Blog

mEen werknemer kan zich in een situatie bevinden waarin hij na zijn pensionering op zoek is naar een baan. Voor een gepensioneerde leraar kan een nieuwe baan hen een kans geven op meer financiële vrijheid, de mogelijkheid om aan een project te werken dat losstaat van lesgeven en hen helpen te begrijpen waar ze gepassioneerd over zijn tijdens hun jaren na pensionering. Het goede nieuws is dat er een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden is waaruit ze kunnen kiezen.

In dit artikel geven we een lijst van 10 goedbetaalde banen voor gepensioneerde leraren en presenteren we u een lijst met banen waarop u vandaag kunt solliciteren.

Lees meer: ​​Een carrièrepad kiezen in 9 stappen

Wat zijn de best betaalde banen voor gepensioneerde leraren?

Banen voor een gepensioneerde leraar omvatten niet alleen het naar een kantoor gaan. De opkomst van technologie vergroot de kans voor gepensioneerde leraren om te telewerken naar hun werk, zodat ze meer tijd thuis kunnen doorbrengen. Dit biedt hen nog steeds een kanaal om studenten op te leiden zonder in een klaslokaal of werknemers op de werkplek te zitten die hun vaardigheden op een bepaald gebied willen verbeteren.

Bovendien zijn de bestbetaalde banen voor gepensioneerde leraren afhankelijk van de instelling of het bedrijf waarvoor ze werken, maar een adjunct-professor, onderzoeker en vertegenwoordiger kunnen allemaal leiden tot succes van leraren nadat ze met pensioen zijn gegaan.

Lees meer: ​​​​10 beste vaardigheden om op te nemen in een cv

Top 10 bestbetaalde banen voor gepensioneerde leraren

Hier is een lijst van de top 10 best betaalde banen die een leraar kan uitoefenen na zijn pensionering. Let op deze loopbaantrajecten wanneer u solliciteert naar banen om een ​​inkomen te verdienen nadat u met pensioen bent gegaan.

1. Loopbaancoach

Nationaal gemiddeld salaris: $30.960 per jaar

Primaire taken: Een loopbaancoach helpt individuen bij het vinden van het juiste loopbaanpad. Ze werken samen met hun klanten om hun doelen en doelstellingen met betrekking tot hun werkleven te achterhalen en om vaardigheden zoals stressbeheersing, communicatie en probleemoplossing te verbeteren. Ze kunnen ook samenwerken met organisaties om personeel te trainen om hun doelen te bereiken en een toekomstig ontwikkelingsplan voor werknemers te genereren.

Onderwijsvereisten: een bachelordiploma in counseling kan nuttig zijn voor gepensioneerde leraren, maar hun educatieve ervaring en certificering om les te geven, kwalificeren hen om in deze rol te werken zodra ze met pensioen gaan.

2. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.640 per jaar

Primaire taken: een tutor beoordeelt opdrachten die door studenten zijn voltooid en werkt individueel met studenten als ze hulp nodig hebben. Studenten leren opmerkelijke studievaardigheden van docenten, naast testvoorbereiding en methoden voor het maken van aantekeningen die hen kunnen helpen essentiële informatie vast te houden en hun prestaties in de klas te verbeteren.

Onderwijsvereisten: Het behalen van een bijlescertificaat is belangrijk voor gepensioneerde leraren, zodat ze over bijgewerkte technieken kunnen beschikken om studenten binnen een specifiek onderwerp les te geven.

3. Schrijver:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.140 per jaar

Primaire taken: een schrijver is verantwoordelijk voor het schrijven van inhoud over verhalen die hun klant probeert te vertellen. Inhoud is afgestemd op individuen, zodat ze kunnen handelen op een manier die de klant bevoordeelt, zoals het kopen van een product. Ze moeten ook feiten onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze een waarheidsgetrouw verhaal vertellen dat resoneert met hun doelgroep.

Opleidingsvereisten: je hebt geen formele opleiding nodig voor dit beroep, maar het wordt aanbevolen voor gepensioneerde leraren om een ​​portfolio op te bouwen, zodat ze hun klantenbestand kunnen uitbreiden en hun inkomsten kunnen verhogen.

4. Redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.258 per jaar

Primaire taken: Een redacteur beoordeelt inhoud die door een schrijver is ingezonden. Ze bepalen of de inhoud voldoet aan de stijlgidsvereisten van een organisatie en of deze is goedgekeurd voor publicatie. Bewerkte inhoud kan worden gepubliceerd in boeken, tijdschriften en op websites zodat het publiek deze kan bekijken, maar redacteuren hebben de bevoegdheid om suggesties te doen over hoe het artikel kan worden verbeterd

Onderwijsvereisten: Bedrijven willen een bachelordiploma Engels hebben, samen met professionele ervaring bij het werken voor een publicatie. Daarom moeten gepensioneerde leraren Engels sterk overwegen om als redacteur te werken als ze hun inkomen moeten aanvullen.

5. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.555 per jaar

Primaire taken: Een paralegal is een assistent voor een advocaat die hen helpt bij het ordenen van dossiers, het uitvoeren van juridisch onderzoek en het schrijven van documenten die relevant zijn voor een bepaalde zaak. Het werk kan variëren, afhankelijk van of u aan een strafrechtelijke of een civiele zaak werkt, maar hun rol is cruciaal voor het succes van de advocaat bij het vertegenwoordigen van zijn cliënt.

Onderwijsvereisten: een staatscertificering is vereist om in deze rol te werken, maar aangezien een gepensioneerde leraar er een heeft in het lesgeven, kwalificeert hij hen om in deze rol te werken.

6. Onderwijsconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,040 per jaar

Primaire taken: Een onderwijsconsulent adviseert studenten, schoolbesturen en ouders over de praktische manieren om academische zaken voor hun gemeenschap aan te pakken. Ze werken samen met deze partijen om erachter te komen of ze de juiste technologie gebruiken, of ze de toepasselijke klasgrootte hebben en of er verbeteringen in het curriculum nodig zijn.

Onderwijsvereisten: Een masterdiploma in het onderwijs is vereist om onderwijsconsulent te worden. Het kan de moeite waard zijn om naar school te gaan als je gepassioneerd bent over hun carrièrepad nadat je met pensioen bent gegaan.

7. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.899 per jaar

Primaire taken: Een vertegenwoordiger verleidt prospects om de producten van een bedrijf te kopen. Ze doen ook onderzoek naar hun concurrenten om te zien welke diensten hun bedrijf hen kan bieden om in de toekomst een voordeel op hen te behalen. Het vereist ook ongevraagde telefoontjes met prospects om uw bedrijf te leren kennen en de aanvankelijke interesse te wekken die ze hebben in het verkoopproces.

Opleidingsvereisten: Er is geen specifiek opleidingstraject om in deze functie te werken, maar een onbeperkte commissie kan leiden tot een hoog inkomen tijdens de pensionering. Dit is een goede positie om te werken als je graag onder mensen bent, en de ervaring van een gepensioneerde leraar is waardevol voor dit beroep.

8. Bedrijfstrainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.352 per jaar

Primaire taken: Een bedrijfstrainer werkt samen met het management en zijn werknemers om erachter te komen hoe de prestaties van het bedrijf kunnen worden verbeterd. Ze ontwikkelen programma's om werknemers vaardigheden bij te brengen en hen op de hoogte te houden van best practices om hun prestaties op te schalen. Trainers werken ook samen met managers om nieuwe methoden te zoeken om een ​​robuuste cultuur te creëren en deze te koppelen aan het behalen van hun doelen.

Onderwijsvereisten: een gepensioneerde leraar kan gemakkelijk overstappen naar deze rol als hij een bachelordiploma in het onderwijs heeft. Hun communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden kunnen veranderingen op de werkplek teweegbrengen.

9. Onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.562 per jaar

Primaire taken: Een onderzoeker onderzoekt de informatie uit verschillende bronnen, verzamelt deze en presenteert deze aan zijn werkgever. Hun werkgever kan in veel bedrijfstakken zijn, maar het verzamelde onderzoek is absoluut noodzakelijk voor de doelen die ze proberen te bereiken. Onderzoek kan gaan naar trends uit de beurs, het milieu, consumentengedrag, etc.

Onderwijsvereisten: een onderzoeker moet een bachelordiploma hebben, maar het wordt aangemoedigd voor gepensioneerden om zich te concentreren op het onderzoeken van een interessant onderwerp en om uw cv aan uw interesses aan te passen om de kansen op werk te vergroten.

10. Adjunct-hoogleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 135.320 per jaar

Primaire taken: Een leraar die nog steeds gepassioneerd is door het vak, kan met pensioen gaan als fulltime leraar en parttime werken als adjunct bij een universiteit. Universiteiten beschouwen adjunct-hoogleraren als gecontracteerde werknemers die elk semester een bepaald vak aan studenten geven. Adjuncten maken een cursusplan om aan studenten te presenteren tijdens hun eerste lesweek, en ze zijn verantwoordelijk voor de leeromgeving van de student gedurende het semester.

Onderwijsvereisten: De vereisten zijn afhankelijk van de school, maar je hebt minimaal een bachelordiploma nodig met relevante werkervaring. Het wordt aanbevolen om nog steeds een master- of doctoraatsdiploma te behalen om een ​​hoger salaris voor deze functie te verdienen.

Gerelateerde carrières

Hier is een lijst met gerelateerde carrières die leraren, zowel gepensioneerd als bijna met pensioen, zouden kunnen overwegen:

  • Aanbieder van lesmateriaal: als je extra lesmateriaal hebt, kun je dit online delen met andere docenten die ze misschien willen gebruiken. Dit is een goede bijbaan als je het lesmateriaal dat je voor je pensionering hebt bewaard moet weggooien. Online marktplaatsen bieden u de mogelijkheid om uw tarieven in rekening te brengen, maar u wilt misschien nog steeds solliciteren naar een fulltime functie als u een vast inkomen nodig heeft.

  • Testscorer: deze functie is meestal een parttime of seizoensfunctie, maar dit is een geweldige manier om je onderwijsvaardigheden op de proef te stellen. Online en onsite testscores kunnen tests zoals de SAT's, ACT's en GRE's beoordelen, dus zorg ervoor dat u testscores controleert en bij lokale middelbare scholen en hogescholen om erachter te komen wat er beschikbaar is.

  • Spreker in het openbaar: Sprekers in het openbaar worden over het algemeen per evenement betaald, maar dit is een krachtige rol voor een leraar vanwege hun ervaring met spreken voor een klaslokaal of collegezaal. Dit is een functie waarin een gepensioneerde leraar onmiddellijk kan worden betrokken als hij gepassioneerd is over onderwerpen die verband houden met zijn gemeenschap. Het verschil is dat gepensioneerde leraren een grotere kans hebben om met meer volwassenen te praten, omdat ze zich buiten een schoolomgeving bevinden.

  • Overheidstrainer: Een overheidstrainer is vergelijkbaar met een bedrijfstrainer, maar overheidsmedewerkers moeten normaal gesproken worden getraind in bijgewerkte regels en voorschriften om hun verantwoordelijkheden naar behoren uit te voeren. Bovendien beheren opleiders van de overheid programma's voor werknemers over methoden om hen veilig op de werkplek te houden, en veiligheid kan worden behandeld in trainingen met betrekking tot naleving van voorschriften.

About author

Jasmijn Varwijk

mEen werknemer kan zich in een situatie bevinden waarin hij na zijn pensionering op zoek is naar een baan. Voor een gepensioneerde leraar kan een nieuwe baan hen een kans geven op meer financiële vrijheid, de mogelijkheid om aan een project te werken dat losstaat van lesgeven en hen helpen te begrijpen waar ze gepassioneerd over zijn tijdens hun jaren na pensionering. Het goede nieuws is dat er een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden is waaruit ze kunnen kiezen.


Scroll to Top