Blog

een baan zoeken

10 Internationale Verkoopbanen Om Te Overwegen: Met Tips

Verkoopteams verkopen producten aan geïnteresseerde klanten en vergroten de bekendheid van het bedrijf waarvoor ze werken om hun producten te laten zien aan mensen die ze misschien willen hebben. Voor grote bedrijven zijn internationale verkoopteams vaak essentieel om het bedrijf te helpen wereldwijd succes te behalen en klanten buiten hun land te begrijpen. Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de internationale verkoop, is het handig om de verschillende soorten banen te kennen die voor jou beschikbaar zijn. In dit artikel bespreken we 10 internationale verkoopbanen, inclusief hun primaire taken en gemiddelde salarissen, samen met tips om u op weg te helpen in uw internationale verkoopcarrière.

Gerelateerd: 20 banen die u kunt krijgen met een internationale bedrijfsopleiding

Wat zijn internationale sales banen?

Internationale verkoopbanen zijn rollen die relaties tussen een bedrijf en zijn internationale partners creëren en verbeteren of producten verkopen via filialen in andere landen. Het doel van deze partnerschappen is om de zichtbaarheid van een bedrijf wereldwijd te vergroten en de winst te verhogen. Mensen die in de internationale verkoop werken, kunnen verschillende aspecten van deze wereldwijde partnerschappen aan, zoals het begrijpen van de industrieën en markten van andere landen, het sluiten van deals met wereldwijde partners of het beheren van filialen of afdelingen in verschillende delen van de wereld.

10 internationale sales banen

Overweeg de volgende 10 internationale verkoopbanen om u te helpen beslissen welke het beste bij uw carrièredoelen past:

1. Bedrijfsontwikkelingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.072 per jaar

Primaire taken: Een bedrijfsontwikkelingsspecialist onderzoekt en bepaalt manieren om de bedrijfsprocessen van een bedrijf te verbeteren en te helpen groeien. Sommige specialisten op het gebied van bedrijfsontwikkeling richten zich op het laten groeien van een bedrijf in verschillende delen van de wereld door het analyseren van branchegegevens in doelgebieden, het identificeren van openingen in de markt om uit te breiden of nieuwe producten te maken en door samen te werken met marketingteams om innovatieve campagnes te creëren die de aandacht van de klant trekken. Deze rol kan een goede keuze zijn voor mensen die graag met verschillende afdelingen werken en hun creativiteit en observatievaardigheden kunnen gebruiken om een ​​bedrijf wereldwijd te verbeteren.

2. Marktonderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.825 per jaar

Primaire taken: Een marktonderzoeker verzamelt en analyseert gegevens over de markt waaraan zijn bedrijf verkoopt om te leren hoe hij klanten kan aanspreken en meer omzet kan genereren. Een internationale marktonderzoeker gebruikt zijn kennis van andere landen om te bestuderen wat klanten willen van producten in specifieke delen van de wereld, op wat voor soort advertenties die mensen reageren en hoe een marketingteam hun campagnes kan verbeteren om het verkoopteam van hun bedrijf te helpen. Hoewel deze baan niet rechtstreeks met verkoop werkt, werken marktonderzoekers doorgaans samen met verkoopteams om hen te helpen wereldwijde markten en klanten te begrijpen.

3. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.227 per jaar

Primaire taken: Een accountmanager behandelt de relatie van een bedrijf met klanten of klanten om hun banden te versterken en iedereen te helpen profiteren van een zakelijke regeling. Om deze positieve relaties te bevorderen, leggen accountmanagers regelmatig contact met bestaande klanten of klanten, zoals andere bedrijven die de diensten van hun bedrijf gebruiken, om kansen te bespreken, verwachtingen te beheren en gedeelde doelen te helpen bereiken. Bij internationale verkoop helpen doordachte accountmanagers bedrijven om klanten in andere landen tevreden te houden en werken ze als een boodschapper tussen het bedrijf en klanten om ervoor te zorgen dat iedereen hun relatie begrijpt en hoe ze hiervan kunnen profiteren.

Lees meer: ​​Meer informatie over accountmanager zijn

4. Manager internationale partnerschappen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.530 per jaar

Primaire taken: Een manager internationale partnerschappen creëert en beheert zakelijke partnerschappen met bedrijven in andere delen van de wereld. Sommige taken die door partnerschapsmanagers worden uitgevoerd, zijn onder meer het onderzoeken van samenwerkingsmogelijkheden met bedrijven in specifieke landen, samenwerken met andere afdelingen om inzicht te krijgen in budgetten en welke middelen beschikbaar zijn om partnerschappen te ondersteunen en het onderhandelen over de contracten die bedrijven in een partnerschap verbinden. Managers van internationale partnerschappen zijn van vitaal belang voor internationale verkoop, omdat ze partnerschappen creëren die leiden tot meer wereldwijd succes voor hun bedrijven en het potentieel voor verkoop op nieuwe plaatsen vergroten.

5. Marketingspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $60,934 per jaar

Primaire taken: Marketingspecialisten werken samen met marketingteams om de verkoop te ondersteunen door onderzoek en ontwikkeling van succesvolle marketingcampagnes voor doelgroepen. Marketingspecialisten die met internationale bedrijven werken, leren vaak over markten in verschillende landen en bepalen hoe ze contact kunnen maken met klanten met verschillende gebruiken, waarden en voorkeuren door samen te werken met onderzoekers en gegevens te analyseren die hen helpen gerichte campagnes en advertenties te creëren. De strategieën van een marketingspecialist kunnen een bedrijf helpen populairder te worden en beter passen bij bestaande markten in andere landen om de verkoop en de internationale reputatie van het bedrijf te verbeteren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingspecialist

6. Supply chain-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.954 per jaar

Primaire taken: een supply chain-specialist in internationale verkoop helpt verkoopteams bij het sourcen van producten of productmaterialen om internationaal te verkopen. De supply chain-specialist van een bedrijf behandelt veel aspecten van het vinden en verzenden van producten, zoals het onderzoeken van internationale markten en industrieën om de beste leveranciers te vinden, samenwerken met andere afdelingen om binnen het budget te blijven en de juiste hoeveelheid te bestellen en effectief communiceren met wereldwijde leveranciers. Een supply chain-specialist moet vaak rekening houden met de kwaliteit en prijs van de artikelen die hij kiest om verkoopteams te helpen de producten met winst te verkopen en de klanttevredenheid te vergroten.

7. Exportmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.553 per jaar

Primaire taken: Een exportmanager zorgt ervoor dat een bedrijf producten op de juiste manier van zijn land naar klanten in andere landen kan verzenden. Deze exportprofessionals zijn doorgaans goed geïnformeerd over handels- en douanevoorschriften van de landen waarnaar ze verzenden, en ze voeren taken uit zoals het bespreken van productzendingen met klanten en het plannen van verzendingen van producten die naar plaatsen in andere delen van de wereld moeten worden verzonden. Bekwame exportmanagers helpen verkoopteams om hun producten bij wereldwijde klanten en klanten te krijgen en ervoor te zorgen dat een bedrijf voldoet aan de regelgeving die van invloed kan zijn op de verkoop, winst en reputatie.

8. Regionale verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.752 per jaar

Primaire taken: een regionale verkoopmanager handelt de activiteiten af ​​van een groep winkels of filialen van een bedrijf op een specifieke geografische locatie, zoals een staat of land. Ze houden toezicht op de activiteiten van alle winkels of filialen van een bedrijf in hun regio en helpen managers of afdelingshoofden hun locaties effectief te runnen, verkoopdoelen te behalen en te communiceren met managers op een hoger niveau. Verkoopmanagers die internationaal werken, wonen vaak in de regio die ze beheren en begrijpen de lokale cultuur en voorkeuren, wat een bedrijf kan helpen om beter te presteren in die gebieden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een regionale verkoopmanager

9. Verkoopmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $91.016 per jaar

Primaire taken: Een verkoopmedewerker is een verkoopvertegenwoordiger op hoog niveau die hun verkoopteam leidt en deals sluit met andere bedrijven of organisaties om meer verkopen te realiseren en de inkomsten voor hun bedrijf te verhogen. Verkoopmanagers die internationaal werken, kunnen samenwerken met andere werknemers in hun bedrijf om producten te verkopen aan en deals te sluiten met internationale bedrijven, hun klantenbestand vergroten door hun team te begeleiden om contact op te nemen met leads en te zoeken naar nieuwe manieren om producten met meer succes te verkopen. Ze onderhouden vaak relaties met klanten in meerdere delen van de wereld en werken mogelijk samen met vertalers om internationale vergaderingen te houden.

10. Manager regelgevende zaken

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106.582 per jaar

Primaire taken: Een manager regelgevingszaken helpt hun bedrijf de regels en voorschriften voor het verkopen, verzenden en distribueren van producten in hun branche en land te begrijpen en na te leven. Voor internationale verkoop zorgt de manager regelgevingszaken ervoor dat verkoopteams producten in specifieke landen kunnen verkopen en deze artikelen op verschillende manieren kunnen verzenden, zoals over zee of door de lucht, voor distributie. Deze belangrijke rol helpt de verkoop soepel te laten verlopen en verkleint de kans op vertragingen die de verzend- en distributietijden kunnen beïnvloeden, waardoor bedrijven geld kunnen besparen en hun klanten, klanten en partners tevreden kunnen houden door de verwachte producten op tijd te leveren.

Tips voor het vinden van een internationale verkoopbaan

Bekijk de volgende tips om aan de slag te gaan met het vinden van een baan in de internationale verkoop:

  • Overweeg een nieuwe taal te leren. Hoewel het niet voor elke internationale verkoopbaan vereist is, kan het kennen van de taal van het gebied waarin een bedrijf vaak actief is, uw kansen om aangenomen te worden voor een baan vergroten. Werkgevers waarderen kandidaten die kunnen communiceren met hun zakenpartners en potentiële klanten in andere delen van de wereld.

  • Begrijp je sterke punten. Probeer uw verkoopsterke punten te bepalen en gebruik die in uw sollicitatie en sollicitatiegesprekken om indruk te maken op werkgevers. Als je bijvoorbeeld uitstekende communicatieve vaardigheden hebt en dingen snel leert, vermeld dit dan in je cv en sollicitatiebrief en beschrijf specifieke gevallen waarin je die vaardigheden met succes hebt gebruikt.

  • Praat met anderen in deze rollen. Een geweldige manier om meer te weten te komen over een baan en de vereisten ervan, is door met mensen te praten die de functie grondig begrijpen. Overweeg om contact op te nemen met mensen die in de internationale verkoop werken of hebben gewerkt om meer te weten te komen over de branche en hoe u uw capaciteiten kunt bewijzen aan potentiële werkgevers tijdens het sollicitatieproces.

  • Bepaal wat voor soort werk je wilt. Aangezien er zoveel soorten banen zijn in de internationale verkoop, is het belangrijk om te beslissen wat voor soort werk u wilt doen, zodat u meer specifiek toepassingsmateriaal kunt maken en kunt solliciteren op banen die u leuk vindt. U kunt denken aan factoren als reizen naar vs. wonen in een ander land en welke talen u geacht wordt te spreken.

  • Onderzoek verschillende culturen. Om uw kansen om het goed te doen tijdens een sollicitatiegesprek te vergroten, kunt u proberen de culturen te onderzoeken waarmee u mogelijk samenwerkt als u voor verschillende banen wordt aangenomen. Dit laat zien dat werkgevers het belangrijk vinden om goed werk te leveren en dat u de mensen begrijpt met wie u in verschillende delen van de wereld omgaat.


About author

Mert Zwarts

Verkoopteams verkopen producten aan geïnteresseerde klanten en vergroten de bekendheid van het bedrijf waarvoor ze werken om hun producten te laten zien aan mensen die ze misschien willen hebben. Voor grote bedrijven zijn internationale verkoopteams vaak essentieel om het bedrijf te helpen wereldwijd succes te behalen en klanten buiten hun land te begrijpen. Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de internationale verkoop, is het handig om de verschillende soorten banen te kennen die voor jou beschikbaar zijn. In dit artikel bespreken we 10 internationale verkoopbanen, inclusief hun primaire taken en gemiddelde salarissen, samen met tips om u op weg te helpen in uw internationale verkoopcarrière.


Scroll to Top