Blog

Het kan een uitdaging lijken om de perfecte baan voor jou te vinden, vooral gezien de vele functiebeschrijvingen en online tools waar je doorheen kunt bladeren. Met veel kansen die er zijn, kan het ook moeilijk zijn om legitieme vacatures te onderscheiden van nepaanbiedingen van oplichters. Er zijn echter verschillende belangrijke kenmerken van dit soort oplichting en als u weet waar u op moet letten, kunt u betrouwbare en echte kansen vinden die het beste bij u passen.

In dit artikel bespreken we waar u op moet letten in een functieomschrijving of aanbieding, zodat u kunt zien of het een echte kans is of een vermomde oplichterij.

Gerelateerd: 11 soorten strategieën voor het zoeken naar banen (met tips)

Waar moet je op letten om te bepalen of een baan oplichterij is?

Hoewel het ongebruikelijk en zeldzaam is om oplichting en nep-vacatures te vinden via legitieme vacaturesites, kan het soms gebeuren. Mocht je tijdens je zoektocht naar een baan iets tegenkomen dat je vermoedens oproept, dan zijn hier 10 dingen waar je op moet letten om je te helpen bepalen of de baan die je zoekt echt is of dat het een mogelijke oplichterij is:

De recruiter neemt contact met je op

Een waarschuwing dat een jobaanbieding onwettig kan zijn, is dat de personeelsmanager of werkgever eerst contact met u opneemt, meestal door te zeggen dat ze uw cv online of via een e-mail hebben gevonden. Hoewel deze eigenschap op zich niet noodzakelijkerwijs betekent dat een vacature oplichterij is, kan het nep zijn, bedoeld om uw persoonlijke informatie.

Je krijgt meteen een jobaanbieding

Direct een baanaanbieding ontvangen zonder te hebben gesolliciteerd op een openstaande functie, met een personeelsmanager gesproken of deelgenomen aan een sollicitatiegesprek kan een enorme rode vlag zijn. Een onmiddellijk aanbod om voor een organisatie te werken in combinatie met het feit dat je niet eerst contact hebt opgenomen met het bedrijf, kan betekenen dat de vacature niet zo legitiem is als het lijkt.

Het loon is extreem hoog

Als u merkt dat de beschrijving een ongebruikelijk hoog inkomensniveau voor de functie vermeldt, kan dit een waarschuwing zijn. Als bijvoorbeeld in een functiebeschrijving staat dat de werkgever een jaarsalaris van $ 75.000 betaalt voor slechts 15 tot 20 uur per week voor een instapfunctie, kan het zeker een teken zijn om het bedrijf en de functie nader te bekijken voordat u solliciteert.

Het schema lijkt te flexibel

Hoewel veel carrièremogelijkheden flexibele werkuren en schema's bieden die een gezonde balans tussen werk en privé bevorderen, kan het een ander waarschuwingssignaal zijn als een baan net iets te flexibel lijkt. Vooral in combinatie met een ongewoon hoog loon, kan een onconventioneel schema wijzen op iets dat te mooi is om waar te zijn.

Een kans die bijvoorbeeld belooft dat je maar één of twee dagen per week hoeft te werken terwijl je toch een ongewoon hoog inkomen verdient, zou je ertoe moeten brengen verder te onderzoeken voordat je je cv opstuurt.

Gerelateerd: Wat is een flexibel schema? Definitie en hoe het werkt

Functie-eisen en beschrijving zijn vaag

Echte vacatures hebben vrij specifieke functiedetails en vereisten die je altijd in een beschrijving zult zien. Bij onwettige vacatures zult u echter merken dat de details en vereisten nogal vaag zijn. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met vacatures waarvoor kandidaten alleen de wettelijke leeftijd moeten hebben, geletterd moeten zijn, kunnen typen en andere eenvoudige en andere dubbelzinnige criteria waar vrijwel iedereen voor in aanmerking zou kunnen komen.

Het bedrijf eist betaling van u

Wees voorzichtig met elk bedrijf, recruiter of jobaanbieding waarvoor een vorm van betaling van u vereist is. Geen enkele legitieme baan vereist dat u betaalt om voor het bedrijf te werken. Hoewel u alle uitgaven die verband houden met het zoeken naar een baan, zoals gas voor reizen of professionele kleding, moet budgetteren, zou u nooit moeten betalen voor een mogelijkheid om te interviewen of een baan te accepteren.

De baan belooft dat je snel rijk zult worden

Als je merkt dat een baan belooft dat je snel rijkdom kunt opbouwen of binnen een maand extreem rijk zult worden, is dit een waarschijnlijk waarschuwingssignaal dat de baan die je zoekt niet echt is. Kijk meer in het beloningssysteem van het bedrijf, en als u geen aanvullende informatie kunt vinden over de details van het betalingsschema, kunt u het beste aannemen dat het nep is en doorgaan met zoeken.

Communicatie lijkt onprofessioneel

Een ander groot waarschuwingssignaal dat een baan mogelijk onwettig is, is onprofessionele communicatie. Zoek bijvoorbeeld in een e-mail met een vacature naar inconsistenties in grammatica, syntaxis en hoe de werkgever of recruiter schriftelijk met u communiceert. Als het meer dan een beetje onprofessioneel aanvoelt, overweeg dan om de functie verder te onderzoeken en meer te weten te komen over het bedrijf.

Gerelateerd: Schriftelijke communicatieve vaardigheden: definities en voorbeelden

Contactgegevens van de werkgever of het bedrijf ontbreken

Naast onprofessionele communicatie, missen veel nep-vacatures vaak contactgegevens of vage details over de organisatie. Als u merkt dat de bedrijfsinformatie ontbreekt, kunt u op internet zoeken om een ​​bedrijfswebsite of e-mailadres te vinden. Als u nog steeds geen basisinformatie over de locatie van het bedrijf, medewerkers of andere details kunt vinden, wilt u misschien doorgaan naar uw volgende gelegenheid.

Een bedrijf vraagt ​​om vertrouwelijke informatie alvorens iemand in dienst te nemen

Wanneer een bedrijf nieuwe werknemers in dienst neemt, is het meestal een vereiste om belastingdocumenten in te vullen, bankgegevens in te dienen voor directe storting en andere processen die vertrouwelijke en persoonlijke informatie vereisen. Dit wordt echter pas nodig als u het aanbod van een werkgever ondertekent en aan uw nieuwe baan begint.

Als een recruiter of werkgever om persoonlijke informatie vraagt ​​naast uw basiscontactgegevens, zoals uw sofinummer of bankrekeningnummer, beschouw dit dan als een teken om dit bedrijf te mijden ten gunste van een echte baan.


About author

Fientje de Grote

Het kan een uitdaging lijken om de perfecte baan voor jou te vinden, vooral gezien de vele functiebeschrijvingen en online tools waar je doorheen kunt bladeren. Met veel kansen die er zijn, kan het ook moeilijk zijn om legitieme vacatures te onderscheiden van nepaanbiedingen van oplichters. Er zijn echter verschillende belangrijke kenmerken van dit soort oplichting en als u weet waar u op moet letten, kunt u betrouwbare en echte kansen vinden die het beste bij u passen.


Scroll to Top