Blog

een baan zoeken

10 Kwalificaties Voor Managers: Met Tips Om Ze Te Ontmoeten

Managers zijn essentieel om ervoor te zorgen dat bedrijven soepel werken. Door manager te worden, kunt u uw vaardigheden uitbreiden en meer verantwoordelijkheden opnemen in uw organisatie of een nieuw bedrijf. Als u overweegt manager te worden, is het belangrijk om eerst de rol en de vereiste kwalificaties te begrijpen. In dit artikel bespreken we wat een manager doet, de kwalificaties om manager te zijn en tips om te voldoen aan de kwalificaties van een manager.

Wat doet een leidinggevende?

Een manager leidt en begeleidt medewerkers in hun bedrijf. Dagelijkse taken omvatten het plannen, aansturen en controleren van middelen om een ​​strategisch doel te bereiken of een project te voltooien. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het toezicht op de productiviteit en kwaliteit van werknemersprojecten. Managers werken aan het creëren van een veilige omgeving voor werknemers door naar hun behoeften te luisteren en conflicten op te lossen. Enkele van hun andere gemeenschappelijke taken zijn:

  • Werkuren en schema's van werknemers instellen
  • Rapporterend aan hogere leidinggevenden, zoals de CEO
  • Projecten beheren en taken delegeren aan medewerkers
  • Assisteren van de personeelsafdeling bij het aannemen en ontslaan van medewerkers
  • Een positieve werkplekcultuur creëren die aansluit bij de missie en waarden van het bedrijf

10 kwalificaties om een ​​manager te zijn

Als u geïnteresseerd bent om manager te worden, zijn er bepaalde vaardigheden en kenmerken die u kunnen helpen uit te blinken in de rol. Hier zijn 10 kwalificaties om een ​​succesvolle manager te zijn:

1. Leiderschapsmentaliteit

Het kunnen leiden van uw medewerkers is essentieel in leidinggevende functies. Een goede manager kan in de rol van leider stappen en gezag verlenen aan zijn collega's. Als leider wachten managers niet tot dingen gedaan zijn. Zij nemen het initiatief en zorgen dat alles op tijd klaar is, hetzij zelfstandig, hetzij via delegatie.

Gerelateerd: Top 10 eigenschappen van effectief leiderschap op de werkplek ( en hoe ze te implementeren)

2. Tijdmanagementvaardigheden

Omdat managers elke dag veel taken moeten voltooien en deadlines moeten halen, moeten ze hun tijd goed kunnen beheren. Door georganiseerd te blijven, kunnen managers taken prioriteren in volgorde van belangrijkheid. Naast het beheren van hun eigen agenda's, werken managers ook rond de agenda's van hun medewerkers bij het delegeren van taken.

3. Probleemoplossend vermogen

Managers moeten een oplossing vinden wanneer zich problemen voordoen. Door kalm te blijven en analytische vaardigheden te gebruiken, kan een manager problemen oplossen die zich op de werkplek voordoen. Om te voorkomen dat problemen escaleren, moeten managers letten op tekenen dat er een conflict bestaat en voortdurend communiceren met werknemers.

4. Besluitvaardigheidsvaardigheden

Om ervoor te zorgen dat projecten vorderen en op schema blijven, moeten managers in staat zijn om snel en effectief beslissingen te nemen met alle middelen die ze nodig hebben. Of ze nu kiezen aan wie ze een grote opdracht moeten geven of beslissen of ze een probleem aan een leidinggevende moeten melden, managers houden de belangen van het bedrijf voor ogen.

5. Communicatie

Managers hebben uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden nodig, zodat hun werknemers hun aanwijzingen te allen tijde kunnen begrijpen. Managers moeten niet alleen met hun werknemers kunnen praten, maar ook effectief met hun supervisors en klanten kunnen praten.

Gerelateerd: 7 tips voor het verbeteren van communicatieve vaardigheden

6. Mentorschap

Managers hebben de leiding over veel medewerkers en moeten hen kunnen begeleiden en begeleiden. Als leidinggevende delen managers hun kennis met degenen op hun afdeling om de prestaties te verbeteren en leiderschapsgroei te bieden. Managers coachen hun teamleden en bieden hen loopbaanontwikkeling en nieuwe kansen vanaf het onboardingproces.

7. Vermogen om onder druk te werken

Succesvol werken onder druk helpt andere medewerkers te motiveren en voorkomt dat de werkplek stressvol wordt. Managers die problemen beoordelen wanneer ze zich voordoen en hun capaciteiten gebruiken om ze op te lossen, maken het het hele team gemakkelijker. Om als manager te gedijen, moet u leren flexibel te zijn en om te gaan met beperkingen, zoals tijdsbeperkingen of onverwachte veranderingen waar u geen controle over heeft.

8. Teamgerichte mentaliteit

Een goede manager zorgt voor een teamwerkomgeving om de bedrijfsdoelen te bereiken. Op gelijkheid gericht leiderschap geeft medewerkers het gevoel dat hun stem ertoe doet en laat zien dat de manager om hen geeft. Het creëren van een teamgerichte omgeving leidt er ook toe dat werknemers meer werk verzetten, meer betrokken zijn en een hoger moreel hebben.

9. Strategische planningsvaardigheden

Managers moeten in staat zijn om projecten te organiseren met inachtneming van vastgestelde richtlijnen en beperkingen. Om doelen te bereiken, ontwikkelen managers strategieën en plannen ze taken. Ze gebruiken strategisch denken om de toekomst te plannen door een bewuste focus op factoren die van invloed zijn op succes.

10. Effectieve feedbacklevering

Feedback geven helpt medewerkers groeien. Managers moeten bereid zijn medewerkers regelmatig te bekritiseren op hun vaardigheden, werk en gedrag. Managers die consequent één-op-één meetings en check-ins met medewerkers hebben om te beoordelen hoe het met ze gaat, zijn beter benaderbaar en kunnen in de toekomst beter gesprekken aangaan. Feedback kan ook positief zijn, waarbij medewerkers worden geprezen voor gebieden waarin ze uitblinken.

Gerelateerd: Tips voor het geven van feedback aan een peer

Opleiding en ervaring nodig om manager te worden

Een manager moet een bachelordiploma in bedrijfskunde hebben of een vakgebied dat verband houdt met de afdeling waarin hij werkt. Iemand die manager wil worden voor een financieringsmaatschappij, kan bijvoorbeeld een financiële graad hebben. Grotere bedrijven vereisen doorgaans dat een manager een masterdiploma in bedrijfskunde heeft. Zelfs als het niet verplicht is, kan het volgen van een MBA- of vergelijkbare masteropleiding je helpen de nodige kwalificaties voor deze rol te behalen en je kansen om aangenomen te worden te vergroten.

Naast opleiding kunnen managers door eerdere ervaring in de branche met gerelateerde banen de algehele bedrijfsvoering van hun bedrijf beter begrijpen. Managers die voorkennis hebben van de afdeling die ze leiden, kunnen de tools en middelen die nodig zijn om effectief te presteren beter begrijpen. Bedrijven zoeken vaak ook mensen van binnenuit, dus een paar jaar ervaring met een organisatie kan uiteindelijk leiden tot een promotie naar een managementfunctie.

Tips voor het voldoen aan managerkwalificaties

Of u nu promotie wilt maken bij uw huidige bedrijf, een managementfunctie elders wilt zoeken of gewoon uw managementvaardigheden wilt verbeteren, er zijn enkele praktijken die u op uw werk kunt toepassen. Gebruik de volgende tips om te voldoen aan de kwalificaties die je nodig hebt om een ​​geweldige manager te worden:

Een tijdbeheersysteem maken

Of u nu liever een plaknotitie gebruikt voor uw dagelijkse takenlijst of uw vergaderingen organiseert in Google Agenda, u vindt een tijdbeheersysteem dat voor u werkt. Probeer een bepaalde hoeveelheid tijd voor elke taak te blokkeren en zorg ervoor dat u korte pauzes neemt voordat u naar uw volgende taak overschakelt. Het creëren van een manier om uw tijd nu te beheren, zal u later helpen wanneer u een rol op een hoger niveau met meer verantwoordelijkheden op u neemt.

Leer hoe u SMART-doelen kunt stellen

Door een duidelijk doel te stellen om naar te streven, heb je meer kans om succesvol te zijn. Probeer je doelen SMART te maken: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en actueel. Geef aan wat u wilt bereiken, welke gegevens u gaat onderzoeken voor succes, welke middelen en vaardigheden u beschikbaar heeft, waarom het doel belangrijk is en het tijdsbestek om het doel te bereiken.

Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Midden april zal ik 90% van mijn persoonlijke gesprekken met mijn medewerkers afronden om feedback te geven en een positieve leeromgeving te bevorderen."

Word een mentor

Oefen en verbeter je leiderschapsvaardigheden door mentor te worden. Vraag uw werkgever of er een mogelijkheid is om mentor te worden op de werkplek, of zoek een externe organisatie. Mentoring kan u helpen uw communicatieve vaardigheden te verbeteren en te oefenen met het geven van feedback aan individuen.

Markeer je prestaties

Als u uw werkgever wilt laten zien dat u klaar bent voor een hogere functie, overweeg dan een vergadering te beleggen om uw prestaties te bespreken. Gedurende deze tijd kunt u uw werkgever praktijkervaringen laten zien over hoe u het bedrijf hebt geholpen, met gegevens om uw claims te staven. U kunt uw werkgever bijvoorbeeld vertellen hoe u het afgelopen jaar de klantbetrokkenheid met 40% hebt verhoogd. Door uw werkgever op de hoogte te stellen van uw bijdragen aan het bedrijf, zullen ze u helpen herinneren wanneer zich een kans voor een managerpositie voordoet.

Gerelateerd: Hoe word je een manager

Vraag om feedback

Vraag uw werkgever om feedback om een ​​idee te krijgen van uw prestaties en wat u moet doen om een ​​functie op managementniveau te bereiken. Vraag om een ​​evaluatie over hoe je met conflicten omgaat, met stress omgaat en hoe je groepsinstellingen leidt. Onderzoek ook uw sterke en zwakke punten om te bepalen wat u moet verbeteren. Door constructieve feedback te vragen, laat je zien dat je geïnteresseerd bent in zelfverbetering en openstaat voor feedback van anderen.

Beoordeel je vaardigheden

Het is ook nuttig om een ​​zelfevaluatie van uw vaardigheden te doen. Kijk naar de kwaliteiten en vaardigheden die nodig zijn om een ​​uitstekende leider te zijn en beslis op welke gebieden je je moet verbeteren. Door je vaardigheden te onderzoeken, kun je een toekomstplan maken en bepalen welke specifieke gebieden je moet aanpakken om de best mogelijke manager te worden.

Misschien merk je bijvoorbeeld dat je probleemoplossend vermogen wel wat verbetering kan gebruiken. Oefen met brainstormen over ideeën en word meer oplossingsgericht om dit soort vaardigheden te verbeteren.


About author

Koen van Oldeniel

Managers zijn essentieel om ervoor te zorgen dat bedrijven soepel werken. Door manager te worden, kunt u uw vaardigheden uitbreiden en meer verantwoordelijkheden opnemen in uw organisatie of een nieuw bedrijf. Als u overweegt manager te worden, is het belangrijk om eerst de rol en de vereiste kwalificaties te begrijpen. In dit artikel bespreken we wat een manager doet, de kwalificaties om manager te zijn en tips om te voldoen aan de kwalificaties van een manager.


Scroll to Top