Blog

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Als hoofdvak kunst zijn er verschillende functies die je na je afstuderen kunt overwegen. Als je niet zeker weet welk specifiek vakgebied je moet studeren, kan het weten wat het gemiddelde salaris is dat kunstmajors op de arbeidsmarkt kunnen verwachten, je in de goede richting helpen. In dit artikel leggen we uit wat een kunstopleiding is en onderzoeken we enkele van de bestbetaalde banen voor mensen met een kunstdiploma.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een art director

Wat bestudeert een hoofdvak kunst?

Een grote kunstopleiding bestudeert een formeel cursusprogramma om een ​​graad in beeldende kunst of mediakunst te behalen. Terwijl beeldende kunst vakgebieden zou omvatten zoals film, schilderkunst of beeldhouwkunst, zou mediakunst grafisch ontwerp, animatie en andere soortgelijke gebieden omvatten.

Onderwerpen voor kunst majors zijn geschiedenis, schilderen, design en fotografie. Je kunt kunst studeren aan verschillende instellingen, waaronder vierjarige universiteiten of online. Daarnaast kun je alles behalen, van een kunstencertificaat tot een doctoraat in de kunsten. Het kunstvakgebied laat je werkmogelijkheden wijd open omdat het een uitgebreide hoeveelheid onderwerpen beslaat. Met een kunstopleiding kun je bijvoorbeeld grafisch ontwerper, animator, kunstcriticus of textielontwerper worden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

Goedbetaalde kunstbanen

Om een ​​kunstbaan te vinden waarin je geïnteresseerd bent, moet je bedenken wat je potentiële salaris zou zijn. Hier zijn 10 goedbetaalde kunstbanen:

1. Galerijmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.656 per jaar

Primaire taken: Galeriemanagers zijn verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende tentoonstellingen voor de openbare of particuliere galerij waarvoor ze werken. Daarnaast hangen hun specifieke taken af ​​van de galerie zelf. Velen zijn verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat gasten die de galerij betreden goed worden verzorgd en verzorgd. Galeriemanagers kunnen ook worden belast met het beheren van budgetten, het toezicht houden op de installatie van tentoonstellingen, het onderhouden van contacten met kunstenaars en galerieën, het beheren van de galeriewebsite, het communiceren met lijstenmakers en het toezicht houden op het werk van technici.

2. Interieurontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.585 per jaar

Primaire taken: Een interieurontwerper is belast met het ontwerpen van het interieur van een ruimte op basis van klantspecificaties. Dit kan het ontwerpen inhouden op basis van stijl, functionaliteit, veiligheid en de totale hoeveelheid ruimte om mee te werken. Over het algemeen werken interieurontwerpers om deze ruimtes esthetisch aantrekkelijk te maken. Ze nemen verschillende decoratieve items op in hun werk, zoals vazen, verlichting, vloermaterialen en muurkleurkeuzes. Ze schetsen ook ontwerpplannen, maken een tijdlijn voor de voltooiing van het project en houden toezicht op de bouw. Interieurontwerpers kunnen bij een bedrijf werken of onafhankelijke contractanten zijn.

3. Technisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $61,223 per jaar

Primaire taken: In wezen is het de taak van een technisch ontwerper om de schets van een modeontwerper tot leven te brengen. Technische ontwerpers werken samen met verschillende leden van het modeontwerpteam, waaronder de ontwerper, fabrikant en merchandiser. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat kleding voldoet aan de gestelde normen en specificaties. Om uit te blinken in deze rol, moet je veel aandacht hebben voor detail, probleemoplossende vaardigheden en een passie voor mode.

4. Industrieel ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.373 per jaar

Primaire taken: Industrieel ontwerpers zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het ontwerp van verschillende gefabriceerde goederen. Ze ontmoeten klanten, werken samen met de afdeling marktonderzoek en schetsen ontwerpideeën om aan hun klanten te presenteren. Industrieel ontwerpers moeten vaardig zijn in tekenen, balans begrijpen, technische kennis hebben en goed kunnen communiceren.

5. Winkelplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $71.013 per jaar

Primaire taken: winkelplanners zijn belast met het maken van voorraadplannen, het creëren van winkelverkopen, het beheren van nieuwe openingen en het helpen bij bedrijfsverkopen en voorraadanalyse. Ze staan ​​ook in contact met belanghebbenden en zijn verantwoordelijk voor het aansturen van hun team. Winkelplanners moeten goed kunnen multitasken, uitstekende communicators zijn en goede tijdmanagementvaardigheden hebben.

6. Artdirector

Nationaal gemiddeld salaris: $ 71.332 per jaar

Primaire taken: Art directors zijn verantwoordelijk voor verschillende taken, waaronder het maken van kunstlay-outs, het formuleren van concepten, het verkrijgen van goedkeuring van de klant en het algehele beheer van het ontwerpteam. In de kern zijn ze belast met de visuele componenten van een reclame- of mediacampagne. Artdirectors moeten creatief zijn en goede interpersoonlijke vaardigheden hebben, evenals uitstekende vaardigheden op het gebied van fotografie en typografie.

7. Senior modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.292 per jaar

Hoofdtaken: Senior modeontwerpers zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van nieuwe kleding, accessoires of andere lijnen. Ze ontwerpen lijnen die momenteel trending zijn en stemmen elk ontwerp af op een bepaald publiek. Het is de verantwoordelijkheid van een senior modeontwerper om ontwerpen te schetsen, stoffen en trendkleuren te onderzoeken en toezicht te houden op de algehele ontwerpproductie. Senior modeontwerpers moeten een goed oog hebben voor textuur en kleuren, evenals sterke technische vaardigheden.

8. Creatief directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.729 per jaar

Primaire taken: Creative directors, ook wel 'design directors' genoemd, zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe brandingcampagnes voor bedrijven, het bewaken van trends, het assisteren van klanten en het bijwonen van verschillende creatieve sessies of vergaderingen. Het is hun taak om toezicht te houden op de creatieve afdeling van hun bedrijf, toezicht te houden op de workflow en taken toe te wijzen aan verschillende teamleden. Als creatief directeur moet je uitstekende communicatieve, interpersoonlijke en presentatievaardigheden hebben.

9. User experience (UX) ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.967 per jaar

Primaire taken: UX-ontwerpers hebben verschillende taken, waaronder het testen van bruikbaarheid, samenwerken met hun productteam en de klant, het maken van wireframes, sitemaps en meer. Ze zijn verantwoordelijk voor het gebruikerservaringsproces dat onderzoek, schetsen en prototypen van digitale productervaringen omvat. UX-ontwerpers moeten kennis hebben van UX-software, goede communicators zijn en vaardigheden op het gebied van gebruikersonderzoek hebben.

10. Productontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $97.162 per jaar

Primaire taken: Simpel gezegd, productontwerpers zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van een oud of nieuw consumentenproduct. Ze maken productspecificaties op basis van feedback van interne en externe partners, tekenen een product en ontwerpen dit tot volledige voltooiing. Productontwerpers onderzoeken ook verschillende technieken voor het maken van producten, testen de functionaliteit van een product en verbeteren het ontwerp van oudere producten. Productontwerpers moeten uitstekende communicatieve en technische vaardigheden hebben, oog hebben voor detail en algemene visuele ontwerpvaardigheden.


About author

Coen Aitink

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top