Blog

een baan zoeken

10 Manieren Om De Naam Van Een Wervingsmanager Te Vinden: Met Voorbeelden

Als u een persoonlijk tintje aan uw sollicitatie wilt toevoegen, kunt u de personeelsmanager bij naam aanspreken, zodat bedrijven u kunnen herkennen als een persoon met oog voor detail. Het helpt u ook om verbinding te maken met de personeelsafdeling van een bedrijf. Of het nu gaat om een ​​begeleidende brief of een sollicitatie per e-mail, het is belangrijk om te leren hoe u de naam van de personeelsmanager kunt vinden om uw kansen om opgemerkt te worden te vergroten.

In dit artikel bespreken we de rol van een personeelsmanager en leren we de beste manieren om de naam van de persoon te vinden wanneer deze informatie ontbreekt in vacatures.

Wat is een personeelsmanager?

Wervingsmanagers werken samen met recruiters om de beste kandidaten voor een openstaande vacature te vinden. Ze starten meestal het wervingsproces zodra ze hebben vastgesteld dat ze een specifieke rol moeten vervullen. Hoewel er andere professionals binnen de personeelsafdeling kunnen zijn die tijdens dit proces helpen, neemt de rekruteringsmanager de definitieve beslissing over de aanwerving en verlengt hij de jobaanbieding.

Lees meer: ​​Wat doet een wervingsmanager?

Hoe de personeelsmanager van een bedrijf te vinden?

Volg deze stappen om de naam van de personeelsmanager te leren kennen, zodat u deze kunt opnemen in uw sollicitatie:

  1. Zoek sociale media.
  2. Neem contact op met de medewerkers van het bedrijf.
  3. Neem rechtstreeks contact op met het bedrijf.
  4. Netwerk met uw professionele contacten.
  5. Zoek een vakblad.
  6. Bekijk de vacature opnieuw.
  7. Gebruik het e-mailadres.
  8. Kijk dan op de website van het wervingsbureau.
  9. Bekijk andere vacaturesites.
  10. Neem contact op met het senior management.

1. Zoeken op sociale media

Human resource-professionals vermelden vaak hun functietitel en bedrijfsnaam op populaire sociale-mediaplatforms zoals Facebook. Begin uw zoekopdracht door de bedrijfsnaam en relevante trefwoorden zoals "wervingsmanager" of "recruiter" in te voeren in het zoekvak bovenaan het scherm. Zodra u het profiel van de personeelsmanager heeft gevonden, kunt u overwegen om hem of haar een persoonlijk bericht te sturen voor of na het verzenden van uw sollicitatie om uw kansen om aangenomen te worden te vergroten.

Voorbeeld: Hallo, Beth! Ik ben Allison, een contentschrijver met een directe achtergrond in de mode-industrie. Ik heb altijd bewondering gehad voor de manier waarop Heritage Fashion Hub nieuwe trends blijft creëren voor vrouwen met een maatje meer, dus toen ik merkte dat je op zoek was naar een copywriter voor je digitale team, heb ik me meteen aangemeld. Ik wilde mezelf direct voorstellen omdat ik er sterk van overtuigd ben dat mijn loopbaanervaring perfect aansluit bij de vereisten van je vacature.

2. Neem contact op met de werknemers van het bedrijf

Als je op sociale media naar de personeelsmanager hebt gezocht, maar geen duidelijke match hebt gevonden, kun je ervoor kiezen om contact op te nemen met iemand anders in het bedrijf die op dezelfde afdeling werkt. Probeer een persoonlijke connectie met deze persoon te vinden voordat u een bericht verstuurt om uw kansen op een reactie te vergroten. U kunt allebei lid zijn van een professionele branchegroep of alumni van dezelfde universiteit. Zorg ervoor dat uw bericht vriendelijk is en direct verwijst naar de functie. Naast het leren van de naam van de personeelsmanager, kunt u zelfs een introductie krijgen.

Voorbeeld: Leuk je te ontmoeten, Jonathan! Ik wilde contact opnemen omdat jij en ik allebei lid zijn van de American Marketing Association-groep hier op Facebook. Ik heb gemerkt dat je een actief lid bent van het digitale strategieteam van Profitrade. Ik volg uw bedrijf al jaren en zag dat er een vacature is voor een marketingmanager. Ik heb een aantal specifieke vragen over deze rol. Weet jij met wie ik het beste contact kan opnemen over deze functie?

3. Neem rechtstreeks contact op met het bedrijf

Als je de website van het bedrijf nog niet hebt bekeken, ga dan online om te zien of er aanvullende informatie is die de contactgegevens van de personeelsmanager verschaft. Sommige websites hebben zelfs een personeelsgids. Als de naam niet wordt vermeld, kan rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf een goede en eenvoudige oplossing zijn. Overweeg om het hoofdkantoor te bellen om te informeren naar de functie en de naam van de personeelsmanager te krijgen. De secretaris zal u de informatie geven of u doorverwijzen naar de juiste afdeling.

Voorbeeld: ik solliciteer voor de rol van softwareontwikkelaar en wil er zeker van zijn dat ik mijn sollicitatie naar de juiste persoon stuur die toezicht houdt op de werving op de afdeling. Zou u mij de naam van de personeelsmanager kunnen geven of mij doorverwijzen naar personeelszaken?

4. Netwerk met uw professionele contacten

Terwijl u uw carrière opbouwt, ontmoet u mensen die u in contact kunnen brengen met waardevolle contacten in uw branche. Overweeg, afhankelijk van uw unieke situatie, contact op te nemen met personen met vergelijkbare achtergronden om te zien of zij u kunnen helpen. Ze kennen de personeelsmanager misschien persoonlijk of een ander teamlid binnen die afdeling. U kunt overwegen om ze te bellen of contact op te nemen via sociale media. Stuur in dit geval een vriendelijk bericht waarin uw laatste interactie met hen wordt herhaald en uw carrièredoelen worden uitgelegd, evenals uw interesse in het specifieke bedrijf en de functie.

Voorbeeld: Hallo, Cindy! Hoe was het met je? Ik vond het erg leuk om met je te praten tijdens het banket afgelopen herfst, en ik ben blij dat we bij elkaar konden zitten. Ik wilde contact opnemen omdat ik momenteel op zoek ben naar een andere baan en merkte dat je een connectie hebt met James Lee, de financieel manager van Redding Solutions. Ik stel mijn sollicitatie voor de functie van computersysteemanalist samen en wilde de naam van de personeelsmanager vermelden voor een persoonlijker tintje, maar ik merkte dat deze niet in de functiebeschrijving staat. Zou je James de naam van deze persoon willen vragen zodat ik mijn begeleidende brief op de juiste manier kan adresseren? Ik zou het erg op prijs stellen. Laat het me weten. Dank u!

Gerelateerd: 7 netwerktips voor het vinden van een baan

5. Zoek een vakpublicatie

Een andere optie die mensen vaak over het hoofd zien, zijn vakbladen. Je hebt niet per se een abonnement nodig om toegang te krijgen tot deze waardevolle informatie. Zoek online in branchespecifieke publicaties om niet alleen de nieuwste trends in uw beroep te lezen, maar leer ook de namen van belangrijke medewerkers binnen een bedrijf.

6. Bezoek de vacature opnieuw

Soms, als je weinig tijd hebt, zijn belangrijke details zoals contactgegevens gemakkelijk te overzien. Maak daarom tijd vrij om de vacature meer dan eens goed door te lezen. Als u dit doet, kunt u zich zekerder voelen wanneer u de ontbrekende informatie zoekt, wetende dat u de details niet hebt doorzocht. Overweeg om ook een vriend of familielid de aanbieding te laten lezen voor een nieuw perspectief.

Gerelateerd: 10 manieren om indruk te maken op een wervingsmanager tijdens een sollicitatiegesprek

7. Gebruik het e-mailadres

Vacatures bevatten vaak een e-mailadres als bron voor werkgerelateerde vragen en sollicitaties. Om ervoor te zorgen dat u uw begeleidende brief en e-mailbericht correct adresseert, kunt u overwegen om vooraf een vriendelijk e-mailverzoek te sturen waarin u om de naam van de personeelsmanager vraagt.

Als je liever naar deze informatie blijft zoeken, probeer dan de letters in het e-mailadres te analyseren om te zien of je de naam van de personeelsmanager kunt achterhalen. Als er een identificeerbare naam is, zoek deze naam dan online. Je zult er misschien versteld van staan ​​hoeveel je over deze persoon kunt ontdekken met behulp van hun e-mailadres, inclusief hun volledige naam en titel.

8. Bekijk de website van het wervingsbureau

Wervingsbureaus maken vaak vacatures voor bedrijven. Als dit het geval is voor de baan waarvoor u solliciteert, gaat u naar de website van het bureau en zoekt u op afzonderlijke webpagina's of u de namen van de recruiters en hun biografieën kunt vinden. Soms vermelden hun beschrijvingen de namen van specifieke bedrijven waarmee ze werken, zodat u precies weet met wie u contact moet opnemen.

9. Bekijk andere vacaturesites

Vacaturevermeldingen verschijnen meestal op meerdere vacaturesites, daarom moet u de tekst van de vacature kopiëren en plakken in uw favoriete zoekmachine om te zien welke resultaten worden weergegeven. Plaats aanhalingstekens rond de tekst voordat u op de zoekknop drukt om uw specifieke inhoud te targeten. U zult waarschijnlijk de originele vacature op deze manier vinden, die de naam en het e-mailadres van de personeelsmanager moet bevatten.

10. Neem contact op met het senior management

Als je het gevoel hebt dat je alles hebt geprobeerd om de naam van de personeelsmanager te vinden, is er nog een hulpmiddel om te overwegen. De leidinggevenden van een bedrijf zijn over het algemeen fantastische netwerkers en verwelkomen vaak communicatie van mensen buiten het bedrijf. Mogelijk krijgt u een enthousiaste reactie van de chief information officer (CIO) of het hoofd van de afdeling met betrekking tot de functie, aangezien zij doorgaans betrokken zijn bij het zoeken naar toptalent.


About author

Willemijn Jolink

Als u een persoonlijk tintje aan uw sollicitatie wilt toevoegen, kunt u de personeelsmanager bij naam aanspreken, zodat bedrijven u kunnen herkennen als een persoon met oog voor detail. Het helpt u ook om verbinding te maken met de personeelsafdeling van een bedrijf. Of het nu gaat om een begeleidende brief of een sollicitatie per e-mail, het is belangrijk om te leren hoe u de naam van de personeelsmanager kunt vinden om uw kansen om opgemerkt te worden te vergroten.


Scroll to Top