Blog

een baan zoeken

10 Marketingbanen Op Instapniveau Om Uw Carrière Een Vliegende Start Te Geven

Marketingmedewerkers op instapniveau helpen bij het ontwikkelen van strategieën die de promotie-inspanningen van een bedrijf verbeteren. Door een baan op instapniveau te vinden, kun je specifieke vaardigheden opbouwen en de ervaring opdoen die nodig is voor een langdurige carrière in verkoop of marketing. Veel van de verantwoordelijkheden die u in een beginnende rol moet vervullen, vertalen zich goed naar midden- en hogere functies. 

In dit artikel sommen we 10 marketingbanen op instapniveau op die je kunt nastreven om je carrière op gang te helpen, met tips om ze te vinden.

Lees meer: ​​Een gids voor carrières in marketing: vereisten, banen en tips

Wat zijn marketingtaken op instapniveau?

Marketingbanen op instapniveau zijn functies die u kunt krijgen met weinig tot geen gerelateerde ervaring in de marketingindustrie. In veel gevallen hebben werkgevers een Associate Degree of Bachelor's Degree in Marketing of een gerelateerd veld nodig voor banen op instapniveau. Sommige bedrijven kunnen kandidaten met ervaring op een soortgelijk gebied, zoals verkoop, accepteren als vervanging voor onderwijs. Taken kunnen zijn: interactie met klanten, assisteren bij marketingstrategieën en het verzamelen en analyseren van gegevens met betrekking tot responspercentages en SEO.

Lees meer: ​​15 marketingbanen die goed betalen

10 marketingtaken op instapniveau

Hier zijn 10 marketingrollen op instapniveau om een ​​marketing- of verkoopcarrièrepad na te streven. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de link voor elk salaris hieronder:

1. Communicatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.910 per maand

Primaire taken: Een communicatiespecialist helpt bij public relations, persberichten en social media marketingcampagnes. Hun belangrijkste focus is ervoor te zorgen dat het publiek een positieve perceptie heeft van het merk van het bedrijf door inhoud en releases te creëren met betrekking tot organisatorische updates. Communicatiespecialisten kunnen ook bedrijfsevenementen plannen en openbare optredens van bedrijfsleiders plannen.

2. Media-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,60 per uur

Primaire taken: Een media-assistent helpt bij het verwerken van media- en advertentiecontracten. Ze beoordelen en herzien advertentiecontracten, stroomlijnen factureringsprocedures, doen onderzoek naar advertentiegegevens die betrekking hebben op hun bedrijf en stellen aanvullende rapporten op. Media-assistenten helpen de media-inkoper ook bij het plannen van advertentiebudgetten en -campagnes.

3. Marketingassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,93 per uur

Primaire taken: Een marketingassistent bewaakt de prestaties van de marketingcampagnes van een organisatie. Ze helpen bij het brainstormen over manieren om de resultaten van huidige en toekomstige campagnes te verbeteren. Ze coördineren met de merkambassadeurs van hun bedrijf om best practices te identificeren die de bekendheid van een product vergroten. Ze kunnen indien nodig met managers samenwerken aan belangrijke marketingprojecten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingassistent

4. Coördinator sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,96 per uur

Primaire taken: Een coördinator voor sociale media implementeert strategieën om de betrokkenheid van het bedrijf op sociale media en blogplatforms te vergroten. Ze helpen bij het genereren van inhoud en werken samen met makers van inhoud om de aandacht van hun doelgroep te trekken. Coördinatoren volgen websitebezoekers, communiceren met volgers en vragen om feedback over hun ervaring met de producten en diensten van het bedrijf.

5. Accountcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.552 per jaar

Primaire taken: Een accountcoördinator fungeert als contactpersoon voor vragen aan de klantenservice over de marketing- en advertentiecampagnes van een bedrijf. Ze pitchen ideeën om problemen van klanten op te lossen en volgen de taken waaraan medewerkers werken voor projecten die aan elke campagne zijn gekoppeld. Zij werken samen met een accountmanager om het budget voor campagnes op peil te houden.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een accountcoördinator

6. Public relations-coördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $44.572 per jaar

Primaire taken: Een PR-coördinator schrijft en promoot persberichten en plant gelegenheden om met de pers te spreken. Ze monitoren het gedrag van het publiek om een ​​overzicht te krijgen van de perceptie van het publiek over het bedrijf. Ze doen onderzoek en spreken met leidinggevenden over verschillende manieren om hun merk te promoten en de strategie te verbeteren voor betere resultaten.

7. Marketingcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.071 per jaar

Primaire taken: Een marketingcoördinator volgt de verkoopprestaties van de producten van een bedrijf en treft voorbereidingen om vergaderingen en vakbeurzen bij te wonen. Coördinatoren helpen bij het uitvoeren van marketingcampagnes door verkoopvoorspellingen te doen, doelstellingen te bepalen en tijdlijnen bij te werken voor de voltooiing van verschillende taken. Ze communiceren de ontwerp- en inhoudsspecificaties van printproducten en houden inventaris bij van verschillende bronnen en inkoopmaterialen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingcoördinator

8. SEO-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $53.352 per jaar

Primaire taken: Een SEO-specialist optimaliseert de webpagina's van een bedrijf om de positie op pagina's met zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren. Specialisten ontdekken zoekwoorden die overeenkomen met de merkboodschap van een bedrijf en bepalen of ze doorzoekbaar zijn. Ze kunnen hun copywritingvaardigheden gebruiken om metabeschrijvingen, titeltags en koppen te schrijven om de zoekresultaten te verbeteren.

9. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.720 per jaar

Primaire taken: een verkoopvertegenwoordiger communiceert met leads om hen aan te moedigen een product of dienst te kopen. Ze bellen of ontmoeten prospects om hen te informeren over de voordelen van de producten van hun bedrijf. Vertegenwoordigers kunnen helpen bij het opleiden van nieuwe verkopers en het geven van presentaties over nieuwe producten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopvertegenwoordiger

10. Marketinganalist

Nationaal gemiddeld salaris: $64.003 per jaar

Primaire taken: Een marketinganalist doet marktonderzoek naar concurrenten en consumentengedrag. Ze volgen en voorspellen de resultaten van trends binnen marketing en sales, en onderstrepen nieuwe promoties die worden aangeboden door bedrijven in hun branche. Ze kunnen samenwerken met datawetenschappers en statistici om de authenticiteit van de verzamelde gegevens te bewijzen.

Tips voor het vinden van marketingbanen op instapniveau

Hier zijn enkele tips om u te helpen een marketingbaan op instapniveau te vinden:

  • Ontdek je sterke punten. Maak een lijst van wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent, zodat je je opties voor marketingposities op instapniveau kunt verfijnen. Als je bijvoorbeeld graag schrijft en ontwerpt, overweeg dan om te zoeken naar vacatures voor contentmarketing. Een passie voor onderzoek kan u helpen gegevens te verzamelen over de concurrenten van een bedrijf in de rol van marketinganalist.

  • Maak en deel werkvoorbeelden. Solliciteer voor stages waarmee je marketingresultaten kunt maken en deze kunt delen op je portfolio en professionele netwerkprofiel. Gebruik deze voorbeelden om uw marketingervaring te demonstreren om uzelf voor te bereiden op een instappositie. Als je bijvoorbeeld SEO-inhoud hebt gemaakt die lezers naar een website heeft geleid tijdens je stage, vermeld deze dan in je portfolio.

  • Houd realistische verwachtingen. Een baan op instapniveau is het begin van je carrière en je moet relevante vaardigheden opdoen om een ​​baan te vinden die past bij je loopbaanambities. Zoek naar bedrijven die professionele ontwikkelingsmogelijkheden bieden om uw vaardigheden en carrièrevooruitzichten te vergroten.


About author

Arnout ter Meulen

Marketingmedewerkers op instapniveau helpen bij het ontwikkelen van strategieën die de promotie-inspanningen van een bedrijf verbeteren. Door een baan op instapniveau te vinden, kun je specifieke vaardigheden opbouwen en de ervaring opdoen die nodig is voor een langdurige carrière in verkoop of marketing. Veel van de verantwoordelijkheden die u in een beginnende rol moet vervullen, vertalen zich goed naar midden- en hogere functies.


Scroll to Top