Blog

een baan zoeken

106 Beste Banen Om Als Gepensioneerde Op Te Solliciteren

Na hun pensionering kiezen sommige mensen ervoor om weer aan het werk te gaan in een andere baan dan in hun vorige loopbaan. Door als gepensioneerde te werken, kunt u nieuwe banen nastreven waarin u mogelijk geïnteresseerd bent en die buiten het bereik van de carrière vallen waarvan u met pensioen gaat. Banen voor gepensioneerden kunnen ook flexibel zijn en u helpen bij het ontwerpen van een schema dat past bij uw pensioenplan. In dit artikel onderzoeken we 106 van de beste banen voor gepensioneerden en ordenen we ze op werkgelegenheidscategorieën.

Gerelateerd: Pensioendoelen instellen: stappen en tips

Waarom zou je als gepensioneerde gaan werken?

Het vinden van een baan als gepensioneerde kan een geweldige manier zijn om je tijd door te brengen en je voldaan te voelen. Het kan ook meer opties bieden voor financiële stabiliteit, omdat u zelfs na uw oorspronkelijke carrière een salaris kunt verdienen. Veel banen die beschikbaar zijn voor gepensioneerden bieden flexibele planning, wat betekent dat u parttime of flexibele uren kunt werken en de vrijheid kunt behouden die pensioen biedt terwijl u actief blijft en geld verdient. Door met pensioen te werken, kun je misschien ook gebieden nastreven waarin je geïnteresseerd bent, maar die je nog niet hebt geprobeerd, wat bevredigend en opwindend kan zijn.

Gerelateerd: Pensioenchecklist: alles wat u moet weten

106 beste banen voor gepensioneerden

Hier zijn 106 banen waarop u als gepensioneerde kunt solliciteren, gerangschikt per categorie:

Parttime banen voor gepensioneerden

Parttime banen kunnen flexibele schema's en kortere werkuren bieden. Dit kan ideaal zijn voor gepensioneerden die willen werken en ook een deel van de vrije tijd willen behouden die gepaard gaat met pensionering. Je kunt op bijna elk gebied parttime banen vinden, wat betekent dat er veel banen zijn om uit te kiezen die je parttime uren kunnen geven en toch financiële stabiliteit kunnen bieden. Hier zijn een paar deeltijdbanen voor gepensioneerden:

 1. Inval leraar
 2. Makelaar
 3. Winkelmedewerker
 4. Oppas
 5. Docent
 6. Rijden delen bestuurder
 7. Evenement personeel
 8. bewaker
 9. Foodservice medewerker
 10. Resortmedewerker
 11. Conciërge
 12. ordelijk

Goedbetaalde banen voor gepensioneerden

Banen die hoge salarissen betalen, kunnen uw financiële stabiliteit verbeteren en ervaring bieden op gespecialiseerde gebieden. Veel goedbetaalde banen bieden naast salaris ook voordelen die u kunnen helpen bij uw pensionering, zoals een ziektekostenverzekering en levensverzekering. Goedbetaalde banen zijn doorgaans ook stabiele werkgelegenheidskansen, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw baan veilig is. Hier zijn enkele populaire goedbetaalde banen voor gepensioneerden:

 1. Makelaar
 2. Accountant
 3. Vertegenwoordiger productie
 4. Management adviseur
 5. Loodgieter
 6. Financieel directeur
 7. Elektronisch ingenieur
 8. Bemiddelaar
 9. Vertaler
 10. Klusjesman
 11. Prive detective

Creatieve banen voor gepensioneerden

Een creatieve baan kan je in staat stellen om opwindende interesses te ontdekken die je verbeeldingskracht gebruiken. Creatieve banen kunnen zowel leuke kansen op de werkplek bieden als de kans om met andere creatieve mensen samen te werken. Veel creatieve banen omvatten het voltooien van projecten of het maken van producten voor klanten, wat u kan helpen een gemeenschap van klanten en andere creatievelingen op te bouwen waarmee u graag samenwerkt. Hier zijn een paar creatieve banen voor gepensioneerden:

 1. Artiest
 2. Musicus
 3. Chef
 4. Schrijver
 5. Visagiste
 6. Boek redacteur
 7. Huwelijksfotograaf
 8. Bruiloft zanger
 9. Interieur ontwerper
 10. Familie fotograaf
 11. Cruiseschip zanger
 12. Kunst instructeur

Taken op afstand voor gepensioneerden

Taken op afstand bieden de mogelijkheid om vanuit het comfort van uw eigen huis te werken, wat handig kan zijn voor gepensioneerden die woon-werkverkeer willen vermijden. Sommige externe banen bieden flexibele werkuren, zodat u kunt kiezen wanneer u werkt op basis van uw schema en capaciteiten. Voor de meeste externe banen is een computer vereist, aangezien veel functies online plaatsvinden, waardoor u kennis kunt maken met nieuwe technologie en u kunt leren over verschillende computerprogramma's die tegenwoordig veel worden gebruikt. Hier zijn enkele externe banen die u als gepensioneerde zou kunnen nastreven:

 1. Online leraar Engels
 2. Virtuele assistent
 3. Contactzoeker
 4. Virtuele adviseur
 5. Eigenaar van een klein bedrijf
 6. Bijlesdocent
 7. Online professor
 8. Inhoudsschrijver
 9. BnB-host
 10. Betaalde enquêteur

Freelance banen voor gepensioneerden

Freelance werk kan ideaal zijn voor gepensioneerden die hun eigen baas willen zijn. Werken op freelance basis geeft je de keuze welke projecten je wilt aannemen, wanneer je wilt werken en waar je naartoe wilt reizen voor klussen. Veel freelanceopdrachten kunnen soms op afstand plaatsvinden, of u kunt reizen om klanten op bepaalde locaties te ontmoeten. Freelance werk kan u helpen een baan voor uzelf te creëren in een vakgebied waarin u geïnteresseerd bent en u kennis te laten maken met andere professionals in de branche. Hier zijn een paar freelance banen voor gepensioneerden:

 1. Freelance adviseur
 2. Freelance schrijver
 3. Freelance muzikant
 4. Freelance evenementenplanner
 5. Freelance fotograaf
 6. Freelance redacteur
 7. Freelance stylist
 8. Freelance schilder
 9. Freelance grafisch ontwerper
 10. freelance verslaggever

Tijdelijke banen voor gepensioneerden

Tijdelijke banen vinden plaats gedurende een bepaalde periode met de bedoeling om te eindigen wanneer die periode afloopt. Tijdens speciale periodes van het jaar, zoals vakanties of bepaalde seizoenen, vind je veel tijdelijke banen in seizoenswerk. Hoewel je zelf tijdelijke banen kunt vinden, kun je ook lid worden van een uitzendbureau dat je in tijdelijke banen kan plaatsen die mogelijk bij je werkbehoeften passen. Hier zijn een paar tijdelijke banen waar u als gepensioneerde op zou kunnen solliciteren:

 1. Seizoensarbeider in de detailhandel
 2. Dieren oppas
 3. Film of televisie extra
 4. Ziekenhuis vrijwilliger
 5. Adjunct-professor
 6. Vrijwilliger op school
 7. Seizoensartiest
 8. Schoolbuschauffeur
 9. Seizoensgebonden verkoopmedewerker
 10. belastingvoorbereider

Onderhoudstaken voor gepensioneerden

Met banen in onderhoud kunt u actief zijn op het werk en continu voor dezelfde families of klanten werken. Dit kan u helpen een netwerk van klanten op te bouwen waarvan u weet dat u er graag voor werkt, zodat u een consistente en vaste baan heeft. De meeste onderhoudstaken hebben betrekking op het schoonmaken en verzorgen van huizen of voorzieningen zoals ziekenhuizen, scholen of andere locaties die mogelijk professioneel onderhoud nodig hebben. Hier zijn een paar banen in het onderhoud waar je als gepensioneerde op kunt solliciteren:

 1. huisoppas
 2. conciërge
 3. Persoonlijke organisator
 4. terreinbewaarder
 5. Huishoudster
 6. schoonmaker
 7. Au pair
 8. Wasspecialist
 9. Congiërge
 10. Ongediertebestrijding specialist

Buitenbanen voor gepensioneerden

Buiten werken kan ideaal zijn voor gepensioneerden die willen sporten en meer tijd buiten willen doorbrengen. De meeste buitenbanen brengen veel fysieke activiteit met zich mee, wat uw gezondheid tijdens het werk kan verbeteren. Buitenbanen kunnen ook avontuurlijk zijn, omdat je buiten de natuur of opwindend terrein kunt tegenkomen. Tijdens evenementen of festivals vinden veel buitenklussen plaats, wat ook voor gezelligheid kan zorgen. Hier zijn enkele buitenbanen voor gepensioneerden:

 1. Nationaal park personeel
 2. Kamp gastheer
 3. Themapark medewerker
 4. Gids
 5. Tuinman
 6. Buiten evenement inzender
 7. Hondenuitlater
 8. Muziekfestival personeel
 9. Privé eiland conciërge
 10. tuinarchitect

Gezondheidszorg banen voor gepensioneerden

Een baan in de gezondheidszorg kan bevredigend en opwindend zijn, vooral als je in een medische instelling werkt waar de operaties doorgaans druk zijn. Werken in de gezondheidszorg is ook een geweldige manier om iets terug te doen voor uw gemeenschap als gepensioneerde, aangezien de meeste banen in de gezondheidszorg te maken hebben met het helpen van anderen in nood. Gezondheidszorgbanen bieden doorgaans ook een stabiele werkgelegenheid en netwerken van collega's die u kunnen ondersteunen tijdens complexe taken. Hier zijn een paar banen in de gezondheidszorg waar gepensioneerden van kunnen genieten:

 1. Persoonlijke verzorging
 2. Thuiszorg
 3. Geregistreerde verpleegster
 4. Ziekenhuis receptioniste
 5. medische rekening
 6. Massagetherapeut
 7. schoonheidsspecialiste
 8. Vrijwilliger dierenasiel
 9. Onderzoeksassistent
 10. Telemetrie technicus
 11. Opticien

Kantoorbanen voor gepensioneerden

Kantoorbanen zijn doorgaans stabiel en stellen u in staat om tijdens uw werk nauw samen te werken met anderen. Omdat een kantoor doorgaans veel werknemers huisvest, kunt u nieuwe mensen ontmoeten en positieve, bevredigende relaties met uw collega's opbouwen. De meeste kantoorbanen omvatten administratief werk en het gebruik van een computer, wat u ook kan helpen om u te informeren over nieuwe technologie en bedrijfsprocessen. Hier zijn enkele kantoorbanen waar u als gepensioneerde op zou kunnen solliciteren:

 1. Administratief Medewerker
 2. Consultant
 3. Administratief medewerker
 4. Informatie bediende
 5. Officemanager
 6. Persoonlijke assistent
 7. Boekhouder
 8. Boekhouder
 9. Reis agent
 10. Kantoor administrator

About author

Korneel Sligman

Na hun pensionering kiezen sommige mensen ervoor om weer aan het werk te gaan in een andere baan dan in hun vorige loopbaan. Door als gepensioneerde te werken, kunt u nieuwe banen nastreven waarin u mogelijk geïnteresseerd bent en die buiten het bereik van de carrière vallen waarvan u met pensioen gaat. Banen voor gepensioneerden kunnen ook flexibel zijn en u helpen bij het ontwerpen van een schema dat past bij uw pensioenplan. In dit artikel onderzoeken we 106 van de beste banen voor gepensioneerden en ordenen we ze op werkgelegenheidscategorieën.


Scroll to Top