Blog

een baan zoeken

10 Van De Laagst Betalende Majors: Met Manieren Om Het Winstpotentieel Te Vergroten

De major die je op de universiteit kiest, heeft vaak invloed op welk carrièrepad je kiest en welke banen je kunt krijgen. Uiteindelijk hebben sommige majors een hoger verdienpotentieel dan andere majors. Als u begrijpt wat de laagbetaalde majors zijn en waarom een ​​loopbaan op deze gebieden nog steeds belangrijk is, kunt u bepalen of een van deze majors u interesseert. In dit artikel bespreken we 10 van de laagstbetaalde majors en bekijken we tips voor het verhogen van uw salaris.

10 van de laagst betalende majors

Hier is een lijst van enkele van de laagstbetaalde majors, met gemiddelde sectorsalarissen van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics, en waarom ze nog steeds een goede keuze kunnen zijn voor je carrière:

1. Gastvrijheid en toerisme

Gemiddeld salaris: $ 24.470 per jaar

Een major gastvrijheid en toerisme bereidt studenten voor op een loopbaan in het beheer van hotels, restaurants en resorts. Deze industrie kan worden onderverdeeld in de volgende groepen:

 • Reisbureaus
 • accommodatie
 • Foodservice (restaurants)

Populaire carrières in deze major zijn onder meer reisagenten, evenementenplanners en hotelmanagers. Horeca- en toerisme-majors kunnen ook posities vinden in klantenservice, verkoop, marketing en boekhouding.

Het gebied van gastvrijheid en toerisme kan individuen voordelen bieden, zoals de mogelijkheid om de wereld rond te reizen. Bovendien, als u bij een reisbureau of in een hotel werkt, kunt u op uw volgende vakantie aanvullende voordelen ontvangen, zoals een kortingstarief.

2. Theologie en religie

Gemiddeld salaris: $ 31.630 per jaar

Een major theologie en religie bestudeert een verscheidenheid aan bijbelse en religieuze teksten, religies en de relatie tussen mens en religie. Deze studenten leren kritisch te denken bij het onderzoeken van complexe onderwerpen zoals ethiek.

Studenten in deze major kunnen ervoor kiezen om zich te concentreren op de volgende gebieden:

 • Bijbelstudies
 • Pastorale begeleiding
 • Missionaire studies
 • wereldreligies

Populaire banen op dit gebied zijn onder meer predikant, jeugdpredikant, zendeling en seminarieprofessor. Een graad in theologie en religie kan kansen bieden voor alternatieve loopbaantrajecten, zoals lesgeven of openbare dienstverlening. Bovendien is deze major populair voor studenten die rechten willen studeren of een medische opleiding willen volgen, omdat het training biedt in kritisch denken, ethiek en filosofie.

3. Vormgeving en toegepaste kunst

Gemiddeld salaris: $ 49.290 per jaar

De major design en toegepaste kunst is ideaal voor creatieve en artistieke individuen. Studenten met een hoofdvak op dit gebied hebben de mogelijkheid om met zowel bedrijven als individuen samen te werken om een ​​verscheidenheid aan afbeeldingen en producten te ontwerpen.

Specifieke carrières in de ontwerp- en toegepaste kunstindustrie zijn onder meer:

 • Mode ontwerper
 • Spel ontwerper
 • Grafisch ontwerper
 • Illustrator
 • Interieur ontwerper

Posities op dit gebied bieden individuen de mogelijkheid om zich creatief uit te drukken en uniek te zijn. Bovendien kunnen bepaalde carrières in ontwerp en toegepaste kunst, zoals een binnenhuisarchitect, een flexibelere werkomgeving bieden dan de traditionele kantooromgeving. Een interieurontwerper kan bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het inrichten van woningen die worden verkocht door een makelaar.

Gerelateerd: Hoeveel verdient een grafisch ontwerper?

4. Beeldende en podiumkunsten

Gemiddeld salaris: $ 50.550 per jaar

In deze artistieke major kunnen studenten hun creativiteit op verschillende manieren verkennen, waaronder:

 • Tekening
 • Schilderen
 • beeldhouwen
 • Dansen
 • Acteren
 • Grafisch ontwerp
 • Fotografie

Populaire carrières in de visuele en podiumkunstenindustrie zijn onder meer fotografen, schilders en dansers. Over het algemeen hebben majors voor visuele en podiumkunsten flexibele schema's terwijl ze aan hun kunst werken. Een carrière in de kunsten biedt dagelijks kansen voor creativiteit en het vermogen om je passie met anderen te delen.

5. Maatschappelijk werk

Gemiddeld salaris: $ 56.750 per jaar

Een graad in sociaal werk biedt studenten de kennis en vaardigheden om een ​​breed scala aan mensen in veel soorten omstandigheden te helpen. Een klinisch maatschappelijk werker evalueert en behandelt bijvoorbeeld personen met mentale, gedrags- of emotionele stoornissen.

Een major maatschappelijk werk kan ervoor kiezen zich te specialiseren in een van de volgende gebieden:

 • Kinderen
 • Gezinnen
 • scholen
 • Mentale gezondheid
 • Gezondheidszorg

Individuen in deze major vinden het de moeite waard om mensen te helpen die werken aan het overwinnen van uitdagingen in hun leven. Bovendien varieert een carrière in het maatschappelijk werk per bevolking en locatie, dus er is flexibiliteit in de werkomgeving van een maatschappelijk werker. Bovendien is er kans op een hoger verdienpotentieel als maatschappelijk werkers in het bezit zijn van een graduaat.

6. Basisonderwijs

Gemiddeld salaris: $ 59.670 per jaar

Leraren met een hoofdvak in het basisonderwijs zijn opgeleid om kinderen van de kleuterschool tot de vijfde klas op te leiden. Enkele verantwoordelijkheden van een basisschoolleraar zijn onder meer:

 • Geef gedifferentieerde instructie aan studenten
 • Zorg voor een gastvrije en boeiende klas
 • Zorg voor instructiemateriaal

Lesgeven kan een lonende en bevredigende functie zijn en is een geweldige carrière voor mensen die goed met jonge kinderen kunnen werken. Een carrière in het basisonderwijs stelt je in staat om je interesses en passie voor je onderwerp in je klas te brengen om te delen met je studenten.

Gerelateerd: Hoe word je een leraar op een basisschool ?

7. Gezondheid en lichamelijke opvoeding

Gemiddeld salaris: $ 59.670 per jaar

Leraren op het gebied van gezondheid en lichamelijke opvoeding werken met leerlingen van het basis-, middelbaar en middelbaar onderwijs om hen te helpen het belang van gezondheid en fitheid te leren. Na het behalen van een diploma lichamelijke opvoeding, moeten deze opvoeders een staatslicentie verkrijgen om in een schoolomgeving te werken. Sommige scholen hebben mogelijk een bachelordiploma en gerelateerde stage-ervaring nodig.

Deze major is een goede keuze voor mensen die een actief en gezond leven leiden en die kennis willen doorgeven aan jongere kinderen en tieners.

8. Psychologie

Gemiddeld salaris: $ 78.200 per jaar (met geavanceerde graad)

Psychologie majors bestuderen de wetenschap van het menselijk brein en menselijk gedrag. Een graad in psychologie kan lonend zijn omdat je daarmee anderen kunt helpen. Er zijn verschillende soorten psychologen, waaronder:

 • Klinisch
 • Counseling
 • School
 • Industrieel-organisatorisch

Loopbanen op dit gebied zijn onder meer GGZ-adviseurs, casemanagers en onderwijspsychologen. Een major psychologie is een goede keuze voor universiteitsstudenten omdat het training biedt in kritisch denken en gegevensinterpretatie. Bovendien is deze major aanpasbaar en kan deze worden gebruikt als basis voor elk carrièreveld. Met een psychologiediploma kun je je salaris verhogen door een masterdiploma of een Ph.D.

Gerelateerd: Top 100 carrières in psychologie

9. Sociologie

Gemiddeld salaris: $ 83.420 per jaar (met geavanceerde graad)

Een major in de sociologie biedt mogelijkheden om de samenleving te bestuderen door menselijke interacties en gedragingen te analyseren. Doorgaans richten sociologen zich op groepsinteracties zoals religieuze, politieke en culturele groepen en organisaties. Een socioloog kan bijvoorbeeld een bepaalde groep mensen interviewen om erachter te komen welke invloed overheidsbeleid op hen heeft.

Sociologen kunnen verschillende carrières nastreven, waaronder:

 • Personeelszaken
 • Account managers
 • Administratieve assistenten

Een major sociologie stelt studenten in staat kritische denkvaardigheden, onderzoeksvaardigheden, analytische vaardigheden en communicatieve vaardigheden te leren. Sociologen kunnen hun verdienpotentieel in het veld vergroten door een masterdiploma of Ph.D.

10. Zorgadministratie

Gemiddeld salaris: $ 100.980 per jaar (met geavanceerde graad)

Deze major richt zich op het beheer van de activiteiten die verband houden met verschillende zorginstellingen. Over het algemeen zijn zorgadministrateurs verantwoordelijk voor het beheer van het personeel, de medische dossiers en de financiële dossiers van een ziekenhuis, kliniek of andere zorgorganisatie.

Populaire functies op dit gebied zijn onder meer:

 • Gezondheidsinformatiemanager
 • Kliniekbeheerder
 • Beheerder verpleeghuis
 • Coördinator ontslag uit het ziekenhuis

Gezondheidszorgadministratie biedt kansen om patiënten op een positieve manier te beïnvloeden en kan een lonende carrière zijn voor degenen die anderen willen helpen. Bovendien kan een achtergrond in gezondheidszorgadministratie nieuwe kansen bieden op andere loopbaangebieden, zoals human resources, farmaceutica en ziektekostenverzekeringen. Zorgbeheerders met ervaring en geavanceerde graden verdienen een hoger salaris.

Hoe u uw salaris kunt verhogen?

Hoewel deze majors studenten doorgaans voorbereiden op laagbetaalde carrières, is het mogelijk om stappen te ondernemen om je verdienpotentieel te verbeteren terwijl je toch de major volgt waarin je geïnteresseerd bent. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om te proberen je salaris te verhogen:

1. Zelfreflectie

Neem de tijd om na te denken over jezelf en vraag jezelf af of de door jou gekozen carrière het beste bij je past. Bepaal of je een andere carrière kunt vinden die meer aansluit bij je interesses en vaardigheden. Bovendien kunt u beslissen of uw gekozen carrière de vervulling en de balans tussen werk en privéleven biedt die u wenst.

2. Onderzoek je gekozen carrière

Om ervoor te zorgen dat u een eerlijke vergoeding krijgt in uw werk, is het belangrijk om uw carrière te onderzoeken. U kunt verschillende aspecten van een baan onderzoeken, zoals gemiddelde salarissen op verschillende locaties en het hoogste verdienpotentieel in uw vakgebied.

Als u zich bewust bent van deze informatie over uw huidige functie, kunt u onderhandelen over een hoger salaris. U kunt bijvoorbeeld ontdekken dat u aanzienlijk minder verdient per jaar dan andere werknemers met dezelfde titel. In dat geval bent u beter in staat om loonsverhoging te vragen, omdat u gegevens en onderzoek over uw salaris kunt overleggen.

Gerelateerd: Onderhandelen over een verhoging in 7 stappen

3. Overtref de verwachtingen

Om uw salaris te verhogen, moet u de verwachtingen van uw manager overtreffen. Je kunt je leidinggevende vragen of er nog iets anders is waar je aan kunt werken naast je gebruikelijke verantwoordelijkheden. Door meerwerk te vragen laat je als werkgever zien dat je bereid bent het team te ondersteunen, waardoor je opvalt als waardevolle medewerker.

Als je de verwachtingen overtreft, voer je je taken naar beste vermogen uit, maar neem je ook extra taken op je. Zorg ervoor dat uw prestaties op geen enkele manier negatief worden beïnvloed als u besluit meer werk op zich te nemen.

4. Maak van professionele ontwikkeling een prioriteit

Doorgaans krijgen personen met meer werkervaring een hoger salaris betaald dan nieuwe werknemers. Daarom is het van vitaal belang om prioriteit te geven aan professionele ontwikkeling in uw carrière. Professionele ontwikkelingstrainingen, seminars en evenementen kunnen u helpen nieuwe vaardigheden te leren en bestaande vaardigheden te verbeteren. Je kunt ook deelnemen aan verschillende professionele organisaties en clubs, wat bewijst dat je geïnvesteerd bent in je carrièreveld. Het behalen van gespecialiseerde certificeringen in uw vakgebied kan u ook helpen uw salaris te verhogen.

5. Bouw een professionele portfolio op

U kunt al uw professionele ontwikkelingstrainingen, professionele organisaties en eventuele certificeringen samenbrengen in een portfolio. Uw portfolio is ook een geweldige manier om uw werkprestaties te laten zien.

Uw portfolio kan bijvoorbeeld alle mijlpalen van het bedrijf en de afdeling bevatten die u hebt gehaald. Een portfolio kan ook aanbevelingen en erkenningen van hogere werknemers en supervisors bevatten. Zorg ervoor dat u uw portfolio netjes en georganiseerd houdt. Door een professionele portefeuille bij te houden, kunt u zien welke waarde u aan het bedrijf toevoegt.

6. Leer nieuwe vaardigheden

In je baan heb je de mogelijkheid om te leren van andere medewerkers, waaronder managers en supervisors. Je vermogen om nieuwe vaardigheden te leren laat zien dat je een flexibel teamlid bent.

Je kunt ook nieuwe vaardigheden leren door middel van certificeringen of het volgen van lessen in jouw vakgebied. Een lokale community college kan bijvoorbeeld geavanceerde training in uw vakgebied aanbieden via verschillende online lessen. Deze vervolgopleiding helpt je om meer kennis en ervaring op te doen in jouw vakgebied en kan je salaris verhogen.

7. Vraag om loonsverhoging

Soms kan het nodig zijn om een ​​loonsverhoging te vragen. Wellicht heb je meer verantwoordelijkheid genomen, aanvullende certificeringen behaald en lever je een positieve bijdrage aan de werkomgeving. Uw loon weerspiegelt echter niet de waarde die u aan het bedrijf toevoegt. Als u in deze situaties vindt dat u een hoger loon verdient en u beschikt over een portfolio en onderzoek dat uw claim ondersteunt, kunt u tijdens een functioneringsgesprek om een ​​loonsverhoging vragen.

Als u om een ​​hoger salaris vraagt, zorg er dan voor dat u het realistisch houdt. Als u bijvoorbeeld het salarisonderzoek voor uw functie hebt gedaan en u merkt dat personen in uw functie doorgaans $ 65.000 per jaar verdienen, moet u een salaris vragen dat dicht bij $ 65.000 per jaar ligt.

8. Zoek een nieuwe baan

Uiteindelijk kan uw bedrijf u om verschillende redenen mogelijk geen opslag aanbieden. In dat geval kan het nodig zijn dat u op zoek gaat naar een nieuwe baan in uw vakgebied. Verhuizen naar een nieuw bedrijf kan kansen bieden die u voorheen niet had. Met uw professionele portfolio, onderzoek en vaardigheden kunt u zoeken naar een andere functie in uw vakgebied die u betaalt wat u wilt verdienen.


About author

Thijs Kroon

De major die je op de universiteit kiest, heeft vaak invloed op welk carrièrepad je kiest en welke banen je kunt krijgen. Uiteindelijk hebben sommige majors een hoger verdienpotentieel dan andere majors. Als u begrijpt wat de laagbetaalde majors zijn en waarom een loopbaan op deze gebieden nog steeds belangrijk is, kunt u bepalen of een van deze majors u interesseert. In dit artikel bespreken we 10 van de laagstbetaalde majors en bekijken we tips voor het verhogen van uw salaris.


Scroll to Top