Blog

een baan zoeken

10 SEO-banen Met Vaardigheden, Salarissen En Verantwoordelijkheden

De waarde van zoekmachineoptimalisatie is in de loop der jaren gegroeid, waardoor een breed scala aan SEO-carrières is ontstaan. Leren hoe u internetverkeer naar een bedrijfswebsite kunt leiden, kan een belangrijke vaardigheid zijn voor moderne marketingprofessionals. Het beheersen van SEO-vaardigheden kan u zeer gewaardeerde vaardigheden bieden die u kunnen helpen slagen in verschillende carrières. In dit artikel bespreken we enkele vereisten om in een SEO-carrière te werken en enkele SEO-carrières die je kunt nastreven.

Wat zijn de vereisten voor een carrière in SEO?

Aangezien zoekmachineoptimalisatie, of SEO, steeds belangrijker wordt, wordt het ook competitiever, dus het is belangrijk om te weten wat bedrijven waarschijnlijk van een SEO-professional verwachten bij het inhuren. Belangrijke vereisten om uit te blinken in uw SEO-carrière kunnen zijn:

Hogeschool diploma

De meeste specialisten op het gebied van zoekmachineoptimalisatie hebben minimaal een bachelordiploma behaald. Veelvoorkomende gebieden voor SEO-professionals zijn marketing, beheer van sociale media en public relations. Door marketing, communicatie of digitale media te studeren, kun je belangrijke vaardigheden leren die je kunt toepassen op je SEO-carrière, zoals:

  • Kritisch denken
  • Analyse
  • HTML
  • Geschreven communicatie

specialisatie

Hoewel SEO een divers gebied is dat veel soorten media bestrijkt, kan het een SEO-professional ten goede komen om zich te specialiseren in een bepaald type SEO-vaardigheid. Hoewel veel van de principes van één type SEO in alle media van toepassing zijn, waardoor u uw vaardigheden breder kunt toepassen, kan een specialisatie in SEO voor een gebied zoals coderen, schrijven, grafisch ontwerp, sociale media of video u een aantrekkelijkere kandidaat maken .

Beleven

Hoewel instapposities mogelijk geen eerdere ervaring vereisen, kunnen bedrijven professionele ervaring nodig hebben bij het inhuren van een open SEO-positie. Omdat optimalisatie een zeer technisch gebied is dat specifieke kennis vereist, kunnen bredere marketing- of advertentieprincipes nuttig zijn, maar zijn ze niet altijd van toepassing.

10 SEO-carrières

Als je geïnteresseerd bent in een carrière in SEO, overweeg dan een van deze keuzes:

1. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.096 per jaar

Primaire taken: Een social media manager zorgt voor de aanwezigheid op social media voor een of meerdere bedrijven. De socialemediamanager bouwt de sociale media van een bedrijf op en gebruikt de accounts om aanvullende doelen te bereiken, zoals het verkopen van producten, het vergroten van de naamsbekendheid of het genereren van verkeer naar de website van het bedrijf. Sociale media werken vaak samen met SEO in moderne marketingplannen, en ingesloten posts op sociale media kunnen de optimalisatie van bedrijfspagina's verbeteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Social Media Manager

2. SEO-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,682 per jaar

Primaire taken: een SEO-specialist beoordeelt de aanwezigheid van een bedrijf op het web om gebieden te identificeren waarop de verbetering van de zoekmachine kan worden verbeterd. Een specialist mag alleen werken aan de kopie van de website van een bedrijf of kan volledige service bieden met betrekking tot blogposts en de aanwezigheid van het bedrijf op sociale media, videosites en andere digitale media. Een specialist kan alleen voor een klant werken of als onderdeel van een groter SEO-team.

3. Digitale marketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.676 per jaar

Primaire taken: Een digitale marketeer is gespecialiseerd in het werken aan de online reclame- en marketinginitiatieven van een bedrijf. Denk hierbij aan social media, de bedrijfswebsite en betaalde advertenties op andere sites en zoekmachines. Zoekmachineoptimalisatie binnen digitale marketinginspanningen kan het rendement op de investering verbeteren door betaalde plaatsingen aan te vullen met natuurlijke trafficgeneratie door geoptimaliseerde contentcreatie.

4. Accountmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.096 per jaar

Primaire taken: Een accountmanager is een professional die fungeert als aanspreekpunt tussen klanten en medewerkers van een bedrijf. Een SEO-accountmanager komt vaak samen met een klant om hun behoeften en huidige optimalisatie-inspanningen te bespreken en geeft de informatie vervolgens door aan anderen op het personeel om te werken aan een verbeterde optimalisatie-inspanning voor de klant.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountmanager

5. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.395 per jaar

Primaire taken: Een copywriter maakt geschreven inhoud voor een werkgever of een klant, meestal volgens een werkbriefje of schets. Copywriters werken vaak aan zoekmachineoptimalisatie, het schrijven van artikelen of website-inhoud die voldoet aan de gevraagde SEO-richtlijnen of aan hun eigen begrip van SEO-best practices. Kopie van hoge kwaliteit kan belangrijk zijn om lezers op een pagina te houden, wat een grote factor is in de meeste moderne zoekalgoritmen en kunstmatige intelligentie.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een copywriter

6. Marketingadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.519 per jaar

Primaire taken: Een marketingconsulent geeft advies aan de marketingafdeling van een bedrijf om de prestatieniveaus te verhogen. Een moderne marketingconsulent profiteert aanzienlijk van zijn ervaring met optimalisatie, aangezien het leveren van optimalisatiediensten aan een bedrijf dat SEO eerder heeft verwaarloosd, een van de meest effectieve methoden is om de organische marketingprestaties van een bedrijf snel te verbeteren.

7. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $66.230 per jaar

Primaire taken: een marketingmanager houdt toezicht op de marketingactiviteiten van een bedrijf of werkt samen met klanten aan hun marketingbehoeften. Een marketingmanager kan doelen voor een campagne maken en een strategie bedenken om die doelen te bereiken, voordat hij taken delegeert aan marketingpersoneel. SEO speelt een belangrijke rol in de meeste moderne marketingcampagnes vanwege het vermogen om de hoeveelheid verkeer die een bedrijf op het web ontvangt te vergroten zonder te hoeven betalen voor plaatsing op zoekmachines of sociale netwerken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

8. Ondernemer

Nationaal gemiddeld salaris: $68,363 per jaar

Primaire taken: Een ondernemer start een nieuw bedrijf en neemt zowel de financiële risico's als de voordelen van het bedrijf op zich. Voor nieuwe ondernemers kan zoekmachineoptimalisatie een belangrijk onderdeel van hun carrière zijn. Door content te creëren voor een bedrijfswebsite die goed is geoptimaliseerd, kan de ondernemer maximale waarde halen uit een marketing- en ontwikkelingsbudget, wat belangrijk is in de vroege stadia van een nieuw bedrijf wanneer de bedrijfskosten vaak hoger zijn dan de inkomsten, waardoor eventuele besparingen belangrijker worden.

9. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.950 per jaar

Primaire taken: Een webontwikkelaar maakt websites voor bedrijven. De webontwikkelaar kan ook een kopie maken voor de sites die ze ontwikkelen, of de klant kan een kopie verstrekken om aan de code van de ontwikkelaar toe te voegen. Door een site te maken met behulp van best practices voor SEO, kunnen de site en de pagina's hoger scoren en kan de waarde van het uiteindelijke ontwerp toenemen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

10. SEO-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.495 per jaar

Primaire taken: Een SEO-manager is een managementfunctie op middelbaar of hoger niveau bij een SEO-bedrijf of op de marketingafdeling van een bedrijf. De SEO-manager houdt vaak toezicht op een team van SEO-professionals en biedt begeleiding om het team te laten werken aan een grotere SEO-strategie. De SEO-manager kan samenwerken met ander management of senior medewerkers om doelen voor optimalisatie-inspanningen te bepalen. Wanneer hij in dienst is van een SEO-aannemer, kan de SEO-manager huidige en potentiële klanten ontmoeten om optimalisatie-opties met de klant te bespreken.


About author

Carlijne Westerlaan

De waarde van zoekmachineoptimalisatie is in de loop der jaren gegroeid, waardoor een breed scala aan SEO-carrières is ontstaan. Leren hoe u internetverkeer naar een bedrijfswebsite kunt leiden, kan een belangrijke vaardigheid zijn voor moderne marketingprofessionals. Het beheersen van SEO-vaardigheden kan u zeer gewaardeerde vaardigheden bieden die u kunnen helpen slagen in verschillende carrières. In dit artikel bespreken we enkele vereisten om in een SEO-carrière te werken en enkele SEO-carrières die je kunt nastreven.


Scroll to Top