Blog

een baan zoeken

11 Carrières In Kunst En Design Om Na Te Streven: Plus Salarissen

Als je geïnteresseerd bent in kunst en design, biedt het personeel veel mogelijkheden om je creatieve vaardigheden te gebruiken. Of je nu een beeldhouwer of een digitale ontwerper bent, je zult zeker een beroep vinden dat bij je artistieke flair past. Als u uw carrièremogelijkheden in deze branche kent, kunt u gemakkelijker een baan vinden. In dit artikel leggen we de vaardigheden uit die je nodig hebt voor een baan in kunst en design en noemen we 11 carrières in kunst en design die je kunt nastreven.

Gerelateerd: Topkunstcarrières voor alle soorten artiesten

Welke vaardigheden heb je nodig voor een kunst- en ontwerpcarrière?

Om te slagen in een creatieve industrie, heb je zowel discipline als de juiste artistieke vaardigheden nodig. Hier zijn enkele belangrijke vaardigheden die je nodig hebt voor een kunst- en ontwerpcarrière:

  • Creativiteit: als kunst- en ontwerpprofessional heb je creativiteitsvaardigheden nodig om zowel nieuwe ideeën als je artistieke stijl te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat je blijft bouwen aan je creatieve expressie en je unieke en innovatieve talenten blijft laten zien.
  • Communicatie: Communicatieve vaardigheden helpen u om uw creaties, concepten, ideeën of ontwerpen duidelijk te maken aan uw klanten of collega's. Als artiest kunt u uw communicatieve vaardigheden gebruiken om persoonlijk of online met anderen in uw branche te praten.
  • Teamwerk: Terwijl sommige kunstenaars freelance werken, werken de meeste als onderdeel van een collectief of voor een ontwerpbureau. Daarom is het belangrijk om sterke communicatieve en teamworkvaardigheden te hebben om samen met andere creatievelingen te kunnen communiceren.

11 kunst- en designcarrières

Of je nu iets met de hand wilt maken of met ontwerpsoftware, je zult zeker een geschikte carrière vinden in de kunst- en designindustrie. Hier zijn 11 carrières die je kunt nastreven:

1. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $42.546 per jaar

Primaire taken: Animators creëren personages, omgevingen en objecten voor digitale toepassingen zoals videogames of tv. Ze produceren meerdere afbeeldingen die frames worden genoemd en rangschikken ze samen om een ​​illusie van beweging te creëren die bekend staat als animatie. Animators maken ook storyboards die hun script en verhaal laten zien en werken samen met klanten om ervoor te zorgen dat ze een animatie maken die aan hun behoeften voldoet.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een animator

2. Video-editor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.534 per jaar

Hoofdtaken: Video-editors gebruiken technische software om promotionele of artistieke producties te maken met behulp van camerabeelden. Ze werken samen met regisseurs en producenten om de beste inhoud te vinden en om hen te helpen een reeks scènes samen te stellen. Video-editors trimmen ook beeldmateriaal, markeren frames voor audio en organiseren een verscheidenheid aan onbewerkt beeldmateriaal om een ​​eindproduct te maken.

3. Kunstadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.394 per jaar

Primaire taken: Kunstadviseurs verbinden kunstenaars of kunstwerken van een kunstenaar met een koper. Ze gebruiken hun kunst- en zakelijke vaardigheden om klanten te adviseren over verschillende kunstwerken en om hen te helpen bepalen hoe elk kunstwerk in hun persoonlijke collectie kan passen. Om dit te doen, beoordelen kunstadviseurs de behoeften en smaken van hun klanten en werken ze samen met veilinghuizen en galerijen om verschillende kunstwerken te vinden.

4. Cinematograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.789 per jaar

Primaire taken: Cinematografen begeleiden een camera- en lichtploeg voor een film- of tv-productie. Ze lezen scripts, doen licht- en filtersuggesties aan de regisseur, bezoeken verschillende locaties voor testopnames en werken samen met een processinglab en een postproductieteam. Ze werken uiteindelijk aan het beste visuele resultaat voor een productie.

5. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,488 per jaar

Hoofdtaken: Modeontwerpers maken ontwerpen voor kleding, schoenen en accessoires door te schetsen op een digitaal platform of op papier. Ze onderzoeken modetrends en kiezen stoffen op basis van actuele stijlen of hun eigen visie. Sommige modeontwerpers testen hun ontwerpen op een modeshow.

6. Multimedia-ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57,177 per jaar

Primaire taken: Multimedia-ontwerpers ontwikkelen multimedia-stukken voor verschillende platforms zoals films en websites. Ze gebruiken hun grafische ontwerp- en animatievaardigheden om ontwerpen met een visuele impact te maken. Multimedia-ontwerpers werken vaak samen met een marketing- of public relations-team om de meest geschikte elementen voor hun projecten te identificeren. Ze bereiden ook de media voor op definitieve goedkeuring en de uiteindelijke distributie.

7. Concept artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $71.680 per jaar

Primaire taken: Conceptartiesten visualiseren en maken kunst voor creatieve middelen zoals personages en omgevingen. Ze maken zowel 2D- als 3D-ontwerpen door middel van tekeningen en schilderijen. Conceptartiesten werken aan de productie van middelen voor verschillende media, zoals gedrukte advertenties, videogames en online marketingcampagnes.

8. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.345 per jaar

Primaire taken: Webdesigners maken applicaties voor verschillende websites. Ze gebruiken hun kennis van programmeertalen en webtechnologieën om de functionaliteit van de site te waarborgen. Webontwikkelaars voegen ook applicatiefuncties toe, integreren beveiligingsmaatregelen, lossen websiteproblemen op en monitoren het websiteverkeer. Terwijl UX-ontwerpers problemen oplossen voor hun gebruikers, lossen webontwikkelaars problemen op voor hun klanten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

9. Digitale ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.728 per jaar

Primaire taken: Digitale ontwerpers creëren middelen en elementen voor digitale formaten zoals computerschermen, online tijdschriften en video's. Ze werken samen met illustratoren en kunstenaars en ontwikkelen creatieve ideeën om marketinginitiatieven voor digitale producten te verbeteren. Digitale ontwerpers kunnen ook richting geven aan digitale fotografen en illustratoren.

10. Ontwerper gebruikersinterface (UI)

Nationaal gemiddeld salaris: $81,131 per jaar

Primaire taken: UI-ontwerpers creëren of verbeteren bestaande website-interfaces. Ze anticiperen op de behoeften van gebruikers door te bepalen hoe ze met technologie kunnen omgaan. Vervolgens werken ze aan een interface op basis van het gezichtspunt van een gebruiker. UI-ontwerpers zijn in wezen gericht op het verbeteren van de ervaring van een klant met een merk door een plezierige ervaring met de website van het merk te creëren.

11. User experience (UX) ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $96,424 per jaar

Primaire taken: UX designers creëren en optimaliseren websites, software, mobiele applicaties en videogames om ze gebruiksvriendelijker te maken. Ze bestuderen hoe mensen over een bepaald product of systeem denken en ontwerpen producten die inspelen op de behoeften van de gebruiker. UX-ontwerpers analyseren ook de specifieke componenten van elk systeem om de waarde, bruikbaarheid en toegankelijkheid te bepalen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper


About author

Annelijn Noordink

Als je geïnteresseerd bent in kunst en design, biedt het personeel veel mogelijkheden om je creatieve vaardigheden te gebruiken. Of je nu een beeldhouwer of een digitale ontwerper bent, je zult zeker een beroep vinden dat bij je artistieke flair past. Als u uw carrièremogelijkheden in deze branche kent, kunt u gemakkelijker een baan vinden. In dit artikel leggen we de vaardigheden uit die je nodig hebt voor een baan in kunst en design en noemen we 11 carrières in kunst en design die je kunt nastreven.


Scroll to Top