Blog

een baan zoeken

10 Veelvoorkomende Taken Bij Een Startup: En Hoe U Aangenomen Kunt Worden

Werken voor een startend bedrijf kan een opwindende kans zijn. Hoewel er enkele voor- en nadelen zijn, kan werken voor een nieuw bedrijf met groeipotentieel ook leiden tot exponentiële beloningen.

Startups werven voor verschillende functies - van webontwikkelaars en technici tot meer unieke kansen zoals klantensuccesmanagers. Sommige startups nemen zelfs mensen in dienst met weinig tot geen ervaring, vooral als het gemotiveerde professionals zijn die tijd en moeite willen steken in het doen van geweldige dingen voor het bedrijf.

In dit artikel delen we 10 veelvoorkomende opstarttaken. We beschrijven ook wat je kunt verwachten bij een startend bedrijf, waarom je zou kunnen overwegen om voor een bedrijf te gaan werken en hoe je aangenomen kunt worden.

Wat kun je verwachten bij een startup?

Een startup is een nieuw bedrijf opgericht door een of meer ondernemers met als doel een uniek product of dienst op de markt te brengen. Oprichters van startups beginnen hun bedrijfsvisie door te bepalen wat de markt mist. Ze huren een team van hoogopgeleide professionals in om een ​​nieuw product of dienst te ontwikkelen en op een spannende manier te presenteren.

Startups zoeken meestal financiering van durfkapitalisten. Ze bestaan ​​meestal uit een paar werkgevers die jongleren met meerdere rollen binnen het bedrijf. Een startup in een vroeg stadium kan bijvoorbeeld een productingenieur inhuren die ook de klantenondersteuning beheert.

Startups kunnen ook werken met beperkte budgetten en middelen om hun aanbod te lanceren. Na verloop van tijd zien succesvolle startups snelle expansie en winst.

Lees meer: ​​Wat u kunt verwachten bij het werken bij een startup: 10 dingen die u moet weten

Hoe word je aangenomen bij een startup?

Als je al weet dat je voor een startup wilt werken, vraag je je waarschijnlijk af wat de beste manier is om een ​​baan te vinden. Hier zijn een paar tips:

  • 1. Ontdek het startup-veld waarin je wilt werken: er is een startup in bijna elke banensector, dus het is gemakkelijk om je baankeuzes te verfijnen als je het vakgebied kent dat je wilt nastreven.

  • 2. Onderzoek startende bedrijven op basis van uw vaardigheden: inventariseer uw sterke punten en begin met het onderzoeken van bedrijven die mogelijk goed bij u passen. Misschien wilt u ook beslissen of u liever voor een jongere startup werkt of voor een meer gevestigde die op zoek is naar schaalvergroting.

  • 3. Werk aan je netwerk: omdat mensen die bij startups werken veel hoeden dragen, kun je meer succes hebben bij het vinden van een baan door te netwerken dan met traditionele wervings- en wervingspraktijken.

  • 4. Bereid je voor op sollicitatiegesprekken: werk aan je elevator pitch en identificeer hoe je vaardigheden overeenkomen met de functiebeschrijving. Zorg ervoor dat uw cv effectief is ontworpen om de interesse te wekken van een startende wervingsmanager die mogelijk verschillende concurrerende eisen heeft.

Gerelateerd: Nu aangenomen worden: 12 bruikbare tips die echt werken

10 banen om naar te zoeken bij een startup

Hier zijn 10 veelvoorkomende opstarttaken om te verkennen. Klik op de links voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree Salarissen.

1. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.686 per jaar

Primaire taken: een medewerker van de klantenservice werkt aan het creëren van een positief imago voor de startup. Ze helpen klanten met vragen of zorgen. Veelvoorkomende taken zijn het beantwoorden van telefoontjes, het beantwoorden van e-mails, het maken van ondersteuningstickets en het oplossen van problemen. Startups kunnen klantenservicemedewerkers inhuren om het klantenbehoud te vergroten en een goede reputatie op te bouwen.

2. Recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.612 per jaar

Primaire taken: Een recruiter is verantwoordelijk voor het vinden van het beste talent voor de startup. Aangezien veel startups zich in de technische industrie bevinden, moet dit soort recruiters de expertise hebben om hoogopgeleide ontwikkelaars en programmeurs te vinden. Zij zijn verantwoordelijk voor het gehele wervingsproces, inclusief screening, sollicitatiegesprekken, werving en onboarding van nieuwe medewerkers. Ze kunnen het directieteam ook helpen bij het schrijven en plaatsen van vacatures.

3. Kantoormanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,351 per jaar

Primaire taken: Een officemanager houdt toezicht op de administratieve taken van een startup. Ze zijn verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan administratieve taken, zoals het coördineren van planningen, het beantwoorden van telefoongesprekken, het plannen van vergaderingen, het opnemen van berichten en het ordenen van bestanden. Deze persoon fungeert als intermediair tussen de verschillende afdelingen van een startup en zorgt ervoor dat iedereen georganiseerd en op de hoogte is van bedrijfsveranderingen.

4. Marketingspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $59.832 per jaar

Primaire taken: Een marketingspecialist is verantwoordelijk voor het helpen van een startup bij het opbouwen van merkidentiteit en bekendheid. Omdat startups nieuwe inspanningen zijn, heeft de marketingspecialist de taak om naam te maken in de branche. Ze werken om de doelgroep te definiëren en manieren te vinden om deze consumenten te bereiken. Marketingspecialisten hebben doorgaans ervaring met verschillende marketingkanalen, waaronder sociale media, e-mail, pay-per-click, zoekmachineoptimalisatie en traditionele media.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingspecialist

5. Bedrijfsontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $60,383 per jaar

Primaire taken: Een business developer helpt de startup om belangrijke zakelijke connecties te maken. Ze gebruiken hun netwerkvaardigheden om relaties op te bouwen met klanten, investeerders, leveranciers en andere belangrijke belanghebbenden. Mensen in dit soort rollen moeten sterke onderhandelingsvaardigheden hebben, aangezien zij verantwoordelijk kunnen zijn voor het opstellen van de voorwaarden van contracten en zakelijke deals. Ze beoordelen de behoeften van de startup en gebruiken hun overtuigingskracht om voordelige deals en partnerschappen te sluiten.

6. Klantsuccesmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $60,915 per jaar

Primaire taken: Een klantsuccesmanager is een veelvoorkomende rol bij het opstarten van software-as-a-service. Deze persoon is verantwoordelijk voor het helpen van klanten om het meeste uit de software en diensten die ze aanbieden te halen. De klantsuccesmanager kan klanten helpen doelen te stellen en hen te verbinden met middelen die ze nodig hebben om deze doelen te bereiken. Ze helpen bij het onboardingproces van nieuwe gebruikers en zorgen ervoor dat hun klant weet hoe ze de producten en diensten van het bedrijf op de juiste manier kunnen gebruiken. Het inhuren van een Customer Success Manager helpt startups vernieuwingen te stimuleren en relaties op te bouwen.

7. Ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.906 per jaar

Primaire taken: De taken van een ingenieur kunnen nogal variëren, afhankelijk van de focus van het bedrijf. Over het algemeen is het hun taak om nieuwe systemen of producten voor de startup te ontwerpen, ontwikkelen, testen en implementeren. Zij zijn verantwoordelijk voor het upgraden van systemen en het oplossen van eventuele problemen. Opstartingenieurs hebben sterke computer- en creatieve vaardigheden nodig. Ze gebruiken innovatief denken om aanbiedingen te creëren die de gaten in de markt opvullen.

8. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $64.089 per jaar

Primaire taken: Een consultant werkt meestal voor een startup op freelance of contractuele basis. Zij zetten hun expertise in om startende ondernemers van advies te voorzien. Startende bedrijven zijn doorgaans op zoek naar consultants die zeer bekwaam en ervaren zijn in een nichegebied. Ze kunnen bijvoorbeeld op zoek zijn naar iemand die ervaring heeft met het openen van een eigen startup. Het is de taak van deze persoon om startup-leiders te adviseren en inzicht te geven in hun succes.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een consultant

9. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $64,964 per jaar

Primaire taken: een verkoopvertegenwoordiger in een startup is verantwoordelijk voor het verkrijgen van meer klanten voor het bedrijf. Deze rol is cruciaal voor het succes van het bedrijf, aangezien het snel moet groeien om zijn doelstellingen en belangrijkste prestatie-indicatoren te halen. Deze persoon werkt om met klanten in contact te komen en deals te sluiten met behulp van verschillende verkooptactieken, zoals cold calls, e-mails en persoonlijke vergaderingen.

10. Productmanager

Nationaal gemiddeld salaris: 96.903 per jaar

Primaire taken: Een productmanager houdt toezicht op alles wat met productontwikkeling te maken heeft. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van producten, het samenwerken met ingenieurs en het maken van prototypes. Iemand in deze rol kan ook toezicht houden op klantontwikkeling en projectbeheer. Deze zeer bekwame persoon moet over sterke computervaardigheden en een behoorlijke hoeveelheid codeerervaring beschikken.

Gerelateerd: Hoe u uw eerste 100 dagen in een nieuwe externe taak kunt uitvoeren

Waarom werken voor een startup?

Hoewel je misschien nog niet weet of lid worden van een startup geschikt voor je is, bieden de meeste startups de kans om:

  • Ontwikkel meerdere vaardigheden: u zult waarschijnlijk veel multitasken bij een startup-baan. Jongere, kleinere bedrijven hebben beperktere middelen, waardoor medewerkers soms vindingrijk moeten zijn en hun vaardigheden moeten uitbreiden. Dit soort ervaring geeft je de mogelijkheid om een ​​breed scala aan vaardigheden te ontwikkelen, waaronder kritisch denken, probleemoplossing, klantenservice, projectbeheer, tijdbeheer en netwerken.

  • Verken groeimogelijkheden: hoewel de vroege stadia van het werken in een startup een uitdaging kunnen zijn, als uw bedrijf de aandacht van investeerders en klanten kan trekken, kan de uitbetaling enorm zijn. Door er nu tijd en moeite in te steken, kunt u later een behoorlijk hoog salaris - en meer senior verantwoordelijkheden - verdienen.

  • Vergroot de werkflexibiliteit: veel startups hebben een vloeiender werkschema. U kunt mogelijk uw eigen uren bepalen, zolang u uw werk maar gedaan krijgt. In plaats van te werken binnen een strikte professionele hiërarchie, hebben mensen die bij een startup werken de neiging om een ​​gevoel van eigenaarschap over hun taken op zich te nemen. Je dagen vullen met druk werk zal een zeldzaamheid zijn, omdat er altijd belangrijke taken moeten worden gedaan.

  • Geniet van een creatieve werksfeer: De hele reden waarom startups bestaan, is omdat innovatieve ondernemers hun ideeën werkelijkheid willen maken. Je moet openstaan ​​voor creatief denken en unieke oplossingen om te gedijen in dit soort werkomgeving. Geen dag ziet er hetzelfde uit voor iemand die bij een startup werkt.

  • Verbeter de erkenning van prestaties: wanneer u voor een groot bedrijf werkt, kunnen uw professionele prestaties onopgemerkt blijven. Als je voor een startup werkt, is de kans veel groter dat je collega's de waarde herkennen die je aan het team toevoegt. Het aangaan van grote kansen loont in deze omgeving meestal, vooral als u de doelstellingen van het bedrijf overtreft.

About author

Louw Niewmeijer

Werken voor een startend bedrijf kan een opwindende kans zijn. Hoewel er enkele voor- en nadelen zijn, kan werken voor een nieuw bedrijf met groeipotentieel ook leiden tot exponentiële beloningen.


Scroll to Top