Blog

een baan zoeken

11 Banen Voor Afgestudeerden Van Interdisciplinaire Studieprogramma's

Interdisciplinaire studies opleidingen bieden studenten de speciale mogelijkheid om hun educatieve ervaringen te specialiseren. Via dergelijke programma's kunnen studenten meer dan één belangrijk vakgebied samensmelten en een onderscheidend pad smeden dat hen kan helpen zich voor te bereiden om het personeelsbestand te betreden met een uniek perspectief en een gevarieerde reeks vaardigheden. Of je nu net bent afgestudeerd aan een interdisciplinair studieprogramma, een huidige student of een toekomstige student bent, het kan nuttig zijn om te onderzoeken welke mogelijkheden voor jou beschikbaar zijn na het behalen van een interdisciplinair studiediploma. In dit artikel schetsen we wat interdisciplinaire studies zijn en 11 verschillende vacatures voor afgestudeerden.

Gerelateerd: Hoe u in 10 stappen een baan kunt krijgen na uw afstuderen

Wat is interdisciplinair onderzoek?

Interdisciplinaire studies is een soort opleiding die beschikbaar is voor niet-gegradueerde studenten aan verschillende hogescholen en universiteiten. In tegenstelling tot andere traditionele opleidingen waarbij studenten één major moeten kiezen of een dubbele major moeten volgen, stellen interdisciplinaire studieprogramma's studenten in staat hun eigen major te creëren door meerdere interessegebieden te identificeren en deze te combineren om een ​​unieke opleiding te creëren. Als een student bijvoorbeeld psychologie en bedrijfskunde leuk vindt, kunnen ze in plaats van een dubbele hoofdvak op beide gebieden te volgen, hun eigen specifieke opleiding in bedrijfspsychologie creëren door middel van interdisciplinaire studies.

Doorgaans kiezen studenten voor interdisciplinaire studies een concentratie en concentreren ze zich op dat onderwerp door middel van een interdisciplinaire benadering. In deze gevallen kunnen studenten kiezen uit concentraties zoals communicatie, psychologie, openbaar bestuur, organisatorisch leiderschap, zaken en meer. Van hieruit kunnen ze leren over deze concentratie en hoe deze verband houdt met andere studiegebieden, waardoor ze een diep begrip krijgen van hoe ze hun concentratie breder kunnen toepassen. Hiermee stellen interdisciplinaire studies studenten in staat kennis en expertise op te doen in een breed scala van academische disciplines, terwijl ze praktische vaardigheden ontwikkelen die van toepassing kunnen zijn op verschillende rollen na het afstuderen.

Het is belangrijk op te merken dat interdisciplinair onderzoek niet hetzelfde is als integratief onderzoek. Integratieve studies verwijzen naar het type opleiding dat studenten een enkele primaire focus biedt met de mogelijkheid om andere disciplines te studeren die dit ondersteunen. Als een student bijvoorbeeld kiest voor een major in genderstudies, kan een integratieve studieaanpak dezelfde student in staat stellen sociologie-, psychologie- of antropologielessen te volgen om hun cursussen te informeren. Interdisciplinaire studies zouden de student in staat stellen om elk ongelijksoortig vakgebied te bestuderen als een gelijkwaardige educatieve, maar samengevoegde academische onderneming.

Gerelateerd: 25 adviezen voor afgestudeerden

11 banen voor afgestudeerden met interdisciplinaire studies

Door middel van interdisciplinaire studieprogramma's kunnen studenten ervoor kiezen om hun cursussen op verschillende gebieden te concentreren en veel vaardigheden te leren die nuttig kunnen zijn bij het werken in verschillende industrieën. Je unieke interdisciplinaire programma kan je adequaat voorbereiden op het werken in een diverse reeks rollen, aangezien je relevante cursussen voltooit.

Afhankelijk van het type interdisciplinair programma dat je voor jezelf ontwerpt, heb je toegang tot een groot aantal vacatures - door meer dan één discipline te combineren, kun je een uniek perspectief ontwikkelen dat je een voordeel op de arbeidsmarkt kan geven. Hier zijn 11 verschillende banen voor afgestudeerden met interdisciplinaire studies:

1. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23.304 per jaar

Primaire taken: Leraren zijn onderwijsprofessionals die studenten van alle leeftijden instrueren over verschillende onderwerpen. Ze ontwikkelen lesmateriaal, plannen lessen, geven lessen, beoordelen opdrachten, geven feedback, werken samen met ouders, bieden leerinterventies en voeren andere dagelijkse taken uit. Over het algemeen zijn leraren verantwoordelijk voor het bevorderen van een veilige en respectvolle leeromgeving om de groei van leerlingen te stimuleren.

Lees meer: ​​Leer meer over leraar zijn

2. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $29.605 per jaar

Primaire taken: Counselors werken in verschillende hoedanigheden om individuen te helpen bij het beheren van persoonlijke doelen, uitdagingen en groeistrategieën. Ze ontmoeten doorgaans klanten, beoordelen hun specifieke behoeften en helpen bij het ontwikkelen van een groeiplan om aan dergelijke behoeften te voldoen. Counselors kunnen cliënten helpen met carrières, educatieve doelen, mentaal welzijn, verslaving of andere relevante zaken, afhankelijk van hun vakgebied.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een begeleidingsadviseur

3. Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.465 per jaar

Primaire taken: Journalisten zijn professionals die in de nieuws- en media-industrie werken. Ze kunnen werken in omroepjournalistiek, geschreven journalistiek of fotojournalistiek. Over het algemeen zijn journalisten verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoek, het onderzoeken van specifieke gebeurtenissen, het verzamelen van informatie, het schrijven van nieuwsberichten en het op een evenwichtige en onpartijdige manier verstrekken van informatie om het publiek te informeren.

Lees meer: ​​Leer meer over journalist zijn

4. Toelatingsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.196 per jaar

Primaire taken: Admissions counselors werken voor hogescholen, universiteiten en middelbare scholen. Ze helpen studenten met het specifieke proces van solliciteren bij instellingen voor hoger onderwijs. Ze kunnen studenten voorbereiden, selecteren voor toelating of hen helpen bij het opstellen van hun sollicitaties. Toelatingsadviseurs voeren dagelijks gesprekken, beoordelen aanvragen en helpen bij besluitvormingsprocedures.

5. Ondernemer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.617 per jaar

Primaire taken: Ondernemers zijn zakelijke professionals die ideeën genereren, bedrijven plannen en de activiteiten van dergelijke ondernemingen leiden. Ze kunnen een rol spelen bij het opstellen van bedrijfsbeleid, het vaststellen van specifieke doelen en het aangaan van contacten met potentiële belanghebbenden. Over het algemeen zijn ondernemers zeer charismatische individuen die begrijpen welke innovatieve oplossingen ze kunnen ontwikkelen en introduceren op een bepaalde markt om adequaat te voldoen aan de behoeften van de consument.

6. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.281 per jaar

Primaire taken: Accountants zijn financiële professionals die budgettair onderzoek doen, accountgegevens analyseren en financiële rapporten opstellen. Zij zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van een juiste administratie en overzichten van de financiële activiteiten van een bedrijf en kunnen dergelijke documenten controleren om leidinggevenden te adviseren over relevante beslissingen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

7. Public relations-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.789 per jaar

Primaire taken: PR-specialisten zijn communicatieprofessionals die samenwerken met bedrijven en publieke figuren. Ze zijn verantwoordelijk voor het creëren en behouden van een bepaald en gunstig beeld van een organisatie of individu door middel van mediaprogrammering. PR-specialisten kunnen marketingcampagnes ontwikkelen, sociale media gebruiken of persberichten opstellen om de publieke opinie over dergelijke entiteiten te bevorderen.

8. Professor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63,125 per jaar

Primaire taken: Hoogleraren zijn academische professionals die gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebied en die niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten instrueren in verschillende disciplines. Doorgaans moeten professoren een vereist aantal lessen geven, cursusmateriaal ontwikkelen, onderzoek doen, subsidies aanvragen, hun werk publiceren, zitting nemen in commissies, studenten adviseren en conferenties bijwonen.

9. Financieel adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.347 per jaar

Primaire taken: Financiële adviseurs zijn zakelijke professionals die hun klanten helpen bij het nemen van weloverwogen economische beslissingen. Ze kunnen werken met individuele klanten of als personeelsadviseurs voor bedrijven. Over het algemeen zullen financiële adviseurs de financiële behoeften van een klant bepalen, hun uitgaven analyseren en rekening houden met hun inkomsten en doelstellingen. Van hieruit doen ze aanbevelingen voor toekomstige acties om klanten te helpen hun doelen te bereiken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel adviseur

10. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.364 per jaar

Hoofdtaken: Human resources (HR) managers zijn werkzaam op het gebied van personeelsmanagement en -administratie. Ze plannen, leiden en coördineren de administratieve activiteiten van een organisatie en helpen de werknemer-werkgeverrelatie tot stand te brengen. Op dagelijkse basis kunnen HR-managers toezicht houden op activiteiten op het gebied van werving, sollicitatiegesprekken, werving, training en ontwikkeling, communiceren met leidinggevenden van de organisatie en medewerkers helpen bij het begeleiden van processen op de werkplek.

Lees meer: ​​Meer informatie over HR-manager zijn

11. Projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $79.667 per jaar

Primaire taken: Projectmanagers coördineren de planning, het ontwerp, de organisatie, de ontwikkeling en de uitvoering van projecten op een groot aantal verschillende gebieden. In de meeste gevallen zullen projectmanagers een team van medewerkers door de workflowprocessen leiden om ervoor te zorgen dat projecten worden uitgevoerd binnen specifieke tijdlijnen en budgettaire richtlijnen. Daarnaast kunnen projectmanagers verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van contacten met klanten of andere belanghebbenden om hen op de hoogte te houden van de voortgang van initiatieven.


About author

Sophie Rottink

Interdisciplinaire studies opleidingen bieden studenten de speciale mogelijkheid om hun educatieve ervaringen te specialiseren. Via dergelijke programma's kunnen studenten meer dan één belangrijk vakgebied samensmelten en een onderscheidend pad smeden dat hen kan helpen zich voor te bereiden om het personeelsbestand te betreden met een uniek perspectief en een gevarieerde reeks vaardigheden. Of je nu net bent afgestudeerd aan een interdisciplinair studieprogramma, een huidige student of een toekomstige student bent, het kan nuttig zijn om te onderzoeken welke mogelijkheden voor jou beschikbaar zijn na het behalen van een interdisciplinair studiediploma. In dit artikel schetsen we wat interdisciplinaire studies zijn en 11 verschillende vacatures voor afgestudeerden.


Scroll to Top