Blog

een baan zoeken

11 Banen Voor Grafisch Ontwerper Die U Kunt Krijgen Met Een Associate Degree

Het behalen van een grafisch ontwerp associate degree bereidt je voor op veel instapmogelijkheden in het personeelsbestand. Dit type diploma is niet alleen kosteneffectiever dan andere professionele graden, maar u kunt ook in slechts twee jaar het grafische ontwerpveld betreden. Als u uw loopbaanopties begrijpt met een grafisch ontwerp associate degree, kunt u een meer strategische beslissing voor uw toekomst nemen. In dit artikel leggen we uit wat een associate degree in grafisch ontwerp is en geven we een lijst van 11 banen die u kunt nastreven met een grafisch ontwerp associate degree, samen met het nationale gemiddelde salaris en de belangrijkste taken van elke baan.

* *Gerelateerd: wat te doen na het behalen van je Associate Degree **

Wat is een associate degree in grafisch ontwerp?

Een associate degree in grafisch ontwerp is een professionele graad die je de grondbeginselen van dit artistieke veld leert. Een grafisch ontwerp associate degree-programma leert u werken met basistools en programma's die u nodig hebt om websites te maken, afbeeldingen en digitale logo's af te drukken.

Als je hoopt te werken op het gebied van grafisch ontwerp, kun je een Associate of Arts- of Associate of Sciences-graad volgen. Beide graden bieden u cursussen voor algemeen onderwijs en kunststudies. Hoewel ze grafische ontwerplessen voor beginners bevatten, bieden ze ook een goed afgerond curriculum voor vrije kunsten en wetenschappen. Enkele veelvoorkomende cursusonderwerpen zijn ontwerptheorie en -technologie, kleurentheorie, typografie, elektronische beeldvorming, computergraphics en zowel gedrukte als digitale productie. Om af te studeren met een associate degree op dit gebied, moet je 65 studiepunten behalen. Houd er rekening mee dat u, afgezien van het betreden van het personeelsbestand, ook uw associate degree in grafisch ontwerp kunt gebruiken om een ​​meer geavanceerde academische opleiding te volgen.

Gerelateerd: 10 banen die u kunt krijgen met een Associate of Arts Degree

Grafisch ontwerp associate degree banen

Een associate degree in grafisch ontwerp biedt u een breed scala aan carrièremogelijkheden in het personeelsbestand. Als u weet welke banen voor u beschikbaar zijn, wordt het eenvoudiger om uw zoektocht naar een baan te plannen. Hier zijn 11 banen voor grafisch ontwerp die u kunt nastreven met een associate degree:

1. Illustrator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.893 per jaar

Primaire taken: Illustratoren maken afbeeldingen en digitale tekeningen die een boodschap overbrengen. Ze werken samen met een marketing- en ontwerpteam om te brainstormen over nieuwe concepten. Je kunt hun illustraties vinden in media zoals boeken, tijdschriften en wenskaarten.

2. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.286 per jaar

Primaire taken: Animators creëren een reeks afbeeldingen die lijken te bewegen wanneer ze snel worden weergegeven. Ze gebruiken computers en verschillende technieken om deze bewegende beelden te creëren en werken samen met een productieteam om projectdoelen te stellen, storyboards te maken en animaties te ontwerpen. Animators presenteren hun animaties ook aan klanten en onderhandelen over contracten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een animator

3. Webdesigner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.782 per jaar

Primaire taken: Webdesigners creëren en coderen de lay-out en het uiterlijk van een website of webpagina. Ze helpen de bruikbaarheid van een website te behouden, website-ontwerpen te testen en te verbeteren, te brainstormen over creatieve ideeën met hun klanten en ontwerprichtlijnen vast te stellen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webdesigner

4. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.607 per jaar

Primaire taken: Grafisch ontwerpers brainstormen over visuele communicatieconcepten met hun klanten en hun ontwerpteam. Ze gebruiken ontwerpsoftware om deze concepten te creëren. Grafisch ontwerpers maken ook ontwerpen voor een verscheidenheid aan publicaties, waaronder tijdschriften, boeken, brochures, logo's en webpagina's.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

5. Afdrukmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,622 per jaar

Primaire taken: Printmanagers houden toezicht op een printproductieproces. Ze werken samen met klanten en andere bedrijfsmanagers om ervoor te zorgen dat printopdrachten tijdig worden voltooid. Ze bieden ook printdiensten aan klanten en ontwikkelende bedrijven, onderhandelen over prijzen, sturen offertes naar klanten, bewaken hun voorraadniveaus en kopen indien nodig printproductiemateriaal.

6. Multimediaspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.898 per jaar

Primaire taken: Multimediaspecialisten maken multimedia-elementen en ontwerpen voor verschillende toepassingen. Sommige multimedia die ze maken, omvatten audiobestanden, video's en computeranimaties. Ze ontmoeten klanten om projectvereisten vast te stellen en de voortgang van elk project te bespreken. Multimediaspecialisten geven ook technische aanbevelingen en werken samen met een verscheidenheid aan creatieve personen, zoals animators, programmeurs, artiesten en videoproducenten.

7. Opsteller

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.820 per jaar

Primaire taken: Tekenaars gebruiken software om ontwerpen van een ingenieur of architect om te zetten. Ze verzamelen tekeningen, berekenen de eisen aan materialen en apparatuur, gebruiken hun kennis om bouwplannen details aan te vullen en werken onder toezicht van een ingenieur of architect.

8. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.895 per jaar

Primaire taken: Technisch schrijvers maken technische documentatie voor een doelgroep. Ze bereiden, beoordelen en herzien deze documenten, bepalen de behoeften van gebruikers voordat ze technische documentatie schrijven, bewerken materiaal, bestuderen productvoorbeelden en bepalen het juiste medium voor een bepaald publiek of bericht.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een technisch schrijver

9. Multimedia-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $60,739 per jaar

Primaire taken: Multimedia-ontwerpers gebruiken computersoftware om multimedia-inhoud te maken voor verschillende media zoals websites, televisie of films. Sommige elementen die ze maken, zijn onder meer animaties, audio- en visuele effecten. Multimediaontwerpers maken ook bewerkingen op basis van feedback van belanghebbenden en maken projectmodellen op basis van de algehele reikwijdte van het project.

10. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.052 per jaar

Primaire taken: Webontwikkelaars behandelen de technische aspecten van een website. Met hun programmeerkennis maken ze websites vanuit een webdesign. Webontwikkelaars lossen ook websiteproblemen op, presenteren ontwerpspecificaties, werken websites bij waar nodig, controleren websiteverkeer en kunnen website-inhoud maken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

11. Productontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 120.191 per jaar

Primaire taken: Productontwerpers begeleiden het creatieproces van een product van ontwerp tot ontwikkeling. Ze identificeren productproblemen en creëren oplossingen. Productontwerpers verbeteren ook bestaande productontwerpen, presenteren productconcepten en ideeën aan relevante teamleden, blijven op de hoogte van trends in de branche, bieden verbeteringen aan voor productontwerp en prestaties en zorgen voor duidelijke communicatie en efficiëntie tijdens de productontwerpfase.


About author

Jelle Potgrave

Het behalen van een grafisch ontwerp associate degree bereidt je voor op veel instapmogelijkheden in het personeelsbestand. Dit type diploma is niet alleen kosteneffectiever dan andere professionele graden, maar u kunt ook in slechts twee jaar het grafische ontwerpveld betreden. Als u uw loopbaanopties begrijpt met een grafisch ontwerp associate degree, kunt u een meer strategische beslissing voor uw toekomst nemen. In dit artikel leggen we uit wat een associate degree in grafisch ontwerp is en geven we een lijst van 11 banen die u kunt nastreven met een grafisch ontwerp associate degree, samen met het nationale gemiddelde salaris en de belangrijkste taken van elke baan.


Scroll to Top