Blog

Als u verschillende loopbaantrajecten verkent, bent u waarschijnlijk op zoek naar een interessante baan die past bij uw kwalificaties en vaardigheden. Er is een breed scala aan interessante carrières in verschillende industrieën en met verschillende vereisten. Als u meer te weten komt over de verschillende interessante banen die beschikbaar zijn, kunt u beoordelen welke het beste bij u past. In dit artikel delen we een lijst met 100 interessante banen, gerangschikt van laagste naar hoogste salaris.

Gerelateerd: Big Five persoonlijkheidskenmerken: de juiste banen voor u vinden

20 meest interessante banen

Hier is een lijst met 20 interessante en unieke banen die u kunt overwegen met salarisinformatie en loopbaanbeschrijvingen:

 1. Computerspel ontwerper
 2. Acteur
 3. Ski instructeur
 4. conciërge
 5. Taartdecorateur
 6. Bloemist
 7. Trouwconsulent
 8. Boer
 9. traiteur
 10. Stilist
 11. Conciërge
 12. Gids
 13. Dierentuinmedewerker
 14. boswachter
 15. Boekingsagent
 16. Huwelijksplanner
 17. tuinder
 18. Staf fotograaf
 19. Evenementenplanner
 20. Mode ontwerper

Gerelateerd: 11 coole banen die je kunt nastreven

1. Ontwerper van videogames

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21.600 per jaar

Primaire taken: Een ontwerper van videogames is verantwoordelijk voor het ontwerpen van personages, animatie, kunst en niveaus voor videogames. Hun primaire taken omvatten het ontwikkelen van de games door verschillende programmeertalen te gebruiken en het testen van vroege versies van games voor kwaliteitscontroledoeleinden.

2. Acteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23.150 per jaar

Primaire taken: Een acteur is verantwoordelijk voor het vertolken van een rol voor toneel, televisie, film of andere productie. Hun primaire taken omvatten het onthouden en oefenen van regels en het werken met de regisseur om een ​​personage het beste uit te beelden.

3. Skileraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.020 per jaar

Primaire taken: Een skileraar is verantwoordelijk voor het helpen van studenten om hun skivaardigheden te verbeteren. Hun belangrijkste taken zijn het op een veilige en leuke manier aanleren van nieuwe vaardigheden en technieken aan beginnende en gevorderde skiërs, het beantwoorden van vragen en het helpen verbeteren van hun zelfvertrouwen.

4. Conciërge

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.291 per jaar

Primaire taken: Een verzorger is verantwoordelijk voor het assisteren van mensen bij hun dagelijkse activiteiten, zowel bij hen thuis als in een assistentiewoning. Hun primaire taken omvatten het helpen van de patiënten bij het aankleden, baden en eten. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het plannen en bereiden van maaltijden of voor het doen van boodschappen.

5. Taartdecorateur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.480 per jaar

Primaire taken: Een taartdecorateur is verantwoordelijk voor het bereiden van taarten voor klanten. Hun primaire taken omvatten het toepassen van creativiteit bij het decoreren van taarten en andere speciale bestellingen, het labelen en dateren van producten en ervoor zorgen dat klanten tevreden zijn met het eindproduct.

6. Bloemist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.060 per jaar

Primaire taken: Een bloemist is verantwoordelijk voor het regelen van echte bloemen en kunstbloemen voor klanten. Hun primaire taken zijn het water geven van planten, het snijden en schoonmaken van bloemen voor opslag en het bestellen van bloemen en benodigdheden bij groothandels en kwekers.

7. Trouwconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $27.872 per jaar

Primaire taken: Een huwelijksconsulent is verantwoordelijk voor het helpen van de bruid en bruidegom bij het plannen van hun huwelijk. Hun primaire taken zijn onder meer het geven van advies over outfits voor het paar en hun begeleiders, het helpen bij het opstellen van een budget voor de bruiloft en het plannen van details van de bruiloft.

8. Boer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,454 per jaar

Primaire taken: Een boer is verantwoordelijk voor het telen en telen van gewassen en dieren voor voedselverwerking. Ze hebben een breed scala aan taken, waaronder het besturen van tractoren, het verzorgen van vee en het uitvoeren van algemene klusjesmantaken.

9. Traiteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.600 per jaar

Primaire taken: Een cateraar is verantwoordelijk voor het verstrekken van voedsel voor speciale evenementen zoals bruiloften en conferenties. Hun primaire taken omvatten het bereiden en vervoeren van voedsel, evenals het serveren van het eten en het opruimen van de locatie na de maaltijd.

10. Stylist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.808 per jaar

Primaire taken: Een stylist is verantwoordelijk voor het verlenen van schoonheidsdiensten. Hun primaire taken zijn het reinigen en knippen van haar, het uitvoeren van haarbehandelingen en het aanbevelen van producten. Sommige stylisten bieden ook andere diensten aan, zoals manicures, harsen, make-up aanbrengen en gezichtsbehandelingen.

11. Conciërge

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.452 per jaar

Primaire taken: Een conciërge is verantwoordelijk voor het helpen van gasten in hotels. Hun primaire taken omvatten het maken van reserveringen bij restaurants, het regelen van diensten in de spa van het hotel, het verstrekken van informatie over lokale winkel- en eetgelegenheden en het maken van reisarrangementen voor sightseeing.

12. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $29.515 per jaar

Primaire taken: Een gids is verantwoordelijk voor het helpen van mensen om onbekende gebieden te bezoeken. Hun belangrijkste taken zijn het informeren van klanten over het reisschema, het plannen van bezoeken aan musea en andere attracties en het vertrouwd maken van klanten met de regio.

13. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.460 per jaar

Primaire taken: Een dierenverzorger is verantwoordelijk voor de zorg voor dieren in een dierentuin. Hun primaire taken omvatten het voeren en schoonmaken van de dieren, het observeren van hun gedrag, het bereiden van voedsel om aan hun voedingsbehoeften te voldoen en het verstrekken van milieuverrijking.

14. Parkwachter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.744 per jaar

Hoofdtaken: Een parkwachter is verantwoordelijk voor het beschermen en bewaken van buitenruimtes. Hun primaire taken zijn onder meer patrouilleren op het terrein om ervoor te zorgen dat bezoekers zich aan de regels houden, rondleidingen en presentaties geven en zoek- en reddingsmissies uitvoeren.

15. Boekingsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.764 per jaar

Hoofdtaken: Een boekingsagent is verantwoordelijk voor het coördineren van de optredens van artiesten en artiesten. Hun voornaamste taken zijn het zoeken naar nieuw talent, het identificeren van potentiële optredens en het onderhandelen over contacten.

16. Trouwplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.115 per jaar

Primaire taken: Een weddingplanner is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt op een bruiloft. Hun primaire taken omvatten het ontmoeten van leveranciers, het opzetten van de ceremonie- en ontvangstruimten, het coördineren van de receptietijdlijn, het uitvoeren van de repetitie en het beheren van last-minute noodgevallen.

17. Tuinbouwer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.614 per jaar

Primaire taken: Een tuinder is verantwoordelijk voor het toezicht op de teelt en het onderhoud van planten en gewassen. Hun primaire taken omvatten het voorbereiden van zaaibedden, het overbrengen van planten naar containers en het verplaatsen van die containers over het werkterrein, het lossen van zendingen verpakte grond en het bewerken van de grond.

18. Personeelsfotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.134 per jaar

Primaire taken: Een staffotograaf is verantwoordelijk voor het maken van foto's van mensen, plaatsen, gebeurtenissen en objecten. Hun werk kan overal verschijnen, van tijdschriften tot kranten tot online publicaties. Een staffotograaf gebruikt fotografische technieken en verlichtingsapparatuur om foto's van onderwerpen te maken en verbetert de afbeeldingen met behulp van fotoverbeterende software.

19. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.280 per jaar

Primaire taken: Een evenementenplanner is verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van evenementen. Hun primaire taken omvatten het onderhouden van contacten met leveranciers en belanghebbenden tijdens evenementen, het onderhouden van budgetten, het boeken van entertainers, fotografen en locaties en het uitvoeren van definitieve walkthroughs op de dag van het evenement om ervoor te zorgen dat alles aan de vereiste normen voldoet.

20. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.180 per jaar

Primaire taken: Een modeontwerper is verantwoordelijk voor het ontwerpen van kleding en accessoires. Hun primaire taken omvatten het uitvoeren van marktonderzoek om nieuwe trends en technieken te identificeren, het selecteren van stoffen en het samenwerken met teamleden om seizoensthema's te selecteren of lijnen te bewerken.

80 meer interessante banen

Hier is een blik op 80 andere interessante banen die je misschien wilt overwegen terwijl je leuke en unieke carrières verkent:

 1. Rijinstructeur
 2. Beheerder
 3. Talent coördinator
 4. 3D-animator
 5. Grafisch ontwerper
 6. Verbouwer
 7. Docent
 8. Vertaler
 9. Dansleraar
 10. Persoonlijke trainer
 11. Persoonlijke shopper
 12. schoonheidsspecialiste
 13. Model
 14. Reisschrijver
 15. videograaf
 16. Docent natuurkunde
 17. Massagetherapeut
 18. Hoofd coach
 19. Yoga instructeur
 20. therapeut
 21. Geregistreerde verpleegster
 22. Kwaliteitsborgingstester
 23. Journalist
 24. Radio-operateur
 25. Kleuterjuf
 26. Surveillance onderzoeker
 27. Columnist
 28. Natuurspecialist
 29. cryptologische taalkundige
 30. Spa-manager
 31. Musicus
 32. Manager kledingwinkel
 33. Binnenhuisarchitect
 34. Studiomanager
 35. Entertainmentmanager
 36. Brandweerman
 37. Resortmanager
 38. Specialist op het gebied van explosievenopruiming
 39. Sportmarketeer
 40. Community manager
 41. Evenementenmanager
 42. publicist
 43. zeebioloog
 44. Sommelier
 45. Luchtverkeersleider
 46. voedingsdeskundige
 47. Adverterende tekstschrijver
 48. Detective
 49. Media koper
 50. Social media strateeg
 51. Voice-over artiest
 52. Ayurvedisch arts
 53. Antieke taxateur
 54. Duiker
 55. Digitale marketeer
 56. Stedenbouwkundige
 57. natuurbioloog
 58. 2D artiest
 59. Chef-kok
 60. Landschaps architect
 61. Forensisch onderzoeker
 62. Privé kok
 63. Advocaat
 64. ecoloog
 65. webontwikkelaar
 66. Piloot
 67. Ontwerp ingenieur
 68. Burgerlijk ingenieur
 69. Epidemioloog
 70. Meteoroloog
 71. Virtualisatie ingenieur
 72. Stemtechnicus
 73. Dierenarts
 74. Robotica ingenieur
 75. Luchtvaart ingenieur
 76. Software ontwikkelaar
 77. Vechtpiloot
 78. Mobiele ontwikkelaar
 79. Software architect
 80. Chirurg

About author

Leontien Hofhuis

Als u verschillende loopbaantrajecten verkent, bent u waarschijnlijk op zoek naar een interessante baan die past bij uw kwalificaties en vaardigheden. Er is een breed scala aan interessante carrières in verschillende industrieën en met verschillende vereisten. Als u meer te weten komt over de verschillende interessante banen die beschikbaar zijn, kunt u beoordelen welke het beste bij u past. In dit artikel delen we een lijst met 100 interessante banen, gerangschikt van laagste naar hoogste salaris.


Scroll to Top