Blog

een baan zoeken

10 Ideeën Om Een Zelfstandige RN Te Worden: Met Lanceringstips

Zelfstandigheid kan geregistreerde verpleegkundigen de vrijheid bieden om buiten de klinische setting te werken, hun eigen schema te bepalen en hun medische kennis te gebruiken om anderen te helpen. Een ervaren RN kan besluiten een eigen bedrijf te starten nadat hij voor anderen heeft gewerkt of als een alternatief carrièrepad buiten de universiteit. Door deze mogelijkheden te onderzoeken, kunt u beslissen of zelfstandig ondernemerschap iets voor u is. In dit artikel bespreken we verschillende ideeën om als RN een eigen bedrijf te starten en geven we tips om er een succes van te maken.

Gerelateerd: 13 voordelen van zelfstandig ondernemerschap

Wat is een zelfstandige RN?

Een zelfstandige RN is een geregistreerde verpleegster die ervoor kiest om voor zichzelf te werken in plaats van een vaste baan bij een ziekenhuis of andere faciliteit aan te nemen. Ze kunnen freelance verpleegkundig werk uitvoeren door direct voor patiënten te zorgen of ander werk dat verband houdt met verpleging. Verpleegkundigen kunnen als zelfstandige kiezen als ze de voorkeur geven aan een niet-klinische werkomgeving of als ze een tijdje in het personeel hebben gewerkt en op zoek zijn naar verandering. Sommige verpleegkundigen kiezen ervoor om hun personeelsbaan op te zeggen en zich volledig op hun eigen bedrijf te concentreren, terwijl anderen misschien minder uren gaan werken bij hun huidige baan omdat ze hun eigen bedrijf opbouwen.

Gerelateerd: Een dag uit het leven van een verpleegster: typische dagelijkse activiteiten en taken

10 ideeën voor een zelfstandige RN

U denkt misschien aan verpleegkundigen als u 'zelfstandige RN' hoort, maar er zijn veel andere opties voor mensen met verpleegkundige ervaring. Deze mogelijkheden hebben zeer uiteenlopende betalingsstructuren, werkomgevingen en dagelijkse taken. Hier zijn enkele kansen die u zou kunnen overwegen:

1. Zorg voor onafhankelijke zorg

Als zelfstandig verpleegkundige bied je mogelijk individuele thuiszorg aan patiënten. Soms aangeduid als conciërgeverpleging, kunnen thuisverpleegkundigen zorg verlenen aan oudere patiënten die nog steeds zelfstandig wonen of aan degenen die herstellen van medisch noodzakelijke of electieve operaties. Verpleegkundigen die deze dienst verlenen, kunnen gedurende een lange periode met bepaalde patiënten werken en relaties met hen ontwikkelen. Dit kan ook een manier zijn om je te specialiseren in het behandelen van specifieke demografische gegevens of ziekten, zoals het verlenen van hospicezorg of doula-diensten.

Gerelateerd: 9 tips voor het maken van een cv voor zelfstandigen

2. Werk als verpleegkundig consulent

Vooral als je meerdere jaren ervaring hebt als RN, kun je als aannemer werken om betaald te worden voor je verpleegkundige expertise. Verpleegkundig consulenten zijn meestal gespecialiseerd in een bepaald gebied, wat een gezondheidsspecialisatie kan zijn, zoals vruchtbaarheidsadvies, counseling voor stressverlichting of lactatieadvies, of een gebied waar verpleging een ander gebied kruist, zoals wetgeving of productontwikkeling. Juridische verpleegkundig adviseurs kunnen helpen bij het beoordelen van de aannemelijkheid van gerechtelijke zaken of misdaden en kunnen advocaten informeren over relevante kwesties, terwijl onderzoeksconsulenten medische bedrijven kunnen helpen bij het ontwikkelen van behandelingen en technologieën die goed werken voor verpleegkundigen.

3. Ontwikkel producten voor verpleegkundigen

Je werkervaring kan je ook helpen begrijpen wat verpleegkundigen nodig hebben en willen, en dit communiceren naar bedrijven die producten voor verpleegkundigen maken. U kunt besluiten om uw eigen winkel te openen met verpleegkundige-specifieke producten online of persoonlijk, of u kunt een bedrijf raadplegen dat specifieke kleding, kleding of gereedschap maakt voor verpleegkundigen.

4. Zorg voor gezondheidsadvies

U kunt onafhankelijk gezondheidsadvies geven aan patiënten die op zoek zijn naar professionele expertise in het verzorgen van familieleden, herstellen van hun eigen verwondingen, leven met een chronische ziekte of het verbeteren van hun eigen kwaliteit van leven. Sommige verpleegkundigen kiezen ervoor om een ​​verpleegkundig coach-certificaat te behalen of hun eigen faciliteit te starten voordat ze als verpleegkundig coach aan de slag gaan. Hoewel je geen verpleegkundig diploma of licentie nodig hebt om als verpleegkundig gezondheidscoach te werken, kan je ervaring als RN je een voordeel geven in het veld.

5. Geef fitnessadvies

Een zich ontwikkelend gebied voor verpleegkundigen is het gebied van fitnessadvisering, wat inhoudt dat individuen worden geadviseerd over hoe ze hun fitness- of gezondheidsdoelen kunnen bereiken. Denk hierbij aan voedingsbegeleiding, bewegingsbegeleiding of suggesties voor andere behandelingen of leefstijlveranderingen. U kunt een fitnesscentrum raadplegen of een contract afsluiten om deze service aan hun klanten te verlenen. U kunt zelfs samenwerken met professionele atleten of teams om advies te geven voor sportprestaties op hoog niveau.

6. Geef gezondheidscursussen

Als u het proces van het opleiden van patiënten lonend vindt, kunt u op zoek gaan naar freelance werk om gezondheidscursussen te geven. U kunt uw diensten uitbesteden aan kleine scholen, bedrijven die middelen willen verstrekken aan hun werknemers of gemeenschapscentra in uw regio. Aanvullende certificeringen kunnen nuttig zijn voor deze carrière, en u kunt uw plaatselijke lerarenlicentie of EHBO-certificeringen nastreven om uw geloofwaardigheid als autoriteit verder te vestigen.

7. Werk als freelance schrijver

Schrijven over gezondheidsonderwerpen kan een goede keuze zijn als u het leuk vindt om te communiceren en anderen te informeren. Je ervaring kan je autoriteit en medische kennis geven die cruciaal zijn voor het begrijpen van complexe onderwerpen, terwijl je opleidingsvaardigheden je kunnen helpen deze onderwerpen in eenvoudige, gemoedelijke bewoordingen uit te leggen. U kunt artikelen indienen bij een tijdschrift of krant die zich richt op een geografisch gebied of een specifieke demografie, of u kunt een contract sluiten met een ziekenhuis of gemeenschapsorganisatie om hen te helpen bij het maken van inhoud voor hun site of nieuwsbrieven.

8. Werk als verpleegkundige aannemer

Als u als praktiserend RN wilt blijven werken, kunt u werken als zelfstandig verpleegkundige. Met dit businessmodel ga je voor een bepaalde tijd werken voor een ziekenhuis, school of andere voorziening. Als zelfstandig ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen arbeidsvoorwaarden en opleiding, maar heb je misschien ook meer vrijheid in waar je woont, welke banen je aanneemt en met wie je werkt.

Lees meer: ​​Hoe word je een zelfstandige verpleegkundige in 8 stappen

9. Verzorgen van cursussen voor permanente educatie voor verpleegkundigen

Praktiserende verpleegkundigen volgen regelmatig cursussen om hun verpleeglicenties te behouden en leren over de nieuwste verbeteringen in verpleegtechnieken en -technologieën. Als ervaren verpleegkundige kun je misschien een aantal van deze cursussen geven voor hogescholen of organisaties. Dit kan met name geschikt zijn voor verpleegkundigen met uitgebreide universitaire referenties.

10. Zorg voor zorgmanagement

Verpleegkundigen die bekend zijn met de middelen en faciliteiten die in het gebied beschikbaar zijn, kunnen als zorgmanagers werken. Zorgmanagers coördineren diensten en verzorgers voor personen die met ziekte of medische behandeling worden geconfronteerd zonder familie of helpers in het gebied. Communicatieve vaardigheden zijn belangrijk voor het werk van een zorgmanager, aangezien ze met veel zorgkantoren kunnen werken en regelmatig met de familie en vrienden van hun patiënten op afstand kunnen praten.

Tips om zelfstandig RN te worden

Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden bij het overwegen van een carrière als zelfstandige RN:

Overweeg de voordelen:

Voordat u beslist hoe u uw eigen bedrijf wilt starten, moet u rekening houden met uw persoonlijke sterke punten, talenten en passies. Aangezien u de volledige controle over uw bedrijf heeft, heeft u de mogelijkheid om elke dag een baan te creëren die u lonend en interessant vindt. U kunt een lijst maken met uw favoriete taken als RN of uw favoriete cursussen als u onlangs niet meer naar school gaat. U kunt nadenken over wat uw leidinggevenden of collega's als uw individuele sterke punten hebben gezien, en over eventuele specifieke taken die u snel onder de knie hebt.

Als u beslist waar u zich in deze volgende fase van uw carrière op wilt concentreren, neem dan indien mogelijk deze items op. Als je het leuk vond om met patiënten en families te communiceren, zou je kunnen genieten van een rol die je in staat stelt om een ​​opvoeder te zijn. Als u het leuk vond om relaties met patiënten aan te gaan, zou u het misschien leuk vinden om thuiszorg te verlenen.

Lees meer: ​​​​Beslissen welk bedrijf u moet starten: voordelen en stappen

Overweeg om geleidelijk te beginnen

Het starten van uw eigen bedrijf kan onzeker zijn, dus misschien geeft u er de voorkeur aan uw bedrijf geleidelijk op te bouwen. U kunt het aantal uren bij uw huidige baan verminderen of eerst een deeltijdbaan zoeken om wat inkomen te behouden terwijl u uw eigen bedrijf start. Dit kan ook een goede manier zijn om feedback te krijgen tijdens de eerste fasen van uw bedrijf, aangezien u collega's om feedback kunt vragen over uw ideeën en plannen.

Gerelateerd: 16 bijbanen voor verpleegkundigen

Gebruik bronnen voor kleine bedrijven

Mogelijk vindt u in uw gemeenschap of stad bronnen voor kleine bedrijven die u kunnen helpen slagen. U kunt ondernemerscursussen bekijken om de voorschriften te begrijpen die van toepassing zijn in uw staat en stad. Netwerkgroepen kunnen peers die hetzelfde proces doormaken, en zelfs mentoren voorzien van relevante ervaring. Soms hebben lokale groepen subsidies of belastingmiddelen die u financieel kunnen helpen bij het starten van uw eigen bedrijf. Mogelijk vindt u zelfs technologische hulpmiddelen die zijn ontworpen voor kleine bedrijven, zoals software en betalingsplatforms, die nuttig kunnen zijn.

Gerelateerd: Een bedrijf starten zonder geld (met tips en voorbeelden)

Respecteer je schema

Een van de sterkste voordelen van zelfstandig werken is de mogelijkheid om je eigen schema te bepalen. Zorg ervoor dat u uw persoonlijke leven en interesses in evenwicht brengt met uw bedrijf, zodat u geen burn-out krijgt. U kunt uw persoonlijke doelen overwegen voordat u beslist wat voor soort bedrijf u wilt starten om ervoor te zorgen dat uw idee aansluit bij uw prioriteiten. Als u niet zeker weet hoe u dit evenwicht kunt creëren, kunt u de uren, voordelen en richtlijnen voor andere verpleegfuncties overwegen en uzelf beperken tot dat aantal uren per week of prioriteit geven aan dezelfde voordelen.

Controleer wettelijke beperkingen

Sommige staten hebben licenties of diploma's nodig om bepaalde gezondheidsdiensten te verlenen, zoals dieetadvisering, counseling en medicijnvoorschriften. U kunt kort overleggen met een advocaat om ervoor te zorgen dat uw bedrijf legaal is op uw locatie. Als u een specifiek bedrijf heeft dat u wilt starten, kunt u beginnen met werken om die licentie of dat diploma te behalen voordat u uw huidige baan opgeeft en uw bedrijf start. Deze optie kan u geld besparen, aangezien sommige werkgevers betalen voor collegegeld en certificeringen.

U kunt ook profiteren van het leren over bedrijfsstructuren voordat u begint. U kunt een specifiek type organisatie vormen, afhankelijk van de gerelateerde belastingvoordelen, aansprakelijkheid of financieringsstructuren die u verkiest.

Stel duidelijke doelen

Je kunt je voorbereiden op je eigen succes door een businessplan te maken en doelen te stellen. Naarmate u vooruitgang boekt, kunt u bijhouden hoe u aan deze doelen werkt en begrijpen wanneer uw bedrijf winstgevend wordt, wanneer u uw methoden moet wijzigen en wanneer u zelfs kunt overwegen uw organisatie uit te breiden. U kunt doelen stellen voor hoeveel werk u zult krijgen, wie u als klanten zult hebben, hoe u uw werk op de markt wilt brengen en welke voordelen u voor uzelf en eventuele werknemers wilt, en deze doelen vervolgens op een tijdlijn zetten die je kunt volgen.


About author

Luuk Wulling

Zelfstandigheid kan geregistreerde verpleegkundigen de vrijheid bieden om buiten de klinische setting te werken, hun eigen schema te bepalen en hun medische kennis te gebruiken om anderen te helpen. Een ervaren RN kan besluiten een eigen bedrijf te starten nadat hij voor anderen heeft gewerkt of als een alternatief carrièrepad buiten de universiteit. Door deze mogelijkheden te onderzoeken, kunt u beslissen of zelfstandig ondernemerschap iets voor u is. In dit artikel bespreken we verschillende ideeën om als RN een eigen bedrijf te starten en geven we tips om er een succes van te maken.


Scroll to Top