Blog

Werken in de sieradenindustrie kan een lonende onderneming zijn vol kansen om je creatieve vaardigheden te oefenen, samen te werken met andere professionals en de klanttevredenheid te bevorderen. Als professional in de sieradenindustrie kunt u vaak uw positie gebruiken om hoogwaardige, esthetisch aantrekkelijke producten te maken die voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten die op zoek zijn naar tijdloze stukken. Hiermee zijn er veel carrières beschikbaar in sieraden voor kandidaten met een achtergrond op gebieden als ontwerp, klantenservice, verkoop, advies en kwaliteitsborging. In dit artikel schetsen we 12 banen in de sieradenindustrie die u kunt overwegen bij het zoeken naar werk.

Gerelateerd: Hoe een sieradenontwerper te zijn: taken, stappen en topvaardigheden

11 banen in de sieradenindustrie

Er zijn verschillende banen beschikbaar voor professionals die de sieradenindustrie willen betreden. Of je nu in een ontwerpfunctie of in een klantgerichte rol wilt werken, er is waarschijnlijk een positie in sieraden beschikbaar die bij je voorkeuren past. Hier zijn 12 banen in de sieradenindustrie om te overwegen voor je volgende carrièrestap:

1. Graveur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,442 per jaar

Primaire taken: Graveurs zijn ontwerp- en kunstprofessionals die verantwoordelijk zijn voor het etsen van illustraties, tekst, ontwerpen en afbeeldingen op verschillende materialen. Terwijl sommige graveurs een verscheidenheid aan materialen kunnen verwerken, zoals glas, metaal, steen, hars en hout, zijn anderen vaak gespecialiseerd in het werken met edele metalen die worden gebruikt om sieraden te maken. Op dagelijkse basis kan een graveur samenwerken met een juwelier om de behoeften van de klant te beoordelen, ontwerpelementen op te stellen en items te graveren om de tevredenheid van de koper te garanderen. Om hun graveertaken uit te voeren, moeten deze professionals doorgaans bepaalde rolspecifieke gereedschappen bedienen, zoals stalen rollen en gravers.

2. Kwaliteitsborgingstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.640 per jaar

Primaire taken: Technici voor kwaliteitsborging werken doorgaans binnen de verschillende laboratoriumbeoordelingsfaciliteiten die cruciale kwaliteitstests uitvoeren voor de sieradenindustrie. Deze professionals zijn doorgaans detailgerichte, wetenschappelijk ingestelde individuen die gekleurde edelstenen en diamanten beoordelen voor groothandels en fabrikanten. Ze kunnen kwaliteitsborgingsanalyses uitvoeren om de specifieke kwaliteitsbeoordeling van een bepaalde steen te identificeren met behulp van instrumenten zoals microscopen en elektronische meetinstrumenten. Technici voor kwaliteitsborging kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het opstellen van rapporten over hun bevindingen en het maken van foto's van edelstenen die groothandels en fabrikanten kunnen gebruiken bij de verkoop van dergelijke artikelen.

3. Polijstmachine

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.437 per jaar

Primaire taken: Juweliers werken vaak in juwelierszaken, pandjeshuizen en andere locaties die gespecialiseerd zijn in de verkoop van juwelen om gespecialiseerde schoonmaaktaken uit te voeren. Ze moeten vaak een verscheidenheid aan elektronische en handmatige apparatuur bedienen om doffe coatings, krassen en andere esthetische onvolkomenheden te verwijderen van metalen sieraden gemaakt van kostbare materialen zoals goud, zilver of platina. Polijstmachines zijn doorgaans verantwoordelijk voor het regelmatig onderhouden en inspecteren van hun apparatuur om ervoor te zorgen dat alle gereedschappen naar behoren werken. Dit consistente onderhoud en aandacht voor detail stelt polijstmachines in staat om hoogwaardige, nauwkeurige resultaten te bereiken in reinigingsprocessen.

4. Bankjuwelier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.938 per jaar

Primaire taken: Bankjuweliers zijn detailgerichte professionals die doorgaans werken in winkels, productiebedrijven, studio's en kleine handelswinkels. Ze richten hun inspanningen meestal op het oplossen van unieke problemen binnen de sieradenindustrie en kunnen verantwoordelijk zijn voor het vervaardigen van sieraden, het op maat maken van sieraden, het repareren van artikelen, het zetten van diamanten en edelstenen, het repareren van kettingschakels en andere onderhoudstaken. Daarnaast kunnen bankjuweliers, afhankelijk van hun specifieke rol binnen een organisatie, gespecialiseerde gereedschappen gebruiken om op maat gemaakte sieraden te maken voor klanten die op zoek zijn naar unieke, spraakmakende items, zoals verlovingsringen. Een groot deel van het takenpakket van een bankjuwelier bestaat hierbij uit klantgerichtheid.

5. Metaalbewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.957 per jaar

Primaire taken: Metaalbewerkers in de sieradenindustrie zijn doorgaans gespecialiseerd in het omgaan met edele metalen zoals goud, zilver, platina, tin en andere zeldzame materialen. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het gieten, gloeien, solderen, hameren, polijsten of vormen van metalen om hoogwaardige items te maken volgens specificaties die zijn uiteengezet door sieradenontwerpers en -fabrikanten. Vanaf hier kunnen metaalbewerkers sieraden voorzien van operationele sluitingen, verbindingen en kettingen om het gebruik en de veiligheid van de klant te maximaliseren. Zelfs verder, afhankelijk van hun rol, kunnen metaalbewerkers samenwerken met ontwerpers om complexe ornamentele ontwerpen uit te voeren met behulp van boren en figuurzagen.

6. Reparatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $44.041 per jaar

Primaire taken: Sieradenreparateurs kunnen werken in juweliers, productiebedrijven of pandjeshuizen, aangezien ze gespecialiseerd zijn in het onderhoud en de restauratie van sieraden. De primaire verantwoordelijkheid van reparatietechnici is om contact te hebben met klanten, gerapporteerde problemen met sieraden te beoordelen, problemen op te lossen en reparaties uit te voeren door sluitingen te vervangen, stenen opnieuw in te stellen en de afmetingen van artikelen te wijzigen. Afhankelijk van hun specifieke rol kunnen reparatietechnici ook aanvullende diensten aanbieden, zoals het schoonmaken of polijsten van sieraden en het gladmaken van ruwe delen van edele metalen om ervoor te zorgen dat de instellingen veilig zijn en edelstenen op hun plaats houden.

7. Winkelmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $45.660 per jaar

Primaire taken: Managers van juweliers hebben doorgaans verschillende taken op het gebied van klantenservice, verkoop en professioneel management. Managers kunnen verantwoordelijk zijn voor de interactie met klanten, het beoordelen van hun specifieke sieradenbehoeften, het coördineren van andere professionals om taken uit te voeren en het uitvoeren van kwaliteitscontroles om de klanttevredenheid te garanderen. Vanaf hier behandelen managers doorgaans ook de financiële en marketingaspecten van hun winkels door verkoopstatistieken te bewaken, verkoopstrategieën te creëren en effectieve promotiemethoden te identificeren om klanten te betrekken. Daarnaast kunnen managers worden belast met het in dienst nemen van winkelpersoneel en het ontwikkelen van hun vaardigheden door middel van trainingsprogramma's.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een winkelmanager

8. Sieradenconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.790 per jaar

Primaire taken: Juwelenconsulenten kunnen werken in juwelierszaken, productiebedrijven of als onafhankelijke professionals die klanten willen helpen bij het vinden van stukken die aan hun specifieke behoeften voldoen. Ze moeten doorgaans sieraden aan retailklanten presenteren, informatie over bepaalde kenmerken uitleggen en alle taken uitvoeren die verband houden met verkoop, inclusief het opstellen van documentatie voor een bepaald sieraad om de authenticiteit ervan te certificeren. Verder hebben adviseurs meestal de taak om op de hoogte te blijven van relevante informatie over steenkwaliteit, steensnedes, oorsprong van stenen, zettingstypes, edelmetaalkwaliteiten en ontwerpkenmerken die de aankoop van een klant kunnen beïnvloeden.

9. Taxateur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.373 per jaar

Primaire taken: Sieradentaxateurs zijn verantwoordelijk voor het bepalen van de waarde van items en het schrijven van officiële taxatiedocumenten die worden gebruikt bij de verkoop van sieraden. Meestal voeren ze dit bepalingsproces uit door de marktwaarde van de sieraden te onderzoeken met behulp van boeken, veilingcatalogi, prijslijsten en internetvermeldingen als referentiepunten. Van hieruit kunnen taxateurs de kwaliteit van een specifiek item onderzoeken om vast te stellen waar en wanneer het is ontstaan, wie het heeft gemaakt, of het authentiek is en elke andere situationele factor die de kosten van een stuk kan beïnvloeden. Taxateurs zijn meestal goed thuis in edelsteenkunde en hebben mogelijk een speciale training om mogelijk namaakartikelen te identificeren.

10. Retail sales professional

Nationaal gemiddeld salaris: $ 64.522 per jaar

Primaire taken: Retail sales professionals werken doorgaans in juwelierszaken onder toezicht van managers. Ze hebben veel klantgerichte en verkoopverantwoordelijkheden, zoals communiceren met klanten om hun behoeften te identificeren, winkelinventaris en functies begrijpen om producten effectief te verkopen en sieradenoplossingen vinden om de algehele klanttevredenheid te maximaliseren. Doorgaans moeten professionals in de detailhandel mogelijk specifieke doelen bereiken om de winstgevendheid en het succes van de winkel te garanderen, maar ze kunnen ook worden belast met andere taken met betrekking tot het onderhouden van juwelierszaken, zoals het beoordelen van artikelen, het samenstellen van collecties, het ontwerpen van vitrines, het promoten van evenementen, het coördineren van evenementen en het beheren van langdurige klantrelaties.

11. Ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.698 per jaar

Primaire taken: Sieradenontwerpers zijn modegerichte, creatieve professionals die gespecialiseerd zijn in de ambachtelijke kant van de sieradenindustrie. Ze beschikken doorgaans over een diep begrip van de normen van de sieradenindustrie en gebruiken dergelijke kennis om functionele, esthetisch aantrekkelijke artikelen te ontwerpen voor productie en verkoop. Sieradenontwerpers kunnen CAD-software (computer-aided design) gebruiken om hun ontwerpen op te stellen waarin wordt beschreven hoe stenen moeten worden gezet, welke materialen moeten worden gebruikt en de specifieke fabricageprocessen die worden gebruikt om het beoogde ontwerp te bereiken. Vanaf hier kunnen sieradenontwerpers in contact komen met een verscheidenheid aan andere professionals in het veld, zoals metaalbewerkers, bankjuweliers, edelsteenkundigen en winkelmanagers.


About author

Louwrens Klaazen

Werken in de sieradenindustrie kan een lonende onderneming zijn vol kansen om je creatieve vaardigheden te oefenen, samen te werken met andere professionals en de klanttevredenheid te bevorderen. Als professional in de sieradenindustrie kunt u vaak uw positie gebruiken om hoogwaardige, esthetisch aantrekkelijke producten te maken die voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten die op zoek zijn naar tijdloze stukken. Hiermee zijn er veel carrières beschikbaar in sieraden voor kandidaten met een achtergrond op gebieden als ontwerp, klantenservice, verkoop, advies en kwaliteitsborging. In dit artikel schetsen we 12 banen in de sieradenindustrie die u kunt overwegen bij het zoeken naar werk.


Scroll to Top