Blog

een baan zoeken

10 Manieren Om In Het Buitenland Geld Te Verdienen: Met Tips

Als je van reizen houdt, heb je misschien overwogen om in het buitenland te gaan werken om je avonturen verder uit te breiden. Het is mogelijk om in het buitenland te werken zolang je flexibel blijft met je verwachtingen en openstaat voor banen die misschien geen carrière worden. U kunt ervoor kiezen om tijdelijk of op meer permanente basis in een land te werken. In dit artikel geven we je 10 manieren om in het buitenland te werken met tips om dat te doen.

Gerelateerd: Carrière veranderen

10 manieren om in het buitenland te werken

U kunt werken in het buitenland mogelijk maken door deze 10 manieren om in het buitenland te werken te overwegen:

 1. Vrijwilliger.
 2. Doe een werkuitwisseling.
 3. Word zzp'er.
 4. Vraag een werkvakantievisum aan.
 5. Werk als leraar.
 6. Zoek een programma of bureau.
 7. Verhuis naar het buitenland en zoek dan een baan.
 8. Werken op een cruiseschip.
 9. Word au pair.
 10. Word een reisleider.

1. Vrijwilliger

Vrijwilligerswerk hoeft niet beperkt te blijven tot uw eigen gemeenschap. Bij veel organisaties kun je reizen en mensen over de hele wereld helpen. Hoewel je niet betaald wordt, kun je zinvolle ervaringen opdoen door gemeenschappen te helpen, interculturele communicatie te oefenen en problemen op te lossen. Mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in het buitenland zijn onder meer werken met kinderen, dieren in het wild, de bouw, gezondheidszorg of natuurbehoud. Afhankelijk van het vrijwilligersprogramma dat je kiest, kun je nuttige vaardigheden opdoen die je later in een betaalde baan kunt vertalen.

2. Doe een werkuitwisseling

Deelnemen aan werkuitwisselingen kan een budgetvriendelijke manier zijn om in het buitenland te werken en te reizen. Werkuitwisselingsprogramma's vinden plaats in verschillende landen en je kunt werken voor een persoon, bureau of bedrijf dat je specifieke taken laat uitvoeren in ruil voor kost en inwoning. Dit betekent dat uw eten en huisvesting meestal gratis zijn en dat u zich alleen zorgen hoeft te maken over het verkrijgen van het juiste visum. De soorten banen die je tijdens een werkuitwisseling kunt krijgen, zijn in de landbouw, het huishouden, marketing, videografie, fotografie of werken in een hostel.

3. Word freelancer

Als freelancer of digitale nomade heb je meer tijd en vrijheid om naar het buitenland te reizen omdat je overal kunt werken. Je kunt geld verdienen en klanten winnen terwijl je de wereld rondreist als reisschrijver, webdesigner, fotograaf of vlogger. Als je een zelfstarter bent en een hekel hebt aan een vast schema, dan is deze baan misschien iets voor jou.

Gerelateerd: Werk vanuit huis Banen die goed betalen

4. Vraag een werkvakantievisum aan

Als u niet permanent in het buitenland wilt verblijven, kunt u overwegen een tijdelijk visum aan te vragen, zoals een werkvakantievisum, waarmee u in sommige landen tot twee jaar kunt blijven om te werken en te reizen. Een werkvakantievisum bepaalt wel waar je kunt wonen en werken, maar er zijn geen grenzen aan de plaatsen waar je naartoe kunt reizen in de buurt van het gebied waarin je woont.

5. Werk als leraar

Veel mensen krijgen een baan als taalleraar als ze in het buitenland willen werken. Je hoeft niet per se ervaring te hebben om in het buitenland les te geven, hoewel elk land anders is. De meeste onderwijsmogelijkheden omvatten het onderwijzen van lokale kinderen de Engelse taal. Deze overzeese werkoptie is goed voor jong of oud, ervaren of onervaren.

6. Zoek een programma of bureau

Veel bureaus kunnen je een breed scala aan banen in het buitenland aanbieden, waaronder stages, vrijwilligerswerk en andere betaalde banen. Deze bureaus ondersteunen je tijdens je hele buitenlandse werkervaring, vanaf het eerste onderzoek tot wanneer je terugkeert naar je thuisland. Er is een vergoeding voor hun diensten, maar zij doen het grootste deel van de arbeidsbemiddeling en organisatie voor u.

7. Verhuis naar het buitenland en zoek dan een baan

Naar het buitenland verhuizen voordat je een baan hebt gevonden, kan bepaalde risico's met zich meebrengen die je moet onderzoeken, voordat je op het vliegtuig stapt om je nieuwe leven te beginnen. U kunt beginnen met solliciteren op functies voordat u naar het land van uw keuze komt en eventueel wat sollicitatiegesprekken regelen voor wanneer u aankomt. Deze optie is goed voor degenen die de middelen hebben om gedurende een maand of zo het hoofd te bieden aan werkloosheid.

8. Werken op een cruiseschip

Door op een cruiseschip te werken, kunt u een behoorlijk bedrag verdienen en tegelijkertijd prachtige bestemmingen over de hele wereld zien. Je kunt veel cruiseschipbanen vinden, waardoor je ook veel netwerkmogelijkheden hebt. Cruiseschepen trekken doorgaans reizigers en personeel van over de hele wereld aan, en deze kans kan u in de toekomst naar andere overzeese werkmogelijkheden leiden.

9. Word au pair

Als je een voorliefde hebt voor kinderopvang, dan is au pair worden misschien de juiste optie voor jou. Als je als au pair werkt, krijg je meestal kost en inwoning en een wekelijks salaris. U krijgt normaal gesproken weekenden vrij en mogelijk wat vakantietijd waardoor u door het land of de aangrenzende landen kunt reizen.

10. Word een gids

Veel reisbureaus huren mensen uit het buitenland in. Ze betalen je om mensen rond te leiden in hun stad en ze dekken je uitgaven terwijl je op tournee bent. Dit type baan kan een langdurige inzet vereisen.

Lees meer: ​​Hoe u de beste banen voor u vindt

Tips voor werken in het buitenland

Voordat je vertrekt om in het buitenland te gaan werken, volgen hier enkele tips die nuttig kunnen zijn terwijl je je voorbereidt op deze opwindende ervaring:

 • Spaar extra geld voordat u vertrekt. Het is handig om meer geld te hebben dan u denkt nodig te hebben, voor het geval de uitgaven uw verwachtingen overtreffen.
 • Onderzoek grondig de bestemmingen waarin je geïnteresseerd bent. Onderzoek de cultuur, het eten, de taal en informatie over werk en belastingen voordat je vertrekt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met hun politieke klimaat en veiligheid voordat u het land kiest waar u naartoe wilt.
 • Kies de juiste bestemming voor jou. Kies een land dat uw persoonlijkheid, interesses en carrièredoelen ondersteunt.
 • Dompel jezelf onder in de lokale cultuur. Als je eenmaal aankomt, is het belangrijk om je aan te passen en echt in de lokale cultuur te komen. Dit helpt je om je aan te passen en te waarderen waar je meer bent.
 • Probeer de lokale taal te leren. Als je de lokale taal niet kent, neem dan even de tijd om de taal te leren spreken, ook al leer je alleen de basis. De lokale bevolking waardeert je inspanningen en je zult je misschien meer een deel van hun gemeenschap gaan voelen.
 • Bezoek eerst als toerist. Als je kunt, is het essentieel om de plaats te bezoeken waar je naartoe wilt verhuizen voor je werk. Misschien vind je de foto's leuk, maar ergens bezoeken of wonen kan heel anders zijn.
 • Zorg voor zo veel als je kunt voordat je vertrekt. Probeer uw huisvesting, telefoonabonnement en autoarrangementen op te zetten voordat u naar uw nieuwe woonland gaat.
 • Dek jezelf in met een internationale zorgverzekering. Ontdek wat de zorgpolissen zijn voor internationale reizen en bescherm uzelf door een zorgverzekering in te stellen voor de duur van uw verblijf.
 • Meet-ups vooraf. Sluit je aan bij online chatgroepen met mensen die dicht bij je nieuwe huis wonen en probeer connecties te maken. Dit kan je helpen om je beter te settelen als je aankomt.
 • Maak een lijst met dingen die je graag zou willen zien en doen. Plan wat je wilt doen en zien voordat je vertrekt, zodat je een idee hebt van hoe je je tijd kunt plannen.

About author

Dirk-Jan Soppers

Als je van reizen houdt, heb je misschien overwogen om in het buitenland te gaan werken om je avonturen verder uit te breiden. Het is mogelijk om in het buitenland te werken zolang je flexibel blijft met je verwachtingen en openstaat voor banen die misschien geen carrière worden. U kunt ervoor kiezen om tijdelijk of op meer permanente basis in een land te werken. In dit artikel geven we je 10 manieren om in het buitenland te werken met tips om dat te doen.


Scroll to Top