Blog

De vraag naar telecommunicatieprofessionals neemt evenredig toe met de komst van nieuwe communicatietechnologieën. Binnen de telecommunicatie-industrie bestaan ​​verschillende rollen, waaronder klantenservice, technische rollen, managers en ingenieurs. Veel functies bieden een stabiel inkomen en interessant werk voor diegenen die geïnteresseerd zijn in informatica en informatietechnologie. In dit artikel bespreken we wat telecommunicatie is en noemen we verschillende telecommunicatiecarrières met gemiddelde salarissen en primaire taken voor elk.

Wat is telecommunicatie?

Telecommunicatie verwijst naar het verzenden en ontvangen van berichten met behulp van een elektrisch apparaat. Het omvat het verzenden van spraak, video, data, internet en andere communicatie.

De telecommunicatieactiviteit bestaat uit vier componenten:

 • Zender: Een zender zet het oorspronkelijke bericht om in een signaal met een specifieke code.
 • Kanaal: Een kanaal verandert het signaal voor verbinding met de lijn.
 • Lijn: het signaal gaat langs de lijn of route naar de ontvanger.
 • Ontvanger: De ontvanger decodeert het signaal en zet het weer om in het oorspronkelijke signaal.

Telecommunicatieprofessionals kunnen in deze transmissieketen in verschillende specialismen werken. Veel telecommunicatiebedrijven richten zich op het implementeren van de nieuwste technologische updates, waaronder:

 • Het internet der dingen (IoT)
 • Augmented reality
 • Draadloze netwerken

Sommige telecommunicatiecarrières beginnen zonder formele opleiding en kiezen voor on-the-job ervaring. Afhankelijk van het type functie en hun carrièredoelen, kunnen anderen ervoor kiezen om een ​​professioneel certificaat, associate degree, bachelor's degree of graduaat in telecommunicatie of informatica te behalen. Telecommunicatieprogramma's richten zich op de volgende gebieden:

 • Basisprincipes van telecommunicatie
 • Technologie toepassingen
 • Best practices uit de branche
 • Principes van management
 • Engineering

Wat zijn de baanvooruitzichten voor een loopbaan in de telecommunicatie?

De baanvooruitzichten voor een loopbaan in de telecommunicatie hangen af ​​van het soort baan dat u binnen de branche heeft. Het Bureau of Labor Statistics (BLS) meldt dat het gemiddelde gemiddelde salaris voor alle telecommunicatiefuncties $ 74.130 per jaar is, waarbij de hoogste verdieners werken in telecommunicatierechtposities en technische functies.

De BLS schat dat de banengroei voor installateurs en reparateurs van telecommunicatieapparatuur tussen 2019 en 2029 met 3% zal afnemen. De groei voor omroep- en geluidstechnici zal in dezelfde periode met 9% toenemen, sneller dan het gemiddelde. voor alle banen, dat is 4%.

11 carrières in de telecommunicatie

Hier zijn 11 carrières in de telecommunicatie met gemiddelde salarissen en primaire taken voor elk:

1. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,64 per uur

Primaire taken: vertegenwoordigers van de klantenservice werken samen met klanten en klanten om oplossingen te vinden voor de behoeften van de klant. Ze kunnen in een winkel, in een callcenter of thuis werken om telefoon- en e-mailberichten van klanten te beantwoorden. Ze reageren op klachten, helpen bij het oplossen van problemen, verwijzen klanten naar de juiste afdeling en verwerken betalingen en terugbetalingen. Vertegenwoordigers van de klantenservice moeten geduldig en knap zijn en beschikken over sterke communicatieve vaardigheden.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u een klantenservicemedewerker bent

2. Telecommunicatie-operator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,56 per uur

Hoofdtaken: Telecom operators beantwoorden telefoongesprekken en routeren uitgaande gesprekken. Ze kunnen bellers informatie geven, bellers doorverbinden, berichten aannemen en uitgaande berichten opnemen voor een organisatie. Telecommunicatie-operators kunnen ook een lijst met contacten beheren.

3. Computerprogrammeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.295 per jaar

Hoofdtaken: Computerprogrammeurs ontwerpen, testen en installeren computerprogramma's. Ze gebruiken programmeertalen, zoals JavaScript en C-taal, om programma's te schrijven die oplossingen bieden voor bedrijven, zoals het automatiseren van taken, het beheren van gegevens of het creëren van klantinterfaces. Computerprogrammeurs hebben doorgaans een bachelordiploma in informatica of een gerelateerd vakgebied.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een computerprogrammeur

4. Kabelinstallateur

Nationaal gemiddeld salaris: $24,71 per uur

Primaire taken: Kabelinstallateurs voeren de fysieke arbeid uit die nodig is om kabelservice aan klanten te leveren. Hierbij kan gedacht worden aan het graven van sleuven en het ingraven van kabels, het aanleggen van leidingen onder de grond en door muren en het vastzetten van leidingen aan telefoonpalen en torens. Kabelinstallateurs moeten mechanische vaardigheden hebben, kennis hebben van de basisconstructie en comfortabel kunnen werken in extreme omstandigheden.

5. Telecommunicatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $24,89 per uur

Primaire taken: Telecommunicatietechnici kunnen lijninstallateurs of apparatuurinstallateurs zijn. Lijninstallateurs installeren, repareren en onderhouden de buitenkabel en elektrische leidingen en dozen. Apparatuurtechnici installeren en repareren de fysieke componenten van binnennetwerken, zoals modems en routers.

6. Gegevensanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.260 per jaar

Primaire taken: Data-analisten werken samen met organisaties om grote hoeveelheden gegevens te verzamelen en te analyseren, vaak gericht op het identificeren van de trends van het bedrijf en het aanbieden van oplossingen. Ze kunnen nieuwe software integreren en aanbevelingen doen voor het verbeteren van processen om de efficiëntie te verhogen. Data-analisten hebben doorgaans ten minste een bachelordiploma in informatica, statistiek of een gerelateerd veld.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een data-analist

7. Telecommunicatiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.796 per jaar

Primaire taken: Telecommunicatiemanagers houden toezicht op telecommunicatieteams, afdelingen of kantoren. Ze beheren de dagelijkse operaties, zoals service-oproepschema's en routering van technici, het werven en opleiden van nieuwe medewerkers en het reageren op klachten van klanten. Telecommunicatiemanagers moeten kennis hebben van telecommunicatieprocessen, -systemen en -apparatuur.

8. Telecommunicatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 81.690 per jaar

Primaire taken: Telecommunicatiespecialisten zijn verantwoordelijk voor het doen van aanbevelingen voor telecommunicatiesoftware en -hardware, het toezicht op de telecommunicatie-installatie en het bewaken van de werking van machines en systemen. Telecommunicatiespecialisten ontwikkelen beleid, procedures en strategieën met betrekking tot het gebruik van telecommunicatiesystemen door een organisatie.

9. Systeembeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 88.169 per jaar

Primaire taken: Systeembeheerders bewaken de efficiëntie en effectiviteit van de systemen van een organisatie. Ze voeren en analyseren prestatierapporten, plannen systeemonderhoud en lossen problemen op. Systeembeheerders moeten nieuwe technologie onderzoeken en implementeren om systemen actueel en relevant te houden.

10. Telecommunicatie-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 96.179 per jaar

Primaire taken: Telecommunicatie-ingenieurs kunnen zich op verschillende gebieden specialiseren. Sommige technici kunnen kabelroutes plannen en anderen kunnen nieuwe hardware of apparatuur ontwerpen. Telecommunicatie-ingenieurs behalen vaak een bachelordiploma in telecommunicatie of informatica, naast het behalen van certificeringen voor het gebruik van specifieke software en besturingssystemen.

11. VoIP-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 122.923 per jaar

Primaire taken: VoIP-ingenieurs (Voice over Internet Protocol) werken samen met organisaties aan het ontwerpen, testen, installeren en onderhouden van hun VoIP-systemen, waarmee gebruikers kunnen bellen via een internetverbinding in plaats van via traditionele telefoonlijnen. Dit kunnen lokale en regionale systemen zijn. VoIP-ingenieurs zijn bekwaam in informatica, VoIP-software en informatietechnologie.


About author

Sien Hengelaar

De vraag naar telecommunicatieprofessionals neemt evenredig toe met de komst van nieuwe communicatietechnologieën. Binnen de telecommunicatie-industrie bestaan verschillende rollen, waaronder klantenservice, technische rollen, managers en ingenieurs. Veel functies bieden een stabiel inkomen en interessant werk voor diegenen die geïnteresseerd zijn in informatica en informatietechnologie. In dit artikel bespreken we wat telecommunicatie is en noemen we verschillende telecommunicatiecarrières met gemiddelde salarissen en primaire taken voor elk.


Scroll to Top