Blog

Professionals die uitblinken in klantenservice en het leuk vinden om mensen van over de hele wereld te ontmoeten en met hen om te gaan, zijn wellicht geschikt voor een carrière in de horeca. Er zijn veel keuzes op dit gebied, zoals hotelwerk, toerisme, restaurantfuncties en cateringfuncties, en deze variëren van instapniveau tot uitvoerend management. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende carrièrepaden in de horeca verkennen.

10 veelvoorkomende carrières in de horeca

Overweeg enkele van de volgende gastvrijheidscarrières op verschillende gebieden:

1. Receptiemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,95 per uur

Primaire taken: Een receptiemedewerker helpt gasten tijdens hun verblijf in een accommodatie, zoals een hotel, motel of resort. Gasten hebben het vaakst contact met een receptiemedewerker. Uitstekende vaardigheden op het gebied van klantenservice zijn essentieel, evenals communicatieve vaardigheden, het vermogen om een ​​computer te gebruiken en probleemoplossende vaardigheden. Enkele van hun dagelijkse taken zijn het begroeten van gasten, helpen bij het in- en uitchecken, het beantwoorden van vragen van gasten, het oplossen van klachten, het verstrekken van informatie over attracties in de omgeving en het maken van reserveringen.

Veel van deze functies vereisen een middelbare schooldiploma of GED-certificaat. Verdere opleiding en ervaring in bedrijfskunde kunnen de inkomsten en het promotiepotentieel vergroten.

2. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,09 per uur

Primaire taken: Gidsen verstrekken nauwkeurige informatie over een landinstelling aan bezoekers. Gidsen kunnen werken in musea, bussen of schepen in gebieden met opmerkelijke attracties. Ze moeten bekend zijn met de locatie en de omliggende gebieden en beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden. Dagelijkse activiteiten kunnen bestaan ​​uit het begroeten van bezoekers; op een gedenkwaardige manier informatie verstrekken over de geschiedenis van een gebied of attractie; en het beantwoorden van vragen van bezoekers over attracties in de omgeving, restaurants en algemene informatie.

De meeste gidsposities vereisen een middelbare schooldiploma of GED-certificaat.

3. Conciërge

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,21 per uur

Primaire taken: Conciërges werken in hotels en helpen gasten met verschillende verzoeken, waaronder het verstrekken van kaartjes voor lokale attracties, theaters en andere evenementen; routebeschrijving aanbieden; en reserveringen maken. Conciërges kennen de locatie van het hotel en moeten uitstekende klantenservice en probleemoplossende vaardigheden hebben. Verantwoordelijkheden zijn onder meer het maken van reserveringen voor restaurants, het geven van aanbevelingen voor lokale diensten en het af en toe bezorgen van pakketten aan gasten.

Veel conciërgefuncties vereisen een middelbare schooldiploma of GED-certificaat. Een Associate Degree of Bachelor's Degree in Hospitality of Hotel Management kan nuttig zijn en leiden tot hogere lonen en doorgroeimogelijkheden.

4. Weddingplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,52 per uur

Primaire taken: Een weddingplanner houdt toezicht op alle details van het creëren van een unieke ervaring voor een paar op hun trouwdag. Weddingplanners bieden advies en begeleiding aan stellen en zorgen voor organisatie en middelen, zoals toegang tot entertainers, cateraars en locaties. Sommige weddingplanners werken als dagcoördinatoren en beheren alle logistiek van de trouwdag zelf. Weddingplanners kunnen budgetten beoordelen en haalbare opties bieden, coördineren met leveranciers, de trouwdag organiseren en toezicht houden op de instellingen.

Er zijn geen opleidingseisen om weddingplanner te worden. Veel weddingplanners doen ervaring op in functies op instapniveau voordat ze deze carrière nastreven, zoals evenementassistenten of coördinatoren.

5. Reisbureau

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.284 per jaar

Primaire taken: Reisbureaus plannen reizen voor particulieren en bedrijven. Ze boeken vluchten, cruises, huurauto's en hotels en doen aanbevelingen voor reizen op basis van persoonlijke voorkeuren en budgetten. Ze bieden ook individuele diensten, zoals het boeken van een vlucht of het maken van een reisschema voor een hele reis. Ze houden op de hoogte van nieuws, reisadviezen en vereiste reisdocumenten voor plaatsen over de hele wereld.

Er zijn geen specifieke opleidingen voor een reisbureau. Een diploma in gastvrijheid kan nuttig zijn. Veel reisbureaus geven trainingen.

6. Evenementmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.482 per jaar

Primaire taken: Eventmanagers werken vaak bij grote hotels of cateringbedrijven om evenementen te plannen en te overzien, zoals zakelijke bijeenkomsten, conferenties of individuele evenementen zoals bruiloften. Evenementenplanners werken samen met klanten om de behoeften te bepalen en werken vervolgens binnen een door de klant vastgesteld budget. Enkele dagelijkse verantwoordelijkheden zijn het toezicht houden op verlichting, bloemenbezorging en decor voor het evenement; interactie met klanten; het verstrekken van decor- en menu-aanbevelingen; en het bewaken van de voortgang van het evenement.

Evenementenmanagers hebben geen diploma nodig om werk te vinden, hoewel een bachelordiploma nuttig kan zijn.

7. Verkoop- en marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.714 per jaar

Hoofdtaken: Deze medewerkers zijn verantwoordelijk voor het aantrekken en behouden van klanten. Ze benadrukken de voordelen van het gebruik van diensten of eigendommen. Ze kunnen zakelijke klanten, non-profitorganisaties en individuen ontmoeten die evenementen plannen, zoals bruiloften. Enkele van de dagelijkse taken zijn het maken en houden van presentaties, het ontmoeten van potentiële klanten, het organiseren van marketingevenementen en het invullen van papierwerk voor nieuwe klanten.

Voor veel van deze banen is een bachelordiploma in marketing of bedrijfskunde vereist. Ze vereisen meestal ook ervaring in verkoop of marketing.

8. Sommelier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.970 per jaar

Primaire taken: Sommeliers zijn horecaprofessionals die gespecialiseerd zijn in wijn. Ze werken meestal in goede restaurants om klanten aanbevelingen te doen op basis van smaakvoorkeuren en budgetten. Sommige sommeliers hebben ook uitgebreide kennis van bieren en sterke drank. Ze kunnen ook toezicht houden op leveringen, wijnlijsten maken, bedieningspersoneel opleiden, wijnproeverijen organiseren, nieuwe wijninventarissen voorstellen aan restauranteigenaren en relaties onderhouden met wijndistributeurs.

Sommeliers hebben geen gespecialiseerde opleiding nodig. Er zijn echter certificeringscursussen via de Wine & Spirit Education Trust en de Court of Master Sommeliers.

9. Restaurantmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.308 per jaar

Primaire taken: Een restaurantmanager is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat het restaurant soepel en efficiënt draait met behoud van de winstgevendheid. Ze hebben uiteenlopende verantwoordelijkheden, van het toezicht houden op de keuken tot het naleven van de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften tot het creëren van een warme en gastvrije omgeving voor de gasten. Ze kunnen ook personeel aannemen, opleiden en begeleiden. Andere verantwoordelijkheden zijn onder meer het bewaken van de front-of-house voorraad, het beheren van het budget, het handhaven van netheid en het oplossen van klachten van klanten.

Deze functie vereist doorgaans enkele jaren ervaring in een restaurant.

10. Chef-kok

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.895 per jaar

Primaire taken: Uitvoerend chef-koks kunnen in verschillende keukens werken, waaronder restaurants, cateringbedrijven, hotels en cruiseschepen. Ze zijn vaak verantwoordelijk voor het maken van menu's en het ontwikkelen van een kenmerkend gerecht voor het etablissement. Communicatieve en leiderschapsvaardigheden zijn noodzakelijk, evenals het vermogen om in een snelle omgeving te werken. Enkele van hun dagelijkse verantwoordelijkheden zijn het toezicht houden op het keukenpersoneel, het beheren van de inventaris, het toezicht houden op de voedselbereiding, het bewaken van de kwaliteit en het opleiden van keukenpersoneel.

Veel werkgevers geven er de voorkeur aan executive chefs in te huren met minimaal een Associate Degree in Culinary Arts, hoewel meerdere jaren ervaring ook belangrijk is.


About author

Paulien Jabobs

Professionals die uitblinken in klantenservice en het leuk vinden om mensen van over de hele wereld te ontmoeten en met hen om te gaan, zijn wellicht geschikt voor een carrière in de horeca. Er zijn veel keuzes op dit gebied, zoals hotelwerk, toerisme, restaurantfuncties en cateringfuncties, en deze variëren van instapniveau tot uitvoerend management. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende carrièrepaden in de horeca verkennen.


Scroll to Top