Blog

Dit artikel is goedgekeurd door een Carrieree Career Coach


Sportgeneeskunde is een snelgroeiende sector van de gezondheidszorg die zich richt op het voorkomen en behandelen van sportgerelateerde blessures. In verschillende bedrijfstakken en werkomgevingen voeren sportmedische professionals functies uit op het gebied van beoordeling, diagnose, planning en implementatie van behandelingen, chirurgie en postoperatieve zorg. De specifieke functies die worden uitgeoefend, zijn afhankelijk van de opleiding, training en andere kwalificaties van de sportmedische professional. In dit artikel zullen we 10 populaire carrières op dit gebied van geneeskunde bekijken.

Maak een CV op Carrieree

Waarom zijn een loopbaan in de sportgeneeskunde belangrijk?

Het handhaven van de gezondheid en het welzijn van atleten heeft een aanzienlijke impact op hun persoonlijke levensonderhoud, het succes van hun team en de financiële aspecten van de sportindustrie. Individuen in een loopbaan in de sportgeneeskunde kunnen atleten helpen pijn te verminderen, kracht op te bouwen en hun atletische prestaties te verbeteren. Sportgeneeskundigen helpen ook niet-sporters bij het herstellen van spier-, zenuw- en gewrichtsblessures door hen de kracht en het bewegingsbereik te laten herwinnen die nodig zijn om een ​​actieve en gezonde levensstijl te leiden. Door hun brede expertise kunnen succesvolle sportgeneeskundigen zowel atletische als niet-atletische patiënten voorzien van een uitgebreid behandelplan op maat.

Carrières in de topsportgeneeskunde

Hier zijn 10 bekende carrières in de sportgeneeskunde:

1. Inspanningsfysioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $20,24 per uur

Primaire taken: een inspanningsfysioloog analyseert de medische geschiedenis en het huidige fitnessniveau van een persoon om een ​​geschikt gezondheids- en bewegingsregime te bepalen. Dit omvat het afnemen van stress- en fitheidstesten, het monitoren van vitale functies voor en tijdens het sporten en het ontwerpen van een veilig en effectief trainingsprogramma. Inspanningsfysiologen zijn het meest gericht op cardiovasculaire gezondheid en metabolisme. Om inspanningsfysioloog te worden, moet je een bachelordiploma in inspanningsfysiologie of een gerelateerd vakgebied zoals biologie, bewegingswetenschap of kinesiologie hebben behaald. Individuen kunnen ervoor kiezen om ook een masterdiploma of aanvullende certificeringen te volgen.

2. Atletische trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,52 per uur

Primaire taken: Een atletische trainer ondersteunt de optimale atletische prestaties van een individuele atleet of een team van atleten. Dit omvat het aanbevelen van trainings- en voedingsprogramma's, het modelleren van veilige en effectieve trainingstechnieken, vroeg en effectief ingrijpen om blessures te voorkomen en het tijdig aanbevelen van technieken voor het herstellen van blessures. Atletische trainers werken in verschillende omgevingen, waaronder fitnesscentra, dokterspraktijken, ziekenhuizen, hogescholen en universiteiten of voor professionele of collegiale sportteams. Om atletiektrainer te worden, moet je een bachelor- of masteropleiding atletiektraining hebben afgerond en slagen voor het Board of Certification (BOC) Athletic Training-examen.

3. Orthopedisch verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33,82 per uur

Hoofdtaken: Een orthopedisch verpleegkundige is een gediplomeerd verpleegkundige die zorg verleent aan patiënten met aandoeningen en aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Dit omvat aandoeningen van artritis, gebroken of gebroken botten, osteoporose en gewrichtsvervanging. Hun ondersteuning kan zijn in de vorm van psycho-educatie, casting, pijnbestrijding en/of musculoskeletale onderzoeken. Orthopedisch verpleegkundigen ondersteunen ook orthopedisch chirurgen met de voorbereiding van een operatie en patiënten met postoperatieve herstelzorg. Ze werken dag-, nacht- en avonddiensten in ziekenhuizen, poliklinieken of dokterspraktijken. Om orthopedisch verpleegkundige te worden, moet u een Associate of Bachelor's Degree in Nursing behalen en slagen voor de National Council Licensure Examination-Registered Nurse (NCLEX-RN).

4. Kinesiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.214 per jaar

Primaire taken: Kinesiotherapeuten ontwerpen, implementeren en controleren oefenprogramma's voor individuen die herstellen van een blessure, met de nadruk op het herstellen van kracht en mobiliteit. Sommigen werken met atleten die herstellende zijn van een specifieke blessure, terwijl anderen generalisten zijn die een reeks blessures ondersteunen. Kinesiotherapeuten voeren hun werk uit in verschillende zorgomgevingen, waaronder fitnesscentra, ziekenhuizen, dokterspraktijken of sportmedische instellingen. Om kinesiotherapeut te worden, moet je een bachelordiploma behalen van een geaccrediteerde opleiding kinesiotherapie. Hoewel dit niet vereist is, wordt aanbevolen dat mensen in deze rol ook de certificering voor geregistreerd kinesitherapeut behalen, waarvoor een examen moet worden afgelegd.

5. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 1.380 per week

Primaire taken: Een fysiotherapeut beoordeelt het huidige musculoskeletale functioneren van een patiënt, diagnosticeert eventuele problemen die behandeling vereisen en beveelt bijbehorende behandelplannen aan. Dit werk richt zich op het helpen van patiënten bij het herstellen van spier-, zenuw- of gewrichtsblessures, het herwinnen van kracht en bewegingsbereik en het hervatten van een actieve levensstijl. Fysiotherapeuten leren en modelleren oefeningen voor patiënten en bieden actieve ondersteuning totdat patiënten in staat zijn om de taken zelfstandig uit te voeren. Fysiotherapeuten werken in revalidatiecentra, ziekenhuizen, scholen, klinieken en meer. Om fysiotherapeut te worden, moet je een bachelordiploma behalen, een doctoraat in de fysiotherapie behalen en slagen voor een nationaal licentie-examen.

6. Sportpsycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.807 per jaar

Primaire taken: Een sportpsycholoog helpt atleten bij het ontwikkelen en behouden van een mentaliteit en overtuigingen die bevorderlijk zijn voor atletisch succes. Dit omvat mentale strategieën om de prestaties te verbeteren, copingstrategieën om burn-out door competitie te voorkomen, en geduld en pijntolerantie voor herstel van blessures. Sportpsychologen werken ook samen met coaches om ruimtes te creëren die uitdagend maar leuk zijn voor atleten van alle leeftijden. De minimale vereiste om sportpsycholoog te zijn is een bachelordiploma. Veel mensen kiezen ervoor om ook een master- of doctoraatsdiploma te behalen om hun vaardigheden aan te scherpen en hen een competitievere kandidaat te maken.

7. Verpleegkundige in sportgeneeskunde

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.774 per jaar

Primaire taken: Een sportgeneeskundige verpleegkundige, doorgaans gediplomeerd als verpleegkundig specialist, ondersteunt de toezichthoudende arts bij de behandeling van patiënten met gescheurde ligamenten, botbreuken, spierverrekkingen, dislocaties en meer. Deze persoon kan verantwoordelijk zijn voor het verkrijgen van de medische geschiedenis van de patiënt, het mede opstellen van een behandelplan of het opleiden van de patiënt over effectieve herstel- en blessurepreventiestrategieën. De minimumvereiste om sportgeneeskundig verpleegkundige te zijn, is het behalen van een bachelordiploma in verpleegkunde of een gerelateerd vakgebied. Veel mensen kiezen ervoor om ook een Master's Degree in Nurse Practitioning en de Orthopaedic Nursing-certificering te behalen.

8. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 192.862 per jaar

Primaire taken: Een fysiotherapeut is een arts die fysiologie beoefent, ook bekend als fysieke geneeskunde. Een fysiotherapeut ondersteunt patiënten met pijn- en mobiliteitsproblemen. Deze carrière is vergelijkbaar met die van een fysiotherapeut, maar vereist meestal meer uitgebreide kennis van zenuw-, bot- en spierproblemen. De focus van fysiotherapeuten is het helpen van patiënten om het fysieke functioneren te herstellen om hun atletische prestaties en algemene kwaliteit van leven te verbeteren. Dit omvat meestal niet-chirurgische behandelingen zoals medicatie, lichaamsbeweging en andere holistische opties. Om een ​​fysiotherapeut te worden, moet je een bachelordiploma en een doctoraat in de geneeskunde behalen, vier jaar postdoctoraal verblijf voltooien en slagen voor het examen van de medische raad.

9. Eerstelijns arts sportgeneeskunde

Nationaal gemiddeld salaris: $ 221.853 per jaar

Hoofdtaken: Een sportarts houdt zich bezig met blessurepreventie, diagnose, niet-chirurgische behandeling en revalidatie van sporters en niet-sporters die fysiek actief zijn. Dit omvat het geven van training en informatie over voeding en atletische conditie, het aanbevelen van fysieke of ergotherapiebehandelingen en het nemen van "terug naar het spel"-beslissingen. Artsen in de sportgeneeskunde werken in verschillende kantoren, ziekenhuizen, scholen en klinieken. De meest gebruikelijke manier om een ​​huisarts in de sportgeneeskunde te worden, is het behalen van een bachelordiploma, een doctoraat in de geneeskunde, een specialiteit in de huisartsgeneeskunde, het behalen van de medische raden en het behalen van een aanvullende, niet-graduele certificering in sportgeneeskunde.

10. Orthopedisch chirurg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 229.167 per jaar

Hoofdtaken: Een orthopedisch chirurg, of orthopeed, houdt zich bezig met de preventie, diagnostiek en chirurgische en niet-chirurgische behandeling van bot-, gewrichts-, pees- en spieraandoeningen. Orthopedisch chirurgen zijn generalisten of specialisten, waarbij specialisten zich voornamelijk richten op één deel van het lichaam, zoals de heup, pols of schouder. Orthopedisch chirurgen werken in verschillende ziekenhuizen of privépraktijken. Om orthopedisch chirurg te worden, moet je een bachelordiploma, een doctoraat in de geneeskunde, een vier- tot vijfjarige residentie in orthopedische chirurgie en alle noodzakelijke certificeringsexamens behalen.

De sportgeneeskunde-industrie is zeer divers, met professionals die verschillende functies vervullen in even diverse werkomgevingen. Door inzicht te krijgen in het gemiddelde salaris, de primaire taken, de typische werkomgeving en de noodzakelijke opleidingsvereisten van een loopbaan in de sportgeneeskunde, kunt u het beste carrièrepad voor u bepalen.


About author

Mathijs Hartgerink

Dit artikel is goedgekeurd door een Indeed Career Coach


Scroll to Top