Blog

De farmaceutische industrie maakt en produceert de medicijnen die we gebruiken om gezond te blijven. Omdat medicijnen en onderzoek belangrijk zijn voor de vooruitgang van de geneeskunde, zijn er veel goedbetaalde banen binnen de industrie. Als u in de farmaceutische industrie werkt of dat wilt, kan het nuttig zijn om meer te weten te komen over welke functies de hoogste salarissen bieden. In dit artikel onderzoeken we wat de farmaceutische industrie is, wat je zou kunnen leren in farmaceutische programma's of gerelateerde opleidingen, de eigenschappen en vaardigheden die belangrijk zijn voor farmaceutische professionals en de 11 bestbetaalde banen in de industrie.

Gerelateerd: 10 banen die u kunt krijgen in de farmaceutische wetenschappen

Wat is de farmaceutische industrie?

De farmaceutische industrie is de combinatie van degenen die medische stoffen, producten, apparaten en diensten onderzoeken, ontwikkelen, testen, produceren en distribueren. Denk aan onderzoekers, data-analisten, marketingspecialisten en salesprofessionals. De organisaties binnen de farmaceutische industrie kunnen zowel publiek als privaat zijn.

Wat leer je in farmaceutisch gerelateerde programma's?

Het farmaceutische programma waaraan u deelneemt of het diploma dat u volgt, kan afhangen van de carrière die u binnen de farmaceutische industrie wilt. Dit zijn enkele dingen die u kunt leren:

Medicatie reacties

Als iemand die nauw samenwerkt met medische middelen, is het belangrijk om te begrijpen hoe ze kunnen samenwerken. Soms, wanneer een persoon twee medicijnen tegelijkertijd neemt, kunnen ze nadelige effecten hebben. Iemand kan bijvoorbeeld een bloedverdunner nemen en andere medicijnen moeten vermijden die de bloedverdunnende eigenschappen van hun medicatie teniet kunnen doen. Als farmaceutisch professional, of u nu een verkoopfunctie hebt of een apotheek beheert, is het belangrijk om te begrijpen hoe medicijnen elkaar kunnen beïnvloeden.

Mogelijke bijwerkingen

Het is ook belangrijk om de mogelijke bijwerkingen van een medicijn te begrijpen. Als u een klinisch onderzoeker bent die probeert een nieuw medicijn voor brandend maagzuur te maken, is het misschien niet gunstig als het medicijn bijwerkingen veroorzaakt die erger zijn dan de feitelijke aandoening zelf. Begrijpen hoe elk medicijn de persoon die het neemt kan beïnvloeden, is belangrijk voor alle farmaceutische rollen.

Hoe anderen op te voeden?

Apothekers, verkopers, liaisons en anderen moeten begrijpen hoe ze complexe klinische informatie kunnen communiceren aan degenen die niet in de farmaceutische industrie werken. Verkopers moeten artsen of andere medische professionals raadplegen om hen ervan te overtuigen dat hun medicijnen patiënten kunnen helpen, terwijl apothekers nauw samenwerken met patiënten om hen te informeren over de bijwerkingen en vereisten van de medicatie die ze nemen. Terwijl u een diploma voor uw farmaceutische functie nastreeft, kunt u uw articulatie en interpersoonlijke vaardigheden ontwikkelen.

Verzekeringen begrijpen

Afhankelijk van de rol die u binnen de branche wilt, moet u mogelijk de verschillende vormen van verzekeringen begrijpen en begrijpen hoe ze werken. Als apotheker of technicus kunt u nauw samenwerken met consumenten en moet u hen mogelijk helpen hun verzekering te gebruiken of te begrijpen hoe ze hun voordelen kunnen toepassen. U kunt cursussen volgen met betrekking tot verzekeringen en de rol die deze speelt binnen de farmaceutische industrie.

Marketing en verkoop

Afhankelijk van het educatieve pad dat u volgt, kunt u cursussen over marketing en verkoop voltooien. Als u weet dat u een farmaceutisch verkoopvertegenwoordiger wilt worden, kunt u leren hoe u verkopen kunt doen en hoe u uw product op de juiste manier op de markt kunt brengen. Tijdens deze cursus kunt u oefenen met het maken en uitvoeren van presentaties.

Gerelateerd: 13 redenen om apotheker te zijn (plus salarisinformatie)

Eigenschappen en vaardigheden voor farmaceutische professionals

Dit zijn enkele eigenschappen en vaardigheden die professionals in de farmaceutische industrie kunnen helpen succes te boeken:

  • Communicatie: Ongeacht de rol die u binnen de branche vervult, moet u waarschijnlijk communiceren met andere professionals of klanten. Inzicht in het overbrengen van complexe informatie en goed luisteren naar anderen is belangrijk voor elke farmaceutische professional.

  • Technologie: Onderzoekers, apothekers, data-analisten en fabrikanten gebruiken allemaal technologie om de efficiëntie en nauwkeurigheid van hun activiteiten te vergroten. Succesvol omgaan met computers en begrijpen hoe deze uw werk beïnvloeden, is een belangrijke vaardigheid.

  • Leiderschap: Afhankelijk van uw carrièredoelen kan leiderschap een essentiële kwaliteit zijn. Als je hoofdonderzoeker of manager wilt worden, is het belangrijk om je leiderschap te oefenen.

  • Chemie: Chemie is de studie van stoffen en hun reacties op elkaar, en het is door middel van chemie dat de farmaceutische industrie nieuwe behandelingen en medicijnen kan formuleren. Zelfs in een verkoopfunctie stelt het begrijpen van chemie u in staat om de basisfuncties te begrijpen van het medicijn dat u verkoopt.

  • Biologie: Biologie is de studie van levende organismen, en door scheikunde te combineren met biologie en specifiek de menselijke anatomie, kunnen onderzoekers en wetenschappers nieuwe behandelingen maken. Begrijpen hoe ons lichaam werkt en hoe het op medicijnen reageert, is een belangrijk onderdeel van elke rol binnen de farmaceutische industrie.

Gerelateerd: 26 sollicitatievragen over farmaceutische verkoop (met handige antwoordvoorbeelden)

11 bestbetaalde banen in de farmaceutische industrie

Hier zijn enkele van de banen in de farmaceutische industrie die meer dan $ 59.000 per jaar betalen, waardoor ze tot de bestbetaalde banen in de industrie behoren:

1. Medische wetenschappelijke liaison

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.709 per jaar

Primaire taken: Een medisch-wetenschappelijk liaison is een professional die consumenten, investeerders en overheidsinstanties voorlicht over een medicinaal hulpmiddel, stof of behandeling. Ze voeren onderzoeken uit om te bepalen hoe medische aandoeningen moeten worden behandeld en onderzoeken gegevens door middel van medische monsters. Ze kunnen medische apparaten maken en testen en subsidievoorstellen schrijven om federale financiering aan te vragen. Om succesvol te zijn, hebben ze een passie voor het oplossen van problemen en kennis van geneeskunde en de wetenschappelijke methode.

2. Farmaceutisch financieel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.990 per jaar

Primaire taken: Farmaceutische financiële analisten adviseren over zakelijke beslissingen en bedrijfsinvesteringen door financiële gegevens te analyseren en te beoordelen. Ze kunnen rekening houden met marketingtrends, de huidige financiële stabiliteit van de organisatie en de industrie en zakelijke omgevingen bij het adviseren van bedrijfsfunctionarissen over hoe ze financieel moeten opereren. Om succesvol te zijn, moeten deze professionals uitgebreide kennis hebben van boekhouding en financiën.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel analist

3. Regelgevingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.888 per jaar

Primaire taken: Een specialist op het gebied van regelgeving is een professional die biotechnologie- of geneesmiddelenbedrijven helpt bij het verkrijgen van goedkeuring voor hun producten. Ze kunnen wetenschappers adviseren over hoe ze de huidige regelgeving moeten volgen bij het ontwikkelen van medicijnen en overleggen met overheidsfunctionarissen over hoe stoffen of apparaten conform kunnen worden gemaakt. Ze helpen ervoor te zorgen dat de productie alle stoffen en apparaten correct labelt. Succesvolle regelgevende specialisten zijn kritische denkers die zowel de geneeskunde als het overheidsbeleid begrijpen.

4. Farmaceutische vertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $74.148 per jaar

Primaire taken: Vertegenwoordigers van farmaceutische producten communiceren de waarde van geneesmiddelen en informeren medische professionals over medische producten. Deze medische professionals kunnen apothekers, verpleegkundigen en andere artsen zijn. Verkoopvertegenwoordigers kunnen ook producten delen met consumenten en hen informeren over het gebruik ervan. Om succesvol te zijn, moeten farmaceutische verkopers uitgebreide kennis hebben van medicijnen en hun consumenten.

5. Farmaceutische externe vertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.128 per jaar

Primaire taken: Externe verkoopvertegenwoordigers verschillen van algemene verkoopvertegenwoordigers doordat ze de beoogde consumenten persoonlijk ontmoeten. Ze reizen vaak om verkopers en medische professionals te ontmoeten. Ook kunnen ze nieuwe medicijnen en toepassingen presenteren op beurzen of hun bedrijf vertegenwoordigen op congressen. Om succesvol te zijn, moeten deze professionals charismatisch zijn en goed geïnformeerd over de medicijnen die ze verkopen.

6. Klinische gegevensmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.462 per jaar

Primaire taken: Klinische datamanagers begeleiden de teams van data-analisten en onderzoekers die klinische data verzamelen en evalueren. Ze organiseren de gegevens van klinische en farmaceutische onderzoeken en werken samen met andere gegevensprofessionals om de gegevens te beheren. Na evaluatie maken ze gegevensrapporten om hun bevindingen uit te leggen en wat ze betekenen voor degenen die het misschien niet begrijpen. Een klinische datamanager kan bijvoorbeeld leiding geven aan een team van mensen dat uitlegt of een nieuw geneesmiddel aan de verwachtingen voldoet. Om succesvol te zijn, zijn klinische datamanagers natuurlijke leiders, wiskundig ingesteld en gepassioneerd door technologie.

7. Onderzoekswetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 104.038 per jaar

Hoofdtaken: Farmaceutisch onderzoekswetenschappers voeren experimenten uit met als doel het verfijnen, ontdekken of creëren van nieuwe medicijnen. Ze doen onderzoek met synthetische en natuurlijke materialen om de farmaceutische reacties en mogelijke bijwerkingen van een nieuw medicijn te bepalen. Een farmaceutisch onderzoeker kan klinische proeven plannen en uitvoeren. Om succesvol te zijn in deze rol, moeten onderzoekswetenschappers aandacht hebben voor detail en uitgebreide kennis van biologie en scheikunde.

8. Apotheekmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 109.736 per jaar

Primaire taken: Een apotheekmanager geeft leiding en organisatie voor de apotheek die hij beheert. Ze overleggen met patiënten, leiden apothekers en technici op en plannen medicijnleveringen. Een apotheekmanager kan werken in een uitbetalingscentrum, ziekenhuis, winkel op de hoek, lokale of ketenapotheek of supermarkt. Om succesvol te zijn, kunnen apotheekmanagers hun vertrouwen en kennis van medicijnen en hun reacties ontwikkelen.

9. Geneesmiddelfabrikant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.343 per jaar

Primaire taken: Een geneesmiddelenfabrikant is een professional die de industriële productie en distributie van medische producten faciliteert. Ze produceren grote hoeveelheden medicijnen of apparaten en vervoeren deze vervolgens naar apotheken, winkels voor medische artikelen, postorderbedrijven en ziekenhuizen. Om succesvol te zijn, heeft een geneesmiddelenfabrikant kennis van scheikunde, biologie en de elementen van supply chain management.

10. Biotechnologie-adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $133.633 per jaar

Primaire taken: Biotechnologieconsulenten zijn personen die experts zijn in biologie en technologie. Ze bieden begeleiding en advies aan managers bij biotechnologische organisaties over hoe ze verbeterde medicijnen en medische hulpmiddelen kunnen ontwikkelen. Een biotechnologieconsulent kan aandoeningen identificeren die behandeling nodig hebben of huidige trends in de biotechnologische industrie om met leiders te overleggen over welke nieuwe projecten ze moeten beginnen. Succesvolle biotech-consultants begrijpen behandelingen, medische hulpmiddelen en het ontwikkelen van producten binnen de industrie goed genoeg om nauwkeurig advies te geven voor het vergroten van de winst.

11. Biostatisticus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 143.550 per jaar

Primaire taken: Een biostatisticus voert studies uit en verzamelt gegevens over de volksgezondheid. Ze kunnen de gegevens die ze verzamelen evalueren om te voorspellen hoe biologische situaties zich kunnen ontwikkelen. Biostatistici kunnen samenwerken met medische professionals zoals artsen, chirurgen en genetici. Ze werken voornamelijk in onderzoeksfaciliteiten of overheidsinstanties om de effectiviteit van nieuwe medicijnen te testen, nieuwe ziekten te volgen en genetica te bestuderen. Om als biostatisticus succesvol te zijn, kun je analytische en wiskundige vaardigheden ontwikkelen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een biostatisticus


About author

Godelieve Lamme

De farmaceutische industrie maakt en produceert de medicijnen die we gebruiken om gezond te blijven. Omdat medicijnen en onderzoek belangrijk zijn voor de vooruitgang van de geneeskunde, zijn er veel goedbetaalde banen binnen de industrie. Als u in de farmaceutische industrie werkt of dat wilt, kan het nuttig zijn om meer te weten te komen over welke functies de hoogste salarissen bieden. In dit artikel onderzoeken we wat de farmaceutische industrie is, wat je zou kunnen leren in farmaceutische programma's of gerelateerde opleidingen, de eigenschappen en vaardigheden die belangrijk zijn voor farmaceutische professionals en de 11 bestbetaalde banen in de industrie.


Scroll to Top