Blog

Personen met een Bachelor of Science in Nursing (BSN) graden zijn niet beperkt tot alleen werken in verpleegkundige posities. Er zijn verschillende andere vacatures voor mensen met een BSN, waaronder functies als verpleegkundig opleider, verpleegkundig manager of hoofdverpleegkundige (CNO). In dit artikel bespreken we wat een BSN is en 11 banen die je kunt nastreven met een BSN-diploma die geen verpleegkunde zijn.

Wat is een BSN?

Een Bachelor of Science in Nursing (BSN) is een bachelorgraad in de verpleegkunde die wordt behaald naast een geregistreerd verpleegkundige diploma. Geregistreerde verpleegkundigen (RN's) hoeven geen BSN te hebben om als verpleegkundige te werken; het hebben van een BSN kan u echter kwalificeren voor meer vacatures en uw verdienvermogen vergroten. Een Bachelor of Science in Nursing is een traditioneel vierjarig collegeprogramma en wordt aangeboden door verschillende hogescholen in het hele land. Huidige RN's kunnen een RN naar BSN-programma in twee jaar voltooien.

Het nastreven van een BSN stelt verpleegkundigen in staat om te oefenen op gespecialiseerde gebieden binnen het verpleegkundig beroep en bereidt individuen voor op posities in het management. Dit komt omdat BSN-programma's veel uitgebreider zijn en meer vaardigheden en kennis omvatten dan RN-programma's. De meeste BSN-programma's bevatten cursussen zoals:

 • Mentale gezondheid
 • Statistieken
 • Psychologie
 • farmacologie
 • Anatomie
 • Leiderschap en management
 • reproductieve gezondheid
 • Risico beperking
 • Gezondheidsbevordering
 • Onderzoek in de verpleegkunde
 • Verpleegkundige zorg I en II
 • gemeenschapsgezondheidszorg
 • Pathofysiologie
 • Gezondheids- en ziektebeoordeling

11 banen die je kunt nastreven met een BSN-diploma die geen verpleegkunde zijn

De volgende zijn verschillende banen die u kunt nastreven met een Bachelor of Science in Nursing:

1. Verpleegkundige casemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.791 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundig casemanagers zijn verpleegkundigen die verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van diensten met betrekking tot patiëntenzorg. Gemeenschappelijke taken zijn onder meer het invullen van beoordelingen om de behoeften van de patiënt te bepalen, het bedenken van geïndividualiseerde behandelplannen en casemanagement voor patiënten, het voorlichten van patiënten over de verschillende beschikbare middelen en diensten en het controleren van de beschikbaarheid van patiëntenverzekeringen.

2. Volksgezondheidsverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.593 per jaar

Primaire taken: Volksgezondheidsverpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de gezondheid van het publiek door gezondheidsinformatie en diensten aan te bieden aan mensen in de gemeenschap en daarbuiten. Taken zijn onder meer het bepalen van de behoeften van de patiënt, het maken van geïndividualiseerde zorgplannen voor patiënten en families, het aanbieden van gemeenschapsverplegingsdiensten, het optreden als onderdeel van een gemeenschapsgezondheidszorgteam en ervoor zorgen dat gezondheidsinformatie direct beschikbaar is voor het publiek.

3. Zorgmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.435 per jaar

Primaire taken: Zorgmanagers zijn medische professionals die de gezondheids- en medische diensten die worden aangeboden in een medische faciliteit zoals een ziekenhuis, leiden, plannen en overzien. Ze werken voor de hele faciliteit of binnen een specifieke afdeling of klinisch gebied. Taken omvatten het verbeteren van de kwaliteit en effectiviteit van gezondheidsdiensten, het maken van werkplekschema's voor werknemers op hun afdeling, toezicht houden op de financiën voor de afdeling of faciliteit en het werven en opleiden van nieuw personeel.

4. Klinische verpleegkundige opvoeder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.034 per jaar

Primaire taken: Klinische verpleegkundig opleiders zijn verpleegkundigen die onderwijs bieden aan de volgende generatie verpleegkundigen. Gemeenschappelijke taken van verpleegkundig opleiders zijn onder meer het maken van curricula voor verpleegpraktijken, het begeleiden van studenten verpleegkunde, het maken van plannen voor patiëntenzorg en het helpen van patiënten met klinische behoeften en het op de hoogte blijven van de nieuwste klinische verpleegpraktijken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van verpleegkundige opvoeder

5. Klinisch onderzoeksverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.300 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundigen voor klinisch onderzoek zijn medische professionals die in klinische onderzoeksomgevingen werken om ervoor te zorgen dat patiënten effectieve en ethische zorg krijgen die voldoet aan de lokale, provinciale en federale onderzoeksregelgeving. Taken omvatten het deelnemen aan de selectie van deelnemers aan het onderzoek, het uitvoeren van medische tests tijdens de onderzoeksstudie, het aanbieden van patiëntenvoorlichting aan onderzoeksdeelnemers en het documenteren van medische gegevens voor elke patiëntdeelnemer.

6. Verpleegkundige manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.026 per jaar

Primaire taken: Verpleegkundig managers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op een team van verpleegkundigen in een medische omgeving, zoals in een ziekenhuis of behandelingsfaciliteit. Taken zijn onder meer het beheren van patiëntenzorg, het bepalen van de behoeften van de patiënt, het onderhouden van richtlijnen en voorschriften voor verpleegkundigen, het waarborgen van de kwaliteit van de zorg en het werven en opleiden van nieuwe verpleegkundigen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verpleegkundig manager

7. Juridisch verpleegkundig adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $92,189 per jaar

Primaire taken: Juridisch verpleegkundig adviseurs zijn medische professionals die adviesdiensten verlenen aan juridische teams in de gezondheidszorg. Ze werken als medewerkers, opvoeders, analisten en onderzoekers en bieden juridische adviezen met betrekking tot medische en gezondheidsresultaten en -kwesties. Veel voorkomende taken zijn het identificeren en beoordelen van medische dossiers, het maken van een samenvatting van medische dossiers, het afnemen van interviews met cliënten, het voorbereiden van medisch bewijs voor gebruik in het proces en het optreden als getuige-deskundige.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een juridische verpleegkundig adviseur

8. Directeur van de verpleging

Nationaal gemiddeld salaris: $92,456 per jaar

Hoofdtaken: Een directeur verpleegkunde (DON) is een verpleegkundig professional die toezicht houdt op de dienstverlening van het verplegend personeel in een zorgomgeving. Taken omvatten toezicht houden op alle operaties van het verplegend personeel, doelen stellen voor het verplegend personeel, nieuwe leden van het verplegend personeel in dienst nemen en opleiden en coördineren met andere afdelingen om de efficiëntie van het ziekenhuis te vergroten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een directeur van verpleegkunde

9. Reisverpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.084 per jaar

Primaire taken: Een reisverpleegkundige is een geregistreerde verpleegkundige die naar patiënten en zorginstellingen reist om verpleegkundige diensten te verlenen. Ze werken vaak in woonvoorzieningen, medische organisaties en op scholen. Veel voorkomende taken zijn reizen naar plaatsen om verschillende medische diensten te verlenen, zoals vaccinaties en medicatietoediening, het geven van gezondheidsadvies aan patiënten en het uitvoeren van specifieke taken die in een medische omgeving worden gevraagd.

10. Hoofdverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 125.626 per jaar

Primaire taken: Chief verpleegkundig officieren (CNO's) dienen als liaisons voor het verplegend personeel in een medische faciliteit. Ze creëren communicatiestrategieën om de communicatieprocessen tussen verpleegkundigen te verbeteren, ontwikkelen systeemstrategieën om de efficiëntie op de verpleegafdeling te vergroten en werken samen met andere leiders in de gezondheidszorg om informatiesysteemoplossingen voor organisatorische problemen te creëren.

11. Telemetrie verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 156.459 per jaar

Primaire taken: Telemetrieverpleegkundigen zijn verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in het interpreteren van gegevens die zijn gemaakt door geavanceerde medische apparatuur. Ze bieden zorg en behandeling aan ernstig zieke of gewonde patiënten, houden de toestand van de patiënt in de gaten met behulp van telemetrie-eenheden en dienen medicatie toe wanneer dat nodig is. Andere taken zijn onder meer het up-to-date houden van patiëntendossiers, patiënten voorzien van protocollen voor post-ziekenhuiszorg en het interpreteren van testresultaten op een manier die familieleden en patiënten kunnen begrijpen.


About author

Stefaan Laman

Personen met een Bachelor of Science in Nursing (BSN) graden zijn niet beperkt tot alleen werken in verpleegkundige posities. Er zijn verschillende andere vacatures voor mensen met een BSN, waaronder functies als verpleegkundig opleider, verpleegkundig manager of hoofdverpleegkundige (CNO). In dit artikel bespreken we wat een BSN is en 11 banen die je kunt nastreven met een BSN-diploma die geen verpleegkunde zijn.


Scroll to Top