Blog

Het hebben van een baan op de universiteit kan je helpen de kosten te betalen en waardevolle professionele ervaring op te doen. Het kan zelfs voordeliger zijn om een ​​goedbetaalde baan te krijgen, omdat je misschien minder uren moet werken om prioriteit te geven aan je studie. Als student is het handig om te weten welke banen een hoger loon opleveren, terwijl je toch je lesrooster respecteert. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om een ​​goedbetaalde baan te krijgen, hoe je een en de beste soorten goedbetaalde banen voor universiteitsstudenten kunt krijgen.

Waarom is het belangrijk om als student een goedbetaalde baan te krijgen?

Het hebben van een goedbetaalde baan op de universiteit kan u helpen uitgaven te betalen zoals:

 • Onderwijs: College vereist het betalen van vergoedingen en collegegeld, maar er kunnen ook contante uitgaven zijn, zoals schoolboeken, elektronica en afdrukkosten voor de bibliotheek.
 • Kost en inwoning: Huur en eten zijn andere uitgaven waar een goedbetaalde baan voor kan zorgen.
 • Persoonlijke kosten: Als u een goedbetaalde baan heeft, kunt u persoonlijk zakgeld opzij zetten. Met het extra geld kun je misschien afhaalmaaltijden bestellen, naar een film gaan of genieten van verschillende recreatieve activiteiten die het studentenleven meer kwaliteit kunnen geven.

Naast het financiële aspect, kan een goedbetaalde baan je helpen gespecialiseerde vaardigheden te ontwikkelen die kunnen worden overgedragen naar de baan die je uiteindelijk als pas afgestudeerde krijgt. Werken voor een gerenommeerd bedrijf of in uw interessegebied kan u helpen netwerken met andere professionals om vooruitgang te boeken voor uw toekomstige carrière.

Hoe krijg je beterbetaalde banen voor studenten?

Overweeg de onderstaande factoren om u te helpen bij het selecteren van een goedbetaalde baan die bij u past:

 • Houd het evenwicht: het is belangrijk om drie belangrijke aspecten van het studentenleven in evenwicht te houden, namelijk schoolwerk, slaap en sociale activiteiten. Al deze drie dingen kunnen, als ze goed in balans zijn, je helpen positief te blijven en je doelen te bereiken. Om ervoor te zorgen dat je dit evenwicht behoudt bij het aannemen van een deeltijdbaan, informeer je potentiële werkgever over je schoolverplichtingen en zorg je ervoor dat de baan goed aansluit bij je lesrooster, slaapgewoonten of buitenschoolse verplichtingen.
 • Kies de juiste locatie: U kunt het beste solliciteren op banen die u gemakkelijk kunt bereiken om tijd te besparen en transportkosten te verlagen. Een baan dichtbij de campus of je woonruimte kan daarom ideaal zijn.
 • Ken uw ervaring: Als u de vaardigheden begrijpt die u uit eerdere ervaringen hebt opgedaan, kunt u de banen identificeren waarvoor u gekwalificeerd bent.
 • Raadpleeg meerdere bronnen: kijk op de website van je universiteit of op het loopbaancentrum van je campus om bronnen voor het zoeken naar werk te vinden. Praat over je zoektocht naar een baan met je vrienden, medestudenten en docenten. Medewerkers van het loopbaancentrum kunnen u helpen met uw cv, begeleidende brief en zoekstrategieën voor werk, en uw sociale netwerk kan u mogelijk in contact brengen met een werkgever als iemand een vacature kent.
 • Probeer seizoenswerk: Seizoenswerk is een goede optie voor studenten die tijdens schoolvakanties beschikbaar zijn om te werken. Tijdens de vakanties en zomers bieden veel werkgevers tijdelijke functies aan, zoals winkelmedewerker, bezorger en zomerkampbegeleider.
 • Overweeg stages: Stages kunnen al dan niet worden betaald, maar de relevante vaardigheden en branchegerelateerde ervaringsstages kunnen je helpen om na je afstuderen een competitievere sollicitant te worden.
 • Volg een training: voor sommige goedbetaalde deeltijdbanen is training of certificering vereist. Het kan de investering waard zijn om een ​​of twee referenties aan je cv toe te voegen, omdat het je op de lange termijn kan helpen hogere lonen te verdienen.

Gerelateerd: 14 tips voor loopbaanadvies voor studenten

De beste soorten goedbetaalde banen voor studenten

De beste banen voor universiteitsstudenten stellen je in staat om je verantwoordelijkheden in evenwicht te houden terwijl je lonende lonen en waardevolle ervaring biedt. Dit zijn de beste soorten goedbetaalde banen:

Vacatures op de campus

Op de campus kan om drie redenen een uitstekende optie zijn voor universiteitsstudenten:

 • Werkgevers op de campus begrijpen vaak de eisen van de universiteit en passen uw werkschema eerder aan op basis van uw academische werklast.
 • Met een baan op de campus kun je blijvende contacten leggen met studenten, docenten en medewerkers.
 • Door op de campus te werken, sla je het woon-werkverkeer over en bespaar je kostbare tijd om te studeren.

Voorbeelden van banen op de campus zijn onder meer voedselservers, kassiers, bibliotheek- of campuskantoorassistenten, leraarassistenten of tutoren.

Online vacatures

Een online baan kan goed bij een student passen, omdat het de reistijd elimineert en de kans groter is dat er flexibele uren worden aangeboden. Om online te kunnen werken, hebt u toegang tot snel internet en een betrouwbare computer nodig. Sommige banen omvatten telefoonwerk en vereisen dat u in een rustige omgeving werkt.

Online banen omvatten uurposities en aannemersposities. Het verschil is dat als je als aannemer optreedt, je meestal je eigen uren kunt bepalen, zolang je de toegewezen deadline respecteert. Als aannemer ben je verantwoordelijk voor het berekenen en betalen van de roerende voorheffing. Daarentegen kan het werken als online werknemer per uur inhouden dat u zich houdt aan een schema dat door uw werkgever is opgesteld.

Voorbeelden van online banen zijn vertegenwoordigers van de klantenservice, virtuele assistenten en online griffiers. Met creatieve online banen kun je een portfolio opbouwen, wat handig kan zijn als je wilt werken in een veld zoals schrijven of grafisch ontwerp.

Parttime banen buiten de campus

De meeste industrieën bieden parttime banen op instapniveau, en sommige bieden ook parttime werk op meer gevorderd niveau. Je zou in een leidinggevende functie kunnen werken als je enige ervaring hebt in het gebied waarop je solliciteert, zoals foodservice of retail.

Andere sectoren die vaak parttime banen aanbieden zijn bezorging, klantenservice, horeca, gezondheidszorg en onderwijs.

Gerelateerd: Een cv voor een student schrijven

Wat zijn beterbetaalde banen voor studenten?

Hier is een lijst met beterbetaalde banen waarop u kunt solliciteren terwijl u op de universiteit zit. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink bij elke functietitel hieronder:

1. Restaurantgastheer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,46 per uur

Primaire taken: Een restaurantgastheer biedt gasten een positieve eetervaring door de restaurantgasten te begroeten, hen te informeren over hun wachttijd, hen naar hun tafel te begeleiden en menu's te verstrekken.

Gerelateerd: Meer informatie over gastheer/gastvrouw zijn

2. Magazijnmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,93 per uur

Primaire taken: Een magazijnmedewerker is verantwoordelijk voor het sorteren, verpakken, orderpicken, het controleren van de inventaris en misschien het bedienen van zware machines. Magazijnmedewerkers voeren ook administratieve werkzaamheden en kwaliteitscontrole uit.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een magazijnmedewerker

3. Reinigingstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,03 per uur

Primaire taken: De taken van een schoonmaaktechnicus omvatten het wassen van vloeren, plafondopeningen en muren door stofzuigen, afstoffen of dweilen. Ze stellen ook het management van de accommodatie op de hoogte van noodzakelijke reparaties. Ze kunnen ook schoonmaakbenodigdheden bestellen en inventariseren.

4. Receptioniste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,48 per uur

Primaire taken: Een receptioniste is vaak een receptiemedewerker die bezoekers begroet, telefoontjes beantwoordt en kamerreserveringen beheert. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het volgen van klantinformatie en het bereiken van klanten om de diensten van het bedrijf te promoten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een receptioniste

5. Kantoorbediende

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,51 per uur

Primaire taken: een kantoorbediende voert meerdere administratieve taken uit om het kantoorpersoneel te helpen. De verantwoordelijkheden van een kantoorklerk omvatten het beantwoorden van de telefoon, het bijhouden van dossiers en bestanden, het uitvoeren van elementaire boekhoudtaken en het assisteren bij kantooractiviteiten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een kantoorbediende

6. Schoolbuschauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,46 per uur

Primaire taken: Een schoolbuschauffeur brengt kinderen 's ochtends naar school en haalt ze op en zet ze 's middags weer thuis af. Schoolbuschauffeurs respecteren de verkeerswetten, houden de bus schoon en voeren veiligheidsinspecties uit voor en na het rijden.

Gerelateerd: [ Meer informatie over het zijn van een schoolbuschauffeur ](https://www.Carrieree.com/career-advice/careers/what-does-a-school-bus-driver-do)

7. Verkoper in opdracht

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,46 per uur

Primaire taken: Een verkoper is een professional die verantwoordelijk is voor de verkoop van producten of diensten. De taken van verkopers omvatten het begroeten van klanten, hen informeren om hen te helpen vinden wat ze nodig hebben en het opbouwen van goede relaties om de verkoop te verzekeren.

8. Nanny

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,86 per uur

Primaire taken: Een oppas zorgt voor kinderen terwijl ouders aan het werk zijn of kinderopvang nodig hebben. Nannies zijn verantwoordelijk voor het wassen en aankleden van kinderen, het verschonen van luiers, het voeden van de kinderen, toezicht houden op het spel en het voorbereiden van knutsel- en educatieve activiteiten.

9. Webdesigner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,99 per uur

Primaire taken: Een webdesigner bedenkt, ontwerpt en onderhoudt websites voor klanten. Ze ontwerpen ook voorbeeldpagina's om de klant te helpen bij het kiezen van lettertypen en kleuren om het uiterlijk van de site te verbeteren.

Gerelateerd: [ Meer informatie over het zijn van een webdesigner ](https://www.Carrieree.com/career-advice/careers/what-does-a-web-designer-do)

10. Massagetherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $30,07 per uur

Primaire taken: Een massagetherapeut helpt pijn, pijnlijke spieren en stress te verlichten met therapeutische behandelingen. Ze manipuleren delen van het lichaam om spieren, gewrichten en pezen te strekken en te kalmeren voor klanten.


About author

Vera Klein Veegevuur

Het hebben van een baan op de universiteit kan je helpen de kosten te betalen en waardevolle professionele ervaring op te doen. Het kan zelfs voordeliger zijn om een goedbetaalde baan te krijgen, omdat je misschien minder uren moet werken om prioriteit te geven aan je studie. Als student is het handig om te weten welke banen een hoger loon opleveren, terwijl je toch je lesrooster respecteert. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om een goedbetaalde baan te krijgen, hoe je een en de beste soorten goedbetaalde banen voor universiteitsstudenten kunt krijgen.


Scroll to Top