Blog

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Er zijn verschillende carrièremogelijkheden in de forensische wetenschap. Deze industrie is een kruising tussen de medische en juridische sector en speelt een belangrijke rol bij alles van het oplossen van ernstige misdrijven tot het ondersteunen van het rechtssysteem in de rechtbanken. Loopbanen in de forensische wetenschap lopen sterk uiteen en vereisen opleiding en ervaring die varieert van een middelbare schooldiploma tot een doctoraat. In dit artikel definiëren we wat forensische wetenschap is en onderzoeken we 10 populaire carrières in de forensische wetenschap, evenals hun taken en gemiddelde salarissen.

Wat is forensische wetenschap?

Forensische wetenschap is de toepassing van wetenschappelijke methoden en processen in verschillende juridische en strafrechtelijke omgevingen. Forensische wetenschap wordt het meest gebruikt bij strafrechtelijk onderzoek en bij strafrechtelijke veroordelingen. De primaire focus van de forensische wetenschap is het blootleggen van fysiek bewijs door middel van herkenning, identificatie, testen en evaluatie. Forensische wetenschap vertrouwt op verschillende vormen van wetenschap, waaronder scheikunde, biologie en natuurkunde, om criminele gegevens te analyseren en interpreteren.

Forensische wetenschap kan worden toegepast op:

  • Bewijs verzamelen van plaats delict
  • Bewaren en catalogiseren van te analyseren specimens
  • Criminele gegevens interpreteren
  • Assisteren in strafzaken of civiele rechtszaken
  • De oorzaak van een misdrijf bepalen
  • Bewijs analyseren en gebruiken om hypothesen over een misdrijf te formuleren

10 veelvoorkomende banen in de forensische wetenschap

De volgende zijn 10 veelvoorkomende banen die u kunt nastreven binnen de forensische wetenschap:

1. Vingerafdrukanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,76 per uur

Hoofdtaken: Deze professionals bestuderen en beoordelen vingerafdrukken in strafrechtelijke onderzoeken. Ze werken zowel in een misdaadlab als op actieve plaats delict. Vingerafdrukanalisten verwerken en bewaren vingerafdrukmonsters, analyseren vingerafdrukken en laden vingerafdrukafbeeldingen ter vergelijking in vingerafdrukdatabases.

Vereisten: Een bachelordiploma in forensische wetenschappen of een gerelateerd veld is doorgaans vereist.

2. Bewijstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,75 per uur

Primaire taken: Bewijstechnici zijn verantwoordelijk voor het verzamelen van bewijsmateriaal op plaats delict, het verwerken van het bewijsmateriaal en het transporteren van het bewijsmateriaal naar opslaglocaties.

Vereisten: De meeste banen voor bewijsmateriaal vereisen een diploma in strafrecht of een gerelateerd vakgebied. In sommige functies kunnen individuen een baan als technicus op instapniveau hebben met eerdere ervaring en on-the-job training.

3. Forensisch-wetenschappelijke technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,79 per uur

Primaire taken** :** Forensisch-wetenschappelijke technici werken bij onderzoeken op plaats delict en zijn verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van bewijsmateriaal. Ze kunnen foto's maken en schriftelijke gegevens bijhouden van bewijsmateriaal op de plaats delict. Deze professionals werken meestal voor misdaadlaboratoria, politiediensten en medische onderzoeksbureaus.

Vereisten: Voor deze functie is doorgaans minimaal een bachelordiploma in forensische wetenschappen vereist.

Gerelateerd: Beste carrières voor INTP-persoonlijkheden

4. Forensisch specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.356 per jaar

Primaire taken: Forensische specialisten beoordelen fysiek bewijs van een plaats delict met behulp van verschillende analysemethoden, waaronder chemische, instrumentele en microscopische methoden. Ze kunnen werken met biologische vloeistoffen, drugs, bloed, schotresten en andere materialen die op een plaats delict zijn gevonden. Ze kunnen optreden als getuige-deskundige in rechtszaken en onderzoek doen met betrekking tot nieuwe forensische apparatuur en technologie.

Vereisten: Een minimum van een bachelordiploma in forensische wetenschappen, scheikunde, biologie of een gerelateerd veld is vereist. Vaak is ook enkele jaren ervaring in een forensisch laboratorium nodig om een ​​baan als forensisch specialist te krijgen.

5. Forensisch manager

Nationaal gemiddeld salaris: $66,797 per jaar

Primaire taken: Een forensisch manager is een professional die toezicht houdt op de activiteiten die strafrechtelijk onderzoek ondersteunen. Ze kunnen verschillende activiteiten met betrekking tot forensische wetenschap plannen, aansturen en coördineren binnen een misdaadlab of een andere forensische organisatie.

Vereisten: Een minimum van een bachelordiploma in forensische wetenschappen of een gerelateerd veld is vereist.

6. Forensisch onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.325 per jaar

Primaire taken: Forensische onderzoekers zijn verantwoordelijk voor het onderzoeken van bewijsmateriaal dat op een plaats delict is gevonden. Ze kunnen foto's maken van de plaats delict, monsters verzamelen en bewijsmateriaal onderzoeken in een laboratorium. Vervolgens gebruiken ze het bewijsmateriaal om veronderstellingen te maken over de details van het misdrijf.

Vereisten: Voor deze functie is minimaal een bachelordiploma in strafrecht, forensische wetenschappen of een gerelateerd vakgebied vereist.

7. Forensisch accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.046 per jaar

Primaire taken: Forensische accountants zijn experts op het gebied van financiële criminaliteit en werken aan het opsporen van fraude en het beschermen van bankrekeningen tegen frauduleuze activiteiten. Ze onderzoeken financiële gegevens en rekeningen die als bewijs kunnen worden gebruikt. Ze kunnen ook in de rechtbank assisteren bij het bepalen van schadevergoedingen en toekenningen voor zaken.

Vereisten: Een minimum van een Bachelor's Degree in Finance, Accounting of een gerelateerd veld is vereist.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountant

8. Forensisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 86.083 per jaar

Primaire taken: Deze professionals zijn belast met het onderzoeken van structuren die hebben gefaald of niet goed functioneren. Ze analyseren vaak constructies die hebben geleid tot persoonlijk letsel of materiële schade en bepalen de oorzaak. Forensisch ingenieurs kunnen hun bevindingen in strafzaken en civielrechtelijke zaken gebruiken om het gepresenteerde bewijsmateriaal te ondersteunen.

Vereisten: Om forensisch ingenieur te worden, is minimaal een Bachelor's Degree in Engineering vereist.

9. Forensisch psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $86.959 per jaar

Primaire taken: Forensisch psychologen voeren verschillende taken uit binnen het rechtsstelsel, waaronder het uitvoeren van psychologische beoordelingen van criminelen, getuigen en beklaagden in gerechtelijke procedures en optreden als getuige-deskundige in rechtszaken. Ze kunnen ook behandelplannen en interventiemethoden voor gedetineerden opstellen en aanbevelingen doen voor de voorwaardelijke vrijlating van gedetineerden. Deze professionals werken doorgaans voor gemeenschapsgezondheidscentra, psychiatrische ziekenhuizen, overheidsinstanties en penitentiaire instellingen.

Vereisten: Forensisch psychologen moeten minimaal een masterdiploma in forensische psychologie hebben. Veel van deze professionals zijn ook gecertificeerd door de American Board of Forensic Psychology.

Gerelateerd: 15 beste banen in de psychologie

10. Forensisch patholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 111.926 per jaar

Primaire taken: Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van autopsies op lichamen om de doodsoorzaak vast te stellen. Ze kunnen helpen bij het onderzoek naar misdaden zoals moorden en de bevindingen van autopsies evalueren.

Vereisten: Een forensisch patholoog moet een medische schoolopleiding volgen, evenals een drie tot vijf jaar residency-opleiding in algemene pathologie.


About author

Jeroen Slettenhaar

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top