Blog

een baan zoeken

10 Soorten Marketing Voor Een Non-profitorganisatie: Met Tips

Non-profitorganisaties gebruiken marketing om het bewustzijn van hun organisatie en haar missie te vergroten. Het opbouwen van een betrokken publiek kan helpen fondsen te werven en vrijwilligers te vinden om hen te helpen hun liefdadigheidsinitiatieven en diensten uit te voeren. Als u de verschillende beschikbare soorten marketing begrijpt, kunt u een strategie opstellen die het beste past bij de behoeften van een non-profitorganisatie. In dit artikel geven we voorbeelden van non-profitmarketing en tips die u kunt gebruiken om deze marketinginspanningen effectiever te maken.

Gerelateerd: 8 soorten marketingcampagnes om het bedrijfsleven te stimuleren

Wat is non-profitmarketing?

Non-profitmarketing vertegenwoordigt de activiteiten die een non-profitorganisatie uitvoert voor promotionele doeleinden. Twee soorten algemene marketingcampagnes die door non-profitorganisaties worden gebruikt, zijn fondsenwerving en berichtgericht. Een inzamelingsactie vraagt ​​supporters om geld te doneren aan de organisatie om haar en haar missie te ondersteunen. Een op berichten gerichte campagne is doorgaans bedoeld om het bewustzijn van de missie van de non-profitorganisatie te vergroten, zoals het probleem dat ze willen oplossen. Het kan het publiek ook aanmoedigen om deel te nemen aan zijn inspanningen door middel van donaties, vrijwilligerswerk of gedragsveranderingen. Deze twee soorten campagnes kunnen ook in combinatie met elkaar werken.

Non-profitorganisaties declareren geen winst, dus hebben ze donaties nodig om hun organisatie te runnen en diensten te verlenen die hun missie ondersteunen. Een organisatie voor rampenbestrijding verzamelt bijvoorbeeld en vertrouwt op donaties om hulp zoals voedsel, onderdak en begeleiding te bieden aan personen die zijn getroffen door natuurrampen. Deze organisaties kunnen marketingtechnieken gebruiken om lokaal of nationaal bewustzijn op te bouwen. Door dat bewustzijn kunnen ze mogelijk meer supporters en donaties krijgen die hen kunnen helpen liefdadigheidsinitiatieven en -missies uit te voeren.

Gerelateerd: Wat is een non-profitorganisatie?

Soorten non-profitmarketing

Non-profitorganisaties kunnen veel van dezelfde marketingstrategieën gebruiken als bedrijven met winstoogmerk om hun organisatie te promoten. De manier waarop ze deze strategieën gebruiken, kan echter enigszins verschillen. Enkele voorbeelden van non-profitmarketing zijn:

Point-of-sale marketing

Point-of-sale-marketing bereikt individuen terwijl ze persoonlijk of online een aankoop doen. Tijdens het afrekenproces wordt hen gevraagd of ze een donatie willen toevoegen aan hun totale aankoop. Dit type marketing kan de fondsenwervingscampagnes van non-profitorganisaties ondersteunen. Een winkel kan klanten vragen of ze hun aankoopbedrag naar boven willen afronden, waarbij het extra bedrag aan een non-profitorganisatie wordt gedoneerd. Een aankoop van $ 4,50 afgerond op $ 5 zou bijvoorbeeld 50 cent aan de non-profitorganisatie opleveren. Klanten kunnen ook de optie hebben om een ​​specifiek bedrag in dollars aan hun aankoop toe te voegen als donatie.

Partnerschapsmarketing

Non-profitorganisaties kunnen samenwerken met bedrijven met winstoogmerk om de steun van hun klanten aan te moedigen. Een bedrijf kan specifieke producten koppelen aan een liefdadigheidsdonatie, waarbij een deel van elke aankoop naar de non-profit gaat. Een andere methode gebruikt in plaats daarvan klantinteracties. Een bedrijf kan een bericht op sociale media plaatsen en uitleggen dat het zal doneren aan een non-profitorganisatie voor elke like of re-share die het ontvangt. Deze partnerschappen kunnen helpen de boodschap van een non-profitorganisatie te promoten en fondsen te werven. Het kan ook positieve publiciteit opleveren voor de partner met winstoogmerk, waardoor het bedrijf de kans krijgt om zijn waarden te demonstreren.

Gerelateerd: Wat is Cause Marketing?

Evenement marketing

Eventmarketing richt zich op het gebruik van persoonlijke of online evenementen om een ​​non-profitorganisatie te promoten. Ze kunnen om verschillende redenen evenementen organiseren, zoals het lanceren van een campagne, het vieren van donateurs of het behalen van een specifiek fondsenwervend doel. De organisaties zamelen vaak donaties in tijdens het evenement, hetzij rechtstreeks van de aanwezigen via loterijen of veilingen, hetzij via de toegangsprijs. Naast inzamelingsacties kunnen non-profitorganisaties ook gebruikmaken van informatieve evenementen, zoals conferenties die hun missie en boodschap verspreiden. Ze kunnen ook vrijwilligersevenementen organiseren om hun inspanningen te promoten en supporters kansen te bieden om de gemeenschap te helpen.

Sociale media marketing

Net als bedrijven met winstoogmerk, kunnen non-profitorganisaties sociale-mediaplatforms gebruiken om hun organisatie te promoten. Op hun sociale-mediaprofielen kunnen non-profitorganisaties informatie over zichzelf of aankomende evenementen delen. Ze kunnen ook rechtstreeks contact maken met het publiek om bewustzijn en betrokkenheid bij hun zaak op te bouwen. Hun berichten kunnen het werk dat ze doen demonstreren of commentaar geven op actuele gebeurtenissen die verband houden met hun zaak. Op sommige sociale-mediaplatforms kunnen gebruikers zelfs fondsenwervingstools inschakelen, die non-profitorganisaties kunnen gebruiken om donaties te verzamelen. Sociale media bieden gemakkelijk te delen inhoud, waardoor supporters de organisatie via mond-tot-mondreclame kunnen promoten.

Gerelateerd: Wat is social media marketing?

Email reclame

E-mailmarketing is een andere methode om rechtstreeks met een publiek te communiceren. Non-profitorganisaties kunnen een regelmatig geplande nieuwsbrief ontwikkelen om naar hun donateurs of supporters te sturen, hen op de hoogte te houden van recent organisatorisch nieuws of voortgang van liefdadigheidsinitiatieven. Ze kunnen ook nieuwsbrieven versturen om de betrokkenheid van supporters aan te moedigen om specifieke evenementen of doelen te ondersteunen. Ze kunnen bijvoorbeeld nieuwsbrieven sturen waarin wordt gevraagd om vrijwilligers om te helpen met een project of om donaties te vragen voor een inzamelingsactie.

Gerelateerd: Q & A: Wat is e-mailmarketing?

Websitemarketing

Websitemarketing is bedoeld om gebruikers naar de website van een non-profitorganisatie te lokken. Organisaties kunnen verschillende technieken gebruiken, zoals zoekmachineoptimalisatie of het plaatsen van links op hun social media profielen. Een website kan dienen als centrale locatie voor supporters om zoveel mogelijk te leren over de non-profitorganisatie. Het kan supporters bijvoorbeeld informatie geven over haar missie, geschiedenis, leiderschapsteam en recent nieuws. Ze bieden ook engagementmogelijkheden, zoals aanmeldlinks voor nieuwsbrieven, vrijwilligersformulieren of donatieknoppen. Sommige non-profitorganisaties verkopen mogelijk merchandise op hun websites om geld in te zamelen en hun publiek in staat te stellen hun steun te betuigen.

Contentmarketing

Met contentmarketing creëren non-profitorganisaties content die gericht is op het informeren en aantrekken van een publiek. Enkele typische inhoudsindelingen die ze kunnen gebruiken, zijn blogposts, video's en infographics. Deze inhoud kan informatie verschaffen over de doelen van de non-profitorganisaties en het werk dat zij daaraan bijdragen. Doorgaans gebruiken non-profitorganisaties contentmarketing op hun websites en sociale-mediaplatforms. Digitale content stelt gebruikers in staat deze eenvoudig met anderen te delen, wat kansen biedt om nieuwe supporters aan te trekken.

Gerelateerd: Wat is contentmarketing?

SEO-marketing

Non-profitorganisaties kunnen zoekmachineoptimalisatie gebruiken om gebruikers naar hun website te leiden. Dit type marketing kan helpen om de organisatie en de supporters die ze bereiken bekend te maken. Non-profitorganisaties kunnen bij het uitvoeren van zoekopdrachten een lijst met trefwoorden opstellen die verband houden met de organisatie en de reden waarom zij potentiële supporters gelooft. Er zijn veel tools die organisaties kunnen gebruiken om de meest relevante zoekwoorden te bepalen en hun concurrentie met zoekmachines te beoordelen. Ze kunnen deze zoekwoorden op hun hele website en de inhoud die ze plaatsen opnemen om hun SEO op te bouwen.

Gerelateerd: Definitieve gids voor SEO-marketing

Traditionele mediamarketing

Traditionele mediamarketing verwijst doorgaans naar het gebruik van billboards, gedrukte publicaties, televisie en radio voor promotionele doeleinden. Non-profitorganisaties kunnen deze kanalen gebruiken om hun missie onder een breed publiek te verspreiden. Een non-profitorganisatie kan bijvoorbeeld proberen samen te werken met een lokaal radiostation of nieuwszenders te printen en uit te zenden om het bewustzijn te vergroten over een aankomend evenement dat het organiseert. Non-profitorganisaties kunnen deze strategie gebruiken in combinatie met digitale benaderingen, zoals sociale media, om zich op meer specifieke doelgroepen te richten.

PPC-marketing

Bij pay-per-click marketing adverteren organisaties op sites van zoekmachines en betalen ze alleen een vergoeding wanneer gebruikers op hun advertentie klikken. De plaatsing van hun advertenties is afhankelijk van het kiezen van zoekwoorden die relevant zijn voor hun organisatie en missie. Sommige zoekmachines bieden echter voordelen aan non-profitorganisaties, waardoor ze gratis PPC-advertenties kunnen plaatsen. Non-profitorganisaties kunnen de voorwaarden van deze voordelen onderzoeken en nagaan of ze in aanmerking komen voor deze voordelen. Deze organisaties kunnen advertenties plaatsen die kort hun missie uitleggen en gebruikers doorverwijzen naar hun website voor meer informatie.

Gerelateerd: Wat is PPC en hoe het te gebruiken?

Marketingtips voor non-profitorganisaties

U kunt het volgende advies gebruiken om effectievere marketinginspanningen voor non-profitorganisaties te ontwikkelen:

  • Ontwikkel de doelstellingen van uw organisatie. Maak doelen om uw marketingstrategie te focussen. Gebruik de SMART-methode, die verwijst naar doelen die specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden zijn. Voor non-profitorganisaties kunnen voorbeelden van deze doelen zijn: geld inzamelen, nieuwe donateurs werven of een bepaald aantal diensten verlenen aan mensen in nood. Zodra u uw doelen begrijpt, kunt u marketingstrategieën of -taken maken om u te helpen deze te bereiken.
  • Ken je publiek. Bij het ontwikkelen van een marketingstrategie moet u inzicht hebben in uw huidige supporters en de mensen die u wilt bereiken. U kunt er basisinformatie over opzoeken, zoals leeftijd, geslacht of inkomensniveau. Voor diepere inzichten kunt u enquêtes houden om meer te weten te komen over hun interesses en voorkeuren. Met deze informatie kunt u beter geïnformeerde marketingbeslissingen nemen die uw publiek aanspreken.
  • Pas uw marketingstrategieën aan. Zodra u uw doelgroep begrijpt, kunt u deze in verschillende segmenten verdelen op basis van hun demografie of interesses. U kunt zelfs segmenten maken op basis van het type ondersteuning dat ze bieden, zoals donoren versus vrijwilligers. Terwijl u marketingcampagnes ontwikkelt, kunt u deze afstemmen op de verschillende interesses en voorkeuren van verschillende doelgroepen. U kunt bijvoorbeeld ontdekken dat uw jongere publiek meer betrokken is bij uw sociale-mediaplatforms, terwijl het oudere publiek geniet van e-nieuwsbrieven.
  • Koppel uw inspanningen aan de actualiteit. Besteed aandacht aan nieuws met betrekking tot de zaak van uw organisatie. Als je veel betrokkenheid merkt bij een relevant nieuwsbericht of evenement, kun je content ontwikkelen die daarop betrekking heeft en tegelijkertijd je organisatie promoot. U kunt een bericht op sociale media delen waarin u commentaar geeft op het verhaal en beschrijft hoe het verband houdt met uw missie. Of u kunt relevante hashtags en trefwoorden in uw inhoud opnemen om geïnteresseerde doelgroepen naar u toe te leiden.
  • Voeg visuele elementen toe. Visual storytelling is een effectieve methode om het publiek te boeien. Vetgedrukte afbeeldingen kunnen helpen om de aandacht te trekken, terwijl video's of afbeeldingen je missie persoonlijker kunnen maken. U kunt bijvoorbeeld foto's delen van uw vrijwilligers of de personen die door uw non-profitorganisatie worden geholpen om uw inspanningen een echt gezicht te geven. Infographics zijn ook een visueel aantrekkelijke manier om gegevens of statistieken over uw doel te delen.
  • Blijf je methoden testen. Een effectieve strategie vereist dat u verschillende methoden probeert totdat u vindt wat het beste werkt. Alleen omdat iets niet werkt, wil nog niet zeggen dat je de strategie moet schrappen. Mogelijk hoeft u alleen specifieke elementen te bewerken. Uw e-nieuwsbrief wordt bijvoorbeeld mogelijk niet zo vaak geopend als vroeger. U kunt een nieuwe stijl voor de onderwerpregel proberen om de aandacht van gebruikers te trekken of de opmaak opnieuw ontwerpen voor een gedurfde nieuwe look. Concentreer u op één element tegelijk om te voorkomen dat u uw publiek overspoelt met te veel verandering.

About author

Mart-jan Hesselink

Non-profitorganisaties gebruiken marketing om het bewustzijn van hun organisatie en haar missie te vergroten. Het opbouwen van een betrokken publiek kan helpen fondsen te werven en vrijwilligers te vinden om hen te helpen hun liefdadigheidsinitiatieven en diensten uit te voeren. Als u de verschillende beschikbare soorten marketing begrijpt, kunt u een strategie opstellen die het beste past bij de behoeften van een non-profitorganisatie. In dit artikel geven we voorbeelden van non-profitmarketing en tips die u kunt gebruiken om deze marketinginspanningen effectiever te maken.


Scroll to Top