginnen. Werkzaamheden zijn onder andere het gras maaien, bladeren harken, onkruid wieden, bloemen planten en heesters snoeien.

8. Produceer tuinman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,56 per uur

Primaire taken: Een moestuinier plant, plant, pruimen, oogst en verkoopt zijn groenten en fruit aan particulieren of kleine bedrijven. Naast het cultiveren van hun tuinen, omvatten andere taken het bewaken van de gezondheid van de planten, het met de hand wieden en het bemesten van de planten om ervoor te zorgen dat ze geen last hebben van ongedierte en tot hun potentieel groeien.

9. Hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,25 per uur

Primaire taken: Hondenuitlaters laten een of meer honden tegelijk uit voor een met de eigenaar overeengekomen tijdsduur. Hun verantwoordelijkheden omvatten het ophalen en afzetten van honden, het veilig uitlaten bij verschillende weersomstandigheden en het ophalen en afvoeren van huisdierafval. De administratieve kant van het werk omvat het praten met nieuwe klanten over het gedrag en de specifieke behoeften van hun honden en het plannen van tijden om de honden uit te laten. Ze kunnen klanten ook updates geven nadat ze klaar zijn met het uitlaten van de honden, zoals het delen van foto's, video's en de locatie en duur van de wandeling.

10. Oppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,36 per uur

Primaire taken: Een babysitter zorgt voor de gezondheid en veiligheid van kinderen, variërend in leeftijd van baby's tot schoolgaande leeftijd, vaak als de ouders niet thuis zijn. Typische verantwoordelijkheden zijn onder meer het bieden van entertainment door thuis met kinderen te spelen of ze mee te nemen voor buitenactiviteiten, zoals een wandeling door de buurt of het park. Ze maken ook maaltijden en flessen, verschonen luiers, doen lichte schoonmaak op verzoek van de familie en helpen de kinderen af ​​en toe met schoolwerk.


About author

Diederick Maats

Kinderen en tieners die vrije tijd hebben, kunnen de waarde van hard werken leren door een deeltijdbaan te hebben in het weekend of tijdens de zomermaanden. Jongere kinderen kunnen hun oudere broers en zussen helpen met babysitten, honden uitlaten of tuinwerk in de buurt doen. Tieners kunnen werken als huishoudster, kindermeisje of landarbeider, afhankelijk van hun interesses en vaardigheden. In dit artikel bespreken we de voordelen van banen voor kinderen en tieners en 10 banen die ze kunnen doen.


Scroll to Top