Blog

Een ingenieur past wiskundige en wetenschappelijke concepten toe om kosteneffectieve oplossingen voor technische problemen te genereren. Ze houden rekening met de functionele eisen die worden gesteld door management- en veiligheidsvoorschriften die door de overheid zijn opgelegd om een ​​eindproduct te produceren. De baan vereist ook dat ingenieurs zeer betrokken zijn tijdens de test- en ontwikkelingsfasen van producten om hun efficiëntie voor klanten te maximaliseren. In dit artikel bespreken we 10 van de best betaalde technische banen.

Lees meer: ​​Een carrièrepad kiezen in 9 stappen

Wat zijn de best betaalde technische banen?

Bepaalde typen ingenieurs kunnen een hoger winstpotentieel hebben, vooral als ze in sectoren zoals de gezondheidszorg en technologie werken. De bestbetaalde banen op dit gebied hebben betrekking op degenen die grote hoeveelheden gegevens voor bedrijven verwerken, aangezien gegevensopslag grotendeels wordt geëist door grote bedrijven en bedrijven.

Top 10 bestbetaalde technische banen

Hier is een lijst met 10 van de best betaalde technische banen. Noteer deze lijst wanneer u solliciteert naar banen om een ​​hoger salaris voor uw carrière te verdienen.

1. Aardolie-ingenieurs

Nationaal gemiddeld salaris: $94,271 per jaar

Primaire taken: Een petroleumingenieur beraadt zich samen met andere ingenieurs op manieren om olie en aardgas uit de aarde te winnen. Ze kunnen deze bronnen waar mogelijk ook uit oudere bronnen halen, maar houden een register bij van het bedrag dat ze per dag boren en loggen dit in hun administratie. Ze vinden ook extra middelen om te boren en zien welke tools het boorproces kunnen stroomlijnen.

Opleidingseisen: Voor deze functie is een bachelordiploma vereist. Met een bachelordiploma Werktuigbouwkunde of Civiele Techniek kun je opvallen, samen met relevante stage-ervaring. Een Professional Engineering (PE)-licentie is vereist om in hogere functies te werken.

2. Elektrotechnisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 88.420 per jaar

Primaire taken: een elektrotechnisch ingenieur combineert wiskundige en elektronische kaders om nieuwe apparatuur en systemen te ontwerpen die elektriciteit aan het publiek leveren. Ze verbeteren ook telecommunicatiesystemen, zodat het kan worden verbonden met satellieten in de ruimte en de functionaliteit van smartphones en andere apparaten kan worden verbeterd. Ze werken voornamelijk met CAD-systemen (Computer Aided Design) om te helpen bepalen hoe goed apparaten kunnen functioneren op een telecommunicatie-infrastructuur.

Opleidingseisen: Voor deze functie is een bachelordiploma vereist. Met een bachelor in Electrical Engineering of Electronics Engineering kun je opvallen, samen met relevante stage-ervaring. Een Professional Engineering (PE)-licentie is vereist om in hogere functies te werken.

3. Computeringenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.086 per jaar

Primaire taken: Een computeringenieur is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de computerhardware en -softwarestructuur van een bedrijf. Computersoftware-ingenieurs helpen met de toepassingen die voor zakelijke doeleinden op een computer of smartphone kunnen worden uitgevoerd. Ze zijn verantwoordelijk voor het trainen van personeel in het gebruik van software om hun doelen te bereiken en voor het upgraden van de software om de functionaliteit te versterken. Hardware-ingenieurs worden eigenaar van de computer zelf, zodat ze onderdelen kunnen repareren die kapot gaan of add-ons kunnen installeren die een positief voordeel voor de gebruiker kunnen hebben.

Opleidingseisen: Voor deze functie is een bachelordiploma vereist. Met een bachelor in Computer Engineering, Electrical Engineering of Computer Science kun je opvallen, samen met relevante stage-ervaring. Voor het werken in hogere functies is een Professional Engineering (PE)-licentie vereist.

4. Luchtvaartingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $99.804 per jaar

Primaire taken: Een luchtvaartingenieur werkt aan de fysieke componenten van vliegtuigen, ruimtevaartuigen en satellieten. Ze ontwikkelen systemen om de veiligheid van het vliegtuig in de lucht te verbeteren, doen onderzoek om de brandstofefficiëntie te verhogen en de impact op het milieu te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat de items waaraan ze werken aansluiten bij de verzoeken van hun klant en manager, en zorgen ervoor dat ze werken binnen de richtlijnen van toegewezen procedures.

Opleidingseisen: Voor deze functie is een bachelordiploma vereist. Het is belangrijk om een ​​stage te lopen om praktische ervaring op te doen en je kansen op een startersfunctie te vergroten. Een Professional Engineering (PE)-licentie is vereist om in hogere functies te werken.

5. Chemische technologie

Nationaal gemiddeld salaris: $92.790 per jaar

Primaire taken: Een chemisch ingenieur werkt met een verscheidenheid aan producten en zorgt ervoor dat voedselverwerkingstechnieken voldoen aan de richtlijnen van de federale overheid. Ze zorgen er ook voor dat er voldoende kunstmest wordt geproduceerd om kwaliteitsvoedselproducten te maken en of het geproduceerde milieuvriendelijk is. Ze produceren geen voedsel, maar ze onderzoeken de chemische eigenschappen die ermee verbonden zijn.

Opleidingseisen: Om in deze functie te kunnen werken, is een bachelordiploma Chemische Technologie vereist. Sommige programma's hebben mogelijk stageprogramma's die u kunnen helpen een concurrentievoordeel te behalen bij het solliciteren naar banen. Een Professional Engineering (PE)-licentie is vereist om in hogere functies te werken.

6. Materiaalingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 90.335 per jaar

Primaire taken: Een materiaalingenieur werkt met bestaande onderdelen zoals metaal en kunststoffen om andere materialen te creëren die nuttig zijn voor ingenieurs om mee te werken. De materialen die ze maken, kunnen medische apparatuur, propellers in een vliegtuig, een honkbalknuppel, enz. produceren. Ze kunnen een computer gebruiken om materialen in massa te produceren, de kosten van het nieuwe product in te schatten en rapporten op te stellen over de impact die het heeft op een relevante industrie .

Opleidingseisen: Voor deze functie is een bachelordiploma vereist. Een bachelordiploma in materiaalkunde of engineering kan je doen opvallen, samen met relevante stage-ervaring. Een Professional Engineering (PE)-licentie is vereist om in hogere functies te werken.

7. Biomedisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $74.786 per jaar

Primaire taken: Een biomedisch ingenieur besteedt tijd aan het onderzoeken en ontwikkelen van materialen die kunnen worden gebruikt om patiënten te helpen, zoals kunstmatige organen. Ze loggen informatie over gedragspatronen om reacties te achterhalen die het gevolg zijn van menselijk gedrag, die kunnen worden gedeeld in een academische setting of via consultatie.

Opleidingseisen: Voor deze functie is een bachelordiploma vereist. Een bachelordiploma in biomedische technologie of bio-ingenieur kan je doen opvallen, samen met relevante stage-ervaring. Een Professional Engineering (PE)-licentie is vereist om in hogere functies te werken.

8. Nucleair ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $91.156 per jaar

Primaire taken: Een nucleair ingenieur creëert procedures om kernenergie te produceren, die stroom kan leveren aan schepen, krachtcentrales, enz. Ze moeten aanvullend onderzoek doen naar het waarborgen van de veiligheid van reactoren binnen hun werkgebied en afval afvoeren. Toepassingen kunnen ook op medisch gebied worden gebruikt voor behandelingsprocedures die patiënten van levensbedreigende ziekten kunnen genezen.

Onderwijsvereisten: Een bachelordiploma is vereist om in deze functie te werken, maar je hebt mogelijk een master of een Ph.D. om een ​​aantal rollen op instapniveau te krijgen. Met een bachelor in Nuclear Engineering kun je opvallen, samen met relevante stage-ervaring. Een Professional Engineering (PE)-licentie is vereist om in hogere functies te werken.

9. Milieu-ingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.349 per jaar

Primaire taken: Een milieu-ingenieur ontwikkelt methoden om recyclingprocessen te verbeteren, samen met problemen met water- en luchtverontreiniging die verband houden met de volksgezondheid. Ze genereren rapporten over hun onderzoek. vergunningen opstellen om te distribueren naar bedrijven, steden en dorpen om gebieden te handhaven en periodiek te inspecteren om te zien of ze voldoen aan de regelgeving.

Opleidingseisen: Voor deze functie is een bachelordiploma vereist. Met een bachelordiploma Milieutechniek, Civiele Techniek of Chemische Technologie kun je opvallen, samen met relevante stage-ervaring. Een Professional Engineering (PE)-licentie is vereist om in hogere functies te werken.

10. Data-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 127.445 per jaar

Primaire taken: een data-engineer bouwt de analyse-infrastructuur voor een organisatie die verschillende codeertalen begrijpt. Deze talen kunnen functies geven voor hoe een bedrijf gegevens opslaat in hun database. Ingenieurs kunnen een achtergrond hebben in softwareontwikkeling en hun kennis gebruiken om gegevens van externe bronnen te beveiligen.

Opleidingseisen: Voor deze functie is een bachelordiploma vereist. Met een bachelor in computerwetenschappen of informatietechnologie kun je opvallen, samen met relevante stage-ervaring. Een Professional Engineering (PE)-licentie is vereist om in hogere functies te werken.

Gerelateerde carrières

Hier is een lijst met gerelateerde technische carrières die u ook moet overwegen bij het zoeken naar een baan:

Ingenieur manager

Een engineeringmanager is verantwoordelijk voor het maken van plannen om nieuwe producten te produceren. Ze creëren een budget dat is afgestemd op de vraag naar de vervaardigde apparatuur en de opleiding van het personeel om te gebruiken. Zodra het budget is goedgekeurd, nemen ze contact op met hun personeel om het succes van de gevolgde en uitgevoerde procedures te garanderen.

Burgerlijk ingenieur

Een civiel ingenieur is verantwoordelijk voor het goed ontwerpen en bouwen van openbare projecten zoals wegen en bruggen. Ze evalueren wegen en kaarten om de meest efficiënte manier te vinden om productieprojecten volgens de hoogst mogelijke standaard te voltooien. Het is ook belangrijk voor hen om te weten wat de arbeidskosten zijn voor de workflow van het project en de materialen die nodig zijn om het snel af te ronden. Ze testen ook de fundering van constructies om te zien of er aanvullende verbeteringen nodig zijn.

Cartograaf

Een cartograaf tekent kaarten die technische teams kunnen helpen bij het vinden van de beste manier om de installatie van constructies voor infrastructuurprojecten te voltooien. Ze werken met verschillende stukjes geografische data. eerdere afbeeldingen van een gebied en weerpatronen om een ​​team te voorzien van de meest actuele informatie voordat ze hun taken uitvoeren. Een cartograaf moet kunnen communiceren hoe hij de kaart heeft opgesteld en welke bevindingen hij heeft gevonden waar een bedrijf of overheid iets aan kan hebben.

werktuigbouwkundig ingenieur

Een werktuigbouwkundig ingenieur voert reparaties uit en maakt nieuwe ontwerpen voor onderdelen van voertuigen, turbines, motoren en andere aandrijfmechanismen die van belang zijn om een ​​gebouw efficiënt te laten werken. Ze voeren analyses uit op componenten die energie kunnen overbrengen en ventilatie kunnen geven voor systemen zoals koelkasten en airconditioners.


About author

Thies Stam

Een ingenieur past wiskundige en wetenschappelijke concepten toe om kosteneffectieve oplossingen voor technische problemen te genereren. Ze houden rekening met de functionele eisen die worden gesteld door management- en veiligheidsvoorschriften die door de overheid zijn opgelegd om een eindproduct te produceren. De baan vereist ook dat ingenieurs zeer betrokken zijn tijdens de test- en ontwikkelingsfasen van producten om hun efficiëntie voor klanten te maximaliseren. In dit artikel bespreken we 10 van de best betaalde technische banen.


Scroll to Top