Blog

De bouwsector biedt een breed scala aan mogelijkheden voor professionals met verschillende ervaringsniveaus in nichegebieden. Hierdoor kunnen professionals bouwfuncties vinden die passen bij hun vaardigheidsniveaus, interesses en carrièredoelen. Door de soorten bouwfuncties te bekijken die voor u beschikbaar zijn, kunt u bepalen of u een carrière in de bouwsector wilt nastreven. In dit artikel definiëren we bouwposities en bekijken we 11 bouwposities die u kunt nastreven, met salarisinformatie en functiedetails.

Gerelateerd: Constructievaardigheden: definitie en voorbeelden

Wat zijn bouwposities?

Bouwposities omvatten een verscheidenheid aan verschillende rollen die betrokken zijn bij de initiële planning, constructie, ontwerp en voltooiing van bouwprojecten voor commerciële gebouwen, woongebouwen, wegen, bruggen, spoorwegen en andere soorten infrastructuur. Bouwposities variëren ook in het opleidingsniveau dat nodig is voor verschillende rollen. Bouwvakkers en handelsfuncties vereisen bijvoorbeeld doorgaans een middelbare schooldiploma met een combinatie van handelsvaardigheden. Daarentegen kunnen leidinggevende posities in de bouw een hbo-opleiding op bachelor- of masterniveau vereisen.

Gerelateerd: Hoe een bouwbaan te krijgen

11 bouwposities

Hier zijn 11 voorbeelden van bouwfuncties met salarisverwachtingen, functieverantwoordelijkheden, kwalificaties en details over de baanvooruitzichten:

1. Verkeersvlagger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.253 per jaar

Primaire taken: Verkeersvlaggen werken voor bouwbedrijven om het verkeer te helpen regelen tijdens bouwprojecten langs de weg. Ze werken meestal met een of meer verkeersvlaggen en gebruiken borden en handsignalen om aan te geven wanneer het veilig is voor voertuigen om door het gebied te rijden. Om een ​​verkeersvlag te worden, moet een persoon de vereisten van zijn staat herzien. Sommige staten vereisen geen certificering, maar andere vereisen dat potentiële verkeersvlaggen certificering behalen door een korte cursus te volgen.

2. Aannemer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.785 per jaar

Primaire taken: In de bouw is een aannemer of algemene aannemer een ervaren professional die met klanten werkt om toezicht te houden op bouwprojecten. Dit omvat het samenstellen van bouwteams, het vaststellen van budgetten, het kopen of huren van bouwmachines en het vaststellen van tijdschema's voor voltooiing. Voor potentiële contractanten zijn er een paar manieren om hun rol te vervullen. Ze kunnen een aantal jaren ervaring in een bouwfunctie opdoen nadat ze een middelbare schooldiploma hebben behaald of een bachelor- of masterdiploma hebben behaald op een gebied als bouwmanagement.

Gerelateerd: Hoe een succesvolle algemene aannemer te worden ?

3. Structurele lasser:

Nationaal gemiddeld salaris: $47.796 per jaar

Primaire taken: Constructielassers gebruiken staal en andere soorten metalen in combinatie met gespecialiseerde gereedschappen om de metalen componenten voor gebouwen, bruggen en andere soorten infrastructuur te maken. Ze werken samen met ingenieurs en bouwprofessionals om metalen structurele componenten te ontwerpen, de benodigde materialen te markeren en stukken aan elkaar te lassen. Constructielassers kunnen profiteren van het behalen van een middelbare schooldiploma, gevolgd door een professionele leertijd of inschrijving in een vakschool.

4. Voorman landschapsbouw

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.132 per jaar

Primaire taken: Voormannen van de landschapsbouw kunnen werken voor of in samenwerking met bouwbedrijven om toezicht te houden op landschapsprojecten. Ze leiden een team van hoveniers en landschapsprofessionals om groen en bloemen te planten, gras te leggen, paden aan te leggen en andere landschapsactiviteiten. Om voorman landschapsarchitectuur te worden, hebben individuen minimaal een middelbare schooldiploma en professionele landschapservaring nodig om in aanmerking te komen. Aanvullend onderwijs, zoals een associate's of bachelor's degree in tuinbouw of landschapsarchitectuur, kan individuen ook helpen zich te kwalificeren.

* *Gerelateerd: Hoe word je een voorman **

5. Interieurontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.806 per jaar

Primaire taken: Interieurontwerpers hebben de verantwoordelijkheid om meubels, woonaccessoires en muurkleuren te selecteren die aansluiten bij de behoeften en het budget van een klant. Binnenhuisarchitecten kunnen samenwerken met bouwbedrijven aan projecten zoals woningbouw en wijkontwikkelingen. In deze situaties stemmen ze de meubels, muurkleuren en andere belangrijke elementen voor modelwoningen op elkaar af, zodat potentiële huizenkopers zich hun leven in een ruimte kunnen voorstellen. Er zijn geen exacte vereisten om interieurontwerper te worden. Individuen kunnen zich echter het beste op hun carrière voorbereiden door een bachelordiploma te behalen in een gebied als interieurontwerp of computerondersteund ontwerp (CAD).

* *Gerelateerd: Hoe word je een ontwerper voor huizen **

6. Bouwopzichter

Nationaal gemiddeld salaris: $59.896 per jaar

Primaire taken: Bouwtoezichthouders houden toezicht op een team van bouwvakkers binnen grotere bouwprojecten. Ze werken nauw samen met de bouwmanager om doelen, starttijden en deadlines voor bouwwerkzaamheden vast te stellen. Ze helpen nieuwe leden van hun team op te leiden, taken te delegeren en toezicht te houden op activiteiten zoals het storten van beton, het bedienen van machines of het gebruik van potentieel gevaarlijke gereedschappen. Om bouwtoezichthouder te worden, moeten individuen minimaal een middelbare schooldiploma hebben en een paar jaar werk in een bouwfunctie voltooien.

7. Zonne-installateur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.598 per jaar

Primaire taken: Zonne-installateurs helpen bij de installatie van zonnepanelen op daken en andere oppervlakken voor zowel commerciële als residentiële gebouwen. Ze werken meestal met een team van zonne-installateurs om projecten tijdig af te ronden. Zonne-installateurs kunnen ook reparaties, vervangingen of onderhoud van zonnepanelen voor bestaande klanten uitvoeren. Voor degenen die een carrière als zonne-installateur overwegen, moeten ze overwegen een certificering te behalen via een leerbedrijf voor zonnepanelen of interne training te zoeken via hun werkgever.

8. Interieurarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.964 per jaar

Primaire taken: Interieurarchitecten richten zich op het ontwerp van het interieur van woningen en bedrijfsgebouwen. Dit omvat elementen zoals indeling, plaatsing van trappen of liften en vloerniveaus. Interieurarchitecten werken samen met bouwbedrijven om de gewenste binnenruimte van de klant af te stemmen. Ze helpen bouwaannemers en hun klanten ook de mogelijke beperkingen of veiligheidsrisico's met een bepaalde ontwerplay-out te begrijpen, en doen suggesties om hun definitieve beslissingen en budgettering te ondersteunen. Om interieurarchitect te worden, moeten individuen een bacheloropleiding in interne architectuur volgen en een masteropleiding overwegen om hun kwalificaties te versterken.

9. Bouwprojectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.411 per jaar

Primaire taken: Bouwprojectmanagers geven overkoepelende begeleiding bij werkzaamheden op een bouwplaats. Dit omvat het coördineren van werkschema's voor arbeiders, het opstellen van budgetten voor bouwmachines en arbeid en het evalueren of ze de deadlines voor bouwprojecten kunnen halen. Ze werken ook samen met architecten, vakmensen en ingenieurs gedurende het hele proces. Projectmanagers in de bouw hebben doorgaans een bachelordiploma in een gebied als civiele techniek, bouwmanagement of projectmanagement.

10. Bouwkundig ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 88.657 per jaar

Primaire taken: Bouwkundig ingenieurs zijn een soort technische professional die gespecialiseerd is in het ontwerpen van gebouwen en andere soorten infrastructuur die bestand zijn tegen natuurlijke factoren zoals aardbevingen, overstromingen of harde wind. Ze selecteren ook materialen en maken bouwontwerpen om de stevigheid en veiligheid van een constructie te waarborgen. Om bouwkundig ingenieur te worden, moeten individuen een bachelordiploma behalen in een gebied als bouwkunde of civiele techniek.

Gerelateerd: Wat is een bouwkundig ingenieur?

11. Brugontwerpingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.011 per jaar

Hoofdtaken: Brugontwerpingenieurs zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van bruggen. Ze werken nauw samen met bouwbedrijven om ontwerpen te bedenken die het gewicht van voetgangers, voertuigen of beide kunnen dragen. Toekomstige brugontwerpingenieurs moeten een bachelordiploma in civiele techniek behalen. Ze kunnen ook profiteren van het behalen van een masterdiploma in civiele techniek als ze grote bouwprojecten willen aannemen.


About author

Florieke Wildenbeest

De bouwsector biedt een breed scala aan mogelijkheden voor professionals met verschillende ervaringsniveaus in nichegebieden. Hierdoor kunnen professionals bouwfuncties vinden die passen bij hun vaardigheidsniveaus, interesses en carrièredoelen. Door de soorten bouwfuncties te bekijken die voor u beschikbaar zijn, kunt u bepalen of u een carrière in de bouwsector wilt nastreven. In dit artikel definiëren we bouwposities en bekijken we 11 bouwposities die u kunt nastreven, met salarisinformatie en functiedetails.


Scroll to Top